Ας ιδιωτικοποιηθούν τα πάντα, ας ιδιωτικοποιηθεί η θάλασσα και ο ουρανός, ας ιδιωτικοποιηθεί το νερό και ο αέρας, ας ιδιωτικοποιηθεί η Δικαιοσύνη και ο Νόμος, ας ιδιωτικοποιηθεί και το περαστικό σύννεφο, ας ιδιωτικοποιηθεί το όνειρο, ειδικά στην περίπτωση που γίνεται την ημέρα και με τα μάτια ανοιχτά. Και σαν κορωνίδα όλων των ιδιωτικοποιήσεων, ιδιωτικοποιήστε τα Κράτη, παραδώστε επιτέλους την εκμετάλλευση υμών των ιδίων σε εταιρίες του ιδιωτικού τομέα με διεθνή διαγωνισμό. Διότι εκεί ακριβώς βρίσκεται η σωτηρία του κόσμου… Και μια και μπήκατε στον κόπο, ιδιωτικοποιήστε στο φινάλε και την πουτάνα την μάνα που σας γέννησε.

Ζοζέ Σαραμάγκου

19.2.12

Τι μας είπε ο Σταύρος Ευαγόρου και τι λέμε εμείς;

Όπως είπα προ ολίγου σε φιλικό ιστολόγιο, με αφορμή την εισήγηση του Σταύρου Ευαγόρου στην εκδήλωση με Μπογιόπουλο, δεν είμαστε αμόρφωτα αναρχόπουλα να μασάμε την Ναόμι Κλάιν για Μαρξ και διατηρούμε το δικαίωμα να ζητούμε διαφάνεια και ακρίβεια στον πολιτικό διάλογο καθώς και στις αποφάσεις του ακελ για την πορεία της χώρας. Αν το ακελ ή σύντροφοι αριστεροί επιθυμούν να μας προσφέρουν ξαναζεσταμένες ευρωπαϊκές ψευδαισθήσεις ή σωστότερα ξαναζεσταμένα ευρωπαϊκά παραμύθια, άδικος κόπος. Βλέπουμε και μόνοι μας youtube και ούτε τα διαφημιστικά σποτάκια εν είδει πολιτικών στόχων θα γίνουν αποδεκτά ως "αριστερός διάλογος". Βρισκόμαστε στο σημείο όπου οι φιλελεύθεροι μιλάνε ανοιχτότερα για τα αδιέξοδα από ότι εμείς. Κάτι πάει πολύ λάθος.

Αυτό δεν αποτελεί πια πολιτική πρόταση. Αποτελεί μόνο πολιτική υπεκφυγή. Όση Ναόμι Κλάιν και να βάλουμε για "αριστερή παρηγοριά"..ή για "αριστερή ύπνωση"..



Και ένα τραγούδι για την πολυπόθητη ενότητα. Θέλουμε ενότητα; Ποιός θέλει ενότητα; Όποιος θέλει ενότητα το λέει καθαρά και το λέει ΜΕ ΣΥΓΚΕΚΡΙΜΕΝΟ ΤΡΟΠΟ:




Και κάτι εντελώς μη κόσμιο, που το κρατάω από προχθές που άρχισε η παραφιλολογία για τους χαλυβουργούς και για τον βρώμικο πόλεμο που δέχεται ο Σιφωνιός προς όλους όσοι έτρεξαν να διερωτηθούν τάχα, να διαμαρτυρηθούν τάχα, να ρωτήσουν τάχα, να ανησυχήσουν τάχα ή να βρίσουν, αντί να σταθούν αλληλέγγυοι στο Σιφωνιό και να τον προστατεύσουν από τη λάσπη, απλά και ξάστερα: σάλτα και γαμηθείτε.

16 σχόλια:

  1. Πες μου σπίτι που στέκεσαι στην αχλαδιά και το Πορθμό αναμεσό:

    Η παλιά φράση που ο πρόσφυγας κάποια εποχή

    Σου ΄χε χαράξει,

    Η ΑΛΗΘΕΙΑ ΕΙΝΑΙ ΣΥΓΚΕΚΡΙΜΕΝΗ -

    Έχει μέσα από τους βομβαρδισμούς επιβιώσει;

    Μπ.Μπρεχτ
    1940

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. DIS,

    Κατ’ αρχάς δεν μπορώ να καταλάβω όταν θέλετε να βρίσετε κάποιους τους λέτε «γαμηθείτε»! Μέχρι τώρα εγώ είχα την εντύπωση ότι το γαμήσι(!) είναι κάτι το ωραίο και το απολαυστικό!!!

    Αναφορικά με τον Σιφώνιο και «τον βρώμικο πόλεμο που δέχεται» [τόσο ο ίδιος όσο και το ΚΚΕ], δεν νομίζεις ότι θα ‘πρεπε να ήταν πιο προσεκτικοί [και το ΠΑΜΕ και το ΚΚΕ];

    Παρεμπιπτόντως ποιοι είναι αυτοί «οι φιλελεύθεροι μιλάνε ανοιχτότερα για τα αδιέξοδα από ότι εμείς»;

    [Τους δικούς μου προβληματισμούς για κάποια σημεία της ομιλίας του Σταύρου Ευαγόρου τις κατάθεσα στο Blog μου]...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Ε μέχρι και το ΡΙΚ πλέον μιλά για αισχρή κερδοσκοπία των οικων, για τον ρόλο της ευρωπαικής ένωσης σ΄αυτή την κερδοσκοπία, και ουτε εγώ καταλαβαίνω ουτε αποδέχομαι
    να αφήνουμε τους αλλους, στην προκειμένη τους κκεδες να χτυπιουνται για τρια χρόνια ενω τους χτυπουμε ή τους λεμε απολυτους ή σταλινες και παιζουμεν πελλον για τα αιτια της κρισης ή για τους τροπους εξόδου από την κριση για να ερθουμε σημερα να θυμηθουμε τον νεοφιλευθερισμο.

    Χρειαζεται να παρακολουθείς επισταμένα και καθημερινα την κατασταση στην ελλαδα για να κατανοήσεις τους τροπους που λειτουργει και τι σημαινε και σημαινει η αντι-κκε μανία. Τιποτα δεν είναι τυχαίο, δυστυχως αν αριστεροι εχουν γινει τοσο εντονα αντι-κκεδες αυτό αφορά σαφώς καποιους αλλους αριστερους σχηματισμους.

    Το ίδιο εγινε και με τον Σιφωνιό και είναι ανεπίτρεπτο να χτυπιεται το συνδικαλιστικό κινημα και η απεργία για να ξαναπαμε στες ανοησίες των αγανακτίστας! Η αριστερή ρητορία είναι αχρηστη πλεον γιατι προκύπτουν πραγματικές πολιτικές ευθυνες για τον καθε ενα ξεχωριστα και για τον καθε σχημταισμό.

    Αν εβρισα, εβρισα γιατί έτυχε να τον γνωρίσω τον Σιφωνιό και να μιλησουμε καποιες ώρες. Ε, σόρυ, αν δεν τον ηξερα, ίσως να μην συνειδητοποιουσα ποσο αισχρό είναι να τον κτυπά οποιοσδηποτε.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. επισης θεωρώ αισχρό άλλοι αριστεροι χωροι που βαζουν μπροστα μεχρι και τον θεοδωρακη να επικαλούνται τον εθνικισμό του κκε που προσπαθεί να μετατρεψει την οργη του κοσμου σε εργατική αντισταση και δεν κατεβαίνει με εθνοκεντρικές μασκες στο σύνταγμα.

    Ο πολεμος που γινεται εναντια στην εργατική ταξη μεσω υποτιθεται του αντι-κκεδισμού είναι ότι αισχροτερο αντιμετωπισα εγω ίσως και σε όλη μου τη ζωή.

    Και ειναι αισχρό ως κυπριοι να μην εχουμεν ελαχιστη επιγνωση και σοβαρότητα για το όριο εξαθλιωσης της ελλάδας και των ανθρωπων και να κτυπαμε επίσης τους κομμουνιστες λες και ζουμε σε "αλλο κόσμο".

    εννοειται δεν εννοώ εσένα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Θα ήταν πιστεύω χρήσιμο για τους συντρόφους στην Κύπρο να παρακολουθήσουν λίγο την συνέντευξη Καζάκη (ΕΠΑΜ), και να σταχυολογήσουν κάποιες από τις αντιδράσεις των προσκείμενων στο ΚΚΕ: http://redflyplanet.blogspot.com/2012/02/blog-post_19.html

      Μερικά από τα σχόλια προσκείμενων στο ΚΚΕ για τον εθνικισμό/αντισημιτισμό Καζάκη:

      RedflyFeb 19, 2012 06:38 AM
      Να υποθέσω πως είσαι δείγμα Καζακιστή ?
      Μασόνοι, εβραίοι και τα ρέστα ?

      Ευχαριστώ για την παρουσία.
      Θα παραβώ τον κανονισμό και θα αφήσω το σχόλιο, επειδή ακριβώς μας κάνει την ζωή πιο εύκολη.

      ΑνώνυμοςFeb 19, 2012 09:33 AM
      Τελικα για ολα οι εβραιοι φταινε....Οπως λεει και ο λοβοτομημενος καραγκιοζης λιγο ποιο πανω!
      Α ρε καζακη τους καλυτερους μαζευεις!!!
      Malamadre

      ΑναυδοςFeb 19, 2012 06:23 AM
      Η κριση εκτος από καταστροφη δημιουργει ευκαιριες για τυπους στυλ καζακη, σπιθα, ελαδα, και το κακο συναπατημα. θα πουν και θα γραψουν οτιδηποτε για να φανουν αρεστοι σε καποιον κοσμο που τα εχει χαμενα αλλα κυριως σε αυτους που εχουν λεφτα και μπορουν να χρηματοδοτησουν το κομμα κινησ ή οπως αλλιως θα ονομασουν την επιχειρηση τους. Το τζαμπα στην πολιτκη δεν υπηρξε ποτε

      ΑνώνυμοςFeb 19, 2012 06:29 AM
      Αφηστε τον ολο και εμπλέκεται σε δεξιο ακροατήριο και γλίστρα γλυκα
      υπομονή και θα γελάσουμε με αυτους που θα καταλήξει στο
      τελος γ ια να παίξει κάποιο ρολο ,οποιος τον παρακολουθεί απο την αρχη
      βλέπει την μετακίνηση του, εν το μεταξύ η πλακα ειναι πως καταγγέλλει
      το κοινοβούλιο ενω φτιάχνει κομ(μ)α....

      Διαγραφή
    2. (συνέχεια):

      ΠνουροςFeb 19, 2012 09:58 AM
      Ο Καζακης θεωρει οτι η στασιμοτητα στην κατασταση του κινηματος ευνοει την αναπτυξη μιας ευθειας επιθεσης-προσκλησης σε ενα μερος της βασης των ψηφοφορων και των μελων του ΚΚΕ προς οφελος της διευρυνσης της επιρροης του τυχαρπαστου πολιτικου μορφωματος του οποιου ηγειται . Τα μεσα που μετερχεται ειναι αηθη ψευδη σχετικα με τη σταση του ΚΚΕ στους εργατικους και λαικους αγωνες και χυδαια πολιτικη συκοφαντια. Δεν εκπλησει οτι τα "δεδομενα" του ειναι αφοριστικες γενικολογιες που αλληλουποστηριζονται απο υποκειμενικες οσο και φανερα αμφιβολης γνησιοτητας εξιστορησεις. Μεχρι εδω, καλα, με την εννοια οτι ο πολιτικος του λογος εχει τη δημαγωγικη εμβελεια εκεινου που για την ωρα μιλαει στα "καφενεια". Προσοχη, ομως, διοτι απο "καφενεια", οπου ο πολιτικος λογος αντικαθισταται χωρις ντροπη απο ανορθολογικους αφορισμους (ειτε δεξιους, ειτε αριστερους, ειτε εθνοκεντρικους, ειτε ολα αυτα μαζι), η χωρα μας ειναι γεματη. Σε καθε περιπτωση το σημειο απο το οποιο εκκινα ο Καζακης και στηνει διχτια "παραλιακα-παραλιακα" στο χωρο του ακροατηριου οπου φρονει οτι μπορει να φτασει η φωνη του, ειναι η διαπιστωση οτι ενεργες πολιτικα, σχετικα ευρειες, και κατα βαση μικροαστικες ομαδες πληθυσμου (που αποτελουν και μια σχετικη πλειοψηφια στη χωρα) οι οποιες πληττονται απο την βιαια επιβαλλομενη οικονομικη κριση-υφεση και απο το πολιτικο-κοινωνικο παραγκωνισμο τους οχι μονον δεν εκφραζονται απο την πολιτικη στρατηγικη του ΚΚΕ (κι αυτο ενδεχεται να ειναι αναμενομενο), αλλα ακομη περισσοτερο δεν εχουν βρει και δεν ελπιζουν να εντοπισουν στο αμεσο μελλον παρα ελαχιστα σταθερα σημεια ελξης, συμμαχιας και συσπειρωσης στα καθημερινα ζητηματα αντιστασης και παλης. Αυτο δεν πρεπει να ειναι επιθυμητο και για τουτο ειναι αμεσα επιβεβλημενο να επιδιωχθει ο επαναπροσανατολισμος της τακτικης. Ενα παραδειγμα: η επιμονη για οχυρωση της εργατικης, λαικης παλης μεσα απο τα συνδικατα ειναι σαφης αναγκαιοτητα και αναντικαταστατο εφαλτηριο πολιτικης ωριμανσης. Σε μια περιοδο, ομως, οπου η οικονομια βρισκεται σε τραγικη υφεση και ο στρατος των ανεργων πολλαπλασιαζεται γεωμετρικα μηνα με το μηνα, δεν μπορεις να μην διαπιστωνεις οτι τα ηδη υπαρχοντα προβληματα στην αναπτυξη του συνδικαλισμου θα επιδεινωθουν, θα διογκωθουν και θα γινουν, αντικειμενικα, ανυπερβλητα. Με αλλα λογια, μπετα και θεμελια δεν ριχνεις οταν βρεχει καταρρακτωδως και εχει πλημμυρισει ο τοπος γυρω σου, αλλα αντιθετα κοιτας να προφυλαχθεις, να βαλεις μια σκεπη πανω απο το κεφαλι σου. Αντιμετωπιζοντας τη μπορα δεν σημαινει οτι θα καταδικαστεις να απωλεσεις το σκοπο σου να φτιαξεις ενα σπιτι της προκοπης, αμεσως μετα.

      ΑνώνυμοςFeb 19, 2012 01:53 PM
      Και μόνον που ο Καζάκης στρέφεται με τόσο λυσσαλέο μένος ΕΝΑΝΤΙΟΝ του ταξικού εργατικού κινήματος, αυτοαποκαλύπτεται!!!

      Μέγας προβοκάτορας ο Καζάκης με άφθονο λαϊκισμό.

      Διαγραφή
  5. Προφανώς ο ΣΥΝ καταλήγει στο ότι θα προχωρήσει σε συνασπισμό με άλλες δυναμεις για "νεα λαϊκή εντόλη" λέει για επαναδιαπραγματευση του χρέους εντός της ε.ε κ.λ.π

    Ε μαλλον μιλούμε για χαώδη διαφορά "μαρξιστικών" αναλύσεων από τους κκεδες.

    Και να μην επαναλαμβανω ποιους θεωρώ στην προκειμένη ψευδομαρξιστες. Διότι με Ναόμι Κλάιν και νεκρανασταση του Κευνς δεν πας στον Μαρξ. Μπορει σε κανενα Καουτσκι, αν δεν τον αδικώ κιόλας τον Κάουτσκι.

    Καιρός μάλλον να ξεπατικώσω "την χρεοκοπία της 2ης διεθνούς" του Λενιν στο μπλογκ μου.

    http://leninreloaded.blogspot.com/2012/02/blog-post_8405.html

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Καλημέρα.

      Πιστεύω πως θα βοηθούσε και μια ανάγνωση του ακόλουθου κειμένου και εισαγωγικού σημειώματος στην κατανόηση όχι απλώς της θέσης της Ελλάδας αλλά και αυτής της Κύπρου μέσα στην ΕΕ: http://leninreloaded.blogspot.com/2012/02/blog-post_20.html

      Διαγραφή
    2. Καλά το Αφορμή τώρα...θυμάσαι που καλούσαν τους τ/κ να αποσχιστουν και να φτυσουν τους ε/κ και την αστικη ταξη των ε/κ με ένα κατεβατό παραποιήσεων για Χριστόφια και τρέχαμε εγώ, εσύ και ο Γρηγόρης να τα σασουμεν...

      Το Αφορμή κρατά τον Παπα της Επανάστα από τα αρχίδια δεν το ξέρεις; Αλοιμονο να μην βάλει κειμενο με τίτλο "..η το ΠΑΜΕ την Χρυσή Αυγή"
      Δεν μας εξυπηρετεί το ΠΑΜΕ για να κουνάμε τις πολυχρωμες σημαιες της επαναστα βριζοντας τους εργαζόμενους.
      Αν ήταν να κάψουν το Σιφωνιό με καμιά μολότωφ το συζητάγανε μια χαρά.

      Διαγραφή
    3. Απίστευτο κείμενο. Πραγματικά απίστευτο. Ο άνθρωπος έφτιαξε μόνος του θεωρία εθμιμοτυπικών σχέσεων καλής συνεργασίας ΠΑΜΕ-ΧΑ που είναι από μόνη της προβοκάτσια πρώτου βαθμού και στη βάση αυτής εξάγει...λογικά συμπεράσματα.

      Εάν εγώ έγραφα κείμενο στο οποίο λαμβάνω ως δεδομένη την χρηματοδότησή του από το Υπουργείου εξωτερικών των ΗΠΑ ή την Γερμανική πρεσβεία και αντλούσα στη βάση αυτής της βεβαιότητας συμπεράσματα, θα ήμουν "τρελός κομμουνιστής συνομωσιολόγος."

      Διαγραφή
  6. Απολογούμαι για την όποια στομαχική διαταραχή προκαλέσει το παρακάτω αλλά πρέπει να γνωρίζουμε το περιβάλλον στο οποίο κινηθήκαμε αρκετά χρόνια, άκοντες ή εκόντες: http://www.aformi.gr/2012/02/η-χρυσή-αυγή-στο-πλευρό-των-χαλυβουρ/

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Ευχαριστω για κειμενο από Bloomberg.

    Είναι πολύ ενδιαφέρουσα η κατάσταση...αν το φτωχό μου μυαλουδάκι υπέθετε πως η λεγόμενη "ευρωπη των λαών" δεν θα είναι παρά μια προσυμφωνημένη επίθεση των σοσιαλδημοκρατών της ευρώπης με μπροστάρη τη Γαλλία μετα την πτωση Σαρκοζί στις εκλογές, εναντια στη Γερμανία, ας πούμε ένα αντι-γερμανικό μέτωπο, το οποίο θα σερβιριστεί ως "ο σοσιαλισμός με ανθρωπινο προσωπο" από ΣΥΝ, και ΑΚΕΛ επίσης...πόσο έξω θα είμαι;
    Θα ενδιεφερε και τους Αμερικανούς φανταζομαι μια τετοια εξελιξη και ενος τετοιου "σοσιαλισμού".

    Τι καλύτερο για το συστημα, να σωσεις τον καπιταλισμό, να βγάλεις από τη μέση τη Γερμανία και να ταίσεις τα ψίχουλα για αντίσταση στους λαούς.

    Μια χαρά.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Και εννοείται πως οι επαναστατες με αρχίδια τύπου Αφορμή θα τρεξουν να στηρίξουν...την αντίσταση!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. Και έτσι έχεις και την Αμερική ευχαριστημένη, και τη Γαλλία, και την λοιπή Ευρώπη και την Κίνα άντε και το Ισραήλ...μια χαρά "σταδια προς τον σοσιαλισμό" μου φαίνονται εμενα αυτά...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. Πανω από όλα αυτό που μου αρέσει στο "σοσιαλισμό με ανθρωπινο προσωπο" είναι οι σοσιαλιστές του!

    αυτοί που κάθονται στις Βρυξέλλες και παιρνουν από ενα δεκαχιλιαρο το μήνα για να οργανωνουν και να στηρίζουν διαμαρτυρίες υπερ των φτωχών και να σπρωχνουν ωστε τα επιδόματα από 250 ευρώ το μήνα να γίνουν 280.

    τιμιοι άνθρωποι.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. ενώ το ΚΚΕ τι κάνει,ε; Οργανωνει διαμαρτυρίες για τους φτωχούς, στηρίζει τους μετανάστες, συμπαραστεκεται στα εμφυλα μας προβλήματα,κάνει ταξικό αγώνα να παιρνουμε καλύτερα επιδόματα,ε; σαν δεν ντρεπεται το κκε..

    ΑπάντησηΔιαγραφή