Ας ιδιωτικοποιηθούν τα πάντα, ας ιδιωτικοποιηθεί η θάλασσα και ο ουρανός, ας ιδιωτικοποιηθεί το νερό και ο αέρας, ας ιδιωτικοποιηθεί η Δικαιοσύνη και ο Νόμος, ας ιδιωτικοποιηθεί και το περαστικό σύννεφο, ας ιδιωτικοποιηθεί το όνειρο, ειδικά στην περίπτωση που γίνεται την ημέρα και με τα μάτια ανοιχτά. Και σαν κορωνίδα όλων των ιδιωτικοποιήσεων, ιδιωτικοποιήστε τα Κράτη, παραδώστε επιτέλους την εκμετάλλευση υμών των ιδίων σε εταιρίες του ιδιωτικού τομέα με διεθνή διαγωνισμό. Διότι εκεί ακριβώς βρίσκεται η σωτηρία του κόσμου… Και μια και μπήκατε στον κόπο, ιδιωτικοποιήστε στο φινάλε και την πουτάνα την μάνα που σας γέννησε.

Ζοζέ Σαραμάγκου

7.10.10

Ω, τι ωραία μέρα!

Όταν βρίσκεις στο γραφείο σου (καθώς και στα γραφεία των υπολοίπων) φωτοτυπημένη την ανακοίνωση του ανδρός Γιώργου Λιλλήκα για τις δηλώσεις Χριστόφια περί εισβολής. Γίνεσαι Τούρκος κάνοντας τη σκέψη πως αυτό αποτελεί σύσταση προς δια-φώτιση καθώς και γιατί γνωρίζεις πως η κίνηση δεν έγινε από κάποια αφέλεια αλλά είναι επαναλαμβανόμενα στοχευμένη!


Όταν ο έξυπνος που διέδωσε την ανακοίνωση, σε όοολο τον όροφο, την έχει φωτοτυπήσει από το προσωπικό του μέιλ, και εσύ βλέπεις ποιος μπάσταρδος είναι. (να πάτε στην επαγρύπνηση να ξεστραβωθείτε ).

Όταν κάνεις μόκο, και αφήνεις εσύ δωράκι πάνω στα γραφεία, το μέρος της ομιλίας Μακαρίου στο Συμβούλιο Ασφαλείας με την καυτή λέξη, συνοδευόμενο από αυτοσχέδιο ποιηματάκι αφιερωμένο στο Γιώργο, φωνάζοντας δυνατά : μωράαα, σκεφτείτε το, γίνεται!

Όταν δεν μιλά κανείς για δέκα συνεχόμενα λεπτά.

Όταν μετά απ΄αυτό, μετατρέπεται το γραφείο σου σε θερινό σινεμά, και οι φωνές σας ακούγονται στον πάνω, κάτω και στους ορόφους του διπλανού κτηρίου.

Όταν ακούς το τελικό επιχείρημα : «ναι, αλλά ο Μακάριος εν ήταν ανθέλληνας, γι αυτό μπορούσε να χρησιμοποιήσει αυτό τον όρο!» και εξακολουθείς να ζεις.

Όταν τα μαζεύεις να φύγεις και φεύγοντας ακούς το αμίμητο από τους φωνασκούντες : «γειά σου, αγάπη μου!» μα τίποτε τσίππαν; Εν να μου πεις ήταν να θκιαβάζουν ανακοινώσεις του Λιλλήκα αν είχαν τσίππαν;

Όταν το ανέκδοτο συνεχίζεται αφού μαθαίνεις πως ο Σαμαράς, εξέδωσε επίσης ανακοίνωση! Δεν έγινε γνωστό αν η ανακοίνωση μοιράστηκε στους δρόμους από γνωστά στελέχη ελληνικής αριστερής  παράταξης.

Όταν έρχεται καπάκι, η ανακοίνωση του Ε.ΛΑ.Μ (Εθνικό Λαϊκό Μέτωπο) η οποία σε καλεί στην οδό Δημοσθένη Σεφέρη – δήμαρχος Λευκωσίας βραβευμένος με το Νόμπελ Λογοτεχνίας για το χτίσιμο του πρώτου ΓΣΠ – με το σύνθημα:

«Ας τους δώσουμε στους Νεοκύπριους (προσπαθήστε να το πείτε αυτό δέκα φορές συνεχόμενες, να δούμε αν βγαίνει) να καταλάβουν ότι αυτήν που αποκαλούν εισβολέα, είναι η μητέρα πατρίδα μας!»

Όταν έρχεται ο Μεντβιέντεφ στην Κύπρο και όλοι οι ΑΚΕΛικοί νοιώθουν μια φούντωση μια φλόγα γιατί ο Μεντβιέντεφ είναι ρώσος και ο Πρόεδρος επιτέλους θα μιλήσει!!!

Όταν περιμένεις και περιμένεις και περιμένεις να δεις, θα πάνε οι ΕΔΟΝίτες στην αντιδιαδήλωση της φασιστικής Ε.ΛΑ.Μ ή θα πάνε πάλι οι αναρχικοί να βγάλουν το φίδι από την τρύπα, γιατί τα ΕΔΟΝόπουλα μελετάνε τα προκαταρτικά κείμενα του Συνεδρίου του Κόμματος, στα οποία, οι φασιστικές οργανώσεις τύπου Ε.ΛΑ.Μ εξισώνονται με το αναρχικό κίνημα;;;

15 σχόλια:

  1. Είναι αυτό που λένε, η καλή μέρα από το πρωί φαίνεται...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Φίλε μου σιγά να μην τους κάνω τη χάρη :)

    Ξέρεις τη μέθοδο των γιόγκις που παίρνουν λίγο λίγο το δηλητήριο για να δημιουργήσουν αντισώματα στα τσιμπήματα των φιδιών. Ε, κάτι τέτοιο!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Μα καλά, αγαπητη Disdaimona, που έπεσες, στον λάκκον των λεόντων;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Όλοι ζούμε στο λάκκον των λεόντων Ανευ,απλά κάποιοι από μας ειναι αναγκασμένοι να ζούν περισσότερο!
    Και να φανταστείς πως δεν έπεσα καν έτσι κατά τύχη!
    Από τη μια είναι και θετικό,που κάποιοι φροντίζουν καθημερινά να σου θυμίζουν την ωμή πραγματικότητα. Από την άλλη,ε,εν θα θκιαολιστείς;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Δεισδαιμόνα κάνω λάθος ή όντως ο Γιώργος Λιλλήκας ήταν το "αγαπημένο παιδί" του ΑΚΕΛ; Θυμάμαι που νοίκιαζα το σπίτι ενός ΑΚΕΛικού (οργανωμένου, όχι φιλο ΑΚΕΛικού) και μου τον εκθείαζε από το πρωί ως το βράδυ... Σε ποιο σημείο ακριβώς έγινε "Ο" κακός; Όταν γύρισε την πλάτη του στο ΑΚΕΛ και πήγε με τον Τάσο, ή πιο πριν - ή μετά; Ρωτάω γιατί έχω την εντύπωση πως ενώ οι θέσεις του π.χ. για το Ανάν στηρίζονταν στην ίδια λογική που σήμερα μας φαίνεται (σωστά) πως εκφράζει μια απορριπτική στάση, πριν γυρίσει τις πλάτες του στο μέλλον (ΑΚΕΛ) τις αντιμετώπιζαν με... κατανόηση(!!!)

    (Σημειώνω πως αυτή είναι μια προσωπική εκτίμηση που μπορεί να είναι λανθασμένη, αν όμως είναι σωστή εκφράζει μια κομματική τύφλωση αλλά και μια "μισαλοδοξία" που δεν συνάδει με το ήθος της αριστεράς όπως την οραματίστηκε εκείνος ο γενιοφόρος που εσύ θαυμάζεις και εγώ προσεκτικά διαβάζω ;) )

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Μπορώ να απαντήσω σύντομα και χωρίς "μάσκες";

    Το Γιώργο Λιλλήκα δεν τον λούζω γιατί σήμερα είναι αντιακελικός, οπως λανθασμένα κατάλαβες. Κι αν είναι αντιακελικός τι;Τον λούζω γιατί είναι ένας μ@@%$ς και μισός! Από κάθε άποψη: πολιτική,ηθική,βιογραφική,κομπιναδόρικη κ.λ.π
    Γνωρίζω την προσωπική σου άποψη/εκτίμηση για τον Λιλλήκα από σχολιασμούς σου σε άλλα μπλοκς. Είμαστε,βλέπει ήδη κάποιους μήνες στο κουρμπέτι...

    Δεν κατάλαβα τα περι της τύφλωσης. Καταρχήν τι θέση έχει ο Μαρξ στις σχέσεις Ακελ-Λιλλήκα; Δεύτερο,γιατί ανακατεύεις το ήθος της αριστεράς που γράφεται ΗΘΟΣ ΤΗΣ ΑΡΙΣΤΕΡΑΣ και πίστεψε με δεν αρκεί μια προσεκτική ανάγνωση στον Μαρξ για να την αποκτήσει κάποιος;!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Πότε ακριβώς είδες σχολιασμούς δικούς μου για τον Λιλλήκα σε άλλα μπλογκ;

    (Για τα υπόλοιπα αρκεί να διαβάσεις πιο προσεκτικά το σχόλιο μου...)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Δέμων,ήμουν ποτέ ανειλικρινής;

    Λυπάμαι που δεν έκανα στρατό και που δεν ξέρω πολεμικές τέχνες και άλλα κόλπα.Ίσως να απεφευγα να μιλήσω. Σόρυ,εδώ θήλυ.
    Η ευγένια και ο σεβασμός δεν μπορούν να δίνονται επιλεκτικά, μια έτσι και μια γιουβέτσι.

    Δεν θεωρώ έντιμη τη στάση σου. Το λέω ειλικρινά και λυπάμαι και που το λέω δημόσια.
    Είναι δικοί σου οι λόγοι και μπορείς να τους χειριστείς ανάλογα,γιατί βγάζεις μια χολή εναντίον της αριστεράς ή όπου ακούσεις το όνομα Μαρξ πάνω από τρεις φορές. Πιστεύεις ότι εγώ είμαι διαθετιμένη να κάνω παιχνιδάκια με κάποιον ο οποίος βγάζει τέτοιο απωθημένο ενάντια σε κάτι το οποίο εγώ "είμαι";
    Μπορείς να το σκεφτείς λιγο αυτό σε παρακαλώ,μήπως μπεις μια φορά στη θέση μου και εξηγηθούμε;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. Disdaimona,

    Εν τζι’ επρόσεξες που τελευταία έσκασε μύτη κι ακόμα ένα [νέο] κατασκεύασμα ονόματι ΠΕΑΜ [Παγκύπριο Εθνικολαϊκό(!) Μέτωπο] που ασυναίσθητα(;) ΜΟΥ θύμισε το γνωστό ΕΛΑΜ; Εκάμαν τζιαι εκδήλωση την οποία χαιρέτησε τζι’ ο Αρχιεπίσκοπος [του 8%], καθώς τζι’ Μίκης Τεμπριωτης [τον οποίο παρουσίασαν κι ως «αρχηγό της Αντίστασης»!] Εν να λάβουν μέρος και στες εκλογές; Πάντως πληθαίνουν οι [κατασκευασμένες] “φωνές αντίστασης”!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. Ναι βέβαια το πρόσεξα, αυτοί πρέπει να έχουν και διασυνδέσεις με "διάφορους" στην Αθήνα, έχουν και γραφείο εκεί. Και βεβαίως είναι υπό την προστασία του Αρχιεπισκόπου,τι ενόμισες,τούτοι εν μανικωμένοι να φάσιν τζαι να σπάσουν!

    Εμυριστήκαν τζαι τα πετρέλαια τωρά,μεν το ξεχνάς!
    Πολύς πατριωτισμός τι να σου πω! Στρατολογούν τζαι τον κάθε αμπάλατο (αφού τον ετοίμασε η παιδεία βεβαίως βεβαίως)να τους κάμνει την "πατρόνα" του έθνους.
    Ατε αφησμε γιατί έχω πολλά νεύρα με τούτους,τζαι να σου πω Ανευ, με ούλλους!
    Το τι ακούν τα αυτάκια μου κάθε μέρα, απο το πατριωτικό μέτωπο μόνο η ψυχούλα μου το ξέρει!

    Λέεις στο τέλος να γίνουμε σαν την Κούβα πριν την επανάσταση, με τα ντόλαρς μας, τα καζίνα μας, τα πορνεία μας τζαι μετά να τα πουκουππίσουμεν να ησυχάσουμε;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. Μα είσαι νευριασμένη οξά φαίνεται μου; :-)

    Είπες ότι ακούεις πολλά κάθε μέρα.
    Να σου πω τζ' εγώ κάτι που μου είπεν προχτές ένας φίλος μου του Ευρωκό.
    Μιλούσαμε για το ενδεχόμενο διάσπασης του κόμματος και αυτός μου είπε ότι άκουσε ότι ο Συλλούρης πρέπει να τα "πήρε" που τους Εγγλέζους για να διασπάσει το κόμμα τζαι να πάει με τον Συναγερμό!!!

    Εκατάλαβες;
    Εκατάλαβα να λαλείς... :-)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  12. Α, Χριστέ μου Χριστέ μου.

    Δεν μπορείς να μη θυμώνεις Μιχάλη, όταν τίποτα πλέον δεν βαδίζει σύμφωνα με κάποιους στοιχειώδους όρους μιας έστω κοινά λογικής αντίληψης των εμπειρικών δεδομένων.

    Έχουμε κάνει πολλά βήματα πίσω σαν κοινωνία,αυτή είναι η δική μου εκτίμηση, και θα το πληρώσουμε αυτό.

    Μυρίζει επαναφορά "προ-πραξικοπηματικής" φάσης η ατμοσφαιρα,βελούδινα πολιτικό πραξικόπημα - 30 ευρώ το μέτρο ξέρω πως κάνει αυτό που χρησιμοποιεί κατά κόρον η αρχιεπισκοπή :)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  13. τους στοιχειώδους όρους χ3 να το εμπεδώσουμε!

    ΑπάντησηΔιαγραφή