Ας ιδιωτικοποιηθούν τα πάντα, ας ιδιωτικοποιηθεί η θάλασσα και ο ουρανός, ας ιδιωτικοποιηθεί το νερό και ο αέρας, ας ιδιωτικοποιηθεί η Δικαιοσύνη και ο Νόμος, ας ιδιωτικοποιηθεί και το περαστικό σύννεφο, ας ιδιωτικοποιηθεί το όνειρο, ειδικά στην περίπτωση που γίνεται την ημέρα και με τα μάτια ανοιχτά. Και σαν κορωνίδα όλων των ιδιωτικοποιήσεων, ιδιωτικοποιήστε τα Κράτη, παραδώστε επιτέλους την εκμετάλλευση υμών των ιδίων σε εταιρίες του ιδιωτικού τομέα με διεθνή διαγωνισμό. Διότι εκεί ακριβώς βρίσκεται η σωτηρία του κόσμου… Και μια και μπήκατε στον κόπο, ιδιωτικοποιήστε στο φινάλε και την πουτάνα την μάνα που σας γέννησε.

Ζοζέ Σαραμάγκου

7.10.14

Εμείς τον χαβά μας..

Δημοσιεύματα αναφέρουν πως μετά την πτώση της πόλης Κομπανί στα σύνορα Συρίας - Τουρκίας, οι Κούρδοι έχουν εξεγερθεί και η Κωνσταντινούπολη φλέγεται. Διαδηλώσεις διαμαρτυρίας για τη στάση των "συμμάχων" έχουν γίνει ήδη σε πάρα πολλές πόλεις του κόσμου - και στη Λευκωσία χθες, έξω από την Αμερικανική Πρεσβεία όπου έγιναν και επεισόδια.

"Δεύτερο" χτύπημα στην περιοχή η στάση των Τούρκων στην κυπριακή ΑΟΖ ( έχουν δεσμεύσει τα οικόπεδα 2,3 και 9 ). Έκτακτη σύσκεψη του Προέδρου και των Πολιτικών αρχηγών λέει, σήμερα, στις 11 το πρωί για λήψη μέτρων. Η κυβέρνηση απείλησε και με αναστολή των συνομιλιών - φημολογείται πως ο Νίκος δεν θα πάει στη συνάντηση με τον Έρογλού που είναι προγραμματισμένη για την ερχόμενη Πέμπτη.

Οι μύθοι καταρρέουν ο ένας μετά τον άλλο και στο τέλος θα μας μείνουν στο χέρι όλες οι ελληνοκυπριακές φαντασιώσεις.

Να τις θυμηθούμε:

- Η Κύπρος να γίνει ενεργειακός κόμβος στην περιοχή, να αναβαθμίσει τη θέση της και τον "ειρηνευτικό της ρόλο", να στριμώξει την Τουρκία και να την εξαναγκάσει σε μια δίκαιη λύση του Κυπριακού. ( πιάστε που τον Κληρίδη, τον Τάσσο, τον Δημήτρη τζαι ελάτε ως τον Νίκο )

- Οι ΗΠΑ αποτελούν σταθεροποιητικό παράγοντα, είναι φίλη χώρα, πρέπει να εκμεταλλευθούμε την γεωγραφική μας θέση ώστε να συμπέσουν τα συμφέροντα μας ώστε η Αμερική να στριμώξει την Τουρκία. Περαιτέρω εμπλοκή της Κύπρου στην ΕΕ και στο ΝΑΤΟ αποτελεί μεγάλη διπλωματική νίκη! ( ΣΥΡΙΖΟΣ α λα Κυπριακά εντός και εκτός του ΑΚΕΛ και όλοι οι υπόλοιποι )

- Η ΕΕ θα μας προστατεύσει γιατί η ΕΕ σέβεται το Διεθνές Δίκαιο ( οσονούπω αναμένεται να συγκλιθεί έκτακτη συνεδρίαση των Υπουργών Εξωτερικών της ΕΕ για την προστασία της Κυπριακής Δημοκρατίας. Ε τί; Στο Ουκρανικό μέσα σε 24 ώρες είχαν συνεδριάσει 3 φορές για τους αγωγούς της Ρωσίας...τους δικούς μας και άρα και δικούς τους αγωγούς θα αφήσουν στους "εχθρούς"; ( νύχτωσε χωρίς φεγγάρι, το σκοτάδι είναι βαθύ...όπως πιο πάνω )

- Όταν εμείς βάζαμε το τρυπάνι δεν άνοιξε ρουθούνι, τώρα που ανέλαβε ο ΔΗΣΥ η Τουρκία αποθρασύνθηκε. Πληζ. Δεν μπορουμε να ξαναζήσουμε το σενάριο "καλό μνημόνιο - κακό μνημόνιο" - "καλό τρυπάνι - κακό τρυπάνι" γιατί εδώ μιλάμε για την Κρατική Ακεραιότητα της Κύπρου και για τον κίνδυνο θερμών επεισοδίων και διακοπής των διαπραγματεύσεων!! ( όπως πιο πάνω ). Δεν είναι ώρα για ανέξοδες προπαγάνδες.

Από το κακό στο χειρότερο.





Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου