Ας ιδιωτικοποιηθούν τα πάντα, ας ιδιωτικοποιηθεί η θάλασσα και ο ουρανός, ας ιδιωτικοποιηθεί το νερό και ο αέρας, ας ιδιωτικοποιηθεί η Δικαιοσύνη και ο Νόμος, ας ιδιωτικοποιηθεί και το περαστικό σύννεφο, ας ιδιωτικοποιηθεί το όνειρο, ειδικά στην περίπτωση που γίνεται την ημέρα και με τα μάτια ανοιχτά. Και σαν κορωνίδα όλων των ιδιωτικοποιήσεων, ιδιωτικοποιήστε τα Κράτη, παραδώστε επιτέλους την εκμετάλλευση υμών των ιδίων σε εταιρίες του ιδιωτικού τομέα με διεθνή διαγωνισμό. Διότι εκεί ακριβώς βρίσκεται η σωτηρία του κόσμου… Και μια και μπήκατε στον κόπο, ιδιωτικοποιήστε στο φινάλε και την πουτάνα την μάνα που σας γέννησε.

Ζοζέ Σαραμάγκου

16.12.11

Παγκόσμια Μέρα Μεταναστών


ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ


Με αφορμή τη 18η Δεκεμβρίου, Παγκόσμια  Μέρα Μεταναστών, η ΠΕΟ απευθύνει συναδελφικό, αγωνιστικό χαιρετισμό στους εργαζόμενους μετανάστες της Κύπρου και τους διαβεβαιώνει ότι θα συνεχίσει να αγωνίζεται για προστασία όλων των εργαζομένων, ανεξαρτήτως εθνικότητας, θρησκείας, χρώματος.

Οι σκληρές πολιτικές και οικονομικές συνθήκες που επικρατούν σε αρκετές από τις χώρες, ιδιαίτερα του τρίτου κόσμου, συνεχίζουν να οδηγούν μαζικά ανθρώπους στη μετανάστευση για εξεύρεση καλύτερων συνθηκών διαβίωσης και εργασίας.

Η Κύπρος δεν αποτελεί εξαίρεση. Είναι μια από τις χώρες υποδοχής μεγάλου αριθμού μεταναστών, ιδιαίτερα τα τελευταία χρόνια.  Σήμερα εκτιμάται ότι  πέραν των 170 χιλιάδων μεταναστών, κοινοτικών και από τρίτες χώρες, βρίσκονται στη χώρα μας.

Η ΠΕΟ, ως ταξικό συνδικαλιστικό κίνημα, καταδικάζει οποιεσδήποτε συμπεριφορές δημιουργούν κλίμα ρατσισμού και ξενοφοβίας.

Διακηρύττει με αυτή την ευκαιρία ότι η μόνη επιλογή προστασίας των εργαζομένων, κυπρίων και μεταναστών,  από την εκμετάλλευση,  τη παραβίαση των συλλογικών συμβάσεων και την καταπάτηση των όρων απασχόλησης είναι η ενότητα, η ταξική συναδέλφωση και ο οργανωμένος αγώνας.

Καταδικάζει  τη χρησιμοποίηση από τους εργοδότες  μεταναστών  ως φτηνή εργατική δύναμη για να υποσκάψουν τα δικαιώματα των εργαζομένων τους  και να υποβαθμίσουν κεκτημένα που έχουν κερδηθεί μέσα  από σκληρούς αγώνες και εργάζεται  συγκεκριμένα προς ανατροπή αυτής της κατάστασης.

Στηρίζει τις προσπάθειες που καταβάλλονται από την Κυβέρνηση για πάταξη της παράνομης και αδήλωτης εργασίας. Τέτοιες μορφές απασχόλησης αποτελούν τον πιο στυγνό και ακραίο τρόπο εκμετάλλευσης εργαζομένων. 

Υπογραμμίζει την αναγκαιότητα για πλήρη εφαρμογή της Στρατηγικής Απασχόλησης Ξένου Εργατικού Δυναμικού και του Εθνικού Σχεδίου.  Ένταξης Μεταναστών και των οικογενειών τους στην Κυπριακή Κοινωνία συμβάλλοντας με αυτό τον τρόπο την εφαρμογή της Διεθνούς Σύμβασης για την προστασία των δικαιωμάτων όλων μεταναστών εργαζομένων και των οικογενειών τους που υιοθετήθηκε από τον Οργανισμό Ηνωμένων Εθνών το 1990.

Η ΠΕΟ συμβάλλοντας σε αυτή την προσπάθεια και μέσα από την εξειδικευμένη δράση του Γραφείου Μεταναστών ΠΕΟ θα συνεχίσει να υπερασπίζεται και να διεκδικεί τα δικαιώματα  όλων των εργαζομένων με βάση της αρχής της ισότιμης μεταχείρισης. Μόνο έτσι θα κτυπηθεί η εκμετάλλευση και η αδικία.


16/12/2011Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου