Ας ιδιωτικοποιηθούν τα πάντα, ας ιδιωτικοποιηθεί η θάλασσα και ο ουρανός, ας ιδιωτικοποιηθεί το νερό και ο αέρας, ας ιδιωτικοποιηθεί η Δικαιοσύνη και ο Νόμος, ας ιδιωτικοποιηθεί και το περαστικό σύννεφο, ας ιδιωτικοποιηθεί το όνειρο, ειδικά στην περίπτωση που γίνεται την ημέρα και με τα μάτια ανοιχτά. Και σαν κορωνίδα όλων των ιδιωτικοποιήσεων, ιδιωτικοποιήστε τα Κράτη, παραδώστε επιτέλους την εκμετάλλευση υμών των ιδίων σε εταιρίες του ιδιωτικού τομέα με διεθνή διαγωνισμό. Διότι εκεί ακριβώς βρίσκεται η σωτηρία του κόσμου… Και μια και μπήκατε στον κόπο, ιδιωτικοποιήστε στο φινάλε και την πουτάνα την μάνα που σας γέννησε.

Ζοζέ Σαραμάγκου

17.2.12

Μήνυμα στο Νίκο

Δεν θα δώσω καμιά μάχη για καμιά εθνική τάξη. Θεωρώ εντιμότερο αντ΄αυτού να πάρω το ταίρι μου και να ζήσω "επαναστατικώς" υπέρ της εθνικής μου ταξικής καταβολής μόνη μου και στην ησυχία μου σε ένα βουνό.

Αυτός ο αγώνας γίνεται πρωτίστως για την πνευματική μας αξιοπρέπεια και για να μπορούμε να λογαριαζόμαστε για άνθρωποι.

Δε δίνω καμιά μάχη για καμιά τάξη εκτός απ΄αυτή που με κάνει αξιοπρεπή ως προς το πνεύμα και την ελευθερία μου. Την εργατική. Καμιά έκπτωση και καμιά εκτροπή.

Έτσι κι αλλιώς ο κόσμος δεν κρίνεται από τις προσωπικές μας εκτιμήσεις. Θεωρώ ανώφελο λοιπόν να εξαργυρώσω ή να ξεπουλήσω τη δική μου. Είτε από ζωή είτε από θάνατο, μόνο στο ένα μπορώ να  βάλω το δικό μου λιθαράκι. 

19 σχόλια:

  1. Έτσι ακριβώς .
    Καμία έκπτωση , καμία εκτροπή . Τα πάντα για την Τάξη μου !

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. είναι γιατί αισθάνομαι πως αλλιώς παλευουμε για την Τάξη τους πάλι!
    και γιατί πρεπει μια φορά επιτέλους να μάθουμε κάτι από αυτή την ερμη την ιστορία!

    ευχαριστώ για το σχόλιο.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Το μεγαλο θεμα ειναι η ιδια η ταξη να διεκδικισει την αξιοπρεπεια της

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. http://nekatomata.blogspot.com/2012/02/13-1822012.html

      αυτός είναι ένας άνθρωπος με ταξική αξιοπρέπεια!

      Διαγραφή
  4. Όταν σας τα έγραφε ο Μάριος ο Θρασυβούλου στο μπλογκ της ΕΡΑΣ όμως... τον εβάλετε του βούρου. Μέχρι τζιαι απεργοσπάστη τον είπε ο άλλος...[http://erascy.blogspot.com/2012/01/blog-post_23.html]

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Η ανάρτηση αφορά τον Μπογιόπουλο Νεε! Δεν αφορά σύσσωμο το ΚΚΕ. Ποιό είναι το συμφέρον μας δεν κατάλαβα! Και να είσαι κόσμιος! Ο "άλλος" εν ένας αγνός κομμουνιστής με μπαλάκια κιόλας!

      Να τοποθετηθείς συγκεκριμένα όπως κανουμε όλοι μας σε συγκεκριμένες καταστάσεις! Διότι αν δεν τοποθετήσε συκγεκριμένα αλλα θα καμνεις μονο προπαγάνδα θα παιρνεις τον χαρακτηρισμό του αντι-κομμουνιστής και να μην έχεις παράπονο!

      Ο κόσμος χαλά και δεν αξιώθηκες να ανοιξεις το στόμα σου με ένα ποστ για την κρίση σαν κομμουνιστής! Τίμιο και ανοιχτό ποστ! Άρκησες σαννα!

      Διαγραφή
    2. Καθένας με τους συντρόφους του Νέε. Τράβα στους δικούς σου στο Indy: "ΠΡΩΤΟΦΑΝΕΣ ΑΙΣΧΟΣ!!Οι χρυσαυγίτες στη Χαλυβουργία κι ο κνίτης Σιφωνιός τους χειροκροτάει!!

      Ο Περισσός μπάζει τους μαχαιροβγάλτες στο εργατικό κίνημα."

      Διαγραφή
    3. Τίμιο και ανοιχτό;

      Όχι. Οι απεργοσπάστες με τους απεργοσπάστες, και τα τσιράκια των βιομηχάνων με την ομήγυρη που τους αρμόζει και χωρίς "αριστερή" προβιά. Λυπάμαι πάρα πολύ.

      Αυτοί που μιλάνε τίμια και ανοιχτά δεν γλύφουν καμιά κατουρημένη ποδιά, ότι χρώμα κι αν έχει.

      Και δεν είναι ταξικοί προδότες σαν τον κύριο.

      Διαγραφή
    4. :-))
      εν πικρό το γέλιο μου, αλλά εν γέλιο. Όσο εθύμωσα-εθύμωσα...
      Σας αφήνω στη κρίση όσων σας διαβάζουν, τους εύκολους χαρακτηρισμούς, τους λεκτικούς προπηλακισμούς, τους θυμούς τζιαι τες υστερίες σας.

      Διαγραφή
    5. άτε φτάνει. δεν καταλαβαίνεις Χριστό. Αφησμας στην κρίση όσων μας διαβάζουν και μεν συνειδητοποιήσεις ποτέ τίποτε. Εν τραβάς, εν τραβάς. Καμνε το παπαγαλάκι του Στροβ να σώσεις την Κύπρο. Και χαιρετίσματα στην προλεταριακή εξουσία.

      Διαγραφή
    6. Ω, τωρά το είδα τούτο, τζιαι παπαγαλάκι του στροβ...
      μωρέ μπράβο.
      Ποιος θα συνειδητοποιήσει και τι, ποιος τραβά τζιαι ποιος εν τραβά, θα δείξει.
      Το ποιος είναι στ αλήθκεια ο καθ ένας όμως, φαίνεται.

      Διαγραφή
    7. Νεε εν να σοβαρευτούμεν καμιά φορά ή που θα παει τουτον το φκιολιν;

      Τα πραματα είναι ακρως σοβαρά! Βρισκόμαστε μπροστα στην πιο ωμή βαρβαρότητα των τελευταίων 100 χρόνων. Να σοβαρευτούμεν επιτέλους!

      οριστε Νεε ποιός ενι ο φίλος ο Στροβ, θαυμασε!

      http://strovoliotis.wordpress.com/2012/02/18/%CE%BF-%CE%B9%CE%B7%CF%83%CE%BF%CF%8D%CF%82-%CF%87%CF%81%CE%B9%CF%83%CF%84%CF%8C%CF%82-%CE%BA%CE%B1%CE%B9-%CE%AC%CE%BB%CE%BB%CE%BF%CE%B9-%CE%AC%CE%B3%CE%B9%CE%BF%CE%B9-%CE%B2%CE%BF%CE%B7%CE%B8%CE%BF/

      συνειδητοποιήστε επιτέλους πως βρισκόμαστε στην αρχή του τελους! δεν υπαρχει περιθώριο συναίνεσης με τους καπιταλιστές! σταματατε τουτην την ηττοπαθή στάση...μα τι θα καμουμεν, μα εν οι 5 στρατοί, μα εν το κυπριακό, μα εν η επανένωση!

      να παει στα κομματια τζαι τι ειπαμεν τζαι τι δεν ειπαμεν! δεν θα αφήσουν κανενα που εσάς όρθιο! ποσες φορές πρεπει να το πουμε! ποσες;;;

      Διαγραφή
    8. ΑΝ ΔΕΝ ΠΡΟΤΑΧΘΕΙ ΤΩΡΑ ΑΜΕΣΑ ΤΑΞΙΚΗ ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΚΑΛΗΝΥΧΤΑ! Θα σας αναγκασουν ουλλους να απαρνηθειτε αν δεν απαρνηθηκετε ήδη τες ρίζες σας! Θα σας αφήσουν ενα κομμα-μαϊμου, κατατρεγμένο τζαι ανικανο να αντιδράσει στο οτιδήποτε. Αν δεν καταφερουν τον προγραμματικό τους ΣΤΟΧΟ να σας κάμουν ΠΑΣΟΚ τζαι να σας περάσουν στον λαιμο τζαι την μοιρα του με το 8% ΠΛΕΟΝ!

      Ξυπνάτε την κοινωνία μου μέσα!

      Διαγραφή
    9. Μα ίνταμπου μου συναφέρνεις εμέναν τον στροβολιώτη σιόρ;
      Μα πάμε καλά;

      Καλά ρε, στην ελλάδα πχ που το κόμμα έσιει τάχα "πιάσει ρυθμό", τι καταφέρνει ως τωρά;
      Μα εννά μας πελλάνεις εσύ α.

      Κοίτα, εν αντιληπτά όλα τα ενδεχόμενα, όντως η κατάσταση εν σοβαρή.

      Αλλά σίγουρα εν θα κάμουμε τίποτε με συμπεριφορές τέτοιες, όποιος δηλαδή μας φέρει αντίρρηση, εν τιποτένιος τζιαι προδότης...

      Τούτα εν πολιτικές πρακτικές του μισού τζιαι του ένα τα εκατόν.

      Εν θα επεκταθώ γιατί αναγκαστικά θα πρέπει να χαρακτηρίσω τζιαι γω με τη σειρά μου.

      Διαγραφή
  5. DIS,

    Ο Νίκος είπε [τσιτάροντας τον Μαρξ] ότι «η εργατική τάξη πρέπει να αναδειχθεί σε εθνική τάξη δηλ. σε ηγέτιδα τάξη του έθνους», κι όχι [όπως το ερμηνεύουν οι δήθεν αριστερίζοντες(;) εθνικιστές] σε τάξη που θα ηγηθεί των εθνικών αγώνων [υποβαθμίζοντας τους ταξικούς]...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Μόλις πριν λίγο πήρα πρέφα την προηγούμενη ανάρτηση σου με την απομαγνητοφωνημένη ομιλία του Νίκου Μπογιόπουλου και τη συζήτηση που κάνατε για το θέμα αυτό ... Θα ακολουθήσει και δική μου ανάρτηση στο Blog μου για την εκδήλωση και την παρέμβαση του Μπογιόπουλου στη βάση της ομιλίας όπως αυτούσια την παράθεσες αλλά και των δικών μου σημειώσεων ...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ατε Ανευ. Βάλε κι εσύ κανένα χέρακι. Είδες τα περί Κομμουνιστικού Μανιφέστου στο προηγούμενο ποστ. Υπάρχουν και λινκς για το συγκεκριμένο απόσπασμα.

      Είμαστε περικυκλωμένοι από παραχαράκτες. Η εργατική τάξη γίνεται ερμαιο των τσιτάτων και των σοφολογιοτάτων ερμηνευτών! Μας παίρνουν και το φαϊ μας παίρνουν όμως πρώτα τα όπλα.

      Που είναι οι φύλακες;..

      Διαγραφή
  7. -ταξική ενότητα
    -ταξική τιμή
    -ταξικός πόλεμος!
    όλα τα υπόλοιπα, είναι τα ψέματα που λένε οι χορτάτοι στους πεινασμένους.
    Συγγνώμη για την υπεραπλούστευση...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Γειά σου καλέ μου σύντροφε!!

      Μην το βάζετε κάτω! Είμαστε δίπλα σας και μαζί σας!

      Διαγραφή