Ας ιδιωτικοποιηθούν τα πάντα, ας ιδιωτικοποιηθεί η θάλασσα και ο ουρανός, ας ιδιωτικοποιηθεί το νερό και ο αέρας, ας ιδιωτικοποιηθεί η Δικαιοσύνη και ο Νόμος, ας ιδιωτικοποιηθεί και το περαστικό σύννεφο, ας ιδιωτικοποιηθεί το όνειρο, ειδικά στην περίπτωση που γίνεται την ημέρα και με τα μάτια ανοιχτά. Και σαν κορωνίδα όλων των ιδιωτικοποιήσεων, ιδιωτικοποιήστε τα Κράτη, παραδώστε επιτέλους την εκμετάλλευση υμών των ιδίων σε εταιρίες του ιδιωτικού τομέα με διεθνή διαγωνισμό. Διότι εκεί ακριβώς βρίσκεται η σωτηρία του κόσμου… Και μια και μπήκατε στον κόπο, ιδιωτικοποιήστε στο φινάλε και την πουτάνα την μάνα που σας γέννησε.

Ζοζέ Σαραμάγκου

11.2.12

Αναγιώνουμεν τες κουφάες στον κόρφο μας αγαπητοί μου

Σε αντίδραση προς τη γλυκερή υποκριτική συγκατάνευση της υποτιθέμενης σύγκλισης συμφερόντων αριστερών και φιλελευθέρων, το μπλογκ δεν θα αφήσει πέτρα για πέτρα που δεν θα τη σηκώσει προς απόδειξη του εναντίον.

Στα "υπόγεια ρεύματα" ο πόλεμος μαίνεται και "η βάρκα" αρμενίζει με χαμογελαστούς κιθαρωδούς της συγκατάνευσης. Μαίνεται πόλεμος, όχι αναμενόμενες αντιφάσεις και στον πόλεμο κάποιος χάνει και κάποιος κερδίζει! Οί ένοχοι οδηγούνται στο δικαστήριο και αντί ποινής ζητούν συναίνεση συμφερόντων. Καλημέρα τζαι έφεξεν! Ξέχασαν οι ένοχοι πως μας χρωστούν και πως δεν τους χρωστούμε και πως είναι αργά για κροκοδείλια κεφαλαιοκρατικά δάκρυα. Το αμπάρι του πλοίου σάπισε κύριοι! Δεν θα βουλιάξει μαζί μας ενώ εσείς πηδάτε ένας ένας στο διπλανό ιδιωτικό σας σκάφος!

Κατεβάστε τους ναύτες από "το πλοίο της αγάπης"!

Δημόσια αντιπαράθεση Πρύτανη και Προέδρου 
Ενόχλησε η αναφορά πως «ο λαός αξίζει περισσότερη Δημοκρατία»



Η δημόσια αντιπαράθεση του Πρύτανη του Πανεπιστημίου Κύπρου, Κωνσταντίνου Χριστοφίδη, με τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας, σημάδεψε την χθεσινοβραδινή τελετή αποφοίτησης των μεταπτυχιακών φοιτητών. Ενόχλησε τον Πρόεδρο Δημήτρη Χριστόφια η αναφορά ότι «ο λαός και οι επόμενες γενιές αξίζουν περισσότερη Δημοκρατία» και υπέδειξε πως δεν του αρέσουν οι διαλέξεις από καθέδρας και να ακούει τα εξ’ αμάξης…

Στην ομιλία του, που ακολούθησε αυτήν του Πρύτανη, ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας απηύθυνε δημόσια πρόσκληση για διάλογο σε επιστημονικό επίπεδο, με επίκεντρο την παγκόσμια κρίση. Στο τέλος της ομιλίας του, και απαντώντας στον καθηγητή Κωνσταντίνο Χριστοφίδη, κάλεσε τον Πρύτανη, την Πρυτανεία στο σύνολό της αλλά και την Σύγκλητο «να συζητήσουμε προκομμένα σε ένα επιστημονικό επίπεδο, τα ζητήματα της κρίσης, της παγκόσμιας κρίσης, η οποία έχει και βάθος και εύρος, και δεν είναι τυχαία η κρίση και δεν έχει κτυπήσει μόνο την Κύπρο».
Ο Πρόεδρος δεν έκρυψε την έντονη ενόχληση που αισθάνθηκε από όσα άκουσε, λέγοντας ότι δεν του αρέσει να είναι το τιμώμενο πρόσωπο σε μία εκδήλωση και «να γίνονται διαλέξεις από καθέδρας και να ακούει τα εξ’ αμάξης».


ο Πρύτανης του Πανεπιστημίου Επανενωμένου Φιλελευθερισμού Κύπρου

Στη δική του ομιλία νωρίτερα, ο Πρύτανης του Πανεπιστημίου είχε υποδείξει, μεταξύ άλλων, παραπέμποντας στα γεγονότα του περασμένου Ιουλίου στο Μαρί, ότι «ο λαός μας και οι επόμενες γενιές αξίζουν κάτι καλύτερο, αξίζουν περισσότερη δημοκρατία και περισσότερη λογοδοσία, και είναι μια μεγάλη ευκαιρία μέσα από τη θλίψη και τα γεγονότα του καλοκαιριού, να στήσουμε κάτι εντελώς καινούργιο, πιο υγιές και πιο σύγχρονο».
Ανέφερε, ακόμα, ότι «πρέπει να μετατρέψουμε αυτή τη δύσκολη εποχή σε μία δημοκρατική άνοιξη που μπορεί να καταλήξει στην ανοικοδόμηση του κράτους, να μετατρέψουμε την κρίση σε μια ευκαιρία αναμόρφωσης των πνευματικών θεσμών της δημοκρατίας».
Ο Πρύτανης τόνισε, ακόμη, ότι η Κύπρος «θα πρέπει να ξεπεράσει την οπτική γωνιά του μικρού και αδύναμου, που κοιτάζει τον κόσμο με δέος και εσωστρέφεια, να ξεπεράσει το σύνδρομο του κυνηγημένου, να μετρήσει και πάλι τους φίλους της για να περάσει στα ευρωπαϊκά κέντρα σκέψης την πραγματικότητα, ότι δηλαδή η κατοχή δεν τέλειωσε και το όραμα ενός λαού δεν δικαιώθηκε».
Αναφέρθηκε και στην ανάγκη επαναπροσδιορισμού των στόχων μας, προσθέτοντας ότι «σε ώρες κρίσης, οι πεφωτισμένοι ηγέτες επενδύουν στα πανεπιστήμιά τους και σε κρίσιμες ώρες που η ανεργία μαστίζει τους νέους σε επίπεδα πρωτόγνωρα, γίνεται επιτακτικότερη η ανάγκη ενίσχυσης των πανεπιστημίων».
Στο πλαίσιο της τελετής απονεμήθηκαν συνολικά 18 διδακτορικοί τίτλοι και 173 διπλώματα μάστερ σε φοιτητές από την Κύπρο, την Ελλάδα, την Ρουμανία, την Αρμενία, την Ιορδανία, την Παλαιστίνη, το Καζακστάν, το Πακιστάν και το Ιράν. Ανάμεσα στους 191 απόφοιτους, οι 76 προέρχονται από το πρόγραμμα MBA. Δόθηκαν επίσης οι πρώτοι τίτλοι μάστερ στους πρώτους απόφοιτους των προγραμμάτων της Ιατρικής Γενετικής, της Χημείας Τροφίμων και τίτλοι στα Ευφυή Συστήματα του Τμήματος Πληροφορικής.

πηγή: ikypros

35 σχόλια:

  1. Που ακριβώς "πατά" το τουπέ ενός Πρύτανη Κρατικού Πανεπιστημίου να εγκαλεί ΔΗΜΟΣΙΑ τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας για ελλειψη δημοκρατικότητας, λέγε με και σταλινισμό,οποία έκπληξη;! Εβαρεθήκαμε να το ακούμε, αλλάξετε κασέττα!

    Που ακριβώς πατά το τουπέ ενος υπαλλήλου του κράτους που πληρώνεται από ΔΗΜΟΣΙΟ ΧΡΗΜΑ να εγκαλεί δημόσια τον πρόεδρο με τη χειρότερη ύβρι;

    Πατά στα πορτοφόλια αγαπητοί μου! Και από τα πορτοφόλια φτιάχνει τον πύργο της ιδεολογικής του "εγκυρότητας".

    Αυτό το σαθρό επικοδόμημα της πολιτικής ακαθαρσιας θα χαλάσει! Είτε αυτοί είτε εμείς! Άλλη επιλογή δεν υπάρχει. Ξύπνάτε πριν να είναι πολύ αργά.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. «...να μετατρέψουμε την κρίση σε μια ευκαιρία αναμόρφωσης των πνευματικών θεσμών της δημοκρατίας

    ''Ανάμεσα στους 191 απόφοιτους, οι 76 προέρχονται από το πρόγραμμα MBA.''

    «...των πνευματικών θεσμών της δημοκρατίας»

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. φαίνεται πως το όραμα για το πανεπιστήμιο Κύπρου είναι να μετατραπεί σε προπαρασκευαστικό ινστιτουτο ερευνών για τις ιδιωτικές τους εταιρίες Zakwer.

    είναι η περιώνυμη ελευθερία του λόγου αυτή! εδώ δεν έχουμε απλά ενα πολιτικό πόλεμο. εχουμε πολεμο ελάχιστης νοητικής αξιοπρέπειας. εγεμώσαμεν κουφάες του συντηριτισμού. που την μιαν οι "επιστήμονες", που την άλλη οι επιχειρηματίες, που την άλλη ο αρχιεπίσκοπος. τζαι εμείς να μιλούμε για "κοινά συμφέροντα". ο πολεμος είναι εξώφθαλμος. το πορτοφόλι έχει παντα την ιδιότητα να ειναι ωμά ειλικρινές.

    εμείς, κτίζουμε συναίνεση σε λεκτικό επίπεδο ακόμα...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Τωρά το κατάλαβες ότι εμείνετε μόνοι σας εντελώς; Ποιος να έχει δίκιο άραγε; Ολόκληρος ο κυπριακός λαός απο πανεπιστημιακούς, επιστήμονες, μικροί και μεσαίοι επιχειρηματίες, νεολαια και απλούς σκεπτόμενους ανθρώπους, οξα η συντριπτική μειοψηφία που βλέπει φανταστικές συνομωσίες παντού; Χαχαχα. Εγινετε μαστροι πανω στην δαιμονοποιηση παντως επραδεχτηκα σας. Το μόνο πρόβλημα ειναι οτι οι μονοι που σας πιστεύκουν εν το δικο σας 25%. Οσα γραφετε ειναι πλεον ΜΟΝΟ για εσωτερική κατανάλωση.

      Εν πειθετε κανένα, χασατε το παιχνιδι ειτε σας αρεσει ειτε οχι. Καλο υπόλοιπο.

      Διαγραφή
    2. αγαπητέ ανεγκέφαλε ανώνυμε,

      όταν καταλάβετε εσείς πως είναι να θωρείς τον εργάτη σαν τον χαρο τον τιτσιρο έλα να εξηγηθούμεν για την μοναχικότητα.

      είσαι άλλο ενα κομμάτι από το κάρβουνο που θα κάψουμε στην μηχανή της ιστορίας για να παει ο κόσμος μπροστά. σόρυ, αλλά εισαι αχρηστος για την ανθρωποτητα. φυσικά θα έχουμε τζαι γκούλαγκ αν προτιμάς.

      Διαγραφή
    3. Ειμαι εργατης και πιανω 870 ευρω το μηνα. Ευτυχως εγω εχω δουλεια ακόμα. Εσυ ποσα πιανεις;

      Διαγραφή
    4. α είσαι εργάτης! και εις κατώτερα! το θέμα ενεν ότι πιανεις 870! το θέμα ενι για ποιόν πραμα επουλησες την ψυσιή σου! κάτσε τζιαμέ να δουλεύκεις να κάμνουν οι άλλοι λίρες τζαι σουζε τους τζαι τες σημαίες!

      Διαγραφή
    5. Κοιταξε, επειδη σε ολα σου τα ποστ εισαι νευριασμενη ή γραφεις νευριασμενα να σου πω οτι αυτος που νευριάζει σπανια εχει δικιο. Εξεφυγες εντελως. Οπως ειπα, καλο υπολοιπο.

      Διαγραφή
    6. αχα! δηλαδή ήρτες δαμέ να ειρωνευτείς συν του ότι λεεις ανοησίες για το συνολο των συμπατριωτών μου, αλλα τωρά εγώ εν είμαι η ψυχραιμη να μιλήσουμεν γλυκά και ανθρώπινα...όι εν έχω γλυκάδα να χάνω..

      Διαγραφή
    7. ...υπάρχει παντα και η Θέκλα που μπορεί να σε θέλει..:)

      Διαγραφή
  4. Ανάμεσα στους 191 απόφοιτους, οι 76 προέρχονται από το πρόγραμμα MBA

    Είναι θέμα Zeitgeist (όχι του ντοκυμαντέρ, του ορίτζιναλ πνεύματος των καιρών). Γέμισε η Κύπρος μάνατζερ, να 'χαμε και επιχειρήσεις να τους δώσουμε από μια στον καθένα. Αυτοί οι άχρηστοι οι εργαζόμενοι, θα αφήσουν τους μάνατζερ άνεργους, και τι θα τα κάνουμε τόσα i-phone μετά!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Και όχι να ειρωνεύεστε ένα πανεπιστήμιο που επενδύει βασικά στην επιστήμη του να φτιάχνεις λεφτά από σκ..α. Οι αλχημιστές κύριοι έχουν παράδοση, έχουν ιστορία ως επιστήμονες!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. εσύ μπορει να περιπαίζεις αλλά το ότι "οι άχρηστοι εργαζόμενοι θα αφήσουν τους μανατζερ άνεργους" είναι το βασικό τους πολιτικό, οικονομικό και κοινωνικό ηθικό δόγμα!

      πότε ξανά "η επιστήμη" ήταν τόσο νοητικά κατίνα, πειτε μου κάποιος!

      νοσταλγώ το δημοτικό..

      Διαγραφή
  6. Μια αχρηστη τάξη που δεν έχει προσφέρει τίποτε.

    Τιποτε στη νόηση.

    Τίποτε στην τέχνη.

    Τίποτε στην ευγένεια.

    Τίποτε στην ομορφιά.

    Τίποτε στην αξιοπρέπεια.

    Μόνο φούσκες.

    Πολυόροφες φούσκες που παράγουν αληθινά πτώματα.

    Να φύγουν!

    Να σταματήσει η σαπίλα τη ζωής!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Ο Πρόεδρος εκλέγηκε από τον Λαό ως Πρώτος μεταξύ Ίσων και οφείλει να απαντά στον κάθε ένα από εμάς ασχέτως του ποιός πληρώνεται από ποιόν. Και ο ίδιος εξάλλου από το δημόσιο πληρώνεται, ούτε Βασιλιάς είναι ούτε Πατερούλης.
    Υποχρέωση του Πρύτανη να πει την γνώμη του και υποχρέωση του Πρόεδρου να του απαντήσει. Το πρόβλημα θα ήταν αν ένας που τους θκυό εν το έκαμνεν.

    Εσκοτωθήκαν πολλοί για να μπορεί να γίνεται τούτον το πράμαν στον κόσμον, έννεν παίξε-γέλασε.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Λυπούμαι πολλά Παύλε! Εγώ δεν είμαι θιασώτρια της μασκαράτας που λέγεται αστική δημοκρατία τζαι δεν προσκυνώ κανένα αξίωμα! Ούτε καν προσκυνώ ψευδαιπίγραφες Ισότητες!

    Επειδή δεν είμαι θιασώτρια της αστικής δημοκρατίας εν θεωρώ "υποχρέωση" του πρύτανη να πει την γνώμη!!! του τζαι του προέδρου να του απαντήσει!!!!

    Ο Πρύτανης να καταθέσει τες επιστημονικές του εργασίες τζαι να μεν παίρνει τον Νόμο του Δικαίου της Δημοκρατίας στα σιέρκα του εκμεταλλευόμενος την θέση του! Εν εσιει κανένα δικαίωμα να γίνεται αυτόκλιτος κριτής του επιπέδου της δημοκρατικότητας της χώρας!

    Την γνωμη του ως πολιτης την εξέθεσε έξω από το προεδρικό όταν ετσιρίλλαν ότι ο πρόεδρος είναι δολοφόνος.

    Ως πρυτανης σε μιαν επίσημη εκδήλωση οφείλει να αφήνει τα ιδιωτικά του συμφέροντα στο σπίτι του τζαι να σεβεται τους φοιτητές, τους γονιούς, την κοινή γνωμη,που δεν ανήκουν στην κατηγορία των "ιδιωτικών του συμφερόντων".

    Όσον αφορά για τους αγώνες για την ελευθερογνωμία τζαι το δικαίωμα λόγου, να σε θυμίσω πως εχύθηκεν πολλήν λαϊκό αίμα για να κατακτηθούν αλλά και για να καταργηθούν επί φασισμού. όχι δεν είναι παιξε-γέλασε, ουτε θα γίνει ποττέ για μας παιξε- γελασε το ζητημα ουτε της ελευθερογνωμίας ουτε του φασισμού.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Αφού δεν είσαι θιασώτρια της Αστικής Δημοκρατίας γιατί αναρτάς ποστ με θέμα την "ασέβεια" του πρύτανη προς τον πρώτο πολίτη μιας τέτοιας;

      Τι σημαίνει "ψευδεπίγραφες ισότητες";

      Επιμένω ότι ούτε ο πρόεδρος ούτε ο πρύτανης εν υπεράνω κριτικής. Και οι δύο μίλησαν δημόσια. Ο καθένας από εμάς ακούει και κρίνει τα λεγόμενα τους. Για να το κάμω τέλεια λιανά: Μπορείς να μας πεις ότι ο πρύτανης λαλεί μαλακίες αν εν μπορείς να μας πεις ότι δεν νομιμοποιείται να εκφράσει την όποιαδήποτε, έστω λανθασμένη, κριτική του.

      Διαγραφή
    2. Παύλο μου δεν είμαι θιασώτρια της αστικής δημοκρατίας είμαι της κομμουνιστικής δημοκρατίας, που πληρώνω το πρόστιμο; :)

      Δεν έθεσα θέμα ασέβειας. Φυσικότατα και ο πρύτανης και ο πρόεδρος και ο καθένας υπόκεινται σε κριτική! Διαπίστωσες να κάμνω χατήρκα ανάλογα με το πόστο;

      Το ποστ και ο θυμός έγκειται στο ότι τουτη η μαυρογερημη η κριτική εσιει κριτήρια που αν δεν τα προστατευσουμεν σταματούμεν να θεωρούμαστε ανθρωποι και γινόμαστε μηχανήματα.

      Η κριτική ικανότητα εν το υπέρτατο αγαθό για κάθε κοινωνία είτε αστική είτε κομμουνιστική.
      Ένας πρύτανης ειναι ο πρωτος που πρεπει να προστατευει την κριτική. Εξεθεσε επιστημονικά επιχειρήματα ο Πρυτανης για τη διάβρωση της δημοκρατίας;Υπαρχουν νόμοι και διαδικασίες σε μια δημοκρατία. Εχει ευθυνη να καταθέσει γραπτως που ακριβώς ο προεδρος επαραβίασεν τουτες τες διαδικασίες. Ποτε και που το επραξε. Να τα εκθέσει. Όταν ως επιστήμονας και πρυτανης εκατασκήνωσε εξω από το προεδρικο τζαι ετσιρίλλαν, εσεβαστηκεν την κριτική ικανότητα, τη σοβαρότητα και την ιδιότητα του;
      Σε ποια χωρα του κόσμου ενας πρυτανης καθεται εξω από ενα προεδρικό και φωναζει τον προεδρο δολοφονο;

      Εγώ εχω δικαιωμα να παω αυριο να τσιριλλω εξω από το γραφειο του τζαι αιτούμαι γραπτής αναλυσης των δηλωσεων του; Ναι ή όχι!

      Ο Πρύτανης λειτουργησε ακρως αντι-επιστημονικά μεν με εγκαλείς εμενα για επιχειρήματα! Εσύ ως ενας σκεπτομενος ανθρωπος θα επρεπε να πεις: καλα ρε Χριστοφιδη, τουτον τωρά εν τοποθετηση επιστήμονα ανθρωπου;

      Να καταθέσει ο Πρυτανης τεκμηριωμένα την αποψη του. Να εισαι σιγουρος πως υπάρχουν πολλοι που μπορουν να καταθέσουν επίσης τεκμηριωμένα και επιστημονικά που ακριβώς υπάρχει σ΄αυτή την χώρα ελλειμα δημοκρατίας...

      Διαγραφή
    3. Και ίσως Παύλε, ακριβώς επειδή υπάρχουν ανθρωποι που μπορούν να καταθέσουν τεκμηριωμένα για τα ελλειματα της δημοκρατίας, κάποιοι να μην επιλέγουν "επιστημονικού επιπέδου κόντρες" αλλά να επιλέγουν τον φτηνό και ατεκμηρίωτο λαϊκισμό. Όπως εκαμεν ο κύριος Χριστοφίδης.

      Διαγραφή
  9. Παύλε,

    Γιατί τότε η δημοσιογράφος Κατερίνα Ηλιάδη [η γνωστή Επανενωτικιά] να διαμαρτύρεται σήμερα στην τελευταία σελίδα της “Αλήθειας” γατί ο Πρόεδρος απάντησε του Πρύτανη τζι’ εν ετσούλλωσεν όπως λίγο πολύ υποβάλλει;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. μπορεί να της ετάξαν πως θα είναι αρχισυντάκτρια στην εφημερίδα "επανενωσίτες των Άλπεων" όπου θα ιδρύσουν καντόνιο οι φιλελευθεροι αφού πρωτα πειραματιστούν επαρκώς με τες ζωές μας και μεταφέρουν τες καταθέσεις τους στην ελβετια όταν θα φάσιν τζαι το τελευταίο σεντ των κυπρίων εργαζομενων.

      Διαγραφή
    2. Άνευ,
      Γιατί με ρωτάς εμέναν για την άποψην της Κατερίνας Ηλιάδη;

      Διαγραφή
    3. Παύλε,

      Έγραψες τζι’ είπες μας: «Υποχρέωση του Πρύτανη να πει την γνώμη του και υποχρέωση του Πρόεδρου να του απαντήσει. Το πρόβλημα θα ήταν αν ένας που τους θκυό εν το έκαμνεν.» --- Η Κατερίνα Ηλιάδη ήταν μέσα σε τζιείνους που εκακοφανιστήκαν γιατί ο Πρόεδρος απάντησε στον Πρύτανη!!! Εγώ ανάφερα ότι υπάρχουν και τέτοιοι, αλλά φαίνεται κάποιους δεν τους ενοχλεί αυτό!!!

      Διαγραφή
    4. μα ποιά εν η Κατερινα Ηλιάδη καλέ; ανακάλυψεν το φάρμακο για τον καρκίνο; πετε μας να κάτσουμεν να στοχαστουμεν τες σκέψεις της! μα οποιος πιάει δουλεια σε μιαν εφημερίδα παει να πει εσιει "ελλογο λογο" και οφειλει η λογική να προσαρμοστεί στες απαντησεις για τον τροπο που συλλογάται η Κατερίνα; τζαι αν δεν προσαρμοστεί εννεν λογικός ένας άνθρωπος;

      δηλαδή αν της πω εγώ ότι λαλει τσιόφτες παει να πει είμαι σταλίνα και δεν σέβομαι τα δημοκρατικά ήθη;

      Διαγραφή
  10. Να πώ τζιαι εγώ την σκέψη μου / γνώμη μου για κάτι φαινομενικά άσχετο. Το Πανεπιστήμιο παράγει αβέρτα "μάνατζερς" αλλά "μάνατζερς" με καθαρά γραμμικό τρόπο σκέψης. Από το Α στο Β κλίκ από το Β στο Γ κλίκ κ.ο.κ. με βάση εγχειρίδια. Πατούν κουμπούθκια!! Κάμνουν κλίκ τα mouses αλλά εν κάμνουν ΚΛΙΚ τα μυαλά τους. Δεν είναι αυτό που χρειάζεται η Κύπρος ούτε και το "υπό διαχείριση" εργατικό δυναμικό. Βέβαια τούτον δεν είναι θέμα που αφορά κανένα Πρύτανη :)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. ναι σωστά, δεν αφορά κανένα πρύτανη αλλά δεν φταίμε εμείς αν η αντιληψη τους για το μανατζμεντ ή για τη διαχείρηση της οικονομίας εν τόσο τραγική που παντού στον κόσμο μετρουμε πλέον νεκρούς, αστεγους, άνεργους, πεινασμένους.

    για ποιάν επιστημονικοτητα επιτέλους μιλούμε, πόσο ηλίθιους μας θεωρούν να περιμένουν και υπερμετρο σεβασμό για τις θέσεις τους και για τα έργα τους επειδή ταχα είναι επιστήμονες! μα εν επιστήμονες ή εν αποτυχημένοι επιχειρηματίες που προσπαθούν να τονώσουν τες επιχειρήσεις τους με ενέσεις από τα δημόσια ταμεία;

    ε καλά, τι φταίει ο κόσμος αν τουτοι επαττησαν τες οικονομίες των χωρών να πληρώνει; πόσον ηλίθιους μας θεωρούν να μιλούν για "ελλειψη δημοκρατίας"!

    ναι σωστά! έλλειψη δημοκρατίας! για το ότι απέτυχαν παταγωδώς και ως επιστημονες και ως πολιτικές σκέψεις και ως διαχειριστές εν να πουμε καμια φορά τίποτε; ή ενομίσαν πως ο κόσμος ζει στο μεσαίωνα τζαι εθαμπώθηκεν τωρά που το στάτους!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  12. Άκουα τζιείν' το magister des scientes να κατταρκάζεται τζιαι έρκεσουν στον νου μου τζιαι τζιειν' το ποστ που έβαλες πρόσφατα για το τι να κόψεις τη θέρμανση ή τα μαθήματα μουσικής για το μωρό τζιαι την τελικήν επιλογήν. Αφού ένας Πρύτανης διαπιστώννει την αναγκαιότηταν για δημοκρατία τζιαι λογοδοσία (νομίζω ότι εμετεφράστειν έτσι το accountability) γιατί εν συνεννοάται με τη Σύγκλητο τζιαι να διαμορφώσουν ακαδημαϊκά προγράμματα που να καλλιεργούν στους φοιτητές τούτα τα πράματα;! Οξά εν παίζει καμιά λογοδοσία τζιαμέ; Γιατί εν συνεννοούνται μεταξύν τους οι συγκλητικοί τζιαι οι καθηγητές (τζιαι εν μιλώ για το επιστημονικόν προσωπικόν που κατά τη γνώμην μου τυγχάνει εκμετάλλευσης) τζιαι να διούν 100 ευρώ ο καθένας έστω το χρόνο που τους παχυλούς μισθούς τους (πριν καμιάν δεκαρκάν γρόνια επιάνναν 4.500 λίρες αν αθθυμούμαι καλά) για να πληρώνοται το κόστος για ένα έστω φοιτητήν/ τριαν αξιόλογον/η που εν μπόρει να πιερώσει για το μεταπτυχιακόν που του αξίζει τζιαι ενδιαφέρει τον/ την να κάμει, έστω τζι' αν μμεν' νναιν des scientes;

    Το στάτους εν με τες τηβέννους που αποκτιέται;!

    Έναν έχω να πω: Μάσιαλλλα μας!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Κύριε ελέησον ρε μαναμου! αφού η επόμενη στοχευμένη κουφεττα εξυγίανσης της οικονομίας ενι να ιδιωτικοποιήσουμεν τζαι το πανεπιστήμιο, αφού εξασφαλίσουν τες θέσεις τους, τα συμβόλαια ερευνων με τες εταιρίες τες δικές τους τζαι των φίλων τους, τζαι τες αυξήσεις τους οι τηβεννιοφόροι!

      να τους πει τζαι κάποιος ότι εν πολλά εντισεξουαλικό το ένδυμα πληζ...

      Διαγραφή
    2. Ναι ενω εσεις, αριστερη κυβερνηση, συζητατε να κανετε καζινο και να φιλελευθεροποιησετε την αγορα αεριου. Υποκριτες.

      Διαγραφή
    3. το καζίνο ναι εν υποκρισία, όπως τζαι άλλα που δυστυχώς σου εξεφύγαν οπότε εν θα σου τα πως εγώ!!

      την φιλελευθεροποιηση στην αγορά αερίου ποιός σου την είπε; το σίγμα λαιβ ξα η καθημερινή;

      Διαγραφή
    4. Ξαναδιαβασε την απαντηση σου για να συνειδητοποιησεις σε τι χαλια βρισκεστε. Γραφεις σαν και ανηκετε στην πλειοψηφια του κυπριακου λαου. Να σε ενημερωσω οτι ανηκετε στην συτριπτικη μειοψηφια. Και δεν ειμαι δεξιος, αλλα ξεχασα, οποιος κανει κριτικη ειναι φασιστας. Χαχαχα. Εισαστε για γελια τιποτε αλλο. Ειναι τοσο περιορισμενη η αντιληψη σας που προκαλει θαυμασμο. Απολαυστε οτι χρονος σας εμεινε επειδη εξουσια θα περασουν πολλες δεκαετιες να ξαναδειτε, αν δεν αφανιστειτε ως τοτε.

      Διαγραφή
    5. αγαπητέ ανώνυμε,
      όχι στην πλειοψηφία του κυπριακού λαού ανήκεις εσύ. παρεπιπτοντως το συνεχιζόμενο χαχαχα είναι αποτελεσμα νευρικής νοητικής ανορεξίας; ζεισε όπως θέλεις φίλε μου, δαμέ τι γυρέφκεις; βλέπεις κανένα να ασχολείται μαζί σου; πηγαινε στην πλειοψηφία που θα μας αφανίσει να ανταλλάξετε χαχαχα.

      δεν έχεις κανένα λογο να είσαι δαμε. δεν ενδιαφέρεις κανένα αναγνωστη του μπλογκ μου.

      Διαγραφή
    6. Θα συμφωνησω μαζι σου αυτη τη φορα. Οτι γραφεις ειναι για εσωτερικη καταναλωση και ΜΟΝΟ. Αν αυτο σας ικανοποια, προχωρατε. Παντως δεν εχετε καμια σχεση με δημοκρατια, αυτο ειναι πλεον γεγονος.

      Διαγραφή
    7. ενταξει, οτι γραφεις εσύ είναι και για εξωτερική κατανάλωση.

      εσπαταλησες θκυο μερες δαμέ τζαι να δουμε ποσες αλλού τζαι πιππιλας μια λεξη: πλειοψηφία του κυπριακού λαού.

      τι θελεις να μας πεις. πως εσύ, είσαι ομορφος γιατί είσαι με πολλους, χωρίς καμιαν αποψη, περαν που το ότι χρειαζεσαι να ανήκεις καπου που να εσιει πολλους για να είσαι χάππυ! οκ! be happy!

      εν εσιει νοημα για κουβέντα. θέλεις να εσιεις δικαιο για να νοιωθεις χάππυ! οκ, εσιει δικαιο. θα μας αφανίσετε και θα διαπρεψει η δημοκρατία. είσαι λλιον για λυπηση...σορυ..

      Διαγραφή
  13. και ενα ασχετο σχόλιο...

    αισθάνομαι παράξενα καθε φορά που κάποιος ανακατεύει στο μπλογκ μου και καθεται και διαβάζει με τη σειρά 580 τόσες αναρτήσεις...αισθάνομαι σαν θύμα ενός θεάματος περιέργειας καφενείου...δεν εχω τίποτε να πω, εκτός από ότι λέω καθε μερα...

    ΑπάντησηΔιαγραφή