Ας ιδιωτικοποιηθούν τα πάντα, ας ιδιωτικοποιηθεί η θάλασσα και ο ουρανός, ας ιδιωτικοποιηθεί το νερό και ο αέρας, ας ιδιωτικοποιηθεί η Δικαιοσύνη και ο Νόμος, ας ιδιωτικοποιηθεί και το περαστικό σύννεφο, ας ιδιωτικοποιηθεί το όνειρο, ειδικά στην περίπτωση που γίνεται την ημέρα και με τα μάτια ανοιχτά. Και σαν κορωνίδα όλων των ιδιωτικοποιήσεων, ιδιωτικοποιήστε τα Κράτη, παραδώστε επιτέλους την εκμετάλλευση υμών των ιδίων σε εταιρίες του ιδιωτικού τομέα με διεθνή διαγωνισμό. Διότι εκεί ακριβώς βρίσκεται η σωτηρία του κόσμου… Και μια και μπήκατε στον κόπο, ιδιωτικοποιήστε στο φινάλε και την πουτάνα την μάνα που σας γέννησε.

Ζοζέ Σαραμάγκου

29.10.14

Εκτός από τις εκλογές υπάρχει και ο Ιμπεριαλισμός....*

* έτσι σχολίασε ένας φίλος την αναδημοσίευση του άρθρου.
Εγώ θα προσθέσω μόνο πως στις τρεις τελευταίες κυβερνήσεις - Τάσσου - Χριστόφια - Αναστασιάδη - δεν υπάρχει ουσιαστική διαφοροποίηση στην ενεργειακή πολιτική και άρα στην ούτω καλούμενη γεωπολιτική. Εκτός από τον καυγά για το Τερματικό για το οποίο επέμεινε η κυβέρνηση Χριστόφια και ακόμη φωνάζει, με την αιτιολογία ότι θα μας επέτρεπε να πουλήσουμε ΦΑ στην Τουρκία όπως θα πουλήσουμε στον οποιονδήποτε άλλον, χωρίς να δεσμεύουμε το ΦΑ στους σχεδιασμούς της Τουρκίας.
Επί της ουσίας οι "εθνικοί" σχεδιασμοί ήταν περίπου οι ίδιοι.

Ευ. Βενιζέλος: Φρεγάτα και υποβρύχιο στην Ανατολική Μεσόγειο


Στην παρουσία του Πολεμικού Ναυτικού της Ελλάδας στην ευρύτερη περιοχή της Ανατολικής Μεσογείου στο πλαίσιο της συμμετοχής στις στρατιωτικές αποστολές του ΟΗΕ και του ΝΑΤΟ επικέντρωσε τις δηλώσεις του από την Κύπρο οΕυάγγελος Βενιζέλος μετά τη συνάντησή του με τον Πρόεδρο της Κυπριακής Δημοκρατίας Νίκο Αναστασιάδη.
Ο Έλληνας αντιπρόεδρος της κυβέρνησης και υπουργός Εξωτερικών ρωτήθηκε αν «η Ελλάδα στέλνει στην περιοχή πολεμικά πλοία, ένα υποβρύχιο και μια φρεγάτα» και απάντησε πως «υπάρχει πολύ σημαντική συμμετοχή της Ελλάδος στην αποστολή του ΟΗΕ στο Λίβανο και μας ζητείται από πλευράς ΟΗΕ, λόγω και της κρίσης στην περιοχή, να έχουμε αναβαθμισμένη παρουσία σε επίπεδο ενδεχομένως φρεγάτας και βεβαίως μετέχουμε και στην Αctive Endeavour (ΝΑΤΟ) με υποβρύχιο, όπως είδα ότι γράφεται και σε ορισμένα μέσα ενημέρωσης».
Αναφερόμενος στην τουρκική ηγεσία, σημείωσε ότι «όλες οι χώρες πρέπει να έχουν ως μόνο στόχο τη διατήρηση της σταθερότητας και της ειρήνης. Αυτό είναι και το μήνυμά μου προς την τουρκική πλευρά» και πρόσθεσε ότι «δεν υπάρχει καμία διαφορά μεταξύ Κύπρου και Τουρκίας για την οριοθέτηση της ΑΟΖ και της Υφαλοκρηπίδας στην κρίσιμη περιοχή. Δεν διεκδικεί η Τουρκία δική της ΑΟΖ εκεί. Δεν υπάρχει καμιά αμφιβολία ότι αυτή είναι ΑΟΖ και Υφαλοκρηπίδα της Κυπριακής Δημοκρατίας».
Γνωστοποίησε ότι την άλλη εβδομάδα θα επισκεφθεί την Κύπρο ο Αντώνης Σαμαράς και πως στις 5 Νοέμβρη θα είναι στην Αθήνα ο ειδικός σύμβουλος του ΓΓ του ΟΗΕ για το ΚυπριακόΈσπεν Μπαρθ Άιντα. Στις 8 Νοέμβρη θα πραγματοποιηθεί Τριμερής Σύνοδος Κορυφής Αιγύπτου, Ελλάδας, Κύπρου στο Κάιρο.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου