Ας ιδιωτικοποιηθούν τα πάντα, ας ιδιωτικοποιηθεί η θάλασσα και ο ουρανός, ας ιδιωτικοποιηθεί το νερό και ο αέρας, ας ιδιωτικοποιηθεί η Δικαιοσύνη και ο Νόμος, ας ιδιωτικοποιηθεί και το περαστικό σύννεφο, ας ιδιωτικοποιηθεί το όνειρο, ειδικά στην περίπτωση που γίνεται την ημέρα και με τα μάτια ανοιχτά. Και σαν κορωνίδα όλων των ιδιωτικοποιήσεων, ιδιωτικοποιήστε τα Κράτη, παραδώστε επιτέλους την εκμετάλλευση υμών των ιδίων σε εταιρίες του ιδιωτικού τομέα με διεθνή διαγωνισμό. Διότι εκεί ακριβώς βρίσκεται η σωτηρία του κόσμου… Και μια και μπήκατε στον κόπο, ιδιωτικοποιήστε στο φινάλε και την πουτάνα την μάνα που σας γέννησε.

Ζοζέ Σαραμάγκου

7.5.14

Για μόνιμο στρατό στην Ανατολική Ευρώπη κάνει λόγο το ΝΑΤΟ - Ναζί αντιπρόεδρος στη Βουλή της Ουγγαρίας με τη στήριξη των Χριστιανοδημοκρατών.


Πυκνώνουν επικίνδυνα τα σύννεφα της έντασης, με τη ΝΑΤΟική λυκοσυμμαχία να αξιοποιεί τα γεγονότα στην Ανατολική Ουκρανία  για να τοποθετήσει μόνιμα στρατεύματα στην Ανατολική Ευρώπη. Αυτό υποστήριξε ανώτατος στρατιωτικός διοικητής του ΝΑΤΟ προσθέτοντας ότι η ιμπεριαλιστική συμμαχία έχει προγραμματίσει μια σειρά βραχυπρόθεσμων διαδοχικών αλλαγών του προσωπικού και του εξοπλισμού στην Ανατολική Ευρώπη, ωστόσο κάτι τέτοιο αναμένεται να ολοκληρωθεί στο τέλος του 2014.
Εν τω μεταξύ, στο ίδιο πλαίσιο, οι ΗΠΑ προετοιμάζονται για την επιβολή νέων κυρώσεων κατά της Ρωσίας εάν παρεμποδίσει τις προεδρικές εκλογές στα τέλη Μάη ή αναγνωρίσει ένα ακόμα αυτονομιστικό δημοψήφισμα, όπως μετέδωσε το Reuters, επικαλούμενο δηλώσεις αξιωματούχων.
Ωστόσο ο Αμερικανός υπουργός εξωτερικών, Τζον Κέρι, παρά το γεγονός ότι εξαπέλυσε απειλές για νέες κυρώσεις κατά της Ρωσίας, παραδέχτηκε ότι προτού ολοκληρωθούν οι διπλωματικές προσπάθειες, κάτι τέτοιο θα μπορούσε να έχει αρνητικά αποτελέσματα.


Ναζί αντιπρόεδρος της Βουλής στην Ουγγαρία

Ο Τόμας Σνάιντερ, ένας βουλευτής του ακροδεξιού κόμματος Γιόμπικ της Ουγγαρίας, εξελέγη αντιπρόεδρος του κοινοβουλίου.

Ο Σνάιντερ ανήκε κατά τη διάρκεια της δεκαετίας του 1990 σε ομάδες σκίνχεντ της Ουγγαρίας.

Ο Σνάιντερ είχε την υποστήριξη των βουλευτών της κοινοβουλευτικής ομάδας του κόμματός του (23 μέλη) αλλά και ενός μεγάλου αριθμού συντηρητικών του κόμματος Φίντες (Ένωση Νεαρών Δημοκρατών, 133 μέλη) του λαϊκιστή πρωθυπουργού Βίκτορ Όρμπαν, εξαιρουμένων 4 βουλευτών που απείχαν της ψηφοφορίας.

Οι βουλευτές της αριστερής αντιπολίτευσης (39) καταψήφισαν την υποψηφιότητά του, ενώ οι Πράσινοι (5) απείχαν.

Ο βουλευτής της ακροδεξιάς ανήκε, τη δεκαετία του 1990 σε μια ομάδα σκίνχεντ σύμφωνα με τα ουγγρικά μέσα ενημέρωσης — μια πληροφορία που ο ίδιος δεν διέψευσε. «Γνωρίζουμε όλοι το παρελθόν μου, προτιμώ να αναφερθώ (στα σχέδια μου για) το μέλλον», είπε κατά τη διάρκεια της διαδικασίας.

Ο Σνάιντερ είναι πλέον ο ένας εκ των 6 αντιπροέδρων της Βουλής της Ουγγαρίας, πρόεδρος της οποίας παραμένει από το 2010,ο Λάσλο Κέβερ.

Το κόμμα Φίντες έχει κατηγορηθεί από τους επικριτές του ότι διατηρεί σχέσεις με το Γιόμπικ — που έχει θέσεις ανοικτά ρατσιστικές, ιδίως κατά των Ρομά.


πηγή

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου