Ας ιδιωτικοποιηθούν τα πάντα, ας ιδιωτικοποιηθεί η θάλασσα και ο ουρανός, ας ιδιωτικοποιηθεί το νερό και ο αέρας, ας ιδιωτικοποιηθεί η Δικαιοσύνη και ο Νόμος, ας ιδιωτικοποιηθεί και το περαστικό σύννεφο, ας ιδιωτικοποιηθεί το όνειρο, ειδικά στην περίπτωση που γίνεται την ημέρα και με τα μάτια ανοιχτά. Και σαν κορωνίδα όλων των ιδιωτικοποιήσεων, ιδιωτικοποιήστε τα Κράτη, παραδώστε επιτέλους την εκμετάλλευση υμών των ιδίων σε εταιρίες του ιδιωτικού τομέα με διεθνή διαγωνισμό. Διότι εκεί ακριβώς βρίσκεται η σωτηρία του κόσμου… Και μια και μπήκατε στον κόπο, ιδιωτικοποιήστε στο φινάλε και την πουτάνα την μάνα που σας γέννησε.

Ζοζέ Σαραμάγκου

13.2.12

Το Red Bull δίνει φτερά!

6 σχόλια:

 1. Να παραιτηθεί τώρα η κυβέρνηση
  Η πλειοψηφία του ΠΑΣΟΚ και της ΝΔ ενέκριναν τη διαδικασία του κατεπείγοντος, ενώ απορρίφθηκε και ένσταση του ΣΥΡΙΖΑ για αντισυνταγματικότητα του νομοσχεδίου. Παρεμβαίνοντας στη συζήτηση για την αντισυνταγματικότητα, ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΚΚΕ Θ. Παφίλης τόνισε: «Το Σύνταγμα παραβιάζεται και ερμηνεύεται όπως συμφέρει την κυρίαρχη τάξη. Καταργείτε τις συλλογικές διαπραγματεύσεις, κατεδαφίζετε το κουτσό Εργατικό Δίκαιο που υπήρχε μετά το δεύτερο Παγκόσμιο Πόλεμο και μετά μας λέτε εάν είναι συνταγματικό ή όχι. Βεβαίως είναι αντισυνταγματικό, αλλά περισσότερο είναι αποκρουστικό!
  Εμείς είχαμε πει ότι είναι αντισυνταγματικό και το πρώτο μνημόνιο, κάτι που αρνήθηκε η τότε κυβέρνηση, όπως αρνήθηκε και την εφαρμογή του άρθρου 28 του Συντάγματος για την αυξημένη πλειοψηφία των 180 βουλευτών. Δεν έχετε δικαίωμα να ψηφίσετε το συγκεκριμένο νομοσχέδιο, είστε συντριπτική μειοψηφία μέσα στο λαό και αυτό το λένε ακόμα και οι δημοσκοπήσεις. Εάν νομίζετε ότι δεν είναι μειοψηφία, βγείτε έξω στις διαδηλώσεις για να εξηγήσετε γιατί πρέπει ο λαός να δεχθεί αυτά τα πράγματα. Για αυτό εμείς λέμε να παραιτηθεί τώρα η κυβέρνηση και να πάμε σε εκλογές, γιατί δεν έχετε το ηθικό πολιτικό δικαίωμα να περάσετε αυτά τα μέτρα, τα οποία, να είστε σίγουροι ότι, θα τα ανατρέψει ο λαός. Υποστηρίζουμε την ένσταση για αντισυνταγματικότητα, αφού εκχωρούνται κυριαρχικά δικαιώματα στην ΕΕ, το ΔΝΤ και την τρόικα».
  Και το συγκεκριμένο αίτημα απορρίφθηκε από την πλειοψηφία. Ζητήματα αντισυνταγματικότητας διατάξεων του νομοσχεδίου θέτει με γνωμάτευσή της και η Επιστημονική Υπηρεσία της Βουλής. Συγκεκριμένα, εγείρει θέμα για τις διατάξεις που αναφέρονται στη μείωση των ελάχιστων μισθών, τη διαιτησία και την κατάργηση της μονιμότητας στις πρώην ΔΕΚΟ.

  ριζοσπάστης 13/2/12 σελ.11

  όχι μόνο είναι αντισυνταγματικοί, όχι μόνο είναι προδότες, όχι μόνο τρομοκρατούν με ψέμματα, αλλά διαγράφουν κι από 20 βουλευτές ο καθένας γιατί δεν υπέγραψαν το ξεπούλημα...

  ο επόμενος που θα πει τη λέξη "σταλινισμός των κομμουνιστών" θα τις φάει!!

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 2. όπως επίσης ο επόμενος που θα πει τη λέξη "κοινοβουλευτισμός"!!!

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 3. Η αργεντινή για κάποιους επαναστάτες της μερέντας είναι το πρότυπο, η χώρα που έδιωξε το ΔΝΤ, η χώρα που ο νέστορ κίρσνερ βγήκε από το πουθενά ηγέτης και άλλαξε την ροή της ιστορίας, τόσο πολύ που στην ελλάδα μπορείς να κατηγορείς την οικογένειοκρατια παπανδρέου, μητσοτάκη, ψυχάρη, τεγόπουλου κλπ και στην αργεντινή να ψηφίζεις την γυναίκα του κίρσνερ για πρόεδρο-διάδοχο του μακαρίτη με μόνο προσόν την συγγένεια της. Κάτι σε βόρεια κορέα μου μοιάζει κατά βάθος. Για την ώρα (έτσι οπως ακριβώς τα βροντοφωναζει και ο Φερνάντο «Πίνο» Σολάνα) το ποσοστό φτώχιας στην αργεντική το 2011 φτάνει στο15,3% και ακραίας φτώχιας στο 4,4%, ο επίσημος πληθωρισμός φτάνει το9% και ο αληθινός στο 20%, οι σιδηρόδρομοι είναι κατεστραμμένοι, το πετρέλαιο ανήκει σε ιδιωτικές εταιρίες όπως και πριν, και συνεχίζουν να πληρώνουν το ‘’επαχθές’’ χρέος τους.
  http://sabotaz33.blogspot.com/2012/02/blog-post.html

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 4. @gorillazmagazine

  το ποστ αφορά τον Μαυρίκο. που αναφέρεσαι; σόρυ δεν κατάλαβα.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 5. @dkoss

  ...προσπαθώ, 5 πακέτα τσιγάρα και 18 καφέδες μόνο το σ/κ. Τόση προσπάθεια κάνει ο άνθρωπος να σώσει την χώρα από τον κίνδυνο του υπαρκτού, την εξαθλίωση, τη φτώχεια, την ανεργία και κυρίως την ανελευθερία. Μεγάλη προσωπικότητα και με αντίληψη της Ιστορίας!

  ΑπάντησηΔιαγραφή