Ας ιδιωτικοποιηθούν τα πάντα, ας ιδιωτικοποιηθεί η θάλασσα και ο ουρανός, ας ιδιωτικοποιηθεί το νερό και ο αέρας, ας ιδιωτικοποιηθεί η Δικαιοσύνη και ο Νόμος, ας ιδιωτικοποιηθεί και το περαστικό σύννεφο, ας ιδιωτικοποιηθεί το όνειρο, ειδικά στην περίπτωση που γίνεται την ημέρα και με τα μάτια ανοιχτά. Και σαν κορωνίδα όλων των ιδιωτικοποιήσεων, ιδιωτικοποιήστε τα Κράτη, παραδώστε επιτέλους την εκμετάλλευση υμών των ιδίων σε εταιρίες του ιδιωτικού τομέα με διεθνή διαγωνισμό. Διότι εκεί ακριβώς βρίσκεται η σωτηρία του κόσμου… Και μια και μπήκατε στον κόπο, ιδιωτικοποιήστε στο φινάλε και την πουτάνα την μάνα που σας γέννησε.

Ζοζέ Σαραμάγκου

15.12.11

Αριθμοί

376,300 άτομα που είναι ο επικερδώς απασχολούμενος πληθυσμός της Κύπρου κατέχουν το 53.1 % του ΑΕΠ. Το υπόλοιπο ανήκει στους μη μισθωτούς. 


46.9% του ΑΕΠ παίζει με τη νοημοσύνη μας, διχάζει τους εργαζόμενους και περνά μέτρα "εξυγίανσης" στη Βουλή του Κεφαλαίου!


Η κυβέρνηση ποντάρει στη δεύτερη φάση αδειοδότησης για την ΑΟΖ και την εισροή κεφαλαίων για να το κουντίσει ως παρατζει με "αριθμητικές κουρτίνες" χτυπώντας τους εργαζόμενους.


Τα λόγια είναι ωραία αλλά οι αριθμοί εν πιο ωραίοι!


Είπες εγεννήθηκες συνδικαλιστής Δημήτρη. Πε μας τζαι πως θα πεθάνεις.


Πιάστε τα που τζείνους που έχουν Δημήτρη τζαι Κίκη!

17 σχόλια:

  1. Και η Χαραυγή στο σημερινό της πρωτοσέλιδο με τίτλο "παρά τις δυσκολίες που προκάλεσε η ΠΑΣΥΔΥ ψηφίστηκαν τελικά τα μέτρα".

    Σόρυ σύντροφοι που σας εδυσκολέψαμεν. Στο επόμενο πακέτο μέτρων να μας παραχωρήσετε το τοπικό κλιμάκιο της ΠΟΓΟ να σας ψηνουμε λουκκουμάδες για το κατεύοδιο στη δίκαιη κοινωνία.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Και η Χαραυγή στο σημερινό της πρωτοσέλιδο με τίτλο "παρά τις δυσκολίες που προκάλεσε η ΠΑΣΥΔΥ ψηφίστηκαν τελικά τα μέτρα".


    Ξεφτίλες. Ντροπή σας ρε.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Το παρουσίασαν νομίζω ως "επιτυχία" της κυβέρνησης.

    Όσο για τα σημερινά πρωτοσέλιδα των άλλων εφημερίδων, εμένα μου θύμησαν τη φάση Μαρί, αλλά αντί του "Δολοφόνε Χριστόφια" είχαμε το "Κλέφτρα ΠΑΣΥΔΥ"!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Το σενάριο η ΠΑΣΥΔΥ να παίζει το παιχνίδι του ΔΗΣΥ για αναβολή των δημοτικών γιατί χάνει παντού, το έχετε σκεφτεί;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. όι Νεε δεν το εσκέφτηκα αυτό το σενάριο. Εσκέφτηκα το σενάριο η πασυδυ να την καθίσκει του Γιωρκάτζη είτε γινουν αυτήν την Κυριακή οι εκλογές είτε την άλλη.

    πληζ δαμέ παίζουνται κατακτήσεις ενός αιώνα για τους εργαζόμενους! τζαι αν η πασυδυ πληροφορήθηκε πως επικειται αποκοπή του 13ου αλα ελλάδα, άσχετα πως ταχα δεν βρέθηκαν τεκμήρια στα πρακτικά της βουλής για κάτι τέτοιο, εν θα καταργήσουμε μόνοι μας τες δεδομένες υποχρεώσεις του κράτους προς χάριν των εκλογών της τοπικής αυτοδιοίκησης.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. επιπλέον η αναβολή των δημοτικών με ποιό τροπο ενισχύει τις πιθανότητες του ΔΗΣΥ δεν κατάλαβα; και από πότε το ακελ είναι ο σίγουρος νικητής των δημοτικών εκλογών;

    σορυ, αλλά η τακτική διαβολής της οποιασδηποτε συνδικαλιστικής οργάνωσης δεν θα γίνει αποδεχτή.

    ελπιζω να μην δεχεται πιέσεις η ΠΕΟ να διαδώσει ως αίτιο για μια πιθανή διάσπαση του συνδικαλιστικού κινηματος, αυτή τη διαβολή.

    γιατί πλεον θα μιλούμε για καθαρή προδοσία του κόμματος.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. και λυπούμαι που στην προκειμένη εν υπάρχει τζαι καμιά Τουρκία μεσα στη μέση για να της ζητήσουμε τα ρέστα για τη δική μας σταση στες αποφάσεις μας.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Αγαπητή Dis,

    Έτσι μεταξύ μας τώρα, εν τζιαι αρέσκει ο τρόπος που συνδικαλίζονται οι ηγεσίες της ΠΑΣΥΔΥ, [Χατζιηπέτρου], της ΟΕΛΜΕΚ [Ταλιαδώρος] και της ΠΟΕΔ [Φυλακτού];
    Ανεξαρτήτως των τυχόν λαθών τακτικής [και χειρισμών] της Κυβέρνησης και του ΑΚΕΛ [μερικά κατέγραψε ο Akoudas στο Blog του –link: http://arkoudaswrites.blogspot.com/2011/12/blog-post_9971.html?showComment=1323705610071#c1399034813602546337], πιστεύεις ότι «τούτοι» οι κύριοι βοηθούν στη διατήρηση της ενότητας του συνδικαλιστικού κινήματος; Δεν νομίζεις ότι το εκθέτουν [ας πούμεν με το μποϋκοτάρισμα των δημοτικών και κοινοτικών εκλογών] και ότι προκαλούν εσωτερικές τριβές κι αντιπαραθέσεις μέσα στους ίδιους τους εργαζόμενους και το συνδικαλιστικό κίνημα;
    Αλήθεια από που «η πασυδυ πληροφορήθηκε πως επικειται αποκοπή του 13ου αλα ελλάδα»;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. Ανευ,

    η δαιμονοποίηση της πασυδυ εν σπορ των νεοφιλελευθέρων.

    Η πασυδυ γιατί διαμαρτύρεται; Εν εσυναίνεσε στα μέτρα; Διαμαρτύρεται για ότι διαμαρτυρεται και η ΠΕΟ και ο κάθε εργαζόμενος. Για τη μη φορολόγηση του πλούτου.

    Δικαίωμα της πασυδυ ΑΠΟΛΥΤΟ να μπούκοτάρει τις εκλογές! Αλλιώς να παμε στου στροβολιώτη για ποινικοποίηση του δικαιώματος στην απεργία των δημοσίων τζαι επιλεκτική "εργοδότηση"!

    Μα τι επάθετε ούλλοι;! Που πότε ενα εργατικό κόμμα προστατεύει την αστική δημοκρατία παραπάνω από τις συλλογικές συμβάσεις;!

    Από πότε ένα εργατικό κόμμα θεωρεί τη βουλή θεσμό τζαι εν θεωρεί θεσμό απαράβατο το συνδικάτο;!

    Που οδηγούμαστε, για το όνομα του θεού που δεν πιστέφκω πλέον;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. Εννα μας καμουν να πιστεψουμεν τουτοι.
    ΑΠΑΡΑΔΕΚΤΟΣ ο Νεος. Ρε μα εν αντρεπεστε ρε; Εχασα τα λογια μου, εν ξερω τι να πω

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. Παντως Νεε εισαι ΕΝΤΕΛΩΣ εκτος πραγματικοτητας αν νομιζεις οτι με τα μετρα της ΠΑΣΥΔΥ κερδιζει το ΔΗΣΥ. Σε διαβεβαιω οτι το ακριβως αντιθετο ισχυει. Τουτο σε συνδυασμο με το οτι ταχα το δησυ εχανε την Λευκωσια εν τοσο ακυρα που εννα με καμεις να πιστεψω οτι λαλεις εσκεμμενα ψεμματα η εχεις καποιες σοβαρες εμπαθειες, που πρεπει να τις σασεις γιατι θολωνουν τραγικα την κριση σου

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  12. Πιστεύω ότι το θέμα που πρέπει να μας απασχολήσει εμάς τους αριστερούς, είναι το τί έπρεπε να κάμει η κυβέρνηση τζιαί το κόμμαν, τζιαί ποιόν θα ήταν το μετά.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  13. DIS,

    Τζι’ εγώ μεινίσκω ξιστικός πως και οι αρκάτες [της Δημόσιας Υπηρεσίας] των 1200 ευρω ψηφίζουν τον Αβέρωφ τζιαι βκαίνουν στους δρόμους να υπερασπιστούν τους μισθούς των τεσσάρων και πέντε χιλιάδων των golden boys της κρατικής μηχανής! Άσε, για να μην μιλήσω και για τον τρόπο που συνδικαλίζονται οι ηγεσίες των συνδικαλιστικών οργανώσεων της Δημοσίας Υπηρεσίας! Να πληρώνονται από τον εργοδότη τους [το κράτος] για να κάμνουν συνδικαλισμό! Να μνημονεύουν δηλαδής με ξένα κόλλυβα! Είναι αυτά ταξικά συνδικάτα; Συντρόφισσα, μετά συγχωρήσεως αλλά κάπου έχουμε συγχύσει τα σώβρακα με τα βρακιά!
    Όσο για το «από πότε ένα εργατικό κόμμα θεωρεί τη βουλή θεσμό ...», να πω από τότε που θεωρεί και την προεδρία ενός αστικού κράτους θεσμό και υπερασπίζεται τον Πρόεδρο από τις επιθέσεις της ακροδεξιάς! Άλλη ιστορία αν το ΑΚΕΛ θα ‘πρεπε να ‘χε διαβουλευτεί τουλάχιστον με τις οργανώσεις του Λαϊκού Κινήματος [ΠΕΟ, ΕΔΟΝ, Προοδευτική]...
    Τζιαι τέλος πάντων αν του δούμε αυστηρά εξ αριστερών δεν αποτελούν και οι συλλογικές σύμβασης συμβιβασμό και υποχώρηση;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  14. Ανευ,

    μεν με περιπαίζεις σε παρακαλώ! ειπα "από πότε ενα εργατικό κόμμα θεωρεί τη βουλή θεσμό..." ΣΚΕΤΟ;!

    καλά σιόρ τι εγύρεφκεν τόσον τζαιρό η ΠΑΣΥΔΥ μες το προεδρικό τζαι μες την ΠΕΟ μέρα νύχτα, τζαι ξαφνικά αθυμηθηκετε ούλλοι τα σώβρακα τζαι τα βρακιά;

    Ναι ρε συντροφε! εν υποχώρηση οι συλλογικές συμβάσεις! να τες καταργήσουμε! Μα πε μου πινεις τα εχτεσινά μοχίτος που εν ήπιες;

    τα λογια εν φτώσια! το τι μαειρεφκεται θα το μάθουμεν σύντομα. Εγω στα ξαφνικά αντι-πασυδυ δημοσιευματα εν πιστεφκω!

    ελαλούσαμεν εν έχουμε α-πολιτικ αριστερά στην κυπρο! ε τώρα να δούμε!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  15. τζαι φυσικά ΕΙΝΑΙ ΨΕΜΑ ότι η αναβολή ευνοεί τον ΔΗΣΥ!

    αμπα τζαι εν ευνοεί πολλά ότι η Ελένη τελικά παίζει να εκλεγεί την αριστερά;

    διότι πλέον εν να αρχίσω τζαι εγώ να βαλλω ερωτήματα αριστεροφροσύνης αμα ακούω εσκεμμένα ψεματα!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  16. Όσο για το «από πότε ένα εργατικό κόμμα θεωρεί τη βουλή θεσμό ...», να πω από τότε που θεωρεί και την προεδρία ενός αστικού κράτους θεσμό και υπερασπίζεται τον Πρόεδρο από τις επιθέσεις της ακροδεξιάς!

    Συγνώμη που θα χαλάσω το πάρτι, αλλά κανείς κομμουνιστής δεν δίνει δεκάρα τσακιστή για την προεδρία ενός αστικού κράτους ως θεσμό. Οι κομμουνιστές υπερασπίστηκαν ένα κόμμα στον βαθμό που το κόμμα αυτό αντλεί νομιμοποίηση από μια εργατική βάση και εκφράζει την πολιτική της εξουσία.

    Εφόσον το "εργατικό κόμμα" με τη σειρά του θεωρεί ύψιστο καθήκον του να υπερασπιστεί τον "θεσμό" του αστικού κράτους, προφανώς μπορεί να πάει να κάνει κάτι που θα του προσφέρει άπλετη ηδονή και αρχίζει από γ..........

    Δεν αξίζει ούτε λέξη παραπάνω.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  17. Η τακτική της Blogοδέσποινας Disdaimonaς να στέλνει νωρίς στο αρχείο τα posts της, δεν αφήνουν και πολλά περιθώρια για ανταπαντήσεις και ολοκλήρωση μιας συζήτησης. Μια και ενεπλάκηκα όμως στη συζήτηση [“όποιος νεκατώνεται με τα πίτερα τρων τον οι όρνιχες”] νοιώθω την ανάγκη να πω ακόμα μερικές κουβέντες ...
    Θα ξεκινήσω με μια απάντηση στον Αντώνη και θα επανέλθω μετά στα όσα λέει η DIS
    Κατ’ αρχάς, αγαπητέ Αντώνη να αναφέρω ότι όταν εγώ σχολιάζω κάτι που είπε κάποιος άλλος συνηθίσω να του απευθύνω τον λόγο στα ίσια και ονομαστικά κι όχι να μιλώ αόριστα. Θεωρώ ότι έτσι τον κοιτάζω στα μάτια! ΄
    Επίσης δεν καταλαβαίνω αυτόν τον [μικροαστικό] καθωσπρεπισμό να μην αναφέρουμε [και μάλιστα μέσα σ’ ένα blog] τις λέξεις ολόκληρες. Απ’ ότι αντιλαμβάνομαι με το γράμμα «γ........» [και τελειίτσες] θες να πεις «γαμήσι». Γι’ αυτό [το «γαμήσι»] απλώς να σημειώσω ότι δεν είναι πάντοτε σίγουρο ότι «θα [...] προσφέρει άπλετη ηδονή»! Ενίοτε υπάρχουν και αποτυχημένα εγχειρήματα!

    Τέλος όταν στο καλοκαίρι [και μετά κατά το φθινόπωρο υπερασπιζόσουν στο “Radical Desire” τον Πρόεδρο και το ΑΚΕΛ ως «... ένα κόμμα στον βαθμό που το κόμμα αυτό αντλεί νομιμοποίηση από μια εργατική βάση και εκφράζει την πολιτική της εξουσία» γιατί δεν σκεφτόσουν ότι «υπάρχουν σημαντικότερες προτεραιότητες εν έτει 2011 απ’ το αν θα χει καρέκλα ο Δημήτρης που άφησε το ΓΓλίκι για να γίνει πρόεδρας» [link: http://newgreekcypriot.blogspot.com/2011/12/blog-post_15.html?showComment=1323988675532#c7684882452134794876]. Άσε που το ύφος και το λεξιλόγιο σου [«ΓΓλίκι» και «πρόεδρας»] εξέπληξαν [μ’ άφησαν ξιστικόν]! Εδώ δεν δούλεψε φαίνεται κανένας καθωσπρεπισμός!

    ΑπάντησηΔιαγραφή