Ας ιδιωτικοποιηθούν τα πάντα, ας ιδιωτικοποιηθεί η θάλασσα και ο ουρανός, ας ιδιωτικοποιηθεί το νερό και ο αέρας, ας ιδιωτικοποιηθεί η Δικαιοσύνη και ο Νόμος, ας ιδιωτικοποιηθεί και το περαστικό σύννεφο, ας ιδιωτικοποιηθεί το όνειρο, ειδικά στην περίπτωση που γίνεται την ημέρα και με τα μάτια ανοιχτά. Και σαν κορωνίδα όλων των ιδιωτικοποιήσεων, ιδιωτικοποιήστε τα Κράτη, παραδώστε επιτέλους την εκμετάλλευση υμών των ιδίων σε εταιρίες του ιδιωτικού τομέα με διεθνή διαγωνισμό. Διότι εκεί ακριβώς βρίσκεται η σωτηρία του κόσμου… Και μια και μπήκατε στον κόπο, ιδιωτικοποιήστε στο φινάλε και την πουτάνα την μάνα που σας γέννησε.

Ζοζέ Σαραμάγκου

2.2.12

Πω πω ένας καπιταλισμός με ανθρώπινο πρόσωπο...


Στρατηγικό επενδυτή για τις Κυπριακές Αερογραμμές θα εισηγηθεί στο υπουργικό ο υπουργός Οικονομικών


Πρόταση στο υπουργικό συμβούλιο για εξεύρεση στρατηγικού επενδυτή για τις Κυπριακές Αερογραμμές θα καταθέσει ο υπουργός Οικονομικών.

Σε ομιλία του στο ετήσιο συνέδριο του ΠΑΣΥΞΕ ο Κίκης Καζαμίας είπε η πρόταση, που πιθανό να κατατεθεί στην επόμενη ή τη μεθεπόμενη συνεδρία του Υπουργικού, θα ζητά να ληφθεί απόφαση και να ανακοινωθεί η ετοιμότητα της Κυβέρνησης για διαπραγμάτευση με ενδιαφερόμενους επενδυτές.

Ανέφερε επίσης ότι δεν θα αποκλείεται η παραχώρηση του πλειοψηφικού πακέτου μετοχών.

Ο κύριος Καζαμίας σημείωσε ότι χωρίς να υποτιμείται η προσφορά των Κ.Α. μέχρι σήμερα, δεν μπορεί να παραγνωριστεί το γεγονός ότι αντιμετωπίζουν προβλήματα βιωσιμότητας.

Αναφερόμενος στον τουρισμό, ο υπουργός είπε ότι η κυβέρνηση με διάφορες ενέργειες, όπως η συμφωνία με την Ερμές για μείωση του κόστους αεροδρομίων, προσπαθεί να βοηθήσει στην άφιξη τουριστών από ξένες χώρες.

Έστειλε όμως σαφές μήνυμα προς όλους και ιδιαίτερα προς τους ξενοδόχους, ότι παρά το γεγονός ότι οι απαιτήσεις των τουριστών έχουν αλλάξει, το τουριστικό προϊόν της Κύπρου παρέμεινε στάσιμο.
Αυτό, τόνισε, είναι ένα από τα ζητήματα που πρέπει να αντιμετωπιστούν αμέσως.

πηγή : astra.com.cy

17 σχόλια:

  1. είναι που δεν υπάρχουν οι αντικειμενικές συνθήκες, αλλιώς θα το ανατρέπαμε το απεχθές σύστημα του κεφαλαίου...αλλά και που δεν υπάρχουν εμείς θα τις φτιάξουμε.

    προς αυτή την κατεύθυνση κινείται και ο Κίκης.
    τσιμεντώνει τις αντικειμενικές συνθήκες...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. αλλά ο εργαζόμενος λαός θα λάβει εκδίκηση ρε!

    θα κερδίσει τη δίκη για οχληρία και εξύβριση ο Δημήτρης,χα!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Έτσι είναι...κάποια στιγμή σταματούν οι βολικές "ερμηνείες" περί σοσιαλισμού και αρχίζουν να μιλούν τα ωμά γεγονότα.

    Η μόνη πολιτική διαφοροποίηση σιγά σιγά μεταξύ των κομμάτων θα είναι πως η αριστερά θα εξακολουθήσει να διατηρεί τις διαφορές της από το ΕΛΑΜ!

    Κατά τα λοιπά, ΔΗΚΟ - ΔΗΣΥ και Νικολάκης - Αβέρωφ θα αρχίσουν να μας φαίνονται περίπου "νορμαλ".

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Τελικά σύντροφοι, οι ελεγκτές εναέριας κυκλοφορίας για ποιόν ήταν ακριβοί;

    Για το κράτος ή για τις ιδιωτικές εταιρίες;!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Οι Κυπριακές αερογραμμές εν εν τζαι το πιο καλό παράδειγμα. Εν εν κρατικός οργανισμός, εν δημόσια εταιρεία με μετοχές στο χρηματιστήριο. Η Κυβέρνηση έχει τις πιο πολλές μετοχές μεν, αλλά μαζί με τον Σιακόλα, τον Λανίτη τζαι δεν ξέρω τζαι εγώ πόσους άλλους. Τζαι για να πάμε τζαι λλίο στην εργατική οπτική, ο επενδυτής ήταν τζαι είναι αίτημα!!!! κάποιων Συνδικάτων, ιδιαίτερα των πιλόττων αφού θωρούν ότι κινδυνεύκουν με κλείσιμο. Κρατική στήριξη εν παίζει (θυμήθου λλίο το σκηνικό με τα 35 εκ της Γιουροσύπρια) τζαι λόγω Ε.Ε. Στρατηγικός επενδυτής - ίντα ωραίες λέξεις ααα - αν βρεθεί, που το θωρώ θολό, στην πράξη σημαίνει να του φορτώσει που τες μετοχές της η Κυβέρνηση πχ που το 70% να ππέσει στο 51 ή άλλως πως.Χ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. κι οχι μονο..http://www.philenews.com/el-gr/Eidiseis-Kypros/22/93816/deka-evro-kathe-episkepsi-stis-protes-voitheies

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. προς Χ

    ο Κίκης μιλά για παραχωρηση της πλειοψηφίας των μετοχών, πρωτον.

    τζαι δευτερο, αν τα συνδικάτα των πιλοττων θέλουν ιδιωτικοποίηση η κυβέρνηση εν που ΥΠΕΚΥΨΕ ταχα τζαι κατεβαίνει με δική της προταση; οξα συμφωνά πλήρως τζαι να μιλήσουμεν για σύμπνοια στόχων συνδικάτων τζαι κυβέρνησης!εν εχρειαστηκεν με "κοινωνικός διάλογος"!!! :)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. τζαι για να θυμηθούμε τζαι την αστική ρητορική που επικρατησεν στον δεξιό τυπο κατα την απεργία των ελεγκτων - τζαι μετα επεκταθηκεν τζαι στον αριστερό - τωρά πόσων εν να εν "Όμηρος" η Κύπρος; οξα τα κεφάλαια εν μετρουν στην ομηρία;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. Dis, εν θα το συνεχίσω :)) Μόνο τούτο που το ΚΥΠΕ Με αίτημα την άμεση εξεύρεση στρατηγικού επενδυτή ώστε να διασφαλιστεί βραχυπρόθεσμα η βιωσιμότητα των Κυπριακών Αερογραμμών (ΚΑ), οι πιλότοι της εταιρείας, μέλη της Παγκύπριας Συντεχνίας Πιλότων (ΠΑΣΥΠΙ), πραγματοποίησαν εκδήλωση διαμαρτυρίας έξω από τα γραφεία των ΚΑ, λίγο πριν από την έναρξη της χθεσινής συνεδρίας του Διοικητικού Συμβουλίου του κρατικού αερομεταφορέα. Κατά την εκδήλωση, η οποία πραγματοποιήθηκε μετά τη συνάντηση της ΠΑΣΥΠΙ με τον υπουργό Οικονομικών Κίκη Καζαμία, στον οποίο επέδωσαν μνημόνιο με τις θέσεις της συντεχνίας, οι πιλότοι των ΚΑ κρατούσαν πανό, «Εδώ και τώρα σοβαρός στρατηγικός επενδυτής στις ΚΑ» και «Το ΔΣ των ΚΑ να αναλάβει επιτέλους τις ευθύνες του». Σε δηλώσεις κατά την εκδήλωση, ο Πρόεδρος της ΠΑΣΥΠΙ Πάμπος Τάππας είπε ότι η εκδήλωση «έχει σκοπό να στείλει μηνύματα με πολλούς αποδέκτες, αλλά κυρίως στο ΔΣ των ΚΑ, το οποίο είναι υπεύθυνο για τις οποιεσδήποτε αποφάσεις λαμβάνονται στην εταιρεία και στη θέση την οποία βρίσκεται σήμερα η εταιρεία». Χ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. Στρατηγικός επενδυτής:

    ένας Αμερικάνος, που ήταν πριν κανένα - αναμιση μήνα στην Κύπρο, τζαι ήταν ολογελος ο Κίκης, που τον είδε τζαι ο ίδιος ο πρόεδρος προσωπικά, τζαι ανακοινωσαν μας ότι μπορεί να κάμει επενδυση πιο μεγάλη που του Κατάρ;

    γιατί για να ετοιμασεις προταση στο Υπουργικό για τόσο μεγάλη "αναπτυξιακή επένδυση!!!" εν τζαι αθυμήθεις το έτσι προχτές εννε;

    ετοιμασες τζαι τα "χαρκιά" σου...

    ε, ήντα ετσιριλλαν η αριστερά για τους χαραμοφαηδες ελεγκτες; αφού ετοιμαζαν τα χαρκιά καλέ για το πουλημα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. ευχαριστώ Χ.

    καλά ερωτησα τότε! ήντα ετσιριλλαν η αριστερα για τους ελεγτές αντί για του πιλοτους;!

    κοιτα να δεις ποια συνδικατα τελικά συμπλεουν με τες αποψεις του Κίκη!

    παλε καλα που εν εχουμεν μεν δημοτικές...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  12. άρχισα να σκεφτομαι την πιθανότητα πλέον να λυθεί το κυπριακό.

    έναντι χοντρής αμοιβής. τόσο χοντρής όσο είναι ολοκληρη η κύπρος σε ντολαρς.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  13. Προχτές έκλεισε η spanair, η τελευταία που τες τέσσερις αεροπορικες εταιρίες της ισπανίας που ελειτούργαν. Εμείναν 2000 άτομα στον δρόμο τζιαι οι επιβάτες περιμένουν τες πτήσεις τους κόμα.
    Εκατέρρευσεν λέει η συμφωνία με καταριανούς στο παρά πέντε...

    Δαμαί βάλλεις τους 30-40 εκατομύρια dis των αερογραμμών τζιαι η αντιπολίτευση σιήζει πανιά. Πως αλήθκια μπορεί αν περάσει οποιαδήποτε πρόταση/ πλάνο πλήρης κρατικοποίησης;

    Νομίζω πως χρειάζεται ένα γερό reality check δαμαί.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  14. να το δουμε το reality check.

    που ποιάν αποψη θέλεις να το δουμε; το παραδειγμα της Ισπανίας εν ενα που τα πολλά παραδείγματα δημόσιων τζαι κρατικών υπηρεσιών που "εν εφκαιναν" τζαι εκαταληξαν στην ιδιωτικοποίηση.

    που ποιαν πλευρα να το δουμε;

    που την πλευρά του ότι οι χρεωκοπίες των κρατικών μαζικών μεσων μεταφοράς εν "οργανωμένες" όπως εν τα παντα "οργανωμένα" να καταλήγουν σε "αναποφευκτες λυσεις;"

    που την πλευρά ότι όσον λιγοστευει η δύναμη του κρατους τοσο παραπανω απαραιτητες θα είναι οι ιδιωτικοποιήσεις; τζαι αρα εν το τελευταιο στο οποίο καταφευγει μια αριστερη κυβερνηση;

    από την πλευρά του ότι ο καπιταλισμός είναι αδυνατο να βελτιωθεί οταν επερχεται σε σταδιο κρισης, και ότι αν δεν ληφθουν ανατρεπτικά μετρα - τζαι δεν μιλώ για επανασταση! - αυτό που θα καταρευσει εν το προσχημα "κρατος" καθώς και η όποια προστασία των πολιτών;

    όταν μιλούμε για ταξικό αγώνα, συνήθως μιλούμε για μια συνθεση πραγματων.
    χτυπάς το άλφα για να πετυχεις το βητα. γιατι να καμεις συμβιβασμούς λοιπόν στη βιομηχανία αν θα χασεις τζαι τον κρατικό ελεγχο στες Κ.Α σήμερα τζαι αυριο στην Συτα στη ΑΗΚ κ.ο.κ

    διοτι υποτιθεται πως η λογική του συμβιβασμου εν τζεινη που αποτρεπει το χειρότερο. εν θωρώ να αποτρεπεται το χειρότερο.

    αν η αριστερα συνειδητοποιεί πως δεν εχει περιθωρια να σωσει το συστημα στην κριση που βρίσκεται, να μεν θυσιασει κανενα δημόσιο ή εργατικό κεκτημενο τζαι να αγωνιστεί άλλοσπως.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  15. τζαι δεν εσιει τουτα τα περιθώρια η αριστερα.

    αυτό που γινεται σημερα με την οικονομία στη κυπρο εν ακριβώς το ιδιο με ότι εκαμαν καποιοι περσι με τα ομολογα στες ελληνικές τραπεζες.

    ενα ρισκο επικίνδυνο, οπου μια κυβερνηση παει τζαι βαλλει τα χαρτιά της που;

    στην παττισμενη ευρωπη τζαι στα μονοπώλια που θα κατασπαραξουν τους λαούς στη μεταξύ τους μαχη για την επικρατηση.

    αυτά τα ρισκα παιρνει ο Κικης αλλά και η κυβερνηση σημερα.

    βάλλει τον πλουτο της χωρας στον τζογο με την ελπιδα πως η Κυπρος θα εν αναμεσα στους τυχερους της λοταρίας.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  16. τζαι στο τελος τι;

    ο αγωνας για την επανενωση ποιου πραματος;

    ενος ιδιωτικού νησιου.

    ΑπάντησηΔιαγραφή