Ας ιδιωτικοποιηθούν τα πάντα, ας ιδιωτικοποιηθεί η θάλασσα και ο ουρανός, ας ιδιωτικοποιηθεί το νερό και ο αέρας, ας ιδιωτικοποιηθεί η Δικαιοσύνη και ο Νόμος, ας ιδιωτικοποιηθεί και το περαστικό σύννεφο, ας ιδιωτικοποιηθεί το όνειρο, ειδικά στην περίπτωση που γίνεται την ημέρα και με τα μάτια ανοιχτά. Και σαν κορωνίδα όλων των ιδιωτικοποιήσεων, ιδιωτικοποιήστε τα Κράτη, παραδώστε επιτέλους την εκμετάλλευση υμών των ιδίων σε εταιρίες του ιδιωτικού τομέα με διεθνή διαγωνισμό. Διότι εκεί ακριβώς βρίσκεται η σωτηρία του κόσμου… Και μια και μπήκατε στον κόπο, ιδιωτικοποιήστε στο φινάλε και την πουτάνα την μάνα που σας γέννησε.

Ζοζέ Σαραμάγκου

26.12.11

Ο βρώμικος πόλεμος εναντίον της ΠΔ και η αντίδραση στη συντεταγμένη λάσπη


Τις τελευταίες μέρες ενορχηστρώθηκε μια βρώμικη ιντερνετική επίθεση κατά του δικτύου ΠΔ και του Τάκη Φωτοπούλου προσωπικά, πρωτόγνωρη και για την ένταση και τη δυσωδία της, ακόμα και για τα Ελληνικά ιντερνετικά μέτρα.
Βρώμικη, γιατί κατά κανόνα διεξάγεται από ανώνυμους κουκουλοφόρους που εκμεταλλεύονται την ανωνυμία, η οποία ιστορικά προστάτευε τους επαναστάτες από την εξουσία και τους καταδιωκτικούς μηχανισμούς της, και σήμερα υποτίθεται προστατεύει τα δήθεν εναλλακτικά μέσα πληροφόρησης από τους ίδιους μηχανισμούς εξουσίας για τις αποκαλύψεις που κάνουν, τις κινητοποιήσεις που ανακοινώνουν όταν τα ΜΜΕ σιωπούν κ.λπ.
Είπαμε «κατά κανόνα» γατί δεν λείπουν βέβαια και οι άθλιες επώνυμες εξαιρέσεις όπως του Νίκου Μάλλιαρη, του «εγκέφαλου» της «Ομάδας για το Πρόταγμα της Αυτονομίας», που δεν δίστασε ν’ αποκαλεί τον Τ.Φ. «πράκτορα Του Φου» ενώ παράλληλα διαμαρτυρόταν για τη δήθεν πρακτορολογία της ΠΔ, η οποία όμως δεν ήταν ποτέ τέτοια, αλλά αφορούσε την αντικειμενική  λειτουργία κάποιων σαν συστημικών πρακτόρων και ήταν πάντα δευτερογενής. (βλ. σχετική ανακοίνωση μας). Η δεύτερη περίπτωση ήταν ενός τ. μέλους της ΠΔ, του Θωμά Λέκκα, που «ξεχνώντας» τι έγραφε για την ΠΔ και την Τ.Φ. πριν λίγα χρόνια, τώρα αποκαλεί την  Περιεκτική δημοκρατία «μια φαντασίωση ενός παρανοϊκού που λέγεται Τάκης Φωτόπουλος», και χαρακτηρίζει τα μέλη της ΠΔ «ζώα» (προφανώς επειδή δεν είχε βρει κανένα υποστηρικτή του ανάμεσα τους και τώρα έχει καταφύγει στον ...Νιτσεϊσμό!).
Όμως, στην περίπτωση αυτή ούτε η εξουσία και οι μηχανισμοί της είναι ο στόχος, ούτε βέβαια κινδύνευαν οι υβριστές ακόμα και από νομική δίωξη γιατί ξέρουν ότι οι υβριζόμενοι δεν θα κατέφευγαν ποτέ στην αστική δικαιοσύνη. Και αυτό, γιατί ο μεν στόχος ήταν γνωστοί αντισυστημικοί αγωνιστές, ενώ δεν υπήρχε περίπτωση δίωξης, διότι στη μεν περίπτωση που οι άθλιοι υβριστές ήταν απλώς οι δήθεν «αναρχικοί» (μεταμοντέρνοι, λάιφ στάιλ αναρχικοί, Καστοριαδικοί κ.λπ.), οι οποίοι έτσι καταλαβαίνουν την ελευθεριακή θεωρία και πράξη και έχουν οδηγήσει αυτό το ιστορικό κίνημα στην αποσύνθεση και τον εξευτελισμό του σαν αντισυστημικό κίνημα, τη στιγμή που έπρεπε να ηγεμονεύει την Αριστερά μετά την κατάρρευση του υπαρκτού σοσιαλισμού, για λόγους αρχής δεν θα χρησιμοποιούσαμε εναντίον τους την αστική δικαιοσύνη (εκτός βέβαια αν κινδυνεύει ακόμη και η σωματική μας ακεραιότητα, πράγμα που θα υποδήλωνε και κρυφή ανάμιξη παρακρατικών υπηρεσιών). Στη δε περίπτωση που οι υβριστές ανήκαν στις υπηρεσίες, δεν έχει βέβαια νόημα η προσφυγή στην αστική δικαιοσύνη, αφού τότε η αστική δικαιοσύνη δεν θα τηρούσε καν τα προσχήματα.
Ιντερνετική επίθεση, γιατί δεν θα μπορούσε ποτέ να γίνει από έντυπα (περιοδικά, εφημερίδες κ.λπ.) που τηρούν κάποιους δεοντολογικούς κανόνες, εφόσον εκδίδονται από ταυτοποιήσιμα πρόσωπα, των οποίων οποιαδήποτε στιγμή μπορεί να πιστοποιηθεί η ταυτότητα τους και να έχουν τις ανάλογες πειθαρχικές συνέπειες σε περίπτωση που παραβαίνουν τους κανόνες αυτούς. Είναι μάλιστα χαρακτηριστικό ότι στο Ιντιμίντια, ακριβώς επειδή είναι ιντερνετικό μέσο, η Συντακτική Ομάδα (ΣΟ) μπορεί και γράφει στα παλιά της τα παπούτσια ακόμα και τους ίδιους τους δεοντολογικούς κανόνες της, όταν όχι μόνο επιτρέπει σχόλια σαφώς συκοφαντικά, λασπολογικά, με χυδαίες ύβρεις , όπως κατά του Τ.Φ., αλλά και κρύβει σχόλια που τον υπερασπίζονται στις επιθέσεις αυτές, όπως δείξαμε αλλού (εδώ η πρώτη απάντηση στην επίθεση και εδώ η δεύτερη συνεχόμενη).
Σε παρόμοια γκεμπελική τακτική κατέφυγε μόλις χτες και το δήθεν «πολυσυλλεκτικό» μπλογκ «Σχολιαστές Χωρίς Σύνορα», στο οποίο ανάρτησε αρχικά ποστ ο πιο άθλιος κουκουλοφόρος, ο black pantherπου αφού δημοσίευσε τον λασπολογικό οχετό του στα Ιντιμίντια, τον μετέφερε λίγο πριν το κρύψει η ΣΟ του Ιντιμίντια σε δικό του μπλογκ στους «Σχολιαστές», ξέροντας ότι ακόμα και το Ιντιμίντια θα αναγκαζόταν να κρύψει το λιβελογράφημα για να τηρεί κάποια προσχήματα, τα όποια το τρισάθλιο αυτό «συλλογικό» μπλογκ που προφανώς δεν δεσμεύεται από κανένα δεοντολογικό κανόνα, το δημοσίευσε χωρίς δισταγμό. Και όχι μόνο αυτό.
Στο ίδιο αυτό μπλογκ των «Σχολιαστών» επιβλήθηκε χτες απαγόρευση δημοσίευσης αναρτήσεων από φίλους και μέλη της ΠΔ που είχαν συμμετάσχει στον διάλογο που γινόταν με αφορμή τη λασπολογική ανάρτηση, ενώ την ίδια στιγμή επιτρεπόταν η άνετη και συνεχιζόμενη ανάρτηση σε ρυθμό «πολυβόλου», των άκρως λασπολογικών και διαστρεβλωτικών σχολίων από ιντερνετικούς φίλους του black panther, όπως του δήθεν «αντικειμενικού» "Omadeon", ενάντια στην ΠΔ και τον Τ.Φ. προσωπικάΦίλοι και μέλη της ΠΔ αποκλείστηκαν (προφανώς με ban) γκεμπελικά από το πρωί του Σαββάτου με «συνοπτικές διαδικασίες» από το «πολυσυλλεκτικό» μπλογκ αυτό και τους διαχειριστές του (που περιλαμβάνουν τον Black panther), οι οποίοι όπως φαίνεται αποφασίζουν κατά το δοκούν και χωρίς καμία δεοντολογία πίσω από «κλειστές πόρτες» τις μονομερείς και λασπολογικές «απόψεις» που θέλουν να περνούν, λογοκρίνοντας εκ των προτέρων τις πιθανές «ενοχλητικές» απαντήσεις και την αντίσταση σε λασπολογικές επιθέσεις, που αποτελεί αναφαίρετο δικαίωμα των λασπολογούμενων, είτε ατόμων είτε οργανώσεων. Είναι χαρακτηριστικό ότι αυτά συμβαίνουν στο δήθεν «ανοιχτό» και «ελεύθερο» μπλογκ αυτό, όταν οι φίλοι του black panther κατηγορούσαν το Δίκτυο μας ότι δεν έχει ανοιχτό φόρουμ με σχόλια κτλ. (και ενώ απαντήσαμε ότι αυτό δεν γίνεται αυτή τη στιγμή λόγω τεχνικής δυσκολίας για να ελέγχονται τα σχόλια επί 24ώρου βάσης, αλλά και επειδή το site μας είναι πολιτικό μέσο προώθησης ενός προτάγματος και όχι ανώδυνο κλαμπ κατά βάση λάιφ-στάιλ συζητήσεων επί παντός επιστητού όπως οι «Σχολιαστές»). Από αυτό και μόνο γίνεται εμφανές ότι οι παρεμβάσεις των φίλων και μελών του δικτύου «ενοχλούσαν» ιδιαίτερα την γκεμπελική εκστρατεία συκοφάντησης τους ενάντια στον Τ.Φ. και την ΠΔ.
Όμως γιατί στοχοποιούνται, και με αυτόν τον χυδαίο τρόπο η ΠΔ και ο ΤΦ;
Τρεις είναι οι λόγοι που δόθηκαν από τους υβριστές μας:
Α) Για την κριτική μας στα Ιντιμίντια, όπου τεκμηριωμένα δείξαμε τι ρόλο παίζει πραγματικά το δήθεν εναλλακτικό αυτό μέσον ή, όπως το παρουσιάζει το θέμα ο Black panther«Ο Τάκης Φωτόπουλος, ο ψευτοδιανοούμενος της περιεκτικής δημοκρατίας “ξαναχτύπησε” στοχοποιώντας το Ιντιμίντια σαν προπαγανδιστικό μηχανισμό της Χούντας χαρακτηρίζοντας το τρισάθλιο και ύποπτο».
Μόνο από τις πρώτες γραμμές αυτού του άθλιου κειμένου, που είναι όλες ψέματα όπως μπορεί να διαπιστώσει ο αναγνώστης αν διαβάσει το λινκ μας για τα Ιντιμίντια, είναι φανερό τι επακολουθεί. Πρώτο ψέμα, η κριτική του Ιντιμίντια ήταν συλλογική του δικτύου και όχι ατομική του Τ.Φ.. Δεύτερο ψέμα, δεν γράψαμε πουθενά ότι είναι προπαγανδιστικός μηχανισμός της Χούντας. Αυτό που είπαμε είναι εντελώς διαφορετικό και μόνο ένας Γκεμπελίσκος η ένας κρετίνος δεν καταλαβαίνει:
«Το Αθηναϊκό Ιντιμίντια, από τη στιγμή που ιδρύθηκε, όπως κατήγγειλε από τότε ο Τάκης Φωτόπουλος, παρά τις συμπτωματικές χρησιμότητες στο κίνημα, (βλ.  Δεκέμβρης του ’08), ήταν ένα όργανο για να περνά η συστημική προπαγάνδα της ρεφορμιστικής ”Αριστεράς”»
Β) Για τη θέση μας σε σχέση με τα γεγονότα της 20 Οκτώβρη, όταν κουκουλοφόροι επιτέθηκαν με τσιμεντόπλακες και μολότοφ κατά αόπλων διαδηλωτών, γιατί όπως γράφει άλλος ιντερνετικός κουκουλοφόρος, ο Τ.Φ. «τάχτηκε και ταυτίστηκε με το ΚΚΕ και τους τραμπούκους του όταν αυτοί υπεράσπιζαν την βουλή στις 2Ο Οκτώβρη, αποκαλώντας τους διαδηλωτές που αντέδρασαν σε αυτή την περιφρούρηση κουκουλοφόρους».
Όμως ούτε ο Τ.Φ. (βλ. άρθρο εδώ), ούτε το Δίκτυο (βλ. ανακοίνωση δικτύου) έκαναν ποτέ κάτι τέτοιο. Απλώς υποστήριξαν την αυτονόητη θέση ότι σε τέτοια κρίση και στη μέση της μάχης δεν επιτίθεσαι κατά των συμμαχητών σου, όποιες διαφωνίες και αν έχεις με αυτούς, αλλά κατά των εκπρόσωπων της εξουσίας. Πράγμα που δεν έκαναν οι κουκουλοφόροι στις 20 Οκτώβρη, όπως υποστηρίζουν οι φίλοι τους ιντερνετικοί κουκουλοφόροι, οι οποίοι ΑΝΤΙΚΕΙΜΕΝΙΚΑ βέβαια λειτουργούν σαν όργανα του συστήματος, που όπως έκανε (το σύστημα) χθες στη Λιβύη, και σήμερα στη Συρία, διχάζει τους λαούς και τα λαϊκά κινήματα εναντίον του, ώστε να κάνει τη δουλειά του ανενόχλητο.
Γ) Για την κριτική μας, ιδιαίτερα της εκφυλισμένης Αριστεράς που υποστήριξε αναφανδόν τους «επαναστάτες» της Βεγγάζης, αλλά υποκριτικότατα διαχώριζε τη θέση της από τη Νατοϊκή επέμβαση, σαν να μην ήταν οι ίδιοι «εξεγερμένοι» και το Εθνικό Συμβούλιο τους που προσκάλεσε το ΝΑΤΟ, και ενώ δεν βγήκε ποτέ κανένας από αυτούς τους εξεγερμένους που έγραφε συνθήματα στους τοίχους της Βεγγάζης «Όχι σε κάθε ξένη επέμβαση στη Λιβύη» να καταγγείλει το Εθνικό Συμβούλιο, αλλά, αντίθετα, δεν έκαναν βήμα στις «μάχες τους» αν προηγουμένως δεν είχε ισοπεδώσει η φονική ΝΑΤΟϊκή αεροπορία οτιδήποτε στον διάβα τους!
Γραφεί ο λασπολόγος black panther «Ο Φωτόπουλος ανάμεσα σε άλλα αρνείται με κλασικό σταλινικό ύφος ότι ΚΑΙ στην Λιβύη ΚΑΙ βέβαια στην Συρία η σφαγή έχει συντελεστεί πριν οποιαδήποτε δύση ανακατευτεί…)»
Στην πραγματικότητα, και αυτό δείχνει το μέγεθος τους γκεμπελισμού τους, ούτε ακόμα και το δικαστήριο-καγκουρό της Χάγης που έχει στήσει η υπερεθνική ελίτ για να καταδικάζει τους ηγέτες μη πελατειακών κρατών που πέφτουν  στα χέρια της (και να τρομοκρατεί τους υπόλοιπους!) δεν υποστηρίζει κάτι τέτοιο. Και φυσικά, τώρα ακόμα και τα συστημικά ΜΜΕ παραδέχονται ότι οι νεκροί απo τους Νατοϊκούς βομβαρδισμούς και τις συνακόλουθες σφαγές των επαναστατών που συνεχίζονται, κατά πολύ υπερτερούν από τα θύματα του καθεστώτος, τα οποία πάντα ήταν κατά κανόνα συνδεδεμένα με απόπειρες πραξικοπήματος εναντίον του, που υποστήριζαν μυστικές υπηρεσίες της υπερεθνικής ελίτ, όπως έχουν τεκμηριωθεί όλα αυτά από μεγάλο άρθρο του Τ.Φ. (στα αγγλικά μόνο προς το παρόν), που θα περιληφθεί και στο υπό έκδοση βιβλίο του στα αγγλικά, όπου αναλύονται οι πραγματικές αίτιες και συνέπειες της Νατοϊκής σφαγής:
THE 'REVOLUTIONIN LIBYA AND THE NEW NATO ATTACK  

-Ποιοι ήταν λοιπόν οι πραγματικοί λόγοι της βρώμικης επίθεσης κατά του Δικτύου ΠΔ και του Τ.Φ. προσωπικά;
Αρχικά θα πρέπει να διακρίνουμε μεταξύ αυτών στον δήθεν «αναρχικό» χώρο που επικρατεί σήμερα στην Ελλάδα αλλά και διεθνώς (και έκανε τον σημαντικότερο θεωρητικό αναρχικό του τέλους του 20ου αιώνα, τον Μάρεϊ Μπούκτσιν να απαρνηθεί τον αναρχισμό!) που καλοπροαίρετα (αλλά κάποτε με ψυχωτική μανία που υποδηλώνει άλλα προβλήματα) επιτίθενται με αυτή τη λύσσα εναντίον ενός αντισυστημικού προτάγματος, και αφετέρου κάποιων που «κινούν τα νήματα» από πίσω τους για τους δικούς τους λόγους που συνήθως εκφράζουν «επενδυμένα» συμφέροντα για τη στάση τους αυτή...
Οι πρώτοι, έχοντας «καλλιεργηθεί» σε ένα μεταμοντέρνο περιβάλλον, συνήθως μετά την κατάρρευση του κρατικοσοσιαλιστικού προτάγματος, δεν έχουν καμία σύνδεση με τους αντισυστημικούς αγώνες των προηγουμένων γενιών, και μάλιστα δηλώνουν και βλακωδώς περήφανοι γι' αυτό, καταδικάζοντας τον Τ.Φ. ότι έχει μείνει στη δεκαετία και τους αγώνες του ’60! Στην πραγματικότητα δεν έχουν ιδέα τι σημαίνει αντισυστημικό πρόταγμα, σαν αυτό της ΠΔ, η αυτό του διαλεκτικού νατουραλισμού του Μπούκτσιν (όσον αφορά τον ελευθεριακό χώρο) ή, τέλος, το μαρξιστικό (όσον αφορά τον κρατικοσοσιαλιστικό χώρο). Και αντισυστημικό πρόταγμα σημαίνει την αξιωματική επιλογή μεταξύ των δυο ιστορικών παραδόσεων, της αυτονομίας/αμεσοδημοκρατίας, και της ετερονομίας. Με βάση την επιλογή αυτή συνάγονται οι παράμετροι (ή «νόμοι») για την ερμηνεία της Ιστορίας, η ανάλυση του παρόντος, η περιγραφή των βασικών θεμελίων μιας απελευθερωτικής κοινωνίας και, τέλος, η στρατηγική για τη μετάβαση από την παρούσα στη μελλοντική κοινωνία. Για όλους αυτούς, ελευθεριακό κίνημα σημαίνει κάποιες γενικές αρχές (αλληλεγγύη, αυτo-οργάνωση, αντι-ιεραρχία κ.λπ.) και η συνακόλουθη δραστηριότητα (συνήθως άμεση δράση) —βλ. κριτική μας). Όλα αυτά βέβαια δεν συνιστούν αντισυστημικό πρόταγμα, αλλά αντίθετα ανώδυνη και απόλυτα συμβατή με το σύστημα πνευματική και πρακτική δραστηριότητα. Γι' αυτό και το ίδιο την καλλιεργεί όπως τους διαφόρους θεσμούς κοινωνικής οικονομίας, ώστε να συγκαλύπτει την αποδιάρθρωση του κοινωνικού κράτους, που μεθοδικά επιχειρεί το σύστημα, ενώ συγχρόνως εκτονώνει κάθε αντίσταση σε ανώδυνες γι' αυτό ενέργειες (όπως άλλωστε το ίδιο συνέβαινε και με το «αμεσοδημοκρατικό» κίνημα των πλατειών).
Δεν είναι λοιπόν καθόλου περίεργο πως  όλοι αυτοί οι οποίοι νομίζουν ότι μάχονται για μια άλλη απελευθερωτική κοινωνία, με παρόμοια θεωρητικά εργαλεία και πρακτική δραστηριότητα, «εξεγείρονται» όταν βλέπουν τη μοναδική ίσως απόπειρα σε διεθνές επίπεδο για τη διατύπωση ενός ελευθεριακού αντισυστημικού προτάγματος σήμερα, όπως η ΠΔ. Δηλαδή ενός προτάγματος που προσπαθεί να εξηγήσει την  Ιστορία όχι σε όρους ιστορικό-κοινωνικών η αντίστοιχων «φυσικών» νόμων αλλά σε όρους ιεραρχικών σχέσεων και δομών, σαν αποτέλεσμα της Κοινωνικής Πάλης, που έχει οδηγήσει στην ιστορική επικράτηση της ετερόνομης κοινωνίας και τη συγκέντρωση εξουσίας σε όλα τα επίπεδα, καθώς και τη συνακόλουθη ανάγκη για την επικράτηση ενός αντισυστημικού κινήματος για μια αυτόνομη κοινωνία. Ο βασικός εχθρός ενός παρόμοιου κινήματος και κοινωνίας δεν είναι βέβαια ο Άσσαντ η ο Αχμαντινετζάντ, όπως κάποιοι εσκεμμένα μέσα στο ελευθεριακό κίνημα αποπροσανατολίζουν το κίνημα, αλλά ο κύριος εκφραστής της συγκέντρωσης εξουσίας/δύναμης στη σημερινή διεθνοποιημένη οικονομία της αγοράς: η υπερεθνική ελίτ, όπως την έχουμε ορίσει αλλού.
Αυτό σημαίνει ότι στην Ελλάδα π.χ. μάχεσαι κατά της Τρόικας που την εκπροσωπεί, γιατί αν δεν απαλλαγούμε από αυτή και τις δεσμεύσεις μας στην ΕΕ κλπ. κανένας δρόμος δεν μπορεί να ανοίξει για μια απελευθερωτική κοινωνία σαν αυτή που ονειρευόμαστε. Αντίστοιχα, στη Συρία ή το Ιράν θα παλέψεις μαζί με το λαϊκό κίνημα που είναι ενάντια στην υπερεθνική ελίτ, ώστε να μην καταστρέψει τη χώρα σου και τον λαό σου (όπως στη Λιβύη, το Ιράκ κλπ.), και όταν εξασφαλίσεις την αυτοδυναμία σου σε σχέση με την υπερεθνική ελίτ θα στραφείς κατά της ντόπιας Ισλαμικής η άλλης ελίτ. Όλα αυτά ήταν αυτονόητες αρχές στο αναρχικό κίνημα ιστορικά (π.χ. ο Μπακούνιν υποστήριζε τους Πολωνούς εθνικιστές κατά της Ρώσικης ελίτ που τότε ήταν τμήμα της διεθνούς ελίτ και δεν έλεγε, όπως οι σημερινοί «αναρχικοί» ότι ο εχθρός είναι απλά η ντόπια ελίτ!).
Εδώ όμως ερχόμαστε στους δεύτερους. Αυτοί συχνά έχουν διάφορες διασυνδέσεις με συστημικά κέντρα, από τις ηπιότερες, (π.χ. ερευνητικά κονδύλια της ΕΕ αν είναι Πανεπιστημιακοί κλπ.) μέχρι κονδύλια μυστικών υπηρεσιών. Έχει τεκμηριωθεί π.χ. ότι η υπερεθνική και η Σιωνιστική ελίτ δαπανούν ετησίως δις. δολάρια για να περνά, άμεσα η έμμεσα η γραμμή της (και το ιντερνέτ είναι ένας από τους κύριους έμμεσους παράγοντες στη διαδικασία αυτή). Όλοι αυτοί έχουν ιδιαίτερο στόχο ένα αντισυστημικό ελευθεριακό πρόταγμα όπως η ΠΔ, ξέροντας πολύ καλά την απογοήτευση διεθνώς από το κρατικοσοσιαλιστικό πρόταγμα και επομένως την αδυναμία των κομουνιστογενών κινημάτων να απειλήσουν πραγματικά το σύστημα σήμερα, παρά το γεγονός ότι η συστημική κρίση καθημερινά γιγαντώνεται.
Είναι προφανές λοιπόν ότι οι πρώτοι και οι δεύτεροι έχουν σύμπτωση στόχων, φυσικά για διαφορετικούς λόγουςενάντια σε ένα αντισυστημικό ελευθεριακό πρόταγμα όπως η ΠΔ, το οποίο θέλουν να εξαφανίσουν από προσώπου γης. Γι' αυτό και η λύσσα τους εναντίον των υποστηρικτών του και του Τ.Φ.. Ιδιαίτερα όταν βλέπουν την αυξανόμενη απήχηση του προτάγματος αυτού σε διεθνές επίπεδο...

Το Δίκτυο ΠΔ και ο Τάκης Φωτόπουλος ευχαριστούν θερμά τους φίλους και συναγωνιστές για τη στήριξη τους, που ήδη εκφράζεται και από μεμονωμένους χρήστες  και μπλογκς στο διαδίκτυο, μπροστά σε αυτή την πρωτοφανή για την ένταση και τον συντονισμό της, βρώμικη επίθεση που δεχόμαστε. 




25 ΔΕΚΕΜΒΡΗ 2011
[ΔΙΚΤΥΟ ΠΕΡΙΕΚΤΙΚΗΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ] 

 

 Δίκτυο για την Περιεκτική Δημοκρατία: www.inclusivedemocracy.org/pd

Eπικοινωνία: peridimok@gmail.com

19 σχόλια:

  1. Θα έπρεπε να ντρέπεστε για τις ψευτιές που λέτε. Αυτό που κάναν "κουκουλοφόρικη επίθεση είναι τα ανώνυμα τρολς που έσπευσαν να "υπερασπιστούν" τον Φωτόπουλο. Αυτό που μας λέτε είναι ότι κανένας δεν έχει δικαίωμα να κάνει κριτική στο Φωτόπουλο, γιατί είναι τοτέμ. Αίσχος.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Οι ανθρωποι που αγωνιζονται εναντια στο συστημα, χρειαζονται (σε καποιες περιπτωσεις) την προστασια της ανωνυμιας.

    Οι ανθρωποι που θελουν να κανουν κριτικη στους ανθρωπους που αγωνιζονται εναντια στο συστημα, δεν εχουν σε καμια περιπτωση αναγκη την προστασια της ανωνυμιας, εκτος αν ειναι ανθρωποι του συστηματος.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. "Οι ανθρωποι που θελουν να κανουν κριτικη στους ανθρωπους που αγωνιζονται εναντια στο συστημα, δεν εχουν σε καμια περιπτωση αναγκη την προστασια της ανωνυμιας, εκτος αν ειναι ανθρωποι του συστηματος."

    Η μεγαλύτερη αλήθεια που έχω ακούσει. Δεν χρειάζεται καν απόδειξη.

    Κλείσιμο τώρα του Indymedia, γιατί όχι; διεθνώς!

    Μόνο με την Φοροκάρτα να μπορείς να δημιουργήσεις blog και σε περίπτωση συλλογικού blog να κατατίθενται και δηλώσεις του Νόμου.

    Τέλος δημιουργία του Ενιαίου Μετώπου των αντισυστημικών δυνάμεων με πρωτοβουλία του Λα.ό.ς. που μπήκε στην Κυβέρνηση για να την ρίξει (αποδεδειγμένα) από τα μέσα.

    Σημείωσις: Η ιντερνετική περσόνα μου θα δέχεται αστικές μηνύσεις από τους αντισυστημικούς συντρόφους κάθε Δευτέρα και Πέμπτη διότι τις υπόλοιπες θα asholeείτε με ποινικές που θα αφορούν την μάσκα που φοράω για τα δακρυγόνα. Οι κατηγορίες είναι πολύ βαριές αφού φορώντας την χειρουργική αλλοίωσα τα χαρακτηριστικά μου και έχασα την Επωνυμία μου...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. @omadeon

    όπως βλέπεις δεν έλαβα μέρος στη συζήτηση. το μπλογκ είναι ανοιχτό και στη διάθεση οποιουδήποτε θέλει να πει την άποψη του χωρίς περιορισμούς.

    Τα δικά σου σχόλια δεν θα δημοσιευθουν γιατί στερουνται ψυχραιμίας και κατονομάζουν άτομα τα οποία δεν είμαι διαθετημένη να εκθέτω, γιατί εσύ δεν είσαι ψύχραιμος.

    πολυ ευχαρίστως να ανεβάσω όσα σχόλια δικά σου θες, αλλά όχι αυτού του ύφους.

    ελπίζω να καταλαβαίνεις.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. @Disdaimona
    Ααα κατάλαβα, να ΜΗΝ εκτεθεί εκείνος που
    ΕΞΑΠΛΩΣΕ το βόθρο! ΟΚ. No problem

    Επαναλαμβάνω τότε

    @Ανώνυμε [1 Ιανουαρίου 2012 5:51 μ.μ.]
    Ααα… κατάαααλαβα. Οταν δηλαδή σου κάνω ΕΣΕΝΑ κριτική θα δίνω δημοσίως τα στοιχεία μου, κι όταν π.χ. βρίζω τον Πάγκαλο θα τα παίρνω πίσω. Θα τα κρύβεις τα στοιχεία εσύ για μένα, έτσι?

    Είσαι ΑΣΧΕΤΟΣ με το internet και τον πολιτικό ακτιβισμό του διαδικτύου. Κι είσαι και ΠΑΡΑΛΟΓΟΣ στη λογική σου, γιατί ο δημόσιος χώρος είναι ΕΝΙΑΙΟΣ (think about it).

    Εξάλλου συκοφαντείς _αθώους_ εσύ ο ΙΔΙΟΣ ανώνυμα εφόσον προσυπογράφεις ασύστολα ψεύδη που “καίνε” 20 αθώους συνιστολόγους ΜΑΖΙ με μένα (να μη λέω για μένα όμως ειμαι μαλάκας νάρκισσος). Θες και τα στοχεία μου τώρα?

    Θες να μου κάνεις μήνυση ΚΑΙ για… παρρησία?
    Τι λες?

    χμμμ…
    ααα… κατάαααλαβαααα.

    Οταν βρίζουν και συκοφαντούν εμένα θάχουν τα στοιχεία τους καλυμμένα.
    Εγώ είμαι το σύστημαααα… ΧΑΧΑΧΑ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. @omadeon

    Βόθρος εναντίον τίνος πράγματος ακριβώς; Ποιός αφοδεύει και που ακριβώς; Για να δούμε ένα κατατοπιστικότατο σχόλιο..ενδιαφέρουσες απόψεις, πολυ ενδιαφέρουσες..

    από Blackpanther 8:05, Σάββατο 17 Δεκεμβρίου 2011
    Προσπαθώ να είμαι νηφάλιος αλλά δεν είναι και τόσο εύκολο.
    Μέσα σε λίγες γραμμές ο Φωτόπουλος και οι φίλοι του επαναλαμβάνουν όλες τις συκοφαντίες, όλες τις βρωμιές και ποταπότητες και όλες τις αλητείες που κατά καιρούς ναζιστές, σταλινίσκοι και λοιποί φασίστες έχουν εκτοξεύσει κατά του ιντιμίντια.
    Ο εμπαθής λασπολογικός και φανατικός τόνος του κειμένου ξεπερνά μάλιστα ό,τι έχει ειπωθεί από όλους τους φασίστες που θα ήθελαν να δουν το ιντιμίντια κλειστό και με λουκέτο. Κατά τον Φωτόπουλο λοιπόν και τους φίλους του, το ιντιμίντια είναι στην υπηρεσία της Χούντας που αν ένιωθε απειλή από αυτό θα το είχε κλείσει, σε αυτό γράφουν κουκουλοφόροι χαφιέδες που τον έχουν στοχοποιήσει και που ως κουκουλοφόροι δεν έχουν καμιά διαφορά από τους κουκουλοφόρους της ναζιστικής κατοχής και μάλιστα απολαμβάνουν της ίδιας προστασίας από την εξουσία.(!!!!!!!!!!!!!) Σε αυτό διαφθείρουν τις νεαρές αδιαμόρφωτες ηλικίες που απαρτίζουν κυρίως τον ελευθεριακό χώρο (αφού ο μπαμπάς Φωτόπουλος δεν έχει προλάβει να τις διαμορφώσει και να τις ωριμάσει!) και το ιντιμίντια κάνει την δουλειά του συστήματος πρωθώντας την ιδεολογία της νεοφιλελεύθερης παγκοσμιοποίησης (!!) για τα ατομικά δικαιώματα (!!!!!!) τον αυτοσκοπό(!!!!!!!!) των πολλών (!!!!!!!!!!)κινημάτων κλπ(!!!!!!!!!!!!!)(sic)
    Αυτός ο αστοιχείωτος και συκοφαντικός λίβελος γίνεται για να βαφτιστούν κουκουλοφόροι όσοι στις 20 Οκτώβρη συγκρούστηκαν με τα ΚΝΑΤ που προστάτευαν την βουλή και για να προειδοποιηθούμε για την προετοιμαζόμενη σφαγή της Συρίας που θα ακολουθήσει αυτή της Λιβύης. (Ο Φωτόπουλος ανάμεσα σε άλλα αρνείται με κλασικό σταλινικό ύφος ότι ΚΑΙ στην Λιβύη ΚΑΙ βέβαια στην Συρία η σφαγή έχει συντελεστεί πριν οποιαδήποτε δύση ανακατευτεί...)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Ας πάρει αυτό το θλιβερό, μεγαλομανές, ιδεοληπτικό και κομπλεξικό υποκείμενο την απάντηση που του αξίζει. Κι ας ξέρει ότι τούτη η απάντηση δεν έρχεται από έναν "ανώνυμο χαφιέ" του ιντιμίντια όπως συνηθίζει να αποκαλεί όσους τους ασκούν κριτική αλλά από έναν που έχει υπερασπιστεί επώνυμα το ιντιμίντια και έχει δεχτεί για αυτό τις πιο δολοφονικές απειλές από τους ναζιστές.
    http://athens.indymedia.org/front.php3?lang=el&article_id=954799
    Το αστείο είναι ότι αυτοί οι θρασύτατοι που μιλούν στις σημερινές χουντικές εποχές για επωνυμία είναι οι ίδιοι που έρχονται εδώ με ψευδώνυμα για να υπερασπίσουν τις φασιστικές μπαρούφες του Φωτόπουλου.
    (το όνομα Φωτόπουλος μιας και τέθηκε κι αυτό, ευτυχώς δεν μονοπωλείται από τον θλιβερό ψευτοδιανοούμενο της περιεκτικής αλλά το έχουν κι άλλοι άνθρωποι.Ένας από αυτούς είναι και ο Φωτόπουλος συνδικαλιστής της ΔΕΗ που παρά τα δικά του ελαττώματα και αδυναμίες και παρά την παρελθοντική του υποταγή στο ΠΑΣΟΚ είναι ένας άνθρωπος πολύ πιο γνήσιος από τον Φωτόπουλο που ασχολούμαστε εδώ...)
    Όμως κάποιοι σωστά θα ρωτήσουν, γιατί να ασχολούμαστε με έναν θλιβερό μεγαλομανή ψευτοδιανοούμενο που κάνει τα πάντα για να ασχολούνται όλοι μαζί του και που η κινηματική του παρουσία είναι ανύπαρκτη (και εξ ου και η βαθιά εσωτερική του περιφρονηση για τα κινήματα που τον τρομάζουν μόνο που έχουν πληθυντικό αριθμό...)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. ΚΙ ΕΔΩ ΚΑΘΕ ΣΥΝΤΡΟΦΟΣ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΑΙΣΘΑΝΘΕΙ ΠΕΡΗΦΑΝΟΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΟΞΥΝΕΙΑ ΤΟΥ ΣΥΓΓΡΑΦΕΩΣ! ΑΠΟΛΑΥΣΤΕ ΕΛΕΥΘΕΡΑ!...


    Ίσως γιατί ο Φωτόπουλος δεν ήταν πάντα τόσο μαλάκας.Αν πας πίσω πριν 15-20 χρόνια τότε που ο Τάκης θεωρούσε τον μαρξισμό κάθε μαρξισμό μήτρα γραφειοκρατίας και απειλητικού ολοκληρωτισμού και τοποθετούσε τις έννοιες της αυτονομίας, της συλλογικότητας και της ατομικότητας σε ένα πολύ υψηλότερο βάθρο, εκείνος ο Φωτόπουλος θα ήταν ο μεγαλύτερος εχθρός του σημερινού.
    Όμως (και δυστυχώς από τότε αυτό φαινόταν σε εμβρυακό επίπεδο...) ο Τάκης προτίμησε να γίνει μέγαλος γεωπολιτικός και ταγμένος αντιαμερικάνος ΚΑΙ ΜΟΝΟ.
    Για αυτόν όπως και στους σταλινικούς πριν 60 χρόνια ο μόνος εχθρός είναι οι ΗΠΑ και η δύση.Οτιδήποτε λοιπόν αντιπαλεύει την Δύση ---είτε είναι οι δικτάτορες της βόρειας κορέας, είτε οι αγιατολάδες του ιράν είτε ο ασσάντ της συρίας--- είναι ευλογημένο και δικαιωμένο.
    Ο Φωτόπουλος λοιπόν επαναφέρει το μαύρο άσπρο της ψυχροπολεμικής περιόδου που ήθελε να διαλέγεις οπωσδήποτε ανάμεσα σε δύο ξεχνώντας ότι όλοι οι επαναστάτες διανοούμενοι που τα γραπτά τους άντεξαν το τεστ του χρόνου του 20ου αιώνα(Σερζ,Ράιχ,Μπουκτσίν,Τσόμσκι,Βανεγκέμ,Καμύ ήταν μόνο αυτοί που αρνήθηκαν αυτό το ψευτοδίπολο(που στην εποχή μας λχ εκφράζεται είτε με τον Ασσάντ είτε με την Δύση... )Και ότι κάποιος μπορεί να είναι και κατά τη δύσης και κατά των κόκκινων φασιστών της βόρειας κορέας και του άσσαντ της συρίας. Θα ήταν ο μεγαλύτερος θρίαμβος της δύσης αν ο πραγματικός της αντίπαλος ήταν ο άσσαντ και ο κιμ ι λ σουγκ.
    Άραγε ο Φωτόπουλος αν ζούσε σε καθεστώς άσσαντ και κιμ ι λ σουγκ θα το αποδεχόταν και θα το δόξαζε;
    Κατάντησε λοιπόν ένας πρώην παρα λίγο ελευθεριακός να γίνει απολογητής των χειρότερων δικτατοριών και αυτό να το προωθεί επιθετικά ως την μόνη συνεπή αντισυστημική στάση;
    Έρχονται εδώ οι φίλοι του και μιλάνε για τον Σόρος;Σοβαρά μιλάμε;Αυτό ακριβώς έγραφαν οι ναζιστές της χρυσής αυγής για το ιντιμίντια!Ξεφτίλα και ντροπή για αυτούς....(την πηγή αυτής της συκοφαντίας την έμαθα πριν 3 χρόνια.Ο Σόρος είχε προσφερθεί να δώσει λεφτά στο ιντιμίντια της Αργεντινής και αυτό είχε ξεσκεπάσει την προσφορά του αρνούμενο και να την συζητήσει.Δηλαδή μια πράξη ενός ιντιμίντια που αποδείκνυε ότι ΔΕΝ θέλει να έχει σχέση με τον σόρος χρησιμοποιήθηκε από τους φασίστες για το ακριβώς αντίθετο!)
    Αν τους επιστρέφαμε την κακοήθεια τους (και ήρθαν κάποιοι ξεφτίλες του Φωτόπουλου στο μπλογκ που γράφω σε κείμενο μου για την Λιβυκή Επανάσταση να μου γράψουν ότι τα παίρνω από το ΝΑΤΟ και τις μυστικές υπηρεσίες!!!!!!Να τα γράφουν αυτά σε κάποιον που είναι άνεργος και στο όριο της επιβίωσης ξεπερνά την αλητεία.Στα μέηλ που τους έστελνα πάντως έιτε δεν απαντούσαν είτε μετά παρίσταναν τους ανήξερους...Ξεφτίλες, η ανώνυμη συκοφαντία είναι όντως ποταπή και κάνετε αυτό που κατηγορείτε τους άλλους ότι κάνουν...)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. ΚΑΙ ΕΔΩ Ο Τακης Φωτοπουλος ΤΑ ΠΑΙΡΝΕΙ ΑΠΟ ΤΟΝ ΑΣΣΑΝΤ!

    θα μπορούσαμε να πούμε ότι ο Φωτόπουλος τα παίρνει από τον Άσσαντ και έχει πάρει λεφτά και από τον Καντάφι για να γράφει αυτά που παρουσιάζουν αυτούς τους αιμοσταγείς δικτάτορες σαν ήρωες που πολεμούν τον δυτικό ιμπεριαλισμό.
    Όμως δεν πέφτουμε στο επίπεδο του και δεν χρησιμοποιούμε τέτοιου είδους επιχειρήματα που μόνο να συκοφαντήσουν και να ισοπεδώσουν μπορούν.Και μάλιστα δεν τα χρησιμοποιούμε ενάντια σε ανθρώπους που είναι στο κίνημα και αγωνίζονται έμπρακτα κατά του καθεστώτος. Γιατί ο Φωτόπουλος συκοφαντώντας τόσο βρώμικα το ιντιμίντια βάζει στο στόχαστρο του όλους όσους είναι στους δρόμους, στις φυλακές, στις καταλήψεις.
    Γιατί ο καραγκιόζης θα έπρεπε να ξέρει ότι στο ιντιμίντια κάποιες φορές γράφουν επώνυμα και τις περισσότερες φορές αυτό γίνεται από φυλακισμένους συντρόφους που μας στέλνουν το μήνυμα τους και τα γραπτά τους.
    Όπως θα έπρεπε να ξέρει ότι το ιντιμίντια σε όλα τα μεγάλα εξεγερσιακά και αντιστασιακά γεγονότα έχει την πιο πλήρης απευθείας και άμεση κινηματική κάλυψη.Το ιντιμίντια δεν είναι τα θλιβερά του γραπτά παρότι σαν αχάριστος δεν αναγνώρισε ότι εκεί φιλοξενήθηκαν και κάποια από αυτά...
    Όμως το βασικότερο που θα έπρεπε να ξέρει είναι ότι το ιντιμίντια ΔΕΝ ΚΛΕΙΝΕΙ!
    Ακόμη κι αν τολμούσαν να χτυπήσουν τον server στο πολυτεχνείο αυτό θα εξέπεμπε από αλλού ίσως και από άλλη χώρα. Για αυτό ως τώρα η εξουσία δεν το κλείνει εδώ.Έχει φλερτάρει κατά καιρους με την ιδέα ----κι αν ο Φωτόπουλος παρακολουθούσε συστηματικά (κι όχι μόνο τα κείμενα του!) το ίντι θα το ήξερε αυτό-----, όμως το σκέφτεται διπλά καθώς ξέρει ότι μια τέτοια κίνηση θα φέρει θύελλα. Όσο κι αν δεν αρέσει αυτό στον Φωτόπουλο που έχει χρεώσει το ιντιμίντια στους προπαγανδιστικούς μηχανισμούς της Χούντας...
    Δεν ξανασχολούμαι και πολύ ασχολήθηκα μαζί του...
    Δεν σχολιάζω καν την σύμπλευση του με τα σταλινικά καθάρματα που στις 20 Οκτώβρη προστάτευαν την βουλή από την οργή του κόσμου.
    Έχουμε σοβαρούς και τρομερά επικίνδυνους εχθρούς για να ασχοληθούμε και ο Φωτόπουλος πια είναι στην κατηγορία του γραφικού και γελοίου...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. Δυσειδαίμονα
    ΓΙΑΤΙ αραδιάζεις τις φανατικές επιθέσεις του Πάνθηρα κατά του ΤΦ? Πιστεύεις ότι συμφωνούν μαζί του οι άλλοι? ΛΑΘΟΣ! Αντίθετα, αρκετοί σχολιαστές ή μέλη των ΣΧΣ έχουν (ή είχαν εκφράσει) συμπάθεια για τις αναλύσεις του ΤΦ. Ακόμη και σχολιάστρια με γνωστές αντιεξουσιαστικές απόψεις, είπε ότι εκτιμά το έργο του και συμφωνεί με τις αναλύσεις του ΤΦ για τη Λιβύη, όπου "δικαιώθηκε σε όλα όσα έλεγε". ΚΑΙ ΕΓΩ ΣΥΜΦΩΝΗΣΑ ΑΜΕΣΩΣ ΜΑΖΙ ΤΗΣ. Είναι δηλαδή ΠΟΛΥ ΓΕΛΟΙΑ όσα γράφει η ανακοίνωση, ΕΙΔΙΚΑ για μένα, αλλά επίσης γελοία τα περί δήθεν συνωμοσίας στους Σχολιαστές Χωρίς Σύνορα.

    Ο Πάνθηρας έχει απόλυτη προσωπική ευθύνη για όσα γράφει. Αρκετοί χαρακτηρισμοί του για τον Φωτόπουλο είναι απαράδεκτοι, ενίοτε και αποκρουστικοί. Οι απόψεις του για τη Λιβύη αποδείχτηκαν λάθος, από τα λίγα που ξέρω (γιατί δεν διάβαζα πάντα ΟΛΑ τα σχόλιά του). Με τις απόψεις του (σε άλλα θέματα) είχα διαφωνήσει έντονα αρκετές φορές. Ομως τον θεωρώ έντιμο στο διάλογο. Αυτά που λέει τα πιστεύει_ και σέβεται όσους τον σέβονται. Π.χ. παρόλο που του έκανα σκληρή κριτική κατά καιρούς, ποτέ δεν με λάσπωσε, ούτε με έβρισε.

    Τη συγκεκριμμένη ανάρτησή του, τη θεωρώ απαράδεκτη από πολλές απόψεις. Προσπάθησα με ήπιο τρόπο να τον "φέρω στα ίσα του", αλλά πρόλαβαν κάποιοι άλλοι (της ΠΔ) να στρέψουν ΟΛΗ την προσοχή στις δικές τους (απίστευτα βρώμικες) επιθέσεις, στοχοποιώντας ένα σωρό ανθρώπους (κι εμένα ακόμη).

    Ο Πάνθηρας είναι μοναδικός ανάμεσα σε 20 ανθρώπους, μέλη _πραγματικά_ πολυσυλλεκτικού ιστολογίου, σπάνιου για την ποιότητα των διαλόγων που φιλοξενεί συνήθως, ακολουθώντας άγραφους κανόνες εντιμότητας και αλληλο-σεβασμού. Και δεν έχει καμμία σχέση με το indymedia (πλην του Πάνθηρα που εκφράζει προσωπικές του απόψεις).

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. Δυσειδαίμονα, το πρώτο σχόλιο εδώ, γράφτηκε από ιδιαίτερα νηφάλια και σοβαρή blogger, που ήταν και ΑΥΤΟΠΤΗΣ ΜΑΡΤΥΡΑΣ στα ΠΡΩΤΟΦΑΝΗ συμβάντα. Προσυπογράφω απολύτως όσα είπε

    lascapigliata είπε...
    Θα έπρεπε να ντρέπεστε για τις ψευτιές που λέτε. Αυτό που κάναν "κουκουλοφόρικη επίθεση είναι τα ανώνυμα τρολς που έσπευσαν να "υπερασπιστούν" τον Φωτόπουλο. Αυτό που μας λέτε είναι ότι κανένας δεν έχει δικαίωμα να κάνει κριτική στο Φωτόπουλο, γιατί είναι τοτέμ. Αίσχος.


    Επίσης έχεις λάθος ερμηνείας, όταν αποδίδεις στον Πάνθηρα το εξής:

    "ΚΑΙ ΕΔΩ Ο Τακης Φωτοπουλος ΤΑ ΠΑΙΡΝΕΙ ΑΠΟ ΤΟΝ ΑΣΣΑΝΤ!

    OXI. Tο τμήμα κειμένου στο οποίο αναφέρεσαι λέει ΑΚΡΙΒΩΣ το αντίθετο. Δηλαδή λέει ότι... δεν πέφτει στο επίπεδο να λέει τέτοια ψέματα. Ορίστε:

    θα μπορούσαμε να πούμε ότι ο Φωτόπουλος τα παίρνει από τον Άσσαντ και έχει πάρει λεφτά και από τον Καντάφι για να γράφει αυτά που παρουσιάζουν αυτούς τους αιμοσταγείς δικτάτορες σαν ήρωες που πολεμούν τον δυτικό ιμπεριαλισμό.
    Όμως δεν πέφτουμε στο επίπεδο του και δεν χρησιμοποιούμε τέτοιου είδους επιχειρήματα που μόνο να συκοφαντήσουν και να ισοπεδώσουν μπορούν.


    Τα υπόλοιπα δεν με αφορούν και (για να είμαι ειλικρινής) δεν με ενδιαφέρουν αυτή τη στιγμή. Αφορούν μακροχρόνια διένεξη του Τάκη Φωτόπουλου και/ή των οπαδών του με κάποιους άλλους. Θα ήθελα να μελετήσω καλύτερα αυτή τη διένεξη προσεχώς αλλά ΔΕΝ είμαι σε θέση να εκφέρω κρίσεις για διαλόγους και κείμενα που ΔΕΝ ΔΙΑΒΑΣΑ.

    Το θέμα όμως ΔΕΝ θα σταματήσει εδώ. Αν είστε απρόθυμοι ή ανίκανοι να διαβάσετε σωστά μια συζήτηση, θα σας την αναλύσουμε σημείο-προς-σημείο, σχόλιο-με-σχόλιο. Και ΚΑΝΕΙΣ δεν γλυτώνει την αμείλικτη κριτική, ιδίως όσοι προσυπογράφουν ή διαδίδουν ασύστολα ψεύδη, είτε λόγω απερισκεψίας, είτε λόγω αήθους πολιτικής σκοπιμότητας και εθελοτυφλίας.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  12. .Ενα σημαντικό σχόλιο που συνοψίζει ΟΛΑ όσα έγιναν στους “Σχολιαστές Χωρίς Σύνορα”
    Stellou
    Δεκεμβρίου 29, 2011 στις 9:24 ΜΜ
    Καλησπέρα σας. Είναι πιστεύω φανερό ότι:
    α) Καμία προτροπή σε άμεση φυσική βία κατά μελών του Δικτύου ΠΔ (πόσο μάλλον κατά του Τάκη Φωτόπουλου) δε δημοσιεύτηκε στους ΣΧΣ. Το επίμαχο επιθετικό σχόλιο του Omadeon είναι 100% φανερό πως αναφέρεται σε «διαδικτυακή κάθαρση» και όχι σε φυσική βία. Ο ΤΦ και οι οπαδοί του πιάστηκαν από ΕΝΑ ΚΑΙ ΜΟΝΑΔΙΚΟ ΣΧΟΛΙΟ (στο Indymedia) το οποίο εμπεριείχε απειλές βίας, για να σπιλώσουν συλλήβδην και συνολικά τοσο το αθηναϊκό Indymedia, όσο και τους ΣΧΣ.
    β) Η ΠΔ κατηγορεί τους πάντες ως λασπολόγους συκοφάντες, αλλά η ίδια έχει ακριβώς αυτή τη συμπεριφορά (του λασπολόγου συκοφάντη), με αποτέλεσμα ανοησίες περί των ΣΧΣ να έχουν αναδημοσιευτεί ήδη και αλλού. Και το επιχείρημά της για να δικαιολογήσει τις πράξεις της είναι ότι τα μέλη της είναι «επώνυμα», ενώ οι ΣΧΣ είναι «ανώνυμοι»!!!!!!!! Πρόκειται για παραλογισμούς χειρότερους και από τα προ ημερών γελοία «πρακτοριλίκια» τους, από τα οποία ξεκίνησε το όλο θέμα.
    γ) Χωρίς πραγματικές αποδείξεις, μόνο με προσωπικές μαρτυρίες (που δε συνιστούν παρά ασθενείς ενδείξεις) από ατομα με ελλιπείς τεχνικές γνώσεις, η ΠΔ δε δίστασε να σπιλώσει ως «λογοκριτές» τους ΣΧΣ, παρά τις επανειλημμένες διαβεβαιώσεις για το αντίθετο. Το βάρος της απόδειξης για τη «λογοκρισία» φίλοι μου της ΠΔ είναι σε εσάς, όχι στους ΣΧΣ. Είναι μεγάλη αλητεία να περιφέρετε τις ανακοινώσεις σας περί «λογοκρισίας» σε όλο το ελληνικό Internet υπό τις παρούσες συνθήκες.
    δ) Οι αναλύσεις του Τάκη Φωτόπουλου είναι ενδιαφέρουσες και η οπτική του είναι πολύτιμη. Ο μανιχαϊκός φανατισμός, η μισαλλοδοξία και η περιχαράκωση σε ανόητρα δίπολα «εμείς οι συνεπείς αντισυστημικοί – εσείς οι κρυφοσυστημικοί», στοιχεία τα οποία χαρακτηρίζουν τόσο τον Φωτόπουλο όσο και τους ακολούθους του, είναι ΕΠΙΚΙΝΔΥΝΑ.
    ε) Χαίρομαι ιδιαιτερως βλέποντας ότι το λεξιλόγιο των μελών του Δικτύου ΠΔ έχει βελτιωθεί τις τελευταίες μέρες («άθλιοι», «κρετίνοι», «πράκτορες», «γκεμπελίσκοι» και λοιπά τόοοοοοοοσο χαρακτηριστικά του Φωτόπουλου, έχουν μειωθεί κάααπως)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  13. Εγώ δεν αραδιάζω τιποτα. Είναι πάντα πολυ ευκολο να τα ρίχνουμε στον "κοκορα" των προσωπικών απόψεων του καθενός και να ξεμπερδευουμε με κάποιες αλήθειες.

    στο σχόλιο του bp υπάρχουν τέτοιου ειδους "αλήθειες" που δεν αφορούν ποσώς κάποια προσωπική αποψη.

    1.όσοι στις 20 Οκτώβρη συγκρούστηκαν με τα ΚΝΑΤ που προστάτευαν την βουλή και για να προειδοποιηθούμε για την προετοιμαζόμενη σφαγή της Συρίας που θα ακολουθήσει αυτή της Λιβύης. (Ο Φωτόπουλος ανάμεσα σε άλλα αρνείται με κλασικό σταλινικό ύφος ότι ΚΑΙ στην Λιβύη ΚΑΙ βέβαια στην Συρία η σφαγή έχει συντελεστεί πριν οποιαδήποτε δύση ανακατευτεί...)

    2.θεωρούσε τον μαρξισμό κάθε μαρξισμό μήτρα γραφειοκρατίας και απειλητικού ολοκληρωτισμού και τοποθετούσε τις έννοιες της αυτονομίας, της συλλογικότητας και της ατομικότητας σε ένα πολύ υψηλότερο βάθρο, εκείνος ο Φωτόπουλος θα ήταν ο μεγαλύτερος εχθρός του σημερινού.

    3.επαναφέρει το μαύρο άσπρο της ψυχροπολεμικής περιόδου που ήθελε να διαλέγεις οπωσδήποτε ανάμεσα σε δύο ξεχνώντας ότι όλοι οι επαναστάτες διανοούμενοι που τα γραπτά τους άντεξαν το τεστ του χρόνου του 20ου αιώνα(Σερζ,Ράιχ,Μπουκτσίν,Τσόμσκι,Βανεγκέμ,Καμύ ήταν μόνο αυτοί που αρνήθηκαν αυτό το ψευτοδίπολο(που στην εποχή μας λχ εκφράζεται είτε με τον Ασσάντ είτε με την Δύση... )

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  14. 4.Δεν σχολιάζω καν την σύμπλευση του με τα σταλινικά καθάρματα που στις 20 Οκτώβρη προστάτευαν την βουλή από την οργή του κόσμου.


    Αυτά δεν είναι "προσωπικές απόψεις".

    Κι εσύ καλά κάνεις να είσαι ενσυνείδητος και να πάψεις να τα ρίχνεις επίσης "στον κόκορα" της ιντερνετικής σου εμπειρογνωμοσύνης και να αντιληφθείς πως ενεπλάκεις σε έναν καθαρό πολιτικο πόλεμο.

    αυτά και δεν βρίσκω νόημα στο να επανέλθω.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  15. Φυσικά το γυρολογικό γκεμπελάκι του διαδικτύου, Omadeon, "ξέχασε" να αναφέρει απάντηση φίλου της ΠΔ στην απώ πάνω δήθεν "απάντηση" του Stellou, στο ίδιο μπλογκ των Σχολιαστών:


    δημος
    Δεκεμβρίου 31, 2011 στις 2:36 ΜΜ

    Ο/η Stellou προφανώς βλέπει ό,τι τον/την εξυπηρετεί. α) Δημοσιεύτηκαν από τον/τη Muddy σχόλια του Omadeon που μιλούν γενικά και αόριστα για πάτημα των κατσαρίδων της ΠΔ όπου σταθούν και όπου βρεθούν μαζί με έναν οχετό βρισιών. Και επίσης άλλο σχόλιο που καλεί εμμέσως πλην σαφώς σε αυτοδικία. Αυτά μπορούν κάλλιστα να θεωρηθούν υποκίνηση σε φυσική βία.

    β)Το ίδιο, είναι εντυπωσιακό το πόσο διαστρεβλώνει κάποιος/α προς ίδιον όφελος (κοινωνικής υφής προφανώς) το τι έχει γίνει και την ιστορία της όλης υπόθεσης, όταν βέβαια φυσικά και παίζει ρόλο αν κάποιος λασπολογεί εναντίον αντισυστημικών ανθρώπων πίσω από την κουκούλα και βέβαια το να αντιδράς σε αυτό και να αμύνεσαι με κάθε μέσο που αναδεικνύει την αλητεία και τον ξεκάθαρα ύποπτο ρόλο των επιθέσεων αυτών είναι απόλυτα θεμιτό. Μόνο χριστιανοί ή προσκυνημένοι δεν το αντιλαμβάνονται αυτό.

    γ) Μήπως θα έπρεπε να μπούμε και στο site των “Σχολιαστών” για να δείξουμε τι μπορεί να έγινε; Φυσικά και οι προσωπικές επώνυμες μαρτυρίες είναι πολύ ισχυρότερα τεκμήρια από τις διαψεύσεις των Σχολιαστών που είναι τόσο… έγκυρο site που δημοσίευσε χωρίς καμία δεοντολογία όλο το λασπολογικό και υβριστικό οχετό εξ αρχής (blackpanther) εναντίον του ΤΦ και της ΠΔ. Για την ακρίβεια μάλιστα μέλος των διαχειριστών των ΣΧΣ ανέσυρε και σχόλιο που είχε μπει στα spam την Κυριακή, δείχνοντας ότι ήταν μεν δυνατό να είχαν μπει στη λίστα spam του Σαββάτου τα λογοκριμένα σχόλια εκείνης της μέρας και να είναι ανακαλέσιμα (όπως αφήσαμε το περιθώριο και εμείς να έχει γίνει κάτι τέτοιο), αλλά προφανώς δεν μπήκαν εκεί. Συνεπώς κάθε άλλο παρά καταρρίφθηκαν οι αιτιάσεις του δικτύου και ενισχύεται περισσότερο η περίπτωση λογοκρισίας.

    δ) Αυτή η πολιτική “ανάλυση” τύπου “ολίγον έγγυος” είναι ακριβώς η ανοησία που πρεσβεύουν ως κίνημα οι αριστεροί και οι ελευθεριακοί διότι δεν έχουν πρόταγμα και δεν θέλουν (για δικούς τους λόγους) να αποκτήσουν. (και αυτό έχει την ιδιαίτερη σημασία του γιατί το σημερινό σύστημα βασίζεται σε πρόταγμα και μόνο από πρόταγμα μπορεί να καταλυθεί, όπως και ιστορικά έχει φανεί). Γιατί βέβαια είναι τελείως ανόητο να μην έχουμε στέρεα κριτήρια για τη διάκριση συστημικού και αντισυστημικού, μια και κάθε μια από αυτές τις πολιτικές επιλογές έχει χιλιάδες άλλες συνέπειες για το πώς κρίνουμε και βλέπουμε τα πράγματα αλλά και τις διάφορες πρακτικές (όπως π.χ. η λασπολογία εναντίον αντισυστημικών κτλ. από ανώνυμους κουκουκοφόρους). Επίσης, είναι απλά συκοφαντική και κρετίνικη η γενικολογία που κάνεις. Εμείς δεν κατηγορήσαμε κάποιον ότι είναι μη αντισυστημικός γενικά και αόριστα, αλλά όσους το ΠΑΙΖΟΥΝ αντισυστημικοί, ελευθεριακοί κτλ., κάνουν αντίστοιχα “κινήματα”, αποπροσανατολίζοντας στον δρόμο χιλιάδες κόσμο, και καταντούν με τον έναν ή τον άλλον τρόπο φερέφωνα του συστήματος και των εναλλακτικών του παραλλαγών. Πάλι αυτό με παρόμοια κριτήρια μπορεί να διαπιστωθεί όπως έχουμε αναλύσει. Σε αυτή τη σύμπλευση βέβαια σημαντικότατο ρόλο παίζει η λασπολογική “πολυφωνία” που επιτρέπουν μπλογκ όπως αυτό, όπου βέβαια είναι αναμενόμενο στο μπούγιο “γνωστών” και ανώδυνων σχολίων που δημιουργείται να επικρατούν οι συστημικές παραλλαγές των απόψεων, με κορωνίδα βέβαια τη συνειδητή και επαναλαμβανόμενη λασπολογία εναντίον αντισυστημικών ομάδων και ανθρώπων που θεωρείται μάλιστα ακόμα και σήμερα από διάφορους “θεμιτή”. Αν αυτό δεν είναι συστημική κατεύθυνση δεν ξέρω τι είναι. Μανιχαϊκός φανατισμός τέλος είναι η εστίαση στους κακούς πολιτικούς, τους κακούς τραπεζίτες, τον κακό Αχμαντινετζάντ κτλ., χωρίς να έχουμε συστημική ανάλυση για το πώς προκύπτουν αυτά, που είναι ακριβώς όλο το πλαίσιο στο οποίο κινείται συνήθως η αριστερά αυτή…

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  16. To ίδιο, στο παραληρηματικό και ναρκισιστικό blog που έχει στήσει με το όνομα "metaomadeon", το πρώην μέλος των "Δημοκρατών" της ΕΕ και του συστήματος, Οικολόγων Πράσινων (όπως ο ίδιος παραδέχεται, και μάλιστα ότι το μόνο που διαφώνησε μαζί τους είναι θέματα διαδικτύου, γι' αυτό και έφυγε!!), έχει "ξεχάσει" να αναφέρει ότι η ΠΔ έχει μαζέψει μερικές μόνο από τις συστηματικές γλοιώδεις λάσπες που έχει εξαπολύσει από τον ανεμιστήρα ο εν λόγω αριβίστας και κρετίνος του διαδικτύου, την ίδια στιγμή που δήθεν το παίζει "αποστασιοποιημένος" και "αντικειμενικός".

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  17. Όσο για τον/τη lascapigliata είναι από τις συνήθεις "εστέτ" (πάντως) τραμπουκοειδείς περσόνες του διαδικτυακού "διαλόγου", που μπλέκουν το ανώνυμο και ατεκμηρίωτο βρίσιμο ενάντια σε επώνυμους και με έχουν καταθετημένη και τεκμηριωμένη άποψη αγωνιστές χρόνια τώρα, με την άμυνα τους ενάντια σε άθλια ψευδώνυμα/ανώνυμα κρετινοειδή του διαδικτύου όπως ο πάνθηρας, ο omadeon και πάει λέγοντας...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  18. Κοιτάχτε, μπορείτε να συνεχίσετε την παραληρηματική σας λάσπη, αλλά εμείς τόχουμε πάρει πατριωτικά, ΠΟΙΟΣ λέει αλήθεια και ΠΟΙΟΣ είναι καθ' έξιν ψεύτης. Επομένως, συνεχίστε να ΨΕΥΔΕΣΤΕ ασύστολα, εμείς θα σας φακελλώσουμε σε δημόσιες ιστοσελίδες ΜΑΖΙ με τα δικά σας αποδεδειγμένα ψέματα.

    Οσο για την "Περιεκτική Δημοκρατία", ΑΝ μεν έχει σώφρωνες ανθρώπους σαν μέλη της, αυτοί θα καταλάβουν ΤΙ συμβαίνει και θα σας περιποιηθούν κατάλληλα. Αν ΔΕΝ έχει, θα σας περιποιηθεί το ΣΥΝΟΛΟ του διαδικτύου κατάλληλα. Οι μέρες της οργιάζουσας ψευτιάς που επαλαμβάνετε ξανά και ξανά είναι ΜΕΤΡΗΜΕΝΕΣ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  19. Αυτο που εχω να πω στους συντροφους της Περιεκτιης Δημοκρατιας ειναι οτι βρισκονται στο σωστο δρομο. Αποδειξη αυτου οι ελεεινες βρωμικες επιθεσεις που δεχονται κατα συρροη τον τελευταιο καιρο, οι οποιες μου φαινονται οργανωμενες και σχεδιασμενες απο καιρο. Ειδικα ο αρχιλασπολογος, αρχιψευτης, ΒΙΑΣΤΗΣ της αληθειας omadeon, που θελει να φορτωσει σε αυτους ολα αυτα που ο ιδιος ειναι και κανει μου δινει την εντυπωση οτι παιζει πολυ υποπτο ρολο. Το καλο ειναι οτι δεν τον παιρνει στα σοβαρα κανενας ανθρωπος που σεβεται τον εαυτο του. Και για ποιο λογο να τον παρει κανεις στα σοβαρα δηλαδη? Λογω του "κυρους" που του δινει η ανωνυμια?

    Μην αφησετε τη λασπη να σας λυγισει συντροφοι της Περιεκτικης Δημοκρατιας!

    ΑπάντησηΔιαγραφή