Ας ιδιωτικοποιηθούν τα πάντα, ας ιδιωτικοποιηθεί η θάλασσα και ο ουρανός, ας ιδιωτικοποιηθεί το νερό και ο αέρας, ας ιδιωτικοποιηθεί η Δικαιοσύνη και ο Νόμος, ας ιδιωτικοποιηθεί και το περαστικό σύννεφο, ας ιδιωτικοποιηθεί το όνειρο, ειδικά στην περίπτωση που γίνεται την ημέρα και με τα μάτια ανοιχτά. Και σαν κορωνίδα όλων των ιδιωτικοποιήσεων, ιδιωτικοποιήστε τα Κράτη, παραδώστε επιτέλους την εκμετάλλευση υμών των ιδίων σε εταιρίες του ιδιωτικού τομέα με διεθνή διαγωνισμό. Διότι εκεί ακριβώς βρίσκεται η σωτηρία του κόσμου… Και μια και μπήκατε στον κόπο, ιδιωτικοποιήστε στο φινάλε και την πουτάνα την μάνα που σας γέννησε.

Ζοζέ Σαραμάγκου

23.7.13

Κωδικός Ευρώπη - Βουλιάζουμε

Εκπομπή "Κωδικός Ευρώπη" - καλεσμένοι: Τάκης Χατζηγεωργίου, Ελένη Θεοχάρους, Σοφοκλής Σοφοκλέους.

Αυτή τη φορά, δεν θα μας τους φέρει η θάλασσα της Κερύνειας, δεν θα μας τους φέρει κανείς, είναι εδώ, ο εχθρός είναι εδώ στις οθόνες μας. Ο Φασισμός.

Βουλιάζουμε.

Η Ελένη Θεοχάρους - που σε αλλοτινές εποχές θα ήταν ένας άρτιος γραφειοκράτης των ταγμάτων των SS - μια φασίστρια με το νάμι - η εκλεκτή της δεξιάς και της ακροδεξιάς - η παραλίγο Πρόεδρος της Κύπρου - η πιθανή μελλοντική πρόεδρος της Κύπρου με χρηματοδότηση της Ελληνικής Τράπεζας, της μόνης Τράπεζας που θα μας μείνει και της Αρχιεπισκοπής - αντιπροσωπεύει την χώρα μας εκ μέρους του κυβερνώντος κόμματος στο ευρωκοινοβούλιο.

Και ο Τάκης - να καλεί σε ειρήνη και εθνική ενότητα.

Και ο Σοφοκλής, να σκέφτεται τον μισθό του στις Βρυξέλλες και να θεωρεί αδιανόητη και μονόφθαλμη την αποκοπή της Κύπρου από το ευρωπαϊκό περιβάλλον.

Αν δεν εντοπίζουμε το πρόβλημα, ούτε τον εχθρό, ούτε τα όπλα να πολεμίσουμε είναι γιατί ο εχθρός είμαστε εμείς.

Είναι το σύστημα, αλλά το σύστημα περιλαμβάνει το δικό μας πολιτικό κατεστημένο. Ονομάζεται "κοινοβουλευτική δημοκρατία" αυτό το κατεστημένο.

Σε ρωτώ Τάκη: Μεταξύ ποιών και για ποιούς μας καλείς σε εθνική ενότητα. Σε ρωτώ: Πως θα πολεμίσει η αριστερά με ξένα όπλα; Η προσκόλληση σε αυτό το ξεπουλημένο παραμύθι της κοινοβουλευτικής και πολιτικής ειρήνης προκαλεί πέραν από οργή και απέχθεια.

Με το Φασισμό δεν ειρηνεύει η αριστερά, δεν έπρεπε να ειρηνεύει.

Θα έπρεπε να βρίσκεται στους δρόμους η αριστερά. Να αμφισβητεί το πολιτικό σύστημα και κατεστημένο, να ξηλώνει τους αστικο-φασιστικούς θεσμούς, να εξεγείρετε, να φωνάζει για κοινωνικοποιήσεις, για το χαμένο οκτάωρο, για τις χαμένες δουλειές, την παιδεία, την υγεία, όχι να φωνάζει για ειρήνη, για την ειρήνη τους, δηλαδή την υποδούλωση μας.

Βουλιάζουμε , θέλουμε πιο γλυκιά και ειρηνική τη θάλασσα, αλλά όσο πιο γλυκιά και ειρηνική η θάλασσα τόσο πιο βέβαιος ο πνιγμός του λαού μας.




2 σχόλια:

  1. 1. Κατάργηση του Οκτάωρου
    2. Κατάργηση των συλλογικών συμβάσεων
    3. Συνεργατισμός καληνύχτα
    4. Κατάργηση της ιατροφαρμακευτικής περίθαλψης
    5. Ιδιωτικοποιήσεις κρατικών και ημικρατικών οργανισμών
    6. Ιδιωτικοποίηση της ανώτερης εκπαίδευσης

    Καμιά κατάκτηση της αριστερας δεν έμεινε ορθια.

    Και τί ζητά η αριστερά;

    Αξιοκρατία. Αυτό ζητά. Να καταδικαστούν οι μιζαδόροι και να επανέλθει η δημοκρατια στα ίσα της.

    Αυτό ζητά.

    Ποιός θα φέρει πίσω τις κατακτησεις της εργατικής ταξης; Το νομικό δίκαιο που θα καταδικάσει τον Χριστοδούλου, τον Ηλιάδη, τον Χάσικο και τον Μιχαηλίδη;

    Η κρυψώνα του κοινοβουλευτισμού δεν είναι αρκετή για αυτή τη γύμνια!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Η δεξιά ναρκώνει τους ψηφοφόρους της με την καραμέλα για το Μαρί, και η αριστερά ναρκώνει τους ψηφοφόρους της με την καραμέλα για την αξιοκρατία.

    Ωραία τους καταδικάσαμε τους μιζαδόρους των τραπεζών. Άντε και τους καταδικάσαμε.

    για το ξεπούλημα των εργασιακών κεκτημένων ποιός θα αντισταθεί;

    Τα εργασιακά κεκτημένα είναι δημόσια περιουσία, όπως ακριβώς είναι και οι οργανισμοί που ξεπουλά η τρόικα.

    Δεν είναι ιδιοκτησία κανενός κόμματος τα εργασιακά κεκτημένα, να τα ξεπουλα με εθνική συναίνεση!!! Είναι ο κόπος του κυπριακού λαού 100 χρόνια αυτά τα κεκτημένα. Είναι ο ιδρώτας του λαού μας αυτά τα κεκτημένα.

    Και είναι διπλό το έγκλημα των κομμάτων της αριστερας και της δεξιάς, που ξεπουλούν με ολους τους τρόπους τον δημόσιο πλούτο σε όλες του τις μορφές.

    Άλλοτε ήταν ωριμες οι συνθήκες για την κατάκτηση αυτών των δικαιωμάτων. Τώρα όμως δεν είναι ώριμες οι συνθήκες για την υπεράσπισή τους.

    Αυτό μας λέτε!

    ΑπάντησηΔιαγραφή