Ας ιδιωτικοποιηθούν τα πάντα, ας ιδιωτικοποιηθεί η θάλασσα και ο ουρανός, ας ιδιωτικοποιηθεί το νερό και ο αέρας, ας ιδιωτικοποιηθεί η Δικαιοσύνη και ο Νόμος, ας ιδιωτικοποιηθεί και το περαστικό σύννεφο, ας ιδιωτικοποιηθεί το όνειρο, ειδικά στην περίπτωση που γίνεται την ημέρα και με τα μάτια ανοιχτά. Και σαν κορωνίδα όλων των ιδιωτικοποιήσεων, ιδιωτικοποιήστε τα Κράτη, παραδώστε επιτέλους την εκμετάλλευση υμών των ιδίων σε εταιρίες του ιδιωτικού τομέα με διεθνή διαγωνισμό. Διότι εκεί ακριβώς βρίσκεται η σωτηρία του κόσμου… Και μια και μπήκατε στον κόπο, ιδιωτικοποιήστε στο φινάλε και την πουτάνα την μάνα που σας γέννησε.

Ζοζέ Σαραμάγκου

30.9.13

O κυνισμός του αριστερού φιλελεύθερου # 3

Έχει μια γλυκιά ζάλη ο κήπος με τα λουλούδια μου, φύτεψα πολλά λουλούδια στον κήπο μου, τώρα μεγάλωσαν, έγιναν αναρριχητικά φυτά, έχουν καλύψει όλους τους τοίχους, κανείς δεν μπορεί να ανοίξει τα παράθυρα, υπάρχει η ασφάλεια που πάντα ζητούσα.

Πέρασαν πολλοί κηπουροί, πολλοί σχεδιαστές κήπων, κάποτε κάποιοι μιλούσαν για έναν επονομαζόμενο και ως Τσε, ένας άλλος ως Λένιν, έλεγα στα μικρά μου λουλούδια, πως τέτοιου είδους καρποί δεν είναι κατάλληλοι για το δικό μας σπίτι ούτε και για το κλίμα μας, τίποτα δεν είναι κατάλληλο να ανθίσει, αν δεν έχει την ικανότητα της αναρρίχησης και της ασφαλούς περικύκλωσης.

Όλοι ζούμε, όλοι πεθαίνουμε αλλά λίγοι από μας θα αναπαυθούν σε ένα καταπράσινο οίκο ευγηρίας, περίκλειστο από αναρριχητικά φυτά και θα δοξαστούν και θα δοξάζονται στους αιώνες των αιώνων με χορωδιακές ψαλμωδίες.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου