Ας ιδιωτικοποιηθούν τα πάντα, ας ιδιωτικοποιηθεί η θάλασσα και ο ουρανός, ας ιδιωτικοποιηθεί το νερό και ο αέρας, ας ιδιωτικοποιηθεί η Δικαιοσύνη και ο Νόμος, ας ιδιωτικοποιηθεί και το περαστικό σύννεφο, ας ιδιωτικοποιηθεί το όνειρο, ειδικά στην περίπτωση που γίνεται την ημέρα και με τα μάτια ανοιχτά. Και σαν κορωνίδα όλων των ιδιωτικοποιήσεων, ιδιωτικοποιήστε τα Κράτη, παραδώστε επιτέλους την εκμετάλλευση υμών των ιδίων σε εταιρίες του ιδιωτικού τομέα με διεθνή διαγωνισμό. Διότι εκεί ακριβώς βρίσκεται η σωτηρία του κόσμου… Και μια και μπήκατε στον κόπο, ιδιωτικοποιήστε στο φινάλε και την πουτάνα την μάνα που σας γέννησε.

Ζοζέ Σαραμάγκου

9.2.12

Έφτασε η αρχή του τέλους. Καλή δύναμη!


αναδημοσίευση από Τάξεις και Ηθική

ΑΠΕΡΓΙΑ!

Από τα ''Πρωτοβάθμια Σωματεία''


''Όλοι, μαζικά, δυνατά, μαχητικά στην 48ωρη πανελλαδική - πανεργατικά απεργία Παρασκευή και Σάββατο 10-11 Φλεβάρη.




Ο συντονισμός πρωτοβάθμιων σωματείων καλεί την Παρασκευή και το Σάββατο στις 10.30 στα Προπύλαια και πορεία στη Βουλή




Πέμπτη 9 Φλεβάρη συλλαλητήριο στις 6.00 μμ στα προπύλαια


Κυριακή συγκέντρωση στο Σύνταγμα




Ο ΑΓΩΝΑΣ ΜΑΣ ΚΑΛΕΙ ΟΛΟΥΣ




ΣΕ ΛΑΪΚΟ ΞΕΣΗΚΩΜΟ ΓΙΑ ΝΑ ΑΝΑΤΡΕΨΟΥΜΕ ΤΟ ΜΑΥΡΟ ΜΕΤΩΠΟ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗΣ-ΕΕ-ΔΝΤ-ΣΕΒ




ΟΛΟΙ ΣΤΟΥΣ ΔΡΟΜΟΥΣ ΜΕ ΑΠΕΡΓΙΕΣ -ΚΑΤΑΛΗΨΕΙΣ -ΔΙΑΔΗΛΩΣΕΙΣ-ΑΓΩΝΑΣ ΔΙΑΡΚΕΙΑΣ!''




Από το ΠΑΜΕ: http://erodotos.wordpress.com/2012/02/09/apergia-pame-10-11-flebari/




ΞΕΠΟΥΛΗΜΑ ΤΩΝ ΖΩΩΝ ΜΑΣ!!!!


Αυτό το mail απευθύνεται στον καθένα προσωπικά, δεν είναι άλλο ένα ''μαζικό μήνυμα'', και δεν συνηθίζω να στέλνω τέτοια.




"Πυρετός διαπραγματεύσεων
Ολονύχτιο θρίλερ για τα μέτρα του νέου μνημονίου που αφορούν στις συντάξεις."
in.gr
Τελικά, έχει επέλθει μια σημαντική μετάλλαξη στην αφηγηματική συνταγή των θρίλερ. Είναι όλα του είδους εκείνου όπου ξέρεις από την αρχή ότι στο τέλος πεθαίνει μόνο ο θεατής.


από: http://leninreloaded.blogspot.com/2012/02/121.html




Οι κερατάδες οι κεφαλαιοκράτες (ακόμα πιστεύετε ότι όλα αυτά είναι μια ''ξύλινη γλώσσα''????!!!!) έχουν αποθρασυνθεί τελείως!!! Ξεπουλάνε ό,τι έχουμε και δεν έχουμε, με αντάλλαγμα νέα δάνεια, επειδή έτσι τάχα θα σωθεί η χώρα. Τα νούμερα είναι αστρονομικά!




''Σύμφωνα με την μηνιαία έρευνα εργατικού δυναμικού της ΕΛΣΤΑΤ
για τον Νοέμβριο του 2011 :


Το ποσοστό ανεργίας το Νοέμβριο του 2011 ανήλθε σε 20,9%, έναντι 13,9% το Νοέμβριο του 2010 και 18,2% τονΟκτώβριο του 2011. Το σύνολο των απασχολουμένων κατά το Νοέμβριο του 2011 εκτιμάται ότι ανήλθε σε3.901.269 άτομα. Οι άνεργοι ανήλθαν σε 1.029.587 άτομα, ενώ ο οικονομικά μη ενεργός πληθυσμός ανήλθε σε 4.423.657 άτομα.


Οι απασχολούμενοι μειώθηκαν κατά 405.785 άτομα σε σχέση με το Νοέμβριο του 2010 (μείωση 9,4%) και κατά 164.506 άτομα σε σχέση με τον Οκτώβριο του 2011 (μείωση 4,0%). Οι άνεργοι αυξήθηκαν κατά 337.010 άτομα σε σχέση με το Νοέμβριο του 2010 (αύξηση 48,7%) και κατά 126.062 άτομα σε σχέση με τον Οκτώβριο του 2011 (αύξηση 14,0%).


Οι οικονομικά μη ενεργοί, δηλαδή τα άτομα που δεν εργάζονται ούτε αναζητούν εργασία, αυξήθηκαν κατά 102.730 άτομα σε σχέση με το Νοέμβριο του 2010 (αύξηση 2,4%) και κατά 41.301 άτομα σε σχέση με τον Οκτώβριο του 2011 (αύξηση 0,9%)''.




Δεν είναι καιρός για


''Madwalk'',
μπάλα,
πολιτισμένη ενατένιση των γεγονότων, κλπ κλπ.


Αυτές τις μέρες ΓΡΑΦΕΤΑΙ ΙΣΤΟΡΙΑ.


Συνολικά κόβονται, με τις μειώσεις, τρεις μισθοί το χρόνο.


Ο κατώτατος μισθός πέφτει ξανά, κατά 20%.


Μειώνεται το επίδομα ανεργίας, καταργούνται ουσιαστικά οι κλαδικές συμβάσεις εργασίας.


Διευκολύνονται οι απολύσεις.


Συντάξεις, το λένε τα κυβερνώντα ανδρείκελα, είναι βέβαιο ότι πολλοί άνθρωποι τον Μάρτιο ΔΕΝ ΘΑ ΠΑΡΟΥΝ. Αλλά και να πάρουν, μιλάμε για συντάξεις 700 ΕΥΡΏ στην καλύτερη!!!!!




Το CNN έχει κλείσει έναν ολόκληρο όροφο στο ξενοδοχείο Βρετάνια, γιατί περιμένει τις επόμενες 20 μέρες σφοδρές αντιδράσεις του λαικού κινήματος. Εμπιστευτείτε την πρόβλεψή τους


ΑΥΤΟΙ ΞΕΡΟΥΝ!!!




Πάλι απεργία? Θα πείτε. Το πιο γελοίο θέαμα είναι όταν στις μεγάλες απεργιακές κινητοποιήσεις κάποιοι άνθρωποι παραδίπλα ζουν στον κόσμο τους. Περιμένουν το λεωφορείο και μιλούν δυνατά στο κινητό για το ποιά τσάντα θα πάρουν. Καλά ρε άνθρωπε, δεν κατεβαίνεις στην απεργία, αλλά ΣΕ ΠΟΙΑ ΚΟΙΝΩΝΙΑ ΖΕΙΣ???


Ευτυχώς υπάρχει λαός που πονά, ματώνει, και σκέφτεται. Και θα αντισταθεί. Δεν αντέχεται άλλο το δούλεμα!


Αυτός ο κόσμος δεν θα παραμείνει ο ίδιος. Για κάποιους η κρίση αυτή είναι η ΤΕΡΜΑΤΙΚΗ του καπιταλισμού (όπως για τον επί χρόνια πρόεδρο της παγκόσμιας κοινωνιολογικής εταιρείας, Immanuel Wallerstein). Αλλά αν δεν είναι η τερματική (και αυτό θα το κρίνει τελικά η πάλη της εργατικής τάξης), είναι σίγουρα Η ΜΕΓΑΛΥΤΕΡΗ.


Σε αυτές τις συνθήκες ο καθένας μας αποκτά ΤΡΟΜΑΧΤΙΚΟ ΙΣΤΟΡΙΚΟ ΒΑΡΟΣ. Δεν υπάρχει ουδέτερη στάση-η παθητικότητα είναι αυτό που ζητούν. Όποιος μένει παθητικός, βρίσκεται στο στρατόπεδό τους. Δεν θα πω πως η σιωπή είναι συνενοχή-είναι πολύ απλουστευτικό. Αλλά όποιος αρνείται να παρακολουθήσει αυτό που συμβαίνει, και έχει αποφασίσει να μην μετέχει ΔΙΟΛΟΥ στο κίνημα των απολυμμένων, των εργαζομένων, των γονιών και των παππούδων μας, ΝΑ ΜΗΝ ΠΑΡΑΠΟΝΕΘΕΙ όταν δει σε λίγο καιρό έναν κόσμο ανυπόφορο, και ΝΑ ΜΗΝ ΑΠΑΙΤΗΣΕΙ από άλλους ''υπεύθυνους'' να του λύσουν το πρόβλημα και να επανορθώσουν για τα λάθη που έκαναν.


Μεγαλώσαμε σε μια εποχή συμπτωματικά ''ανθηρή'' για τον καπιταλισμό, και μάθαμε πολλοί να τα έχουμε όλα έτοιμα. Έτσι λοιπόν, αδιαφορούμε για το τί συμβαίνει στον τόπο μας, και στους ανθρώπους που παράγουν τον πλούτο που εμείς καταναλώνουμε.


Πολλοί άνθρωποι σήμερα ΑΡΝΟΥΝΤΑΙ ΤΗΝ ΙΔΙΟΤΗΤΑ ΤΟΥ ΑΝΘΡΩΠΟΥ. Αρνούνται δηλαδή να ΕΠΕΜΒΟΥΝ ΣΥΝΕΙΔΗΤΑ, να διαμορφώσουν συνειδητά μαζί με άλλους, την ίδια τους την ζωή. Είναι ΖΩΑ, με την καθόλου υβριστική και πολύ κυριολεκτική έννοια, ότι από τον άνθρωπο κρατούν το ζωώδες μέρος, τον άνθρωπο-ζώο που άγεται και φέρεται από τα φυσικά ή ''φυσικά'' φαινόμενα. Ως τέτοιο ''φυσικό'' και μοιραίο φαινόμενο παρουσιάζεται η καπιταλιστική κρίση. Και οι άνθρωποι-ζώα κάθονται και κλαίνε την μοίρα τους, ή αδιαφορούν για των άλλων τα δάκρυα, τον πόνο, ενώ θα σπεύσουν στα εύκολα λόγια να δηλώσουν την ''αμέριστη συμπαράστασή'' τους, απολαμβάνοντας τις πλατείες, τους κινηματογράφους, τα τρόφιμα, τα έπιπλα, τα κτήρια, τις υπηρεσίες κλπ, που έχουν φτιαχτεί ΜΕ ΤΟΝ ΙΔΡΩΤΑ ΑΥΤΏΝ ΠΟΥ ΣΗΜΕΡΑ ΠΛΗΤΤΟΝΤΑΙ.


Αυτή είναι η ΕΡΓΑΤΙΚΗ ΤΑΞΗ. Μην τρομάζετε, ακόμα και για τον ίδιο τον Μάρξ, εργατική/παραγωγική τάξη δεν ήταν μόνο ο προλετάριος, ο χαλυβουργός, ο χειρώνακτας του εργοστασίου. ΕΡΓΑΤΙΚΗ ΤΑΞΗ είναι οι μισθωτοί εργαζόμενοι, που υποτάσσονται στο Κεφάλαιο, ''χαρίζοντας'' σε αυτό την παραγωγική εργασία τους (την οποία στην πραγματικότητα αναγκάζονται να ξεπουλήσουν για να ζήσουν), αλλά και τον ελεύθερό τους χρόνο, τα καλύτερά τους χρόνια και τα πιο ακριβά τους χαμόγελα, για να μαζεύουν οι καπιταλιστές, οι τράπεζες, να πληρώνουν τους πολιτικούς, και να γίνεται η δουλειά.




Απεργία λοιπόν. Άλλη μια απεργία, μπορεί να πείτε. Καμία νίκη δεν είναι σίγουρη εκ των προτέρων. Το μόνο σίγουρο είναι ότι πρέπει να μας φοβηθούν, για να έχουμε ελπίδα. Να φοβηθούν όχι τους 10-50-100 ανθρώπους που θα κάνουν λίγο νταβαντούρι, αλλά την δύναμη των εργαζομένων, των φοιτητών, των ανέργων.


Απεργία, για να δούμε πώς ΑΛΗΘΙΝΑ είναι η ζωή και πώς κερδίζεται, με αγώνες, με θυσίες, διπλά στον λαό που μοχθεί και μέσα σε αυτόν, ένα κομμάτι από αυτόν, εδώ είναι η αληθινή ζωή...


...Η ΤΑΞΙΚΗ ΠΑΛΗ, έπρεπε να έρθει η κρίση για να δούμε καθαρά πως όλα αυτά τα κόμματα που συγκυβερνούν και μερικά άλλα, είναι ΈΝΑ ΣΤΡΑΤΟΠΕΔΟ, και ο εργαζόμενος λαός είναι ΑΠΕΝΑΝΤΙ ΤΟΥΣ?




Αντί για ΤΗΛΕΟΡΑΣΗ,


ΑΛΗΘΙΝΗ ΖΩΗ!


ΑΝΤΙ ΓΙΑ ΕΡΓΑΣΙΑ ΜΕ ΜΙΣΘΟΥΣ ΤΗς ΠΕΙΝΑΣ ΚΑΙ ΔΙΧΩΣ ΑΞΙΟΠΡΕΠΕΙΑ,


ΑΠΕΡΓΙΑ!

1 σχόλιο: