Ας ιδιωτικοποιηθούν τα πάντα, ας ιδιωτικοποιηθεί η θάλασσα και ο ουρανός, ας ιδιωτικοποιηθεί το νερό και ο αέρας, ας ιδιωτικοποιηθεί η Δικαιοσύνη και ο Νόμος, ας ιδιωτικοποιηθεί και το περαστικό σύννεφο, ας ιδιωτικοποιηθεί το όνειρο, ειδικά στην περίπτωση που γίνεται την ημέρα και με τα μάτια ανοιχτά. Και σαν κορωνίδα όλων των ιδιωτικοποιήσεων, ιδιωτικοποιήστε τα Κράτη, παραδώστε επιτέλους την εκμετάλλευση υμών των ιδίων σε εταιρίες του ιδιωτικού τομέα με διεθνή διαγωνισμό. Διότι εκεί ακριβώς βρίσκεται η σωτηρία του κόσμου… Και μια και μπήκατε στον κόπο, ιδιωτικοποιήστε στο φινάλε και την πουτάνα την μάνα που σας γέννησε.

Ζοζέ Σαραμάγκου

20.9.13

Ήρθε η ώρα να πούμε τα πράγματα με το όνομα τους, κύριοι!


Τα ψέματα τελείωσαν, κύριοι.



Ήρθε η ώρα να πούμε τα πράγματα με το όνομα τους:

Έγινε πλέον φανερό στον καθένα ποιος είναι ο εχθρός της Χρυσής Αυγής. Είναι η εργατική τάξη, Έλληνες και ξένοι εργάτες, η Αριστερά και το λαϊκό κίνημα. Η δολοφονία του αντιφασίστα τραγουδιστή και εργάτη μετάλλου Παύλου Φύσσα αποτελεί την πιο βάρβαρη αλλά και συνάμα ξεκάθαρη απόδειξη.
Έγινε πλέον φανερό ποιός έχει κάθε λόγο να υποθάλπει και να ενισχύει τον φασισμό: η αστική τάξη, τα κόμματα της και οι μηχανισμοί της.



Είμαστε αντισυστημικοί, μας πολεμούν”.

Κανείς από την κυβέρνηση και το σύστημα δεν πολεμά τη Χρυσή Αυγή, απλά “καταδικάζουν” φραστικά “τα φαινόμενα βίας” -γενικώς και αορίστως. Η Χρυσή Αυγή είναι το τρίτο τη τάξει πολιτικό κόμμα στην Ελλάδα, σύμφωνα με τη δυναμική του αυτή τη στιγμή. Έχει δηλώσει ανοιχτά υποστηρικτής του πραξικοπήματος της 21ης Απριλίου και της δικτατορίας του Μεταξά. Μέλη και στελέχη του οπλοφορούν, δολοφονούν, δέρνουν, έχοντας πλήρη ασυλία και υποστήριξη από τις κατασταλτικές δυνάμεις. Δεκάδες, εκατοντάδες επιθέσεις σε μετανάστες, σε αριστερούς, έφοδοι ταγμάτων ασφαλείας, επιθέσεις και βόμβες σε στέκια, έχουν καταγραφεί και καταγγελθεί -και στην χειρότερη γίνονται κάποιες προσαγωγές για τα μάτια του κόσμου.

Τι έγινε τις τελευταίες μέρες; Αφού μια συμμορία χρυσαυγιτών επιτέθηκε δολοφονικά σε μέλη του ΚΚΕ με ρόπαλα με καρφιά, οι αστυνομία διέταξε “έρευνα” -λες και δεν ξέρει ποιοι είναι. Μετά από λίγες μέρες, μια συμμορία 50 οπλισμένων φασιστών έστησε καρτέρι ενάντια σε 5 άτομα. Η αστυνομία ήρθε με 10 μπάτσους να φάνε ποπ-πορν και να δούμε το “ματς” με τα δύο “άκρα” -”καταδικάζουμε τη βία από όπου και αν προέρχεται”. Και μόλις βγήκε μαχαίρι, η γυναίκα αστυνομικός ξεστόμισε: “ε όχι και μαχαίρι!”. Προς τιμήν της, έπιασε τον δολοφόνο, ενώ 9 άνδρες κοιτούσαν σαν χάνοι. Το ότι είμαστε αριστεροί δεν μας εμποδίζει να αναγνωρίζουμε το θάρρος και την τιμιότητα -από όπου και αν προέρχεται. Η αλήθεια όμως είναι ότι αν η συμμορία έδερνε μόνο, τότε θα την άφηναν να φύγει ανενόχλητη.

Ε ρε να ήτανε καμια συνέλευση σωματείου ή καμιά πορεία! Σκύλοι, ελικόπτερα, ΜΑΤ, ασφαλίτες θα έσπευδαν στο σημείο!

Αυτό που συμβαίνει εδώ και χρόνια είναι ότι ο φασιστικοποιημένος μηχανισμός της αστυνομίας συνδράμει πλήρως τη ΧΑ, βγάζοντας μέλη από κλούβες τους, αφήνοντας μέλη τους να περνούν μέσα από τις γραμμές της αστυνομίας, καλύπτοντας τις δολοφονικές ενέργειες τους, φρουρώντας τα γραφεία τους. Δεν είναι τυχαίο, άλλωστε, ότι η πλειοψηφία των σωμάτων ασφαλείας, του πιο βασικού πυλώνα του συστήματος, ψηφίζουν ΧΑ -που είναι "ενάντια στο σύστημα".

Πώς φέρεται η αστυνομία και η δικαιοσύνη ενάντια στο λαϊκό-εργατικό κίνημα και την αριστερά; 200 φοιτητές μαζεύονται για μια μαζική παράσταση στο ΕΚΠΑ και έρχονται κλούβες, σκυλιά, αντιτρομοκρατική. Μπάτσοι εισβάλλουν σε συνελεύσεις ΕΛΜΕ και άλλων σωματείων. Όλες οι σοβαρές απεργίες βγαίνουν παράνομες και επιστρατεύονται. Συνδικαλιστές απολύονται ή δικάζονται. Η Χαλκιδική είναι κατεχόμενη περιοχή και οι κουκουλοφόροι μπάτσοι σπάνε τις πόρτες και αρπάζουν τους κατοίκους μπροστά στα παιδιά τους. Τόνοι χημικών και άγριο ξύλο περιμένει κάθε μαζική διαδήλωση.

Να λοιπόν ποια είναι η αντιμετώπιση των “δύο άκρων”, δηλαδή του εξής ενός: του λαϊκού κινήματος! Και οι χρυσαυγίτες κλαίγονται γιατί ήρθε ο Καμίνης με τα ΜΑΤ και τους έκανε ένα “φσουτ” με τη φυσούνα για να φύγουν από την μία πλατεία και να πάνε στην άλλη!



Τα “δύο άκρα”, το εξής ένα.

Οι δύο ακραίες ιδεολογίες συγκρούονται. Εμένα τι με νοιάζει. Δε μπα να σφαχτούν μεταξύ τους.”

Αυτό το αντανακλαστικό φροντίζουν να αναπτύξουν στο λαό τα ΜΜΕ και οι ιδεολογικοί παράγοντες του συστήματος, βάζοντας συστηματικά στο ίδιο τσουβάλι τις απεργίες και τις καταλήψεις με τους ναζιστές, τον Στάλιν με τον Χίτλερ, τους κατακτητές με τον Γλέζο, τον κομμουνισμό με το φασισμό (σε αυτό το ζήτημα ας αναρωτηθούν επί τέλους μήπως έχουν ευθύνες οι αναρχικοί με την χυδαία στάση τους).

Αυτό το αντανακλαστικό είναι που προσπαθεί στην πραγματικότητα να αθωώσει την φασιστική ιδεολογία, μέσα από μια γενικόλογη αναφορά στο “όλοι φασίστες είναι”, για να ξεχάσουμε ποιοι είναι πραγματικά οι φασίστες, ποιοι τους προωθούν, ποιοι τους συγκαλύπτουν, ποιοι τους πολέμησαν και τους πολεμούν. Κάπως έτσι κάνουν πώς ξεχνούν τι ήταν τα “γουναράδικα”. Όπως ο Πρετεντέρης που τόσο ανησυχεί για τα “δύο άκρα” και τα “γουναράδικα” πυο τάχα εμείς θα τους πάμε, ταυτόχρονα όμως γράφει στα "ΝΕΑ": “μάλλον στην Αριστερά θέλουν να επαναφέρουν σκηνικό εμφυλίου ξεχνώντας ποιός τον κέρδισε -και καλά έκανε και τον κέρδισε”.

Ναι, θυμόμαστε ποιοι τον κέρδισαν τον... “εμφύλιο” κύριε Πρετεντέρη: οι Αμερικάνοι. Θυμόμαστε επίσης ποιοι έγδαραν τον Άρη στα γουναράδικα, και κρέμασαν το κεφάλι του στην πλατεία των Τρικάλων να το βλέπει ο κόσμος, για να νικήσετε στον εμφύλιο. Είναι οι ταγματασφαλίτες που φωνάξατε ξανά για να μας φοβερίσουν με τα μαχαίρια. Εσείς τα θυμάστε αυτά κύριε Πρετεντέρη; Τα θυμάστε και κάνετε ότι τα ξεχνάτε.

Όπως ξεχνούν διάφοροι πώς έγινε ο φύρερ Μιχαλιολιάκος δημοτικός σύμβουλος στην Αθήνα. Πώς έγινε; Θα σας θυμίσουμε εμείς πώς έγινε! Απέσυρε το ΛΑΟΣ (ναι αυτό το... δημοκρατικό κόμμα, που συγκυβέρνησε μαζί με τα άλλα δημοκρατικά κόμματα της δημοκρατικής σας κυβέρνησης!) τον υποψήφιο του και στήριξε τον Κακλαμάνη! Δεν ήξεραν οι εταιρίες δημοσκοπήσεων ότι με το να αφήσουν μόνο το Μιχαλολιάκο ακροδεξιό υποψήφιο θα βγει δημοτικός σύμβουλος; Το ξέραν, γιατί άλλες δημοσκοπήσεις διαβάσουν τα επιτελεία και άλλες βγάζουν στα κανάλια. Όπως και λίγο αργότερα, όταν διαλύσατε το ΛΑΟΣ προεκλογικά αφήνοντας όλο το γήπεδο στην ΧΑ να πάρει 7% στις εκλογές, και να δοκιμάσετε τις αντιδράσεις!

Όταν οι υπουργοί λένε ότι “οι μετανάστες απεργοί πείνας της Υπατίας είναι υγειονομική βόμβα”, στρώνουν το έδαφος στο φασισμό. Όταν ο Δένδιας δηλώνει “πρέπει να γίνει ανακατάληψη των πόλεων από τους μετανάστες”, κλείνει το μάτι στους ναζιστές και νομιμοποιεί τα πογκρόμ. Όταν οι απεργίες κηρύσσονται παράνομες και καταχρηστικές. Όταν οι καταλήψεις άχρηστων (εσείς τα κάνατε άχρηστα) κτηρίων ποινικοποιούνται. Όταν τα ΜΑΤ φασιστικοποιούνται και μαθαίνουν να δέρνουν σαν χρυσαυγίτικες συμμορίες.

Τότε, είναι εγκληματική κάθε απόπειρα να ανακατέψετε το νερό με το λάδι και να μπλέξετε αυτόν που σηκώνει το μαχαίρι με αυτόν που το δέχεται, αυτούς που νίκησαν το ναζισμό με αυτούς που τον αμόλησαν, αυτούς που αντιστέκονται στην βαρβαρότητα με αυτούς που την υποθάλπτουν!

Όταν μιλάτε για τα "δύο άκρα", εχθρεύεστε το εξής ένα: το λαϊκο κίνημα.



Μη φοβάστε “ατρόμητα λιοντάρια”. Σας καλύπτουν!

“Ατρόμητα λιοντάρια” λένε ότι είναι οι χρυσαυγίτες. “Θα γυρίσουν και η γη θα τρέμει”. Κατ' αρχάς ας θυμηθούν αυτοί και οι ανιστόρητοι υποστηρικτές των δύο άκρων από που γύρισαν και ποιος τους έστειλε από εκεί που γύρισαν. Έχει έξι γράμματα, το πρώτο είναι “Σ” και το τελευταίο “ν”.

Δεύτερον, αφού “ξαναγύρισαν” (τους ξακακάλεσαν, δηλαδή τα αφεντικά τους), έχουν επιδοθεί σε δεκάδες επιθέσεις 20 και 50 θρασύδειλων εναντίων ανυποστήρικτων, αβοήθητων θυμάτων, μεταναστών, αριστερών, μικροπωλητών και άλλων φοβερών εχθρών του “συστήματος” (ποιου συστήματος δεν μας λένε ποτέ). Πάντα καλυμμένοι πίσω από τη δύναμη της μάζας, πάντα εξοπλισμένοι με κλομπ, μαχαίρια και λοστάρια.

Αυτοί είναι οι ατρόμητοι, λοιπόν; Που χαιρετούν ναζιστικά, αλλά τάχα δεν είναι ναζιστές (μεγάλοι ιδεολόγοι). Που είναι “λιοντάρια” αλλά όταν έχει αντιφασιστική συγκέντρωση κλαίγονται στην αστυνομία γιατί δεν τους προστατεύει. Που είναι ενάντια στο σύστημα αλλά τους υποστηρίζει η αστυνομία. Να δείτε τους ατρόμητους:





Θαυμάστε τους ατρόμητους! Πίσω από τον κρατικό μηχανισμό, (να τι θα πει παρακράτος!). Να τα “δύο άκρα”! Μόνο που στη μία πλευρά του “άκρου” βρίσκονται κάποιοι αντιφασίστες (με τον οποίων την πολιτική αντίληψη και πρακτική διαφωνούμε, αλλά αυτό δεν είναι της παρούσης), και στην άλλη μεριά του άκρου είναι η αστυνομία και οι χρυσαυγίτες! Μια μέρα αφότου “όλος ο πολιτικός κόσμος καταδίκασε τα φαινόμενα βίας και απομόνωσε τη Χρυσή Αυγή”!
Απολογισμός: 150 προσαγωγές και 25 συλληφθέντες αντιφασίστες, 1 συλληφθέντας χρυσαυγίτης – ο δολοφόνος.

Τι έχουν να πουν αλήθεια τα κανάλια, τα ΜΜΕ και οι... “Εβραίοι”, που είναι πίσω από όλα, για αυτούς τους ανθρώπους;



“Αγανακτισμένοι πολίτες”! Μάλιστα. Λέει ο Ευαγγελάτος λοιπόν:“τα επεισόδια γίνονται στην οδό Λαμπράκη και όλοι στην Ελλάδα γνωρίζουν τι σημαίνει το όνομα αυτό”. Ναι ξέρουμε τι σημαίνει! Σημαίνει ότι κάποτε κάτι κατακάθια σαν τον Ρουπακιά (σημ: ο δολοφόνος) με λοστάρια, μπροστά σε δεκάδες αστυνομικούς, σκότωσαν ένα βουλευτή της Αριστεράς. Και οι φασίστες-παρακρατικοί ονομάζονταν από τον Τύπο τότε με το ίδιο όνομα:“αγανακτισμένοι πολίτες”! Και εσύ, με το αίμα φρέσκο, ξέρεις πολύ καλά τι σημαίνει Λαμπράκης και “αγανακτισμένοι πολίτες”, κύριε Ευαγγελάτε!

Όπως γνώριζες, όταν είχες στο παράθυρο την “επιτροπή αγώνα κατοίκων του Αγίου Παντελεήμονα”, ότι είναι χρυσαυγίτες, αλλά τους έλεγες “πολίτες”! Και τους κάλυπτες λέγοντας ότι “δεν είναι ακροδεξιοί, είναι φιλήσυχοι πολίτες που θέλουν να πάψει η εγκληματικότητα”!

Να λοιπόν, με τη δική σου διακριτική βοήθεια, τη δικιά σου και των αφεντικών σου, και των αφεντικών των αφεντικών σου, πώς βοηθήθηκε και οπλίστηκε το χέρι του χρυσαυγίτη με το μαχαίρι! Γιατί με το ένα χέρι σηκώνετε το δάχτυλο και καταγγέλλετε το φασισμό και με το άλλο του χτυπάτε την πλάτη και του ψιθυρίζετε: “χτυπάτε τους εσείς και εμείς είμαστε εδώ, θα σας καλύψουμε!” Για κάνουν οι χρυσαυγίτες τη βρώμικη δουλειά, την οποία κατά βάθος πολύ θα θέλατε να κάνετε εσείς!

Τι είπανε τα ΜΜΕ στο πρωτάκουσμα της δολοφονικής επίθεσης;




 
Τον σκότωσε για το ποδόσφαιρο”! Τι κρίμα για τον ΣΚΑΙ που ο δράστης συνελήφθη επ' αυτοφόρω και ομολόγησε! Δεν μπόρεσαν να κουκουλώσουν την υπόθεση προς όφελος του ενός "άκρου"!

Να ποιοι είναι οι ένοχοι για το ανέβασμα, την ενθάρρυνση, τα χάιδεμα του ναζιστικού καρκινώματος, γιατί γνωρίζουν πολύ καλύτερα από τον καθένα ποιον υπηρετεί και ποιον εχθρεύεται! Ήρθε η ώρα όμως, και αυτό είναι ευθύνη όλου του δημοκρατικού κόσμου, να το μάθει και ο λαός.

3 σχόλια:

  1. Από όλες τις πτυχές του θέματος, που η μια είναι πιο αποκρουστική από την άλλη, επιλέγω να σχολιάσω μια. Εκείνοι οι ηλίθιοι, που με την εγκληματική ψήφο τους έβαλαν αυτά τα σιχάματα στη Βουλή και στο σβέρκο του ελληνικού λαού (και έμμεσα και στον κυπριακό μέσω των εδώ κακέκτυπων τους) άραγε κοιμούνται τη νύχτα; Μετά από ότι είδαν μέχρι σήμερα, θα τους ξαναψηφίσουν; Αν ναι, ποιο τίμημα πρέπει να πληρώσουν αυτοί οι εγκληματίες ψηφοφόροι και ποιος θα τους το επιβάλει;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. τί να σου πω; προχθές ένας έσφαξε λέει την γιαγια του, την έκοψε φέτες για ενα ευτελή λόγο - πάλι χρυσαυγουλο...

      και σκέφτομαι, αραγε ολοι αυτοι οι άνθρωποι που τους ψηφισαν και τους στηρίζουν, αν δεν ειναι οι ίδιοι τερατα έτσι κι αλλιώς όχι μονο στην πολιτική αλλα και στην κοινωνική τους ζωή, στο σπιτι τους, στις σχεσεις τους...

      αρνουμαι να πιστεψω πως ενα άτομο το οποιο δεν ειναι αρρωστο λογω κακοποιησης δικής του ή δεν ειναι αρρωστο γιατί ειναι γενικά ο ίδιος ενας κακοποιός, μπορει να στηρίζει αυτο το κόμμα - για λογους ιδεων, φτωχειας ή άλλους λόγους..

      να τους δωσουμε ενα αλλοθι για τις εκλογες αλλα σήμερα; δεν υπαρχει άλλοθι...

      Διαγραφή
  2. Ένα άλλο τεράστιο θέμα που με απασχολεί, είναι τα ΜΜΕ. Και στην Κύπρο και στην Ελλάδα και παντού. Με τρομάζει η επιρροή που ασκούν, ο βαθμός χειραγώγησης της κοινής γνώμης που επιτυγχάνουν και το χειρότερο, οι σκοπιμότητες και τα συμφέροντα που εξυπηρετούν. Είμαι εκ πεποιθήσεως εναντίον της βίας, γι αυτό δεν μπορώ να δεχτώ την άποψη που εκφράζουν πολλοί, ότι η μόνη λύση είναι το να βρούμε ένα πρωί στάχτες κι αποκαίδια στους χώρους των εγκαταστάσεων τους. Το σύστημα θα τα αποκαταστήσει σε χρόνο μηδέν. Η μόνη λύση είναι ο προβληματισμός και η επιμόρφωση των αμπάλατων που χειραγωγούνται και διαμορφώνουν άποψη απο αυτά τα ΜΜΕ. Έστω και αν αυτοί είναι η συντριπτική πλειοψηφία. Θέλω να ελπίζω ότι ένα λιθαράκι σ' αυτό προσθέτουν και αυτά που μοιραζόμαστε εμείς στα διάφορα blogs, όσοι κι αν τα βλέπουν.

    ΑπάντησηΔιαγραφή