Ας ιδιωτικοποιηθούν τα πάντα, ας ιδιωτικοποιηθεί η θάλασσα και ο ουρανός, ας ιδιωτικοποιηθεί το νερό και ο αέρας, ας ιδιωτικοποιηθεί η Δικαιοσύνη και ο Νόμος, ας ιδιωτικοποιηθεί και το περαστικό σύννεφο, ας ιδιωτικοποιηθεί το όνειρο, ειδικά στην περίπτωση που γίνεται την ημέρα και με τα μάτια ανοιχτά. Και σαν κορωνίδα όλων των ιδιωτικοποιήσεων, ιδιωτικοποιήστε τα Κράτη, παραδώστε επιτέλους την εκμετάλλευση υμών των ιδίων σε εταιρίες του ιδιωτικού τομέα με διεθνή διαγωνισμό. Διότι εκεί ακριβώς βρίσκεται η σωτηρία του κόσμου… Και μια και μπήκατε στον κόπο, ιδιωτικοποιήστε στο φινάλε και την πουτάνα την μάνα που σας γέννησε.

Ζοζέ Σαραμάγκου

17.9.13

Όσο πιο κοντά είσαι, τόσο χειρότερα βλέπεις

Ο Ιωνάς δεν βλέπει φασιστικές οργανώσεις - εθνικισμό 

Λευκωσία: Δεν υπάρχουν νεοφασιστικές κινήσεις στην Κύπρο, ούτε οργανώσεις που διακατέχονται από άκρατο εθνικισμό ή προωθούν είτε τον ρατσισμό είτε την ξενοφοβία. Σ’ αυτή την απόλυτη τοποθέτηση προέβη γραπτώς στη Βουλή ο υπουργός Δικαιοσύνης Ιωνάς Νικολάου, μετά από σχετική ερώτηση του βουλευτή Γιώργου Περδίκη με την οποία εμμέσως πλην σαφώς καλούσε τον Υπουργό να τοποθετηθεί γύρω από τη δράση του Ε.ΛΑ.Μ. (Εθνικού Λαϊκού Μετώπου).

Αυτό, τουλάχιστον, συνάγεται από τη διατύπωση της ερώτησης του κ. Περδίκη που στάλθηκε στον υπουργό Δικαιοσύνης και έχει ως εξής: «Έχω πληροφορηθεί ότι η Γαλλία, μετά από μία πρόσφατη θανατηφόρα επίθεση από φασιστικά στοιχεία, θα προχωρήσει σε νομοθετική απαγόρευση της δράσης οργανώσεων που προωθούν τον ρατσισμό, την ξενοφοβία, τον άκρατο εθνικισμό και τη βία και ταυτόχρονα αμφισβητούν τους δημοκρατικούς θεσμούς και προωθούν την κατάλυση της δημοκρατίας και τα πρότυπα καθεστώτων που έχουν αιματοκυλίσει την ανθρωπότητα, όπως ο φασισμός και ο ναζισμός. Αυτές είναι οι απόψεις των Γάλλων κυβερνητικών αρμοδίων.

Παρακαλώ τον αρμόδιο υπουργό να πληροφορήσει τη Βουλή αν προβληματίζει την Κυπριακή Δημοκρατία η ανάπτυξη νεοφασιστικών κινήσεων στην Κύπρο και αν παρακολουθεί τις ενέργειες άλλων ευρωπαϊκών χωρών». Η απάντηση που δόθηκε στη Βουλή από τον Ιωνά Νικολάου, ημερομηνίας 11/9/2013, αναφέρει μεταξύ άλλων: «Το Γραφείο Καταπολέμησης Διακρίσεων της Αστυνομίας διατηρεί αρχείο υποθέσεων/περιστατικών ρατσιστικής φύσεως ή με ρατσιστικό κίνητρο. Σύμφωνα με την πληροφόρηση που λαμβάνουμε από την Αστυνομία, δεν δύναται να τεκμηριωθεί η σύνδεση οποιασδήποτε οργάνωσης στην Κύπρο με ρατσιστική ή και ξενοφοβική δράση και δεν έχουν εξασφαλιστεί οποιαδήποτε στοιχεία μέχρι σήμερα που να καταδεικνύουν ότι, οι δραστηριότητες οποιασδήποτε οργάνωσης ή κινήματος προωθούν την ξενοφοβία και τον ρατσισμό ή διακατέχονται από άκρατο εθνικισμό».

Με τον κ. Νικολάου να διαβεβαιώνει τους βουλευτές, στην κατακλείδα της επιστολής του, ότι ο ρατσισμός και η ξενοφοβία συμπεριλαμβανομένου του άκρατου εθνικισμού και της βίας είναι φαινόμενα τα οποία παρακολουθούνται στενά από τα αρμόδια τμήματα της Αστυνομίας και συνυπολογίζονται στα πλαίσια πρόληψης κάθε μορφής εγκλήματος.
Προσθέτοντας, παράλληλα, ότι έχει υιοθετηθεί κατόπιν διαβούλευσης με το Γραφείο της Επιτρόπου Διοικήσεως, έγγραφο πολιτικής της Αστυνομίας για αντιμετώπιση και καταπολέμηση της ρατσιστικής βίας, της ξενοφοβίας και των διακρίσεων, στο οποίο προβλέπονται διατάξεις για επεξεργασία και αξιολόγηση πληροφοριών.

πηγή: Φιλελεύθερος


Αυτή είναι η επίσημη σελίδα του Παγκύπριου Συνδέσμου Εφέδρων Καταδρομέων.
Η τελευταία επίσκεψη του Προέδρου της Δημοκρατίας στον Σύνδεσμο έγινε στις 8-9-2013.

Παρακαλείται θερμά, τόσο ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, το Υπουργικό Συμβούλιο, ο κ. Φώτης Φωτίου προσωπικά όσο και ο κ. Ιωνάς Νικολάου  να δώσουν επεξηγήσεις για το πιο κάτω δημοσίευμα στην επίσημη σελίδα του Συνδέσμου.

Η ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΗ ΚΑΤΑ ΤΟΥ ΡΙΚ / ΕΦΕΔΡΙΚΟΥ ΣΩΜΑΤΟΣ

http://www.psek.org/index.php?option=com_content&view=article&id=163&Itemid=76

3 σχόλια:

 1. Αχ ρε Ιωνά, τζιαι είσαι τζιαι συγγενής. Πιάσε λλία links έτσι ενδεικτικά, για τους "εγκρατείς εθνικιστές" που δεν προβαίνουν σε "προώθηση της ξενοφοβίας και του ρατσισμού":

  http://www.elam.com.cy/latest-articles/item/2920-o-dikos-mas-ethnikismos.html

  http://www.elam.com.cy/latest-articles/item/2973-aisxos-kovontai-ta-epidomata-gia-aporous-sympatriotes-mas-650-xiliades-egkrinontai-gia-tous-allodapoys.html

  Για την άλλην ανάρτηση, που ηρωοποιεί πραξικοπηματίες, τι να πω;

  Ότι "μας" πείτε για έτσι θέματα προφανώς εν λλία "μας"....

  Ως τωρά η προεδρία Αναστασιάδη για λλόου μου εν η μια ζινισιά μετά την άλλην, αν εν για κάποιον παρήγορον κάτι τέθκοιον (που μάλλον δεν)...
  Ορισμένα πράματα, όσον καλόπιστος τζιαι να'σαι, εν καταπίννουνται.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
  Απαντήσεις
  1. Ου έσιεις τζαι συ συγγενείς με τα κόμματα; Όπως έχουμεν ούλλοι...γι αυτο θα φάμεν ούλλοι καλά...:)

   Διαγραφή
  2. όσον για το άλλο με τους εφέδρους, εγώ εσκέφτηκα, αν το ξανακάμουν τωρά, θα βουρώ να σώσω τον Αναστασιάδη που το προεδρικό δηλαδή; μάλλον θα βουρώ...

   Διαγραφή