Ας ιδιωτικοποιηθούν τα πάντα, ας ιδιωτικοποιηθεί η θάλασσα και ο ουρανός, ας ιδιωτικοποιηθεί το νερό και ο αέρας, ας ιδιωτικοποιηθεί η Δικαιοσύνη και ο Νόμος, ας ιδιωτικοποιηθεί και το περαστικό σύννεφο, ας ιδιωτικοποιηθεί το όνειρο, ειδικά στην περίπτωση που γίνεται την ημέρα και με τα μάτια ανοιχτά. Και σαν κορωνίδα όλων των ιδιωτικοποιήσεων, ιδιωτικοποιήστε τα Κράτη, παραδώστε επιτέλους την εκμετάλλευση υμών των ιδίων σε εταιρίες του ιδιωτικού τομέα με διεθνή διαγωνισμό. Διότι εκεί ακριβώς βρίσκεται η σωτηρία του κόσμου… Και μια και μπήκατε στον κόπο, ιδιωτικοποιήστε στο φινάλε και την πουτάνα την μάνα που σας γέννησε.

Ζοζέ Σαραμάγκου

14.9.13

Της Ειρήνης.

Προς εκείνους, που η αισθητική και πολιτισμική τους αναφορά για να αναπτύξουν επιχειρήματα υπέρ του Μάλαμα για τα τελευταία γεγονότα είναι οι haters vs fans of Justin Bieber...

Η Αριστερά και το λαϊκό κίνημα δεν είναι <<κοινό>> και αποδέκτης σε συναυλίες και θέατρα, είναι η πρώτη ύλη των ιδεών και των ιδανικών που -εξόριστη και κυνηγημένη ακόμα- έφτιαχνε δισκογραφία, λογοτεχνία, ποίηση, ζωγραφική και κριτική καλώντας, εμπνέοντας και καθορίζοντας ακόμα και καλλιτέχνες εκτός των γραμμών της.

Και ναι..! Τραγουδάμε Σταύρο Ξαρχάκο, γελάμε με Βασίλη Αυλωνίτη και Ορέστη Μακρή, κοντοστεκόμαστε στην Άννα Συνοδινού, διαβάζουμε Καραγάτση, μελετάμε τον Κουν, τον Τσαρούχη, αλλά είμαστε Μάνος Κατράκης, Ζωρζ Σαρρή, Νίκος Καρούζος, Τάσος Λειβαδίτης και πόσοι άλλοι.

Γιατί άλλο <<Ορθή>> και άλλο <<Αριστερή>> Τέχνη.
Το' πε κι ο Μαγιακόφσκι...: <<Σύντροφοι! Απαλλάξτε την Αριστερή Τέχνη από την Ορθή Τέχνη. Όπου κι αν βρίσκεστε! >>


Ειρήνη Ηλιοπούλου


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου