Ας ιδιωτικοποιηθούν τα πάντα, ας ιδιωτικοποιηθεί η θάλασσα και ο ουρανός, ας ιδιωτικοποιηθεί το νερό και ο αέρας, ας ιδιωτικοποιηθεί η Δικαιοσύνη και ο Νόμος, ας ιδιωτικοποιηθεί και το περαστικό σύννεφο, ας ιδιωτικοποιηθεί το όνειρο, ειδικά στην περίπτωση που γίνεται την ημέρα και με τα μάτια ανοιχτά. Και σαν κορωνίδα όλων των ιδιωτικοποιήσεων, ιδιωτικοποιήστε τα Κράτη, παραδώστε επιτέλους την εκμετάλλευση υμών των ιδίων σε εταιρίες του ιδιωτικού τομέα με διεθνή διαγωνισμό. Διότι εκεί ακριβώς βρίσκεται η σωτηρία του κόσμου… Και μια και μπήκατε στον κόπο, ιδιωτικοποιήστε στο φινάλε και την πουτάνα την μάνα που σας γέννησε.

Ζοζέ Σαραμάγκου

16.5.14

Ουκρανία: Το Κίεβο συνεχίζει να δολοφονεί ενώ ο ΟΗΕ δικαιολογεί το έγκλημα


Τη σφοδρή αντίδραση της Ρωσίας προκάλεσε η βαθιά υποκριτική στην έκθεση του ΟΗΕ που δόθηκε σήμερα στη δημοσιότητα και η διαπιστώνει «επικίνδυνη επιδείνωση» της κατάστασης των ανθρωπίνων δικαιωμάτων στην ανατολική Ουκρανία και την Κριμαία.
Η Ρωσία κατήγγειλε την έκθεση λέγοντας ότι «η έλλειψη αντικειμενικότητας, οι εξοργιστικές αντιφάσεις και η χρησιμοποίηση δύο μέτρων και δύο σταθμών δεν αφήνουν καμία αμφιβολία για το γεγονός ότι οι συντάκτες της εκπλήρωσαν μία πολιτική εντολή για να "αθωώσουν" τις αυτοανακηρυχθείσες αρχές του Κιέβου».
Η έκθεση αποτελεί ουσιαστικά μνημείο διαστρέβλωσης της πραγματικότητας και απίστευτης υποκρισίας, ενώ παράλληλα βγάζει «λάδι» τη νέα ηγεσία στην Ουκρανία που αναδείχθηκε πραξικοπηματικά στην εξουσία με τη βοήθεια φασιστικών και εθνικιστικών δυνάμεων.
Απαριθμεί σειρά «παραβιάσεων ανθρωπίνων δικαιωμάτων» στο ανατολικό τμήμα της χώρας, ενώ για τα εγκλήματα των φασιστών του Κιέβου σημειώνει ότι παρατηρητές των Ηνωμένων Εθνών «προσπαθούν να επιβεβαιώσουν πληροφορίες»....
Συνεχίζεται η επιχείρηση καταστολής
Την ίδια ώρα συνεχίζεται και σήμερα η επιχείρηση των στρατιωτικών δυνάμεων της πραξικοπηματικής κυβέρνηση του Κιέβου εναντίον του Ντονέτσκ και του Λουγκάνσκ, όπως ανέφερε στο Γαλλικό Πρακτορείο ένας Ουκρανός αξιωματικός στην περιοχή αυτή.
«Χθες το βράδυ, κοντά στο χωριό Σταροβαρβαρίβκα,, προχωρήσαμε στη σύλληψη πολλών "τρομοκρατών". Δεν υπήρξε κανένας νεκρός ή τραυματίας από την πλευρά μας ούτε από την πλευρά του άμαχου πληθυσμού», είπε ο αξιωματικός των ενόπλων δυνάμεων, που ζήτησε να μην κατονομαστεί. Ωστόσο εκπρόσωπος των ένοπλων ομάδων αυτοάμυνας δήλωσε ότι οι συγκρούσεις σε αυτό το χωριό κοντά στο Σλαβιάνσκ είχαν ως αποτέλεσμα 11 νεκρούς Ουκρανούς στρατιώτες.
Στο μεταξύ η κεντρική τράπεζα της Ουκρανίας ανακοίνωσε σήμερα ότι έκλεισε το υποκατάστημά της στην περιοχή του Ντονέτσκ και απομάκρυνε το προσωπικό επικαλούμενη λόγους ασφαλείας. «Οι εκπρόσωποι της αυτοανακηρυχθείσας Δημοκρατίας του Ντονέτσκ ζήτησαν ένα σημαντικό ποσό σε ρευστό και απείλησαν ότι στην περίπτωση που αρνηθούμε θα "καθαρίσουν" το (τοπικό) παράρτημα» της κεντρικής τράπεζας, ανακοίνωσε η τράπεζα σε ένα δελτίο Τύπου. «Για να προστατεύσουμε τη ζωή των συνεργατών μας, αποφασίστηκε να απομακρύνουμε το προσωπικό και να διακόψουμε τις συναλλαγές» στην περιοχή του Ντονέτσκ, σύμφωνα με την ίδια πηγή.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου