Ας ιδιωτικοποιηθούν τα πάντα, ας ιδιωτικοποιηθεί η θάλασσα και ο ουρανός, ας ιδιωτικοποιηθεί το νερό και ο αέρας, ας ιδιωτικοποιηθεί η Δικαιοσύνη και ο Νόμος, ας ιδιωτικοποιηθεί και το περαστικό σύννεφο, ας ιδιωτικοποιηθεί το όνειρο, ειδικά στην περίπτωση που γίνεται την ημέρα και με τα μάτια ανοιχτά. Και σαν κορωνίδα όλων των ιδιωτικοποιήσεων, ιδιωτικοποιήστε τα Κράτη, παραδώστε επιτέλους την εκμετάλλευση υμών των ιδίων σε εταιρίες του ιδιωτικού τομέα με διεθνή διαγωνισμό. Διότι εκεί ακριβώς βρίσκεται η σωτηρία του κόσμου… Και μια και μπήκατε στον κόπο, ιδιωτικοποιήστε στο φινάλε και την πουτάνα την μάνα που σας γέννησε.

Ζοζέ Σαραμάγκου

1.9.13

Ο Θεός του πολέμου

"Όσο η μάζα είναι το αντικείμενο της πολιτικής δεν μπορεί να δει αυτό που της συμβαίνει σαν ένα πείραμα, αλλά αποκλειστικά σαν ένα πεπρωμένο. Διδάσκεται για την καταστροφή τόσο λίγα, όσα διδάσκεται το πειραματόζωο για τη βιολογία".

Μπ.Μπρεχτ


2 σχόλια:

 1. Άντε τώρα να κάνεις το ... πειραματόζωο να ... ξυπνήσει !!!

  ΑπάντησηΔιαγραφή
  Απαντήσεις
  1. Θα ξυπνήσει. Ως το τέλος αυτού του αιώνα - αυτός ο κόσμος, ο σημερινός πουθενά δεν θα υπάρχει. Θα υπάρχει ένας άλλος κόσμος και θα είναι καλύτερος.

   Ως τότε, ας βάλουμε κανένα λιθαράκι στα θεμέλια.

   Διαγραφή