Ας ιδιωτικοποιηθούν τα πάντα, ας ιδιωτικοποιηθεί η θάλασσα και ο ουρανός, ας ιδιωτικοποιηθεί το νερό και ο αέρας, ας ιδιωτικοποιηθεί η Δικαιοσύνη και ο Νόμος, ας ιδιωτικοποιηθεί και το περαστικό σύννεφο, ας ιδιωτικοποιηθεί το όνειρο, ειδικά στην περίπτωση που γίνεται την ημέρα και με τα μάτια ανοιχτά. Και σαν κορωνίδα όλων των ιδιωτικοποιήσεων, ιδιωτικοποιήστε τα Κράτη, παραδώστε επιτέλους την εκμετάλλευση υμών των ιδίων σε εταιρίες του ιδιωτικού τομέα με διεθνή διαγωνισμό. Διότι εκεί ακριβώς βρίσκεται η σωτηρία του κόσμου… Και μια και μπήκατε στον κόπο, ιδιωτικοποιήστε στο φινάλε και την πουτάνα την μάνα που σας γέννησε.

Ζοζέ Σαραμάγκου

18.10.14

Πετάξτε ένα τούβλο στο κεφάλι του φασίστα, αλλά προς θεού να μην είναι το Κεφάλαιο

Εναλλαχτικά μπορείτε να πετάξετε στο κεφάλι του φασίστα άρθρα από εφημερίδες ή βιβλία με τις εξής βαρύνουσες οικονομικές έννοιες:

1. Καταστροφικές πολιτικές της κυβέρνησης
2. Νεοφιλελεύθερες πολιτικές
3. Αποβιομηχανοποίηση του ευρωπαϊκού νότου
4. Μέτρα Ανάπτυξης και τόνωση των μικρομεσαίων επιχειρήσεων
5. Αύξηση εσόδων του κράτους μέσω της φορολόγησης του "πλούτου"
6. "Πλούτος" είναι μια ασαφής οικονομική κατηγορία στην οποία δεν συμπεριλαμβάνεται το μεγάλο Κεφάλαιο.  Γιατί το μεγάλο κεφάλαιο  πρέπει να τύχει ευνοϊκών όρων ( άνοιγμα αγορών ) για να επενδύει, ώστε το κράτος να έχει έσοδα για να τσοντάρει τις μικρές επιχειρήσεις για να υπάρξουν μέτρα Ανάπτυξης και όχι μέτρα Λιτότητας. Αλλά είναι η φορολόγηση του "πλούτου" που θα γεμίσει τα ταμεία του κράτους από την άλλη. Αναζητείται ο "πλούτος" σε αυτό το μυστήριο οικονομικό αίνιγμα.
7. Εκτύπωση χρήματος - η ατμομηχανή της Ιστορίας δεν είναι η πάλη των τάξεων είναι τα εκτυπωτήρια χρήματος
8. Είμαι το Ευρώ και θέλω να γίνω το Αμερικανικό Δολλάριο με τον Ομπάμα Αντάμα
9. Δεν είμαι χυδαίος Κευνσιανιστής, και δεν πουλώ αμπελοφιλοσοφίες στο "πλήθος" είμαι "μαρξιστής - λενινιστής"
10. Κάτω ο φασισμός, ζήτω ο πόλεμος για την εξυγίανση του συστήματος, οικονομικού και πολιτικού. Δεν ξέρω να κάνω άλλη δουλειά, μια ζωή στην πολιτική ήμουνα.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου