Ας ιδιωτικοποιηθούν τα πάντα, ας ιδιωτικοποιηθεί η θάλασσα και ο ουρανός, ας ιδιωτικοποιηθεί το νερό και ο αέρας, ας ιδιωτικοποιηθεί η Δικαιοσύνη και ο Νόμος, ας ιδιωτικοποιηθεί και το περαστικό σύννεφο, ας ιδιωτικοποιηθεί το όνειρο, ειδικά στην περίπτωση που γίνεται την ημέρα και με τα μάτια ανοιχτά. Και σαν κορωνίδα όλων των ιδιωτικοποιήσεων, ιδιωτικοποιήστε τα Κράτη, παραδώστε επιτέλους την εκμετάλλευση υμών των ιδίων σε εταιρίες του ιδιωτικού τομέα με διεθνή διαγωνισμό. Διότι εκεί ακριβώς βρίσκεται η σωτηρία του κόσμου… Και μια και μπήκατε στον κόπο, ιδιωτικοποιήστε στο φινάλε και την πουτάνα την μάνα που σας γέννησε.

Ζοζέ Σαραμάγκου

3.2.12

Κι όμως, βρισκόμαστε πολύ κοντά..

ΕΤΣΙ ΘΑ ΜΑΘΟΥΝ

Του ΝΙΚΟΥ ΜΠΟΓΙΟΠΟΥΛΟΥ*

Δείτε τους. Ανεβοκατεβαίνουν στο πολιτικό βήμα. Παρελαύνουν στη μικρή οθόνη και στα μικρόφωνα. Μιλούν περί «ανταγωνιστικότητας». Πουλούν «μούρη» περί «υπευθυνότητας». Κάνουν μαθήματα «πατριωτισμού». Ζητούν «σύνεση».

Καταγγέλλουν τις «αρρυθμίες». Ποζάρουν σαν εμβριθείς κατήγοροι των «υπευθύνων». Κηρύττουν τον «ορθολογισμό». Απαιτούν ανάληψη των «ιστορικών ευθυνών».

Και τι σημαίνει «ανταγωνιστικότητα», «υπευθυνότητα», «σύνεση», «εξορθολογισμός», «πατριωτισμός», «ανάληψη της ιστορικής ευθύνης»;

Μα ότι ο εργάτης πρέπει να ζει (στην καλύτερη περίπτωση) με 600 ευρώ καθαρά!

Οτι οι συνταξιούχοι πρέπει να ζουν με 300 ευρώ!

Οτι τα εκατομμύρια των ανέργων και των «απασχολήσιμων» πρέπει να δείξουν «κατανόηση»!

Εχουν την ξετσιπωσιά να καμώνονται ότι νοιάζονται για τους απολυμένους του ιδιωτικού τομέα. Και για να αποδείξουν την ...έγνοια τους απαιτούν να γίνουν μαζικές απολύσεις και στο δημόσιο τομέα!

Εχουν την ξετσιπωσιά να προωθούν την επιβολή των «τρομονόμων» και της αρχής του «κανιβαλισμού» στις εργασιακές σχέσεις, στους μισθούς, στα δικαιώματα - και στον ιδιωτικό τομέα και στον δημόσιο τομέα. Και μετά να ισχυρίζονται ότι αυτή η «εξίσωση» με όρους νεκροταφείου συνιστά ...«ισονομία» και «αλληλεγγύη»!

Εχουν την ξετσιπωσιά να έχουν οικοδομήσει έναν κρατικο-μονοπωλιακό δημόσιο τομέα κατ' εικόνα της κεφαλαιοκρατικής εκμετάλλευσης και καθ' ομοίωση της κομματικής τους αθλιότητας. Αλλά έρχονται να ζητούν ευθύνες για το δημιούργημά τους από τους εργαζόμενους!

Εχουν την ξετσιπωσιά να έχουν στείλει πάνω από 3 εκατομμύρια Ελληνες στο κοινωνικό περιθώριο. Και, όμως, να μιλούν περί «ανάπτυξης» μέσω της έντασης της ίδιας εκείνης πολιτικής που προκάλεσε τα εκατομμύρια των εξαθλιωμένων!

Και ποιοι τα λένε αυτά;

Δείτε τους. Απολαύστε τους στα πολιτικά σουαρέ και στα τηλεοπτικά τραπέζια της «δημοκρατικής» μονοφωνιας.

Απαντες παρόντες:

- Ο εσμός των εκπροσώπων ενός πολιτικού συστήματος που τα έκαναν όλα ίσωμα και τώρα το παίζουν από πάνω και «σωτήρες»!

- Οι τσανακογλείφτες - «διανοούμενοι», τα εξωνυμένα υπαλληλάκια του ίδιου πολιτικού συστήματος, αυτό το καθηγητικό κατεστημένο που για τη «σοφία» του και την προστυχιά του έγραφε ο Βάρναλης: «Και συ, τσούλα των δήμιων, Επιστήμη,. της Αλήθειας εσχάτη τεφροδόχα,. και συ, πρόστυχη Πένα και ψοφίμι, του βούρκου λιβανίζετε την μπόχα»..

- Η περιφερόμενη αυθάδεια του εκδοτικού και δημοσιογραφικού κατεστημένου, οι απαστράπτοντες «αστέρες» της σαπίλας, χορτάτοι οι ίδιοι, μια ζωή «ειδήμονες» και «ειδικοί», μια ζωή «προαγωγοί» και «φιλιππινέζες» εκείνης της πολιτικής που για να υπάρχει φροντίζει να διατηρεί στον αφρό το κάθε «πετυχημένο» και «καπάτσο» κατακάθι!

Δείτε τους.

Την ώρα που, μπουκωμένοι αυτοί, καλούν τους άλλους να ζήσουν χωρίς μισθό, χωρίς δουλειά, χωρίς σύνταξη, χωρίς ελπίδα.

Δείτε τους.

Την κυρία καθηγήτρια (του Πανεπιστημίου παρακαλώ!) που πουλούσε την περασμένη Δευτέρα «προφεσοριλίκι» από τη ΝΕΤ για το πόσο «παραγωγικό» είναι να κοπεί ο - ήδη κομμένος - κατώτατος μισθός...

Τον κύριο εκδότη που θέλει μετ' επιτάσεως το νέο Μνημόνιο καθ' ότι χρειάζονται ρευστότητα οι τράπεζες (που τον επιδοτούν)...

Την κυρία πολιτικό, που «σώζει» (οικογενειακώς) την Ελλάδα εδώ και 50 χρόνια, αλλά όπως έλεγε τις προάλλες στο MEGA, τόσο η ίδια όσο και ο καημένος ο ΣΕΒ έχει να αντιμετωπίσει αυτό το κακό ΠΑΜΕ και βεβαίως το ΚΚΕ...

Ολοι αυτοί σας ζητούν - μας ζητούν - να ζήσουμε με ψίχουλα. Εκδίδουν οδηγίες για το πώς θα πηγαίνουμε τα ...χρυσαφικά μας στα ενεχυροδανειστήρια. Λένε ότι τα παιδιά μας θα δουλεύουν για 200 και 300 ευρώ.

Αλλά αφού αυτή είναι η «σωτηρία», γιατί οι βιομήχανοι, οι τραπεζίτες, οι εφοπλιστές και όλα τα τσιράκια τους σαν τους προηγούμενους, δεν δοκιμάζουν να «σωθούν» οι ίδιοι με τον ίδιο τρόπο που εκείνοι προτείνουν για μας;

Εμπρός, λοιπόν:

Ας παραιτηθούν από τα εισοδήματά τους. Ας παραιτηθούν από τις περιουσίες τους. Ας έρθουν στην κατάσταση των μισθωτών σκλάβων.

Κι ας ζήσουν - αυτοί - με τα 600 ευρώ καθαρά.

Ας ζήσουν - αυτοί - με τα 300 ευρώ σύνταξη.

Ας ζήσουν - αυτοί - με το επίδομα ανεργίας.

Τους κάνουμε, μάλιστα, την εξής πρόταση: Αντίθετα με μας, αυτούς θα τους απαλλάξουμε από χαράτσια και από φόρους. Θα έχουν 600 ευρώ «ολόκληρα», δικά τους, χωρίς χαράτσια, χωρίς φόρους. Που με αυτά θα πρέπει να φάνε, να μεγαλώσουν παιδιά, να ζεσταθούνε.

Ας ζήσουν έτσι. Ας εφαρμόσουν επάνω τους τις «θυσίες» που απαιτούν από εμάς.

Εμπρός, λοιπόν!

«ΕΤΣΙ ΘΑ ΜΑΘΟΥΝ»! (2)Με τη σοφία μιας ολόκληρης ζωής πίσω του και απολύτως σίγουρος για το είδος της «τιμωρίας» που θα τους άξιζε,

της τιμωρίας που θα άξιζε σε όλους αυτούς που καταδημαγωγούν και κοροϊδεύουν το λαό,

εκείνους που - σε κάθε εποχή και σε κάθε χώρα - μιλούν στον εργάτη για θυσίες την ώρα που του κλέβουν όλα τα γεννήματα,

εκείνους που ρημάζουν την πατρίδα και την ίδια ώρα κάνουν κηρύγματα «πατριωτισμού» και «σύνεσης» προς όσους μοχθούν,εκείνους που συστήνουν στους πληβείους τη λιτότητα, ενώ την ίδια ώρα οι ίδιοι ζουν ως πατρίκιοι μέσα στη χλιδή και την απάτη,

ο γερο - Ανσέλμο γυρίζει προς τον Ρόμπερτ Τζόρνταν και του λέει με λόγια απλά και φωνή σταθερή:

«Θα τους έβαζα να δουλεύουν κάθε μέρα, όπως δουλέψαμε εμείς στα χωράφια κι όπως δουλεύουμε στα βουνά κόβοντας ξύλα, για όλη τους τη ζωή.

Ετσι θα βλέπανε για ποιο σκοπό γεννηθήκανε οι άνθρωποι.

Θα έπρεπε να κοιμούνται εκεί που κοιμόμαστε εμείς.

Να τρώνε όπως τρώμε εμείς.

Πρώτα απ' όλα όμως να δουλεύουν. Ετσι θα μάθουν».

Το παραπάνω απόσπασμα είναι από το έργο του Ερνεστ Χεμινγουέι «Για ποιον χτυπά η καμπάνα».

Το αφιερώνουμε ολόψυχα σε όλους

τους σπουδαιοφανείς κυρίους και τις κυρίες της εξουσίας,

τους μπιστικούς των κυρίων και των κυριών της άρχουσας τάξης,

τους ματαιόσπουδους κυρίους και τις κυρίες των τηλεοπτικών υποσταθμών της ολιγαρχίας,

τους απαστράπτοντες κυρίους και τις κυρίες των «φιλανθρωπικών» σωματείων,

τους «ευπατρίδες» κυρίους και τις κυρίες των ντόπιων και ξένων «οίκων»,

τους «επιφανείς» κυρίους και τις κυρίες της «υψηλής» κοινωνίας,

τους «νόμιμους και ηθικούς» εκμεταλλευτές, κηφήνες και σφετεριστές του πλούτου που άλλοι παράγουν.

Σε όλους, δηλαδή, αυτούς που εδώ και δυο χρόνια, σε μιαν άνευ προηγουμένου επιχείρηση τρομοκρατίας, εκβιασμού, πατριδεμπορίου και λοβοτομής του λαού, έχουν στρέψει όλες τις πυροβολαρχίες του συστήματος ενάντια στους είλωτες, και που με αναίδεια καλοζωισμένης Αντουανέτας,καμουφλαρισμένοι πίσω από την αυθεντία της ασημαντότητάς τους, πλαισιωμένοι από τις «ΥΕΝΕΔ» της «δημοκρατίας» τους, αυτοί, οι χορτάτοι, διατάζουν τους πεινασμένους «να αρθούν στο ύψος των περιστάσεων»!

Πηγή: Ριζοσπάστης
via Praxis

3 σχόλια:

 1. Βρισκόμαστε στο σημείο, όπου τα τελευταία κωθώνια της εγχώριας Τι Βι - βλ. Καρίμπα σόοου - διερωτούνται δημόσια αν ο προεδρος της Δημοκρατίας είναι ο Δημήτρης Χριστόφιας ή είναι ο Κίκης Καζαμίας.

  Αναφέρθηκα στο θέμα στις 22.12.2011.

  Είναι ηλίου φαεινότερο πως η διαχείρηση της τύχης της χώρας έχει περάσει στα χέρια του Κίκη, ενώ ο Χριστόφιας "γωνιάστηκε" να αναλάβει καθαρά την επίλυση του Κυπριακού.

  Αυτή ήταν η μεθόδευση της φιλελευθερης δεξιάς η οποία σήμερα συνεχίζει βάσει σχεδίου, να αφαιρέσει και αυτό το ρόλο από τον Πρόεδρο.

  Η δεξιά ξέρει τον κανόνα, το είπαμε: για να νικήσεις τον εχθρό σου πρεπει να τον κάνεις φίλο σου.

  Το οχυρό "διαχείρηση της οικονομίας" τα ειπαμε παλαιότερα, ήταν ο στόχος των αγανακτισμένων στο Μαρί, εκτός από την καταρρευση των συνομιλιών.

  Οι σύντροφοι δεν ακούν...οι συντροφοι δεν καταλαβαίνουν...η κυβέρνηση παρέδωσε τα όπλα της χώρας και του κόμματος και του συνδικαλιστικού κινήματος στον Κίκη Καζαμία και θα υποστεί ξανά όλες τις εξευτελιστικές συνέπειες.

  Ας μην παριστάνουν οι συντροφοι τους εξοργισμένους.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 2. Είχα πει επίσης χθές πως η κυβέρνηση υπό την καθοδήγηση πλεον του Καζαμία φαίρεται ως Τζογαδόρος της χώρας στην Ε.Ε

  αν έχετε διάθεση και χρόνο, διαβαστε εδώ για το νόμιμο και έγκυρο "τζόγο" επικρατησης των ευρωπαικών ελίτ, στην οποία ευελπιστεί να ανήκει πια η Κύπρος ενάντια βέβαια στις υπολοιπες χώρες της Ευρώπης που δεν τα καταφεραν...

  http://wwwpraxisred.blogspot.com/2012/01/e.html?showComment=1328212314377#comment-c7367556297480450322


  για το ότι - καποια μέρα θα βομβαρδίζουμε ως Κύπριοι τους λαούς που πεινουν - δεν θα επαναλαμβάνομαι.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 3. αν βέβαια στο μεταξύ δεν ξεσπασει πόλεμος εναντίον του Ιράν, δεν δόσουμε τα λιμανια και τα αεροδρόμια μας στους αμερικανοισραηλινούς και δεν μας γαμ... κανονικά και με το νόμο την οικονομία ο Πούτιν για τα δικά του αντικρουόμενα συμφεροντα.

  πολυπολική αναπτυξη ειπαμε..ενώ η Μερκελ, της οποίας κανει ανοιχτα πλατες ο Καζαμίας τρέχει στην Κίνα να "κλειδώσει" τα συμφέροντα των Γερμανών, βρέξει χιονίσει.

  ΑπάντησηΔιαγραφή