Ας ιδιωτικοποιηθούν τα πάντα, ας ιδιωτικοποιηθεί η θάλασσα και ο ουρανός, ας ιδιωτικοποιηθεί το νερό και ο αέρας, ας ιδιωτικοποιηθεί η Δικαιοσύνη και ο Νόμος, ας ιδιωτικοποιηθεί και το περαστικό σύννεφο, ας ιδιωτικοποιηθεί το όνειρο, ειδικά στην περίπτωση που γίνεται την ημέρα και με τα μάτια ανοιχτά. Και σαν κορωνίδα όλων των ιδιωτικοποιήσεων, ιδιωτικοποιήστε τα Κράτη, παραδώστε επιτέλους την εκμετάλλευση υμών των ιδίων σε εταιρίες του ιδιωτικού τομέα με διεθνή διαγωνισμό. Διότι εκεί ακριβώς βρίσκεται η σωτηρία του κόσμου… Και μια και μπήκατε στον κόπο, ιδιωτικοποιήστε στο φινάλε και την πουτάνα την μάνα που σας γέννησε.

Ζοζέ Σαραμάγκου

16.7.13

Πρόσωπο της εμπιστοσύνης του ΑΚΕΛ επέλεξε ο Αναστασιάδης για τη θέση του Συνομιλητή στο Κυπριακό.

Στη σημερινή συνεδρίαση του Εθνικού Συμβουλίου διορίστηκε ο Ανδρέας Μαυρογιάννης στη θέση του Συνομιλητή για το Κυπριακό ( αντί του Προέδρου της Δημοκρατίας που διαχρονικά από το 1977, διαπραγματευόταν το Κυπριακό στις συνομιλίες )

Ποιός είναι ο Ανδρέας Μαυρογιάννης ( πηγή - Ιστοσελίδα της Κυπριακής Προεδρίας του Συμβουλίου της Ε.Ε ):

Γεννήθηκε στις 20 Ιουλίου 1956, στον Αγρό της Κύπρου. Είναι πτυχιούχος της Νομικής Σχολής του Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης, ενώ στη συνέχεια έκανε μεταπτυχιακές σπουδές στο Παρίσι: D.E.A. στο Διεθνές Δίκαιο, D.E.A. στις Πολιτικές Επιστήμες (Universite de Droit et de Sciences Economique (Paris ΙΙ), D.E.A. στην Κοινωνιολογία και Διδακτορικό στην Πολιτική Κοινωνιολογία (Universite de Paris Χ - Nanterre). Κατέχει, επίσης, Δίπλωμα της Ακαδημίας Διεθνούς Δικαίου της Χάγης (1984).

Μετά από μια σύντομη ακαδημαϊκή σταδιοδρομία, εντάχθηκε στη διπλωματική υπηρεσία του Υπουργείου Εξωτερικών της Κυπριακής Δημοκρατίας το 1987 και κατά την περίοδο 1989-1993 υπηρέτησε στην Πρεσβεία της Κύπρου στο Παρίσι. Υπηρέτησε, επίσης, στην Πολιτική Διεύθυνση, τη Διεύθυνση Κυπριακού και τη Διεύθυνση Ευρωπαϊκής Ένωσης του Υπουργείου Εξωτερικών, καθώς και ως Αντεπιστέλλων Ευρωπαίος Ανταποκριτής. Διετέλεσε Διευθυντής του Γραφείου του Υπουργού Εξωτερικών κατά τις περιόδους 1995-1997 και 2002-2003 καθώς και Αναπληρωτής Γενικός Διευθυντής του Υπουργείου Εξωτερικών τον Μάιο του 2003.

Από τον Σεπτέμβριο του 1997 έως τον Ιούνιο του 1999 υπηρέτησε στο Δουβλίνο, ως Πρέσβης της Κύπρου στην Ιρλανδία, και από τον Ιούνιο του 1999 έως τον Αύγουστο του 2002 στο Παρίσι, ως Πρέσβης της Κύπρου στη Γαλλία με παράλληλη διαπίστευση στο Πριγκιπάτο της Ανδόρας, στη Δημοκρατία της Τυνησίας και στο Βασίλειο του Μαρόκου.

Διετέλεσε εκπρόσωπος της Κύπρου στην προπαρασκευαστική Επιτροπή για την Υψηλή Αρχή για το Δίκαιο της Θάλασσας (1989) και στην Επιτροπή των Νομικών Συμβούλων Διεθνούς Δικαίου (CAHDI) του Συμβουλίου της Ευρώπης (1988-1992). Συμμετείχε σε πολυάριθμες Διεθνείς Διασκέψεις.

Εκπαιδεύτηκε ως εκπαιδευτής σε θέματα Ευρωπαϊκής Ένωσης στο Civil Service College of London (1994) και συμμετείχε σε ειδικό πρόγραμμα για την αμερικανική εξωτερική πολιτική που διοργάνωσε η USIA (1997). Έδωσε διαλέξεις στο Μεσογειακό Ινστιτούτο Διοίκησης στην Κύπρο, στην Ακαδημία Δημόσιας Διοίκησης της Κύπρου και στη Νομική Σχολή του Πανεπιστημίου Αθηνών.

Από το 2003 ως το 2008 διετέλεσε μέλος της διαπραγματευτικής ομάδας της ελληνοκυπριακής πλευράς στις δικοινοτικές συνομιλίες για την επίλυση του Κυπριακού.

Από τον Αύγουστο του 2003 έως τον Ιούλιο του 2008, ήταν Πρέσβης, Μόνιμος Αντιπρόσωπος της Κύπρου στα Ηνωμένα Έθνη. Παράλληλα ήταν διαπιστευμένος ως Πρέσβης της Κύπρου στην Βραζιλία και ως Ύπατος Αρμοστής στην Αγία Λουκία, την Γρενάδα και την Αντίγκουα-Μπαρμπούντα.

Κατά την πιο πάνω περίοδο, διετέλεσε Πρόεδρος της Επιτροπής Ηνωμένων Εθνών για τις σχέσεις με την Φιλοξενούσα Χώρα (2003-2008) καθώς και της Ειδικής Επιτροπής για το Χάρτη των Ηνωμένων Εθνών και την Ενίσχυση του Ρόλου του Οργανισμού (Σύνοδος 2005). Διετέλεσε, επίσης, Πρόεδρος της 15ης Συνόδου των Κρατών Μελών της Σύμβασης των Ηνωμένων Εθνών για το Δίκαιο της Θάλασσας και της 14ης Συνόδου των Κρατών Μελών της Σύμβασης για την καταπολέμηση των διακρίσεων κατά των γυναικών (CEDAW) το 2006. Το 2008 συμμετείχε ως Διαμεσολαβητής του ASP στο Διεθνές Ποινικό Δικαστήριο για το θέμα του Ανεξάρτητου Μηχανισμού Ελέγχου.

Υπήρξε αρχικά Διαμεσολαβητής και αργότερα Σύμβουλος της Πρόεδρου της 61ης Συνόδου της Γενικής Συνέλευσης σε θέματα Δίκαιης Αντιπροσώπευσης και Διεύρυνσης του Συμβουλίου Ασφαλείας, και άλλα θέματα που αφορούν στο Συμβούλιο Ασφαλείας, με ειδική αρμοδιότητα στο θέμα του βέτο. Υπήρξε, επίσης, ένας εκ των Αντιπροέδρων της 62ης Συνόδου της Γενικής Συνέλευσης των Ηνωμένων Εθνών (2007-2008).

Από την 1η Αυγούστου 2008 μέχρι τον Σεπτέμβρη του 2011 ήταν Πρέσβης στην Μόνιμη Αντιπροσωπεία της Κύπρου στην Ευρωπαϊκή Ένωση.

Από τον Οκτώβριο του 2011 ανέλαβε καθήκοντα ως Υφυπουργός Προεδρίας για Ευρωπαϊκά Θέματα, για την ανάληψη της Προεδρίας του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου από τη Κυπριακή Δημοκρατία το δεύτερο εξάμηνο του 2012.

Έχει δημοσιεύσει πολλά άρθρα σε επιστημονικά περιοδικά και Επιθεωρήσεις καθώς και στον Τύπο για θέματα κοινωνιολογίας, δικαίου, φιλοσοφίας, πολιτικής επιστήμης και Ευρωπαϊκής Ένωσης. Είναι, επίσης, μέλος της Ευρωπαϊκής Ομάδας Δημοσίου Δικαίου.

Είναι παντρεμένος με την Καλλιόπη Ευθυβούλου και έχουν έναν γιο, τον Διομήδη, και μια 

κόρη, την Αθηνά.

5 σχόλια:

  1. Να συμπληρώσω πως το ΑΚΕΛ διαφώνησε για τον θεσμό του Συνομιλητή αλλά συμφώνησε για το πρόσωπο.

    Διαφωνία για τον Ανδρέα Μαυρογιάννης εξέφρασαν μόνο οι Οικολόγοι.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Απορία: Κάτι αλλάζει;

    Από τις εκλογες και μετά η πολιτική του ΑΚΕΛ ήταν: ψηφίζουμε τα μνημονιακά μέτρα, θέλουμε έξοδο από το ευρώ λόγω κουρέματος, αλλά κρατάμε αποστάσεις από την κυβέρνηση για το Κυπριακό, και λειτουργούμε αντιπολιτευτικά σε "συμμαχία" με ΕΔΕΚ, Λιλλήκα για τις προθέσεις του Νικου....

    Χθες, είδαμε κάτι δηλώσεις για στήριξη του Νικου για το Κυπριακό και σήμερα είδαμε και το λόγο....

    Πάντως με το πρόσωπο συμφωνούν τόσο το ΔΗΚΟ, όσο και η ΕΔΕΚ...



    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Να μου έβρετε ενα θεμα για το οποιο το ακελ εν ειπεν ψεφκιες παρακαλω! Να μεν καθουμαι τωρα να βρίσκω δημοσιευματα και αναρτήσεις για το ποσο σημαντικο ηταν να μεν εκλεγει ο Νικος, για το ότι ο Νικος θα συνδεσει το κυπριακο με το φυσικο αεριο και θα ξεπουλησει τη χωρα στα δυτικα συμφεροντα, για το ότι η μεγαλη διαφορα του Νικου με τον Μαλα ήταν το κυπριακο, που θα ηταν ΛΥΜΕΝΟ 100% αλλα εστηθηκεν η υστερια με το Μαρι για να ναυαγήσει, να μεν καθουμαι λεω, να βρισκω ουλλα τα παραμυθκια με τη σειρα!!

    Το ΔΗΣΥ υφαρπαξε την ψηφο του κοσμου με τους S300!! Θκιαλεξετε θεματα για τες υφαρπαγες των υπολοιπων!!

    1. Ψηφιζουμε τα πακετα για να μην μπουμε στο μνημονιο.
    2. Ψηφιζουμε το μνημονιο για να μην έχουμε χειροτερο μνημονιο.
    3. Η καθοριστική στιγμή ηταν το κουρεμα όχι το μνημονιο αυτο καθαυτο.
    4. Είμαστεν αντιμνημονιακοι αλλα ψηφιζουμε ολα τα μνημονιακα μετρα.
    5. Είμαστε με τους εργατες αλλα ψηφιζουμε ολες τις μειωσεις μισθων.
    6. Ειμαστε πατριωτες δημοκρατες αντι-ιμπεριαλιστες, αλλά μεσα σε μιση μερα βρίσκουμε ατομο κοινης αποδοχης που ηταν απολυτως εμπιστος του Δημητρη.

    θέλετε τζι αλλα;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. 7. Ο Αναστασιαδης ειναι πουλημένος στην Αμερικανική Πρεσβεία και δεν προκειται να τα βρουμε στο Κυπριακο
    8. Το ΑΚΕΛ πρεπει να ηγηθει των Πατριωτικων Δυναμεων για την εθνικη σωτηρια - βλ.καλοι δηκοϊκοι, καλοι εδεκιτες, ζήτω ο Δωρος Λοίζου.
    9. Ο Αναστασιάδης ειναι ο δικηγορος των πραξικοπηματιών και η εκλογη του θα μας φερει την δευτερη προδοσια της κυπρου που θα ειναι η προδοτική λυση του κυπριακου.
    10. Ο Αναστασιαδης συνεργαζεται με σκοτεινους κυκλους της Ε.Ε ενω εμεις συνεργαζομαστε με τους φωτεινους Κυκλους της Ε.Ε δηλαδη τον Μπαροζο που ειναι φιλος του Δημητρη, φίλος του Χατζηγεωργίου, φίλος της Κυπρου γενικά, δεν ξερουμε γιατι ο Νικος διαλεξε τον ανθρωπο κλειδι στην Ε,Ε της προηγουμενης κυβερνησης, ειναι ενα μυστηριο πραγμα.
    11. Η μονη μας διαφορα με το ΚΚΕ ειναι πως το ΚΚΕ συνεχως λανθανεται και ζητα ταξικό αγωνα και ενοπλη πάλη, εμεις όμως ειμαστε του ειρηνικου δρομου προς το Limni Resort για τα φτωχά λαϊκά στρώματα όπου σας βάζουμε να κοιμαστε.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. "ταξικός αγώνας και ενοπλη πάλη", όχι, όχι, ποτέ... αυτά είναι εκτός πραγματικότητας και το ΚΚΕ είναι εκτός της πολιτικής πραγματικότητας. Ο εντός της πολιτικής πραγματικότητας δρόμος είναι πάντα ειρηνικός, εκμεταλεύοντας με εξυπνάδα τα αστικά δημοκρατικά εργαλεία ώστε να προκύψει ένας διαχειριστικός νομικίστικος τύπος αστικοπολιτικού σχήματος. Ναι, το ΚΚΕ λέει για ταξικό αγώνα, καλώς... αλλά πρέπει να δούμε και την πραγματικότητα ε; ετσι κι αλλιώς η εξυπνάδα είναι το παν.



    ΑπάντησηΔιαγραφή