Ας ιδιωτικοποιηθούν τα πάντα, ας ιδιωτικοποιηθεί η θάλασσα και ο ουρανός, ας ιδιωτικοποιηθεί το νερό και ο αέρας, ας ιδιωτικοποιηθεί η Δικαιοσύνη και ο Νόμος, ας ιδιωτικοποιηθεί και το περαστικό σύννεφο, ας ιδιωτικοποιηθεί το όνειρο, ειδικά στην περίπτωση που γίνεται την ημέρα και με τα μάτια ανοιχτά. Και σαν κορωνίδα όλων των ιδιωτικοποιήσεων, ιδιωτικοποιήστε τα Κράτη, παραδώστε επιτέλους την εκμετάλλευση υμών των ιδίων σε εταιρίες του ιδιωτικού τομέα με διεθνή διαγωνισμό. Διότι εκεί ακριβώς βρίσκεται η σωτηρία του κόσμου… Και μια και μπήκατε στον κόπο, ιδιωτικοποιήστε στο φινάλε και την πουτάνα την μάνα που σας γέννησε.

Ζοζέ Σαραμάγκου

6.12.11

'Απαντα Πεζά


από τον Νέο στο μπλογκ της  Επανένωσης


Ντάουνερ: 

Αν υπάρξει αδιέξοδο στις συνομιλίες θα τερματιστεί η προσπάθεια επανένωσης της Κύπρου με την μορφή ομοσπονδίας


Από τη «Φωνή της Αμερικής» (Voice of America),01/12/11.
Ο ειδικός απεσταλμένος των Η.Ε. για την Κύπρο,Αλεξάντερ Ντάουνερ,ανέφερε ότι είναι μάλλον απίθανη η επανένωση του διαιρεμένου νησιού,εάν αποτύχουν οι τρέχουσες συνομιλίες που έχουν ως στόχο την δημιουργία διζωνικής,δικοινοτικής ομοσπονδίας.
Ο κ. Ντάουνερ δήλωσε ότι εάν οι διαπραγματεύσεις των τριών τελευταίων ετών μεταξύ της Κυπριακής Δημοκρατίας και των Τουρκοκυπρίων φτάσουν σε αδιέξοδο,θα τερματιστεί η διαδικασία για την προσπάθεια επανένωσης της Κύπρου με την μορφή ομοσπονδίας.
Ο κ. Ντάουνερ επεσήμανε ότι ο τελευταίος γύρος συνομιλιών δεν έχει καταρρεύσει. Αλλά όπως ανέφερε στην κρατική τηλεόραση της Κύπρου,το βράδυ της Τετάρτης,δεν υπάρχει βιώσιμη εναλλακτική λύση σε μια τέτοια συμφωνία.
Κάποια πρόοδος έχει επιτευχθεί στις συνομιλίες στη Κύπρο που βρίσκονται σε εξέλιξη από το 2008,αλλά σημαντικές διαφορές παραμένουν σε ορισμένους τομείς,όπως ενεργειακά θέματα και θέματα που αφορούν το περιουσιακό,με αποτέλεσμα να μην επιτρέπεται η επίτευξη τελικού διακανονισμού.
***
Η «Φωνή της Αμερικής» είναι ένα ειδησεογραφικό δίκτυο το οποίο είναι «χρηματοδοτούμενο από την κυβέρνηση των ΗΠΑ και με επίσημα δηλωμένο στόχο την καθαρή και αποτελεσματική παρουσίαση των πολιτικών της αμερικανικής κυβέρνησης»,όπως ακριβώς περιγράφεται στο προφίλ του οργανισμού (http://www.insidevoa.com/about)
Τη περίοδο της έκρηξης στο Μαρί,η «ΦτΑ» έβλεπε τους κύπριους να εξεγείρονται και οργισμένουςέξω από το προεδρικό να συνεχίζουν την «αραβική άνοιξη» επί Κυπριακού εδάφους…
Τώρα βλέπει και τα ενεργειακά,πρώτα-πρώτα μάλιστα,στην «λίστα προβλημάτων» που κρατούν το κυπριακό άλυτο αλλά κυρίως,βάζοντας λόγια στο στόμα του Ντάουνερ,προκρίνει το θάψιμο της ομοσπονδίας σε περίπτωση ναυαγίου των συνομιλιών…
Φυσικά,κάτι τέτοιο δεν έχει πει με κανένα τρόπο ο απεσταλμένος του ΟΗΕ. Στις δηλώσεις τις οποίες αναφέρεται το δίκτυο,ο Αλεξάντερ Ντάουνερ απλά υπενθυμίζει –και ορθά- πως δεν υπάρχει άλλη εναλλακτική εκτός από τη διζωνική ομοσπονδία.
Άλλωστε,αν πραγματικά ψέλλιζε κάτι τέτοιο ο αυστραλός,θα το παίρναμε χαμπάρι! Είμαι σίγουρος γι αυτό…
Κινδυνεύει η ομοσπονδία;
Σύμφωνα με τη Φωνή της Αμερικής,ναι! Και δεδομένου του συγκεκριμένου πλαισίου προπαγάνδας που πρέπει να εξυπηρετεί ο οργανισμός,μπορούμε να θεωρήσουμε πως έστω και σαν ιδέα ή σαν προοπτική,το ενδεχόμενο αυτό –να εγκαταλειφτεί εξολοκλήρου η ομοσπονδία σε περίπτωση ναυαγίου- θεωρείται ως αναμενόμενο (ή και επιδιωκόμενο;) από την εξωτερική πολιτική των Ηνωμένων Πολιτειών.

2 σχόλια: