Ας ιδιωτικοποιηθούν τα πάντα, ας ιδιωτικοποιηθεί η θάλασσα και ο ουρανός, ας ιδιωτικοποιηθεί το νερό και ο αέρας, ας ιδιωτικοποιηθεί η Δικαιοσύνη και ο Νόμος, ας ιδιωτικοποιηθεί και το περαστικό σύννεφο, ας ιδιωτικοποιηθεί το όνειρο, ειδικά στην περίπτωση που γίνεται την ημέρα και με τα μάτια ανοιχτά. Και σαν κορωνίδα όλων των ιδιωτικοποιήσεων, ιδιωτικοποιήστε τα Κράτη, παραδώστε επιτέλους την εκμετάλλευση υμών των ιδίων σε εταιρίες του ιδιωτικού τομέα με διεθνή διαγωνισμό. Διότι εκεί ακριβώς βρίσκεται η σωτηρία του κόσμου… Και μια και μπήκατε στον κόπο, ιδιωτικοποιήστε στο φινάλε και την πουτάνα την μάνα που σας γέννησε.

Ζοζέ Σαραμάγκου

17.10.14

Τί άφησε η διάσπαση του ΄89;

1. Πάρα πολλές σημαντικές και καίριες θέσεις στην ηγεσία του κόμματος και του συνδικαλιστικού κινήματος διαθέσιμες.

2. Την ευκαιρία σε λιγότερους παρά σε περισσότερους να αποφασίσουν πως θα διανεμηθούν πάρα πολλές καίριες θέσεις στην ηγεσία του κόμματος και του συνδικαλιστικού κινήματος.

3. Την ευκαιρία σε νεαρά αμούστακα τότε και άβγαλτα "παιδιά" να γίνουν σε μια νύχτα οι εκλεκτοί της εναπομείνασας ηγεσίας.

4. Την δημιουργία ενός στρατού εμμίσθων υποταγμένων ιδεολογικά και πολιτικά στην τότε ηγεσία χωρίς δυνατότητα αντιλόγου και χωρίς εμπειρία διαχείρισης σοβαρών θεωρητικών και πρακτικών ζητημάτων της τότε εποχής ( κατάρρευση του σοσιαλισμού )

5. Ελλειπείς αντιστάσεις εκ μέρους πολλών στελεχών λόγω της απειρίας και του νεαρού της ηλικίας, αλλά και την ευχέρεια στους παλαιότερους λόγω έλλειψης γενικού αντιλόγου, στο γλυκό μέλι της εποχής των χρυσών αγελάδων που επακολούθησε.

6. Την αποκλειστική επαφή του ΑΚΕΛ με την πρώην ΕΣΣΔ και μετέπειτα εύρωστη σε ζεστά κεφάλαια Ρωσία, έτοιμα να κατατεθούν σε ιδιωτικές εταιρίες κυπρίων επιχειρηματιών, δικηγόρων, λογιστικών γραφείων, δήμων κ.λ.π

7. Την αποκλειστική ιδιοποίηση των συμβόλων και της ιστοριάς του κομμουνισμού και του αντιφασισμού από το ΑΚΕΛ που έγινε και εξακολουθεί να είναι  η "πόρτα/άλλοθι" που οδηγούσε κάποτε στα ρώσικα Κεφάλαια και τώρα γενικώς στα Κεφάλαια χωρίς ουσιαστικό κίνδυνο.

Τίποτε άλλο και τίποτε καλό δεν άφησε εντέλει η διάσπαση του ΄89


3 σχόλια:

  1. Απαντήσεις
    1. Κύριε ελέησον Ασέρα! Μα τελικά οταν καποιου του μπει μια ιδεα, δεν ξικολλα με τιποτε α!

      Τί σχεση εχω εγώ Ασέρα με τες διασπασεις του κομματος; Είτε τζεινη του ΄89 είτε για την οποιαδηποτε νεα; ( μα ποιά νεα; )

      Ενομισες ειμαι διαθετιμενη να φαω τη λασπη αν ο αλφα ή ο βητα θελει να καμει διασπαση; ( αν θελει; ) Τζεινοι που εν μες το ΑΚΕΛ ας καμουν καλα! Εγω εν χρωστώ κανενού μες το ΑΚΕΛ να κοπιάσω για το ΑΚΕΛ, για τες διασπασεις του, τες λασπες του και το οτιδηποτε!

      Αν οποιοσδηποτε που εν μεσα, νομιζει οτι τον παιρνει να καμει μια διασπαση, ας την καμει τζαι ας την πληρωσει μονος του!

      Το ποστ εν αφορα αυτη καθαυτη την διασπαση, αλλα μια δικη μου προσπαθεια να καταλαβω γαιτι μεσα σε μια δεκαετια που ελειπα που την Κυπρο 83-92 αφησα ενα ΑΚΕΛ αλφα ζαι ηβρα ενα βήτα με ότι αυτο συνεπαγεται...

      Διαγραφή
    2. Και αμαρτια μου ξομολοημενη θα σου το πω: Υπαρχει ακομα ενας που σιίζεται ετσι για το ΑΚΕλ παντες τζαι το ΑΚΕΛ εν ο εαυτος του, σε σημειο που εγω νομιζω τραμπουκιζει...

      Ε τελικα εμαθα πως εννε καν μελος του κομματος τζαι οτι απλα κατι εκαμε στο παρελθον, το κομμα εξιλασπωσεν τον τζαι απο τοτε πουλα δημοσιες εξυπηρετησεις....

      Ένι ξερω αλλα προς στιγμη εθυμησες μου τον, τζαι σορυ που σου το λαλω....

      Διαγραφή