Ας ιδιωτικοποιηθούν τα πάντα, ας ιδιωτικοποιηθεί η θάλασσα και ο ουρανός, ας ιδιωτικοποιηθεί το νερό και ο αέρας, ας ιδιωτικοποιηθεί η Δικαιοσύνη και ο Νόμος, ας ιδιωτικοποιηθεί και το περαστικό σύννεφο, ας ιδιωτικοποιηθεί το όνειρο, ειδικά στην περίπτωση που γίνεται την ημέρα και με τα μάτια ανοιχτά. Και σαν κορωνίδα όλων των ιδιωτικοποιήσεων, ιδιωτικοποιήστε τα Κράτη, παραδώστε επιτέλους την εκμετάλλευση υμών των ιδίων σε εταιρίες του ιδιωτικού τομέα με διεθνή διαγωνισμό. Διότι εκεί ακριβώς βρίσκεται η σωτηρία του κόσμου… Και μια και μπήκατε στον κόπο, ιδιωτικοποιήστε στο φινάλε και την πουτάνα την μάνα που σας γέννησε.

Ζοζέ Σαραμάγκου

16.12.11

Πατριώτες

Συναίνεση και Ιδιωτικοποιήσεις, έλεγε το μήνυμα του Όλι Ρεν στο νυχτερινό εφιάλτη του Δημήτρη. Τσακίστε το δημόσιο οι Αγορές πεινούν!
Ευχές για μια πανηγυρική νίκη στη Γιορτή της Δημοκρατίας την Κυριακή, τελείωνε το μήνυμα.

Η απεργία είναι "ψευδοκαλαμαριά", συναίνεση και ιδιωτικοποιήσεις και κοινωνικός φιλελευθερισμός είναι η αριστερή κυπριακή πατέντα.

"Κοινωνικός φιλελευθερισμός"
Το είπε ο Νίκος ας το πούμε όλοι μαζί.

Γειά σου ρε Νίκαρε! Μας έλειψες! Μπορούμε να λέμε πως είναι δικό μας; Είναι πάντα θέμα πατρότητας ένας κάποιος αριστερός πατριωτισμός.

11 σχόλια:

  1. Ετσι, οι άλλοτε βδελυρές φήμες πως ο Νικος είναι αριστερότερος των αριστερών, φήμες για τις οποίες κοκκινοι εραστές των φιλελευθέρων κυριολεκτικά λοιδωρήθηκαν ως αντικομμουνιστές, παίρνουν ευλόγως συγχωροχάρτι.

    Όχι που θα είχε τον Αβέρωφ να κάνει παιχνίδι!

    Τώρα όλοι με μια φωνή, θα παίρνουμε γραμμή από την Πινδάρου. Ναι, ο ΔΗΣΥ ειναι ο εχθρός, αυτό βεβαίως βεβαίως να λέγεται. Τα αυγά παρακαλώ στον Αβέρωφ! Μην αστοχήσουμε!

    Κοινωνικος φιλελευθερισμός Νίκο μου είπες; Ότι πεις εσύ Νίκο μου.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Καποιος πατριώτης να μας ενημέρωσει για τις ακριβείς ημερομηνίες κατάκτησης των εργατικών δικαιωμάτων.

    Αν υπάρχει και κατάλογος ονομάτων αριστερών αγωνιστών ακόμη καλύτερα.

    Να ξέρουμε, για ιστορικού λόγους, να κρατάμε το λογαριασμό κατά την αφαίρεση. Ονόματα για τα πλην δεν θα χρειαστούμε, υπάρχει το ιστορικό διαδίκτυο.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Παντως όι τον Τριμ ούτε τον Κατσουρίδη!!!

    Ενας είναι ο Νίκαρος!

    Τα υπόλοιπα εν για τυφλά δυτικά ματάκια που "βλέπουν" ότι τους πουν τα απανταχου ΜΜΕ. Εν θα συνομιλήσω σε κανενα τεθκοιον επίπεδο. Ποσο μάλλον που κάποιοι συντρόφοι εν αντραπήκαν τζαι εξεστομίσαν τη λέξη "ακροδεξιός!".

    Εγώ θα γινώ όντως καλαμαρού! Δηλαδή θα γίνω ο γραφκιάς της ιστορίας όπως θα καταγράφεται. Πλην,πλην,πλην,πλην! Τίποτε άλλο!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Έτσι όπως το ‘βαλες εγιώ εσυγχύστηκα!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Η τακτική της Blogοδέσποινας Disdaimonaς να στέλνει νωρίς στο αρχείο τα posts της, δεν αφήνουν και πολλά περιθώρια για ανταπαντήσεις και ολοκλήρωση μιας συζήτησης. Μια και ενεπλάκηκα όμως σε μια συζήτηση σε προηγούμενο post – link: http://disdaimona.blogspot.com/2011/12/blog-post_15.html [“όποιος νεκατώνεται με τα πίτερα τρων τον οι όρνιχες”] κι επειδή νοιώθω την ανάγκη να πω ακόμα μερικές κουβέντες, θα τις καταθέσω [κι] εδώ ...
    Θα ξεκινήσω με μια απάντηση στον Αντώνη και θα επανέλθω μετά στα όσα [ΜΟΥ] λέει η DIS...

    Κατ’ αρχάς, αγαπητέ Αντώνη να αναφέρω ότι όταν εγώ σχολιάζω κάτι που είπε κάποιος άλλος συνηθίσω να του απευθύνω τον λόγο στα ίσια και ονομαστικά κι όχι να μιλώ αόριστα. Θεωρώ ότι έτσι τον κοιτάζω στα μάτια! ΄
    Επίσης δεν καταλαβαίνω αυτόν τον [μικροαστικό] καθωσπρεπισμό να μην αναφέρουμε [και μάλιστα μέσα σ’ ένα blog] τις λέξεις ολόκληρες. Απ’ ότι αντιλαμβάνομαι με το γράμμα «γ........» [και τελειίτσες] θες να πεις «γαμήσι». Γι’ αυτό [το «γαμήσι»] απλώς να σημειώσω ότι δεν είναι πάντοτε σίγουρο ότι «θα [...] προσφέρει άπλετη ηδονή»! Ενίοτε υπάρχουν και αποτυχημένα εγχειρήματα!

    Τέλος όταν στο καλοκαίρι [και μετά κατά το φθινόπωρο υπερασπιζόσουν στο “Radical Desire” τον Πρόεδρο και το ΑΚΕΛ ως «... ένα κόμμα στον βαθμό που το κόμμα αυτό αντλεί νομιμοποίηση από μια εργατική βάση και εκφράζει την πολιτική της εξουσία» γιατί δεν σκεφτόσουν ότι «υπάρχουν σημαντικότερες προτεραιότητες εν έτει 2011 απ’ το αν θα χει καρέκλα ο Δημήτρης που άφησε το ΓΓλίκι για να γίνει πρόεδρας» [link: http://newgreekcypriot.blogspot.com/2011/12/blog-post_15.html?showComment=1323988675532#c7684882452134794876]. Άσε που το ύφος και το λεξιλόγιο σου [«ΓΓλίκι» και «πρόεδρας»] εξέπληξαν [μ’ άφησαν ξιστικόν]! Εδώ δεν δούλεψε φαίνεται κανένας καθωσπρεπισμός!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Τι ακριβώς σε εσύγχισεν Ανευ;

    Το ότι στη Γνωμη πήραν γραμμή από την κ.ε. να συγκαλήψουν την σύγκλιση Καζαμία - Αναστασιάδη για τα επόμενα μέτρα κατά των δημοσίων;

    το ότι δεν ξύπνησε μια μέρα η Γνωμη λόγω εορτών και αποφάσισε μόνη της να αρχίσει πολεμο στην πασυδύ;

    Το ότι σήμερα στην Πινδάρου αννοιουν σιαμπάνιες για το τελεσίδικο χτύπημα στην ΠΕΟ;

    Το ότι κάποτε εκατηγορούσετε όσους ήθελαν συνεργασία με το ΔΗΣΥ ΜΟΝΟ για το κυπριακό "υποπτους" και σήμερα συνεργάζεστε με τον Αναστασιάδη για τα μέτρα ονομάζοντας τους "ύποπτους" - "ακροδεξιούς";

    Ότι αποφασισετε να σιεπάσεται τα επεκείμενα μέτρα στη βάση της προσυμφωνίας με τον Αναστασιάδη, με έναν ταχα "χτύπημα" κατά του ΔΗΣΥ για το ιερό δικαίωμα στις εκλογές, για τα μαθκια του κόσμου;

    Το ότι σε λλίον τα γραφεία της ΠΕΟ θα μετακομίσουν στο οικημα του ΚΕΒΕ;

    Το ότι χρησιμοποιείται τις ίδιες τακτικές των ΜΜΕ που δαιμονοποιούσαν τον Χριστόφια για να δαιμονοποιείτε εκλεκτικά τον Αβέρωφ ενώ κλειδώνετε συμφωνίες με τον Αναστασιάδη;

    Τι ακριβώς δεν κατάλαβες;

    Νομίζεις πως τα "μαθήματα" δημοκρατίας που έδωσε ο Νέος, ή ο Ασέρας στου Γρηγόρη ή ακομα τζαι εσύ, εν αρκετά για να συγκαλήψουν το ξεπούλημα της ΠΕΟ στο ΚΕΒΕ;

    Ή νομίζεις πως τα ρητορικά χτυπήματα κάμνουν για άτομα παρα πολλά εκτός της ανεράδας που αποτελεί ΠΡΟΤΥΠΟ κομμουνίστριας;!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. DIS,

    Στην αρχή διερωτήθηκα γιατί μιλούσες στο δεύτερο πληθυντικό [βάζοντας κι ΕΜΕΝΑ μέσα] αλλά τελικά φάνηκε στο τέλος!
    Πάντως εγώ δεν νομίζω να λειτούργησα πατερναλιστικά!!! Άλλοι έχουν τη χάρη!!!

    Θα επανέλθω μάλλον απόψε γιατί τώρα δε έχω χρόνο!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Να πεις ότι θέλεις!

    Όταν η βουλή εφκαλεν δημοψηφίσματα κατα του Χριστοφια ηξέρετε να ανοιξετε το στοματούιν σας "Λενινιστικά" για την υποκρισία τζαι τα όρια της αστικής δημοκρατίας που είναι η διχτατορία της τάξης που διοικεί!

    Όταν προκειται να συγκαλειφθεί η συνεργασία με τους νεοφιλελευθερους στην οικονομία ξεχνάτε τα "Λενινιστικά" μαθήματα για τη διχτατορία της τάξης που διοικεί και αρχίζει η λασπολογία και ο λαϊκισμός.

    Κατα τα λοιπά, υπάρχει πάντα χώρος και για ενα ακροδεξιό τρόμο! Κρίμα που δεν υπάρχει χώρος για σύγχισει καθότι η καιροί είναι πολύ ωμοί και κρατούν ένα μελάνι που δεν γράφει την πραγματικότητα στα παπάρια καμιάς προπαγάνδας.

    Το ότι θα παραδοθεί η Κύπρος στο Κεφάλαιο με τη συναίνεση της εργατικής τάξης που θα νομίζει πως κάμνει αριστερό αγώνα, είναι κάτι περαν πλεον από βέβαιο.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. DIS,

    Καλησπέρα σου!
    Καλώς ή κακώς δεν θα συνεχίσω την έστω και υποτυπώδη συμμετοχή μου στην αντιπαραθετική συζήτηση που ξεκίνησε [ποιος δεν έχει και τόση σημασία] στου Νέου και εξελίχτηκε σε σύγκρουση... Θα πω πάσο [όπως λέμε και στην πρέφα και στην πιλόττα] ... Ίσως επανέλθω όταν ηρεμήσουν τα πράματα [όχι για να προκαλέσω νέες τριβές και εντάσεις], για να πω [κι εγώ] με πιο καθαρό μυαλό τα δικά μου ... Για την ώρα με έχουν αποθαρρύνει διάφορα: Ας πούμεν, οι αδικαιολόγητες αντιπαραθέσεις, οι υπερβολές, τα υφάκια, οι πατερναλισμοί, τα “μαθήματα” [όχι δημοκρατίας, αλλά και συμπεριφοράς], τα μουγιάσματα, οι επιθετικοί προσδιορισμοί, οι γενικεύσεις, οι ομαδοποιήσεις ...
    Πέραν τούτου θα σε παρακαλούσα, όταν απευθύνεσαι σε ‘ΜΕΝΑ και ΜΕ κρίνεις, να αναφέρεσαι σ’ αυτά που εγώ έχω πει και πράξει, κι όχι σ’ αυτά που έχουν πει κάποιοι άλλοι [έστω κι αν αυτοί οι άλλοι είναι καλοί μου φίλοι ή/και γιατί μπορεί κάποιες προσεγγίσεις τους να προσομοιάζουν με τες δικές μου] ... Λόγου χάριν, γίνεται να μου επεξηγήσεις [όποτε μπορέσεις], τι είναι αυτά τα «Λενινιστικά» που έχω εγώ πει; Διαφορετικά δύσκολο να κάμουμε κουβέντα μ’ αφορισμούς, άσε που λόγω ηλικίας δυσκολεύομαι να θυμάμαι τι έχω γράψει εδώ κι εκεί! [Φαντάσου να έπιννα και μοχίτος!]...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. Όπως θέλεις, εξάλλου, δεν υφίσταται καμιά κοντρα προσωπική με κανένα, και δεν θεωρώ ουτε σωστό ουτε τίμιο όταν υπάρχουν συγκεκριμενες απόψεις κάτω, να μιλούμε για μουγιάσματα.

    Ούτε πρόκειται να συνεχιστεί καμιά κόντρα με κανένα, είμαστε μεγάλα μωρά. Προσωπικά εν θεωρώ τίμιο, σύντροφοι με τους οποίους είχα μια πολλά καλή τζαι αγαπητική σχέση, να καταφεύγουν στον κιτρινισμό για άλλους φίλους όλων μας. Γι αυτό δεν μπορεί να συνεχιστεί καμια αντιπαράθεση με αυτό το δεδομένο.

    Τα "Λενινιστικά" ήταν η προσπάθεια που κάναμε όλοι μας στην μετά Μαρί περίοδο να συμβάλουμε στην υπεράσπιση της αριστεράς. Το πως επροέκυψε ξαφνικά η αιχμή για "ακροδεξιούς" δυσκολεύομαι να γνωρίζω.

    Υπαρχουν συγκεκριμένα θέματα τα οποία δεν αφορούν καμιάν αφηρημένη θεωρητικολογία. Αφορούν πολιτικές επιλογές του κόμματος εν μεσω κρίσης. Είμαστε δαμέ τζαι εξακολουθούμε να έχουμε το δικαίωμα να καταγράφουμε, πως και με ποιό τρόπο κεκτημένα ενός αιώνα θα καταργηθούν πισω από κλειστές ή ανοιχτές πόρτες μιας βουλής. Μιας βουλής που είτε χτυπά τον Χριστόφια είτε χτυπά την εργαθκιά, δεν προκειται να σταματήσει να χτυπά.

    Ατε, ελπίζω να τα πούμε τζαι καλυτερα στον επόμενο γύρο μοχίτος.

    ΑπάντησηΔιαγραφή