Ας ιδιωτικοποιηθούν τα πάντα, ας ιδιωτικοποιηθεί η θάλασσα και ο ουρανός, ας ιδιωτικοποιηθεί το νερό και ο αέρας, ας ιδιωτικοποιηθεί η Δικαιοσύνη και ο Νόμος, ας ιδιωτικοποιηθεί και το περαστικό σύννεφο, ας ιδιωτικοποιηθεί το όνειρο, ειδικά στην περίπτωση που γίνεται την ημέρα και με τα μάτια ανοιχτά. Και σαν κορωνίδα όλων των ιδιωτικοποιήσεων, ιδιωτικοποιήστε τα Κράτη, παραδώστε επιτέλους την εκμετάλλευση υμών των ιδίων σε εταιρίες του ιδιωτικού τομέα με διεθνή διαγωνισμό. Διότι εκεί ακριβώς βρίσκεται η σωτηρία του κόσμου… Και μια και μπήκατε στον κόπο, ιδιωτικοποιήστε στο φινάλε και την πουτάνα την μάνα που σας γέννησε.

Ζοζέ Σαραμάγκου

3.10.13

Ένας πραγματικός και ένας φανταστικός διάλογος

Ένας πραγματικός διάλογος. ( Γονιός αιτείται την απαλλαγή του γιού του από το μάθημα των Θρησκευτικών).

Λειτουργός του Υπουργείου Παιδείας - Μα γιατί δεν θέλετε να κάνει ο γιός σας θρησκευτικά; Θέλετε να μας φαν οι μουσουλμάνοι;!

Γονιός - Σας παρακαλώ κυρία μου, νομίζω να προχωρήσουμε με την διαδικασία.

Λειτουργός - Μα καλά, δεν σας ενδιαφέρει ο γιός σας να σέβεται την Κυπριακή Δημοκρατία; Γιατί δεν σέβεται την Κυπριακή Δημοκρατία.

Γονιός - Ο γιός μου σέβεται την Κυπριακή Δημοκρατία από την πρώτη του δημοτικού. Νομίζω αρκετά την σεβάστηκε. Καιρός, να σεβαστεί και η Κυπριακή Δημοκρατία τα πιστεύω του γιού μου.


Ένας φανταστικός διάλογος μεταξύ ενός λειτουργού κι ενός ψηφοφόρου.

Λειτουργός - Μα γιατί δεν θέλετε να στηρίξετε το κόμμα μας; Θέλετε να μας φαν οι δεξιοί;

Ψηφοφόρος - Σας παρακαλώ κύριε μου, νομίζω να προχωρήσουμε με την διαδικασία.

Λειτουργός - Μα καλά, δεν σας ενδιαφέρει να σέβεστε τα οράματα της αριστεράς και του κόμματος μας; Γιατί δεν σέβεστε τα οράματα του κόμματος μας.

Ψηφοφόρος - Τα οράματα του κόμματος σας τα σέβομαι από την πρώτη του δημοτικού. Νομίζω αρκετά τα σεβάστηκα. Καιρός, να σεβαστεί και το κόμμα σας, τα οράματα του κόσμου.

3 σχόλια:

  1. Πολιτικές διώξεις


    Και άλλοτε στην ιστορία στελέχη της αριστεράς διώχθηκαν και φυλακίστηκαν. Ήταν τότε με τους απεργιακούς αγώνες του ΄48.

    Τότε που δεν ήταν αριστερισμός οι απεργίες και που η αριστερά ήταν ψηλά, πάρα πολύ ψηλά στις συνειδήσεις του κόσμου. Όλων, μορφωμένων, αμόρφωντων, δεξιών, κεντρώων, αριστερών, κανένας δεν τολμούσε να μην σεβαστεί αυτό το κίνημα, έστω κι αν το καταδίωκε, το σεβόταν.

    Σήμερα, τα στελέχη της αριστεράς διώκωνται για προμήθειες ποδοσφαιρικών επιχειρήσεων, που εξασφαλίζουν στους οπαδούς τους το "ταξικό" δικαίωμα να βρίζονται κάθε κυριακή στην κερκίδα!

    Σήμερα ούτε αυτοσεβασμός υπάρχει, ούτε σεβασμός υπάρχει!

    Και στο δημόσιο διάλογο νέκρα. Έμειναν μόνο οι οργανωμένοι οπαδοί, κάτι εδονόπουλα και κάποιοι ελάχιστοι άλλοι, να επιμένουν στο ίδιο και στο ίδιο και στο ίδιο μοτίβο του κυνισμού και του φοβισμένου οπαδισμού.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Ο κυβερνητισμός ή οι επιρροές εξ' εσπερίας;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Ο κυβερνητισμός σύντροφε.

    Το ακελ είχε πάρα πολύ καλά αντανακλαστικά σε ότι αφορα τη δύση. Είμαστε μεγαλωμένοι με το όραμα της ανεξαρτησίας, έχουμε επίγνωση της θέσης του νησιού, κρατήσαμε όσο κρατήσαμε μέσα σε καποιες σχετικες ισορροπίες.

    Ο κυβερνητισμός όμως, μόλις έγινε "κυβερνητισμός εντος της ε.ε" αφοπλισε κάθε ενστικτο και κάθε αντισταση.

    Τώρα μας σερβίρεται το ευρωπαϊκό όραμα και συγκαλύπτεται μέσω αυτού το γεγονός πως ξεχάσαμε ποιοι υπήρξαμε και ποιοι μπορουμε πραγματικα να ειμαστε.

    Ο αριστερά εδωσε μεγάλους αγώνες για την ταυτότητα αυτού του νησιού, που δεν ήταν καθόλου μια δυτική ταυτότητα. Στάθηκε απέναντι στο κρατος, στην εκκλησία στο κατεστημένο διαχρονικά.

    Είναι πολύ δύσκολο να ξεριζώσεις από αυτο το λαο την αυτοσυνειδηση του και να του εμφυτέψεις τώρα τη δύση. Κι όμως, αυτο πραττει η αριστερα σήμερα, λόγω του κυβερνητισμού που πια ταυτιστηκε με το λεγόμενο ευρωπαικό όραμα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή