Ας ιδιωτικοποιηθούν τα πάντα, ας ιδιωτικοποιηθεί η θάλασσα και ο ουρανός, ας ιδιωτικοποιηθεί το νερό και ο αέρας, ας ιδιωτικοποιηθεί η Δικαιοσύνη και ο Νόμος, ας ιδιωτικοποιηθεί και το περαστικό σύννεφο, ας ιδιωτικοποιηθεί το όνειρο, ειδικά στην περίπτωση που γίνεται την ημέρα και με τα μάτια ανοιχτά. Και σαν κορωνίδα όλων των ιδιωτικοποιήσεων, ιδιωτικοποιήστε τα Κράτη, παραδώστε επιτέλους την εκμετάλλευση υμών των ιδίων σε εταιρίες του ιδιωτικού τομέα με διεθνή διαγωνισμό. Διότι εκεί ακριβώς βρίσκεται η σωτηρία του κόσμου… Και μια και μπήκατε στον κόπο, ιδιωτικοποιήστε στο φινάλε και την πουτάνα την μάνα που σας γέννησε.

Ζοζέ Σαραμάγκου

13.10.14

Τα sms του Βέργα

Εν βρίσκω καθόλου σωστό και μάλλον πολλά ύποπτο τουτο τον πασιαμάν ούλλο με τα sms του Βέργα. Όλη η επαρχεία της Πάφου έχει καταστραφεί, μέσα από συνθήκες διαφθοράς των τοπικών βασιλείων, όχι μόνο αυτού του Βέργα, από μερικούς επώνυμους αχόρταγους "επιχειρηματίες".
Αυτό ειναι το μεγάλο σκάνδαλο, το πλιατσικο της γης μας, σ'αυτό να επικεντρωθεί το δημόσιο κατηγορώ. 
Αυτές οι συνθήκες διαφθοράς και λαιμαργίας έχουν γενικευθεί στο νησί, σε όλες τις τοπικές Βερσαλίες, από τον Αγ.τύχωνα στο Ξυλοφάου, από την Λευκωσία στη Λεμεσό. Επειγόντως συγκεντρωθείτε, αφήστε το Βεργα και τα γκομενικά του, να ξεριζώσουμε την ρίζα του κακού, επιτέλους για το καλό όλων μας. Για την αισθητική και την αξιοπρέπεια μας.
Μπροστά στα μάτια μας, κλέβουν τον αέρα, το νερό, τον ουρανό, τα πάρκα την θάλασσα. Όσο παραπάνω γυαλίζει το μπλινκ μπλινκ, τόση βρωμιά κρύβει.
Ζητήστε όπως ερευνηθούν οι συνθήκες, οι διαπροσωπικές σχέσεις πίσω από κάθε μεγαλό έργο, πίσω από κάθε βουνό εκατομυρίων που σκορπίστηκε σε τσιμέντα στο κέντρο της πόλης μας ή στα βουνά μας.
Εκεί θα βρείτε στάσιμα νερά, όπου γλοιώδεις βάτραχοι πολιτικοί κι επενδυτές, καπνίζουν πούρα, χαχχανίζουν αγκαλιά μεθυσμένοι από την ηδονή, της τράμπας της συνωμοσίας και της εξουσίας. Θα βρείτε "βραδιές καζίνο" σε πολυτελέστατες αίθουσες ξενοδοχείων, θα βρείτε τους τέλειους γάμους-συναιτερισμούς, δωμάτια γεμάτα πόρνες, χωριά ολοκληρα απο εκμεταλλεύσιμα "φτηνά χέρια", δωροδοκίες συνείδησης. Θα βρείτε διακριτικές ευχέριες, απλόχερα κριτήρια και ελαφρύνσεις για το καλό της οικονομίας...της τζέπης τους. Θα θαυμάσετε την τέλεια μοιρασιά της πίττας επειδή ξέρουν πολύ καλά ότι ενωμένοι ποτέ νικημένοι. Οι αρχοντοχωριάτες Λουδοβίκοι μας, έκαμαν την πλάτη μας τραμπολίνο κι εμείς ασχολούμαστε με sms...


του Αλέξη Παπαδόπουλου, πρωϊνό στάτους στο Φέισμπουκ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου