Ας ιδιωτικοποιηθούν τα πάντα, ας ιδιωτικοποιηθεί η θάλασσα και ο ουρανός, ας ιδιωτικοποιηθεί το νερό και ο αέρας, ας ιδιωτικοποιηθεί η Δικαιοσύνη και ο Νόμος, ας ιδιωτικοποιηθεί και το περαστικό σύννεφο, ας ιδιωτικοποιηθεί το όνειρο, ειδικά στην περίπτωση που γίνεται την ημέρα και με τα μάτια ανοιχτά. Και σαν κορωνίδα όλων των ιδιωτικοποιήσεων, ιδιωτικοποιήστε τα Κράτη, παραδώστε επιτέλους την εκμετάλλευση υμών των ιδίων σε εταιρίες του ιδιωτικού τομέα με διεθνή διαγωνισμό. Διότι εκεί ακριβώς βρίσκεται η σωτηρία του κόσμου… Και μια και μπήκατε στον κόπο, ιδιωτικοποιήστε στο φινάλε και την πουτάνα την μάνα που σας γέννησε.

Ζοζέ Σαραμάγκου

5.7.13

Τούτο το Κεφάλαιο είναι δικό τους και δικό μας!

Το ΑΚΕΛ εκφράζει την αγανάκτηση του, γιατι οι ξενοδόχοι ( Χίλτον ) δεν τήρησαν τις συμφωνίες που προνοούν δραστικές μείώσεις μισθών και οφελημάτων που το ίδιο ενέκρινε με πρόσχημα την οικονομική κρίση, με πρόσχημα την αποφυγή της ανεργίας και γενικώς με όλα τα προσχήματα που χρησιμοποιεί το κεφάλαιο ενάντια στους εργαζομένους και απολύει και κόσμο από πάνω...τί θα πούμε τώρα στον κόσμο; Εμείς τους είπαμε να υπογράψουν για να μην απολυθούν!

Το ΑΚΕΛ δηλώνει έκπληκτο που οι ξενοδόχοι είναι εργατικά λαμόγια και μας καλεί να αγωνιστούμε με το κεφάλι ψηλά υπέρ της τήρησης των συλλογικών συμβάσεων που υπέγραψε υπέρ των ξενοδόχων...και γενικά μας καλεί να μαζευτούμε όλοι να παριστάνουμε τους έκπληκτους...


Τρέμε Κεφάλαιο την ταξική οργή!....Το εργατικό κίνημα είναι ανάχωμα στα σχέδια του Κεφαλαίου να μην τηρήσει τα συμφωνηθέντα υπέρ του. Τούτο το Κεφάλαιο είναι δικό τους και δικό  μας!

Εξοργισμένοι -  Μα τα Χίλια Εδονόπουλα - οι συνδικαλιστές ανακοίνωσαν, την λήψη μη επιθυμητών μέτρων, που κλονίζουν την κοινωνική συνοχή, σε περίπτωση που οι ξενοδόχοι συνεχίζουν να τους εκθέτουν στους εργαζόμενους.

Υπάρχει σοβαρός κίνδυνος οι εργαζόμενοι να ξυπνήσουν και αν  ξυπνήσουν μπορεί να βρεθούν στην λάθος μεριά του Κεφαλαίου, δηλαδή σε καμιά ΣΕΚ ή ακόμη χειρότερα και όχι στη σωστή μεριά του Κεφαλαίου δηλαδή με μας.

Την πιθανότητα να ξυπνήσουν σε καμιά εργατική ομοσπονδία της προκοπής, το λαϊκό κίνημα την αμφιβάλλει, δεδομένου ότι στο φετινό φεστιβάλ της εδον κόπηκαν περίπου 7 χιλιάδες εισιτήρια.

Δηλώσεις παρευρισκομένων στο Φεστιβάλ επιβεβαιώνουν πως είναι ωραίο πράγμα να βρίσκεσαι αραιά και που με γνωστούς σου από τα παλιά και να θυμάσαι πως μοιράζεσαι μαζί τους το κοινό όραμα για μια δίκαιη κοινωνία, όπου οι ξενοδόχοι θα τηρούν τα συμφωνηθέντα υπέρ τους.

Τώρα αν δεν είστε της υπεύθυνης αριστεράς και έχετε μια τάση προς τον αριστερισμό, μπορείτε να διαβάσετε ένα κοινό "αριστεριστή", Δημήτρη Κουτσούμπα τον λένε, που μας εξηγεί τί ακριβώς σημαίνει η πολιτική του ΑΚΕΛ και του κάθε ΑΚΕΛ στο άρθρο: " Όχι διαχείριση της Ανεργίας - Ζωή Ανθρώπινη με πλήρη δικαιώματα"


1 σχόλιο:

 1. Σήμερα, προωθείται η λεγόμενη Τραπεζική Ένωση με την οποία καθορίζονται οι όροι λειτουργίας, αναδιάρθρωσης – διάλυσης των τραπεζών, απευθείας από την ΕΚΤ και τις εθνικές Κεντρικές Τράπεζες. Πρόκειται για το μοχλό που θα σπρώξει τις πιο αδύνατες τράπεζες κάτω από τον έλεγχο των μεγάλων τραπεζικών μονοπωλίων. Παράλληλα, η υπαγωγή του Συνεργατισμού εξ ολοκλήρου κάτω από το πλαίσιο της Τραπεζικής Ένωσης θα θέσει το Συνεργατικό κίνημα στην ίδια μοίρα με τις υπόλοιπες τράπεζες, με ό,τι αυτό σημαίνει για την ύπαρξη και τον κοινωνικό του ρόλο. Πρόκειται για γιγαντιαίων διαστάσεων συγκεντροποίηση τραπεζικού κεφαλαίου προς όφελος των ισχυρών, κατά κύριο λόγο, δηλαδή, των γερμανικών μονοπωλίων. Το ΑΚΕΛ προειδοποιεί ότι η εφαρμογή της Τραπεζικής Ένωσης θα έχει περαιτέρω ολέθριες συνέπειες για την Κύπρο. Καλούμε την κυβέρνηση Αναστασιάδη –ιδιαίτερα τώρα που έχει νωπές εμπειρίες- να διαχωρίσει τη θέση της από όσα προωθούνται. -

  Άντρος Κυπριανού.

  ...Μα η Τραπεζική Ένωση ήταν το βασικό επιχείρημα για την "σκληρή διαπραγματευση" και το βασικό επιχείρημα για την προεκλογική του Μαλά, που εν τον εψηφίσαμεν τζαι τωρά υποφέρει ο κυπριακό λαός που την δίνη του κεφαλαιου....

  ...Η τραπεζική Ένωση, ήταν επίσης το επιχείρημα για τες ανακεφαλαιοποιήσεις των τραπεζών, για το δόγμα του αγώνα των χωρών του Νότου, για την συναίνεση με τις πολιτικές του ΣΥΡΙΖΑ, για το ότι εγκαλούσατε άπαντες στο δόγμα της "ενότητας της αριστεράς", και για το ότι είμασταν δεκανίκια του κεφαλαίου...

  Κάθε πόσους μήνες θα αλλάσετε λεξιλόγιο ( διοτι ωσπου να αλλαξετε πραγματικη πολιτική ακόμα έχουμε δρόμο) ;

  Πετε μας να ξερουμε. Κάθε εξάμηνο, κάθε τρίμηνο, κάθε μήνα, πότε;

  ΑπάντησηΔιαγραφή