Ας ιδιωτικοποιηθούν τα πάντα, ας ιδιωτικοποιηθεί η θάλασσα και ο ουρανός, ας ιδιωτικοποιηθεί το νερό και ο αέρας, ας ιδιωτικοποιηθεί η Δικαιοσύνη και ο Νόμος, ας ιδιωτικοποιηθεί και το περαστικό σύννεφο, ας ιδιωτικοποιηθεί το όνειρο, ειδικά στην περίπτωση που γίνεται την ημέρα και με τα μάτια ανοιχτά. Και σαν κορωνίδα όλων των ιδιωτικοποιήσεων, ιδιωτικοποιήστε τα Κράτη, παραδώστε επιτέλους την εκμετάλλευση υμών των ιδίων σε εταιρίες του ιδιωτικού τομέα με διεθνή διαγωνισμό. Διότι εκεί ακριβώς βρίσκεται η σωτηρία του κόσμου… Και μια και μπήκατε στον κόπο, ιδιωτικοποιήστε στο φινάλε και την πουτάνα την μάνα που σας γέννησε.

Ζοζέ Σαραμάγκου

24.10.13

Φαρμακευτική βιομηχανία και Κύπρος: το παράδειγμα ενός φίλου - ασθενή.

Ο φίλος αυτός είναι κάπου στα 30 σήμερα, έχει χρόνια προβλήματα χολής από την εφηβική ηλικία και χρειάστηκε λόγω επιδείνωσης του προβλήματος ιατρική παρακολούθηση και φαρμακευτική αγωγή.

Τα φάρμακα τα οποία λαμβάνει στοιχίζουν 15 ευρώ και είναι της εταιρίας Bayer. Η λήψη των φαρμάκων είναι υποχρεωτική και τα φάρμακα έχουν συγκεκριμένες παρενέργειες. Δεν μπορεί να φάει απολύτως τίποτα, το οποίο περιέχει λίπος γιατί το φαγητό του προκαλεί αφόρητους πόνους, όπως αυτούς δηλαδή που υποτιθεται αντιμετωπίζει με την φαρμακευτική αγωγή. Λίπος περιέχουν σχεδόν τα πάντα. Στην τελευταία μας συνάντηση, εμείς φάγαμε τον περίδρομο κι εκείνος την έβγαλε με ψωμί και νερό. Μέσα σε μια βδομάδα έχασε 7 κιλά...

Και τώρα ας τραβήξουμε την κουρτίνα 1.

Ο γιατρός του τον ενημέρωσε πως ΥΠΑΡΧΕΙ φάρμακο, το οποίο ΔΕΝ έχει παρενέργειες, παρασκευάζεται στην Κύπρο και στοιχίζει 2 ευρώ. Απαγορεύεται όμως η πώληση αυτού του φαρμάκου γιατί προορίζεται για το εξωτερικό και επιπλέον είμαστε δεσμευμένοι με το μονοπώλιο Bayer!!!

Ας τραβήξουμε και την κουρτίνα 2.

Η λεγόμενη ανάπτυξη μέσω της έρευνας και της καινοτομίας που μας πουλούν οι "αναπτυξιαστές" - θα γίνεται δια μέσου μη μονοπωλιακών συμφερόντων; Θα προνοεί το φτηνό προϊόν και το κατάλληλο για τους καταναλωτές προϊόν ή θα προνοεί πως μια ομάδα Εταιριών και μια άλλη ομάδα Αριστοκρατών Επιστημονων θα τα παίρνουν χοντρά για να τρώμε εμείς "ανάπτυξη της έρευνας και της καινοτομίας";

Ας μιλήσουμε για τα γαμημένα τα μονοπώλια - τις 100 εταιρίες που "διοικούν" το στομάχι μας, τη χολή μας, τον καρκίνο μας, τη διατροφή μας, τη ζωή μας!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου