Ας ιδιωτικοποιηθούν τα πάντα, ας ιδιωτικοποιηθεί η θάλασσα και ο ουρανός, ας ιδιωτικοποιηθεί το νερό και ο αέρας, ας ιδιωτικοποιηθεί η Δικαιοσύνη και ο Νόμος, ας ιδιωτικοποιηθεί και το περαστικό σύννεφο, ας ιδιωτικοποιηθεί το όνειρο, ειδικά στην περίπτωση που γίνεται την ημέρα και με τα μάτια ανοιχτά. Και σαν κορωνίδα όλων των ιδιωτικοποιήσεων, ιδιωτικοποιήστε τα Κράτη, παραδώστε επιτέλους την εκμετάλλευση υμών των ιδίων σε εταιρίες του ιδιωτικού τομέα με διεθνή διαγωνισμό. Διότι εκεί ακριβώς βρίσκεται η σωτηρία του κόσμου… Και μια και μπήκατε στον κόπο, ιδιωτικοποιήστε στο φινάλε και την πουτάνα την μάνα που σας γέννησε.

Ζοζέ Σαραμάγκου

22.10.13

«Ευρωπαϊκή Αμνησία» - του Ν.Μόττατου Ν. Μόττα

Ο σοβιετικός στρατιώτης που εικονίζεται στη γνωστή φωτογραφία να υψώνει την κόκκινη σημαία στο Ράϊχσταγκ το Μάη του 1945 λεγόταν Αμπτουλαχίμ Ισμαήλοφ. Ο Ισμαήλοφ, που απεβίωσε πριν τρία χρόνια σε ηλικία 94 ετών, ήταν ένας απ' τους εκατοντάδες χιλιάδεςηρωϊκούς σοβιετικούς στρατιώτες που στραγγάλισαν το τέρας του ναζισμού μέσα στην ίδια του τη φωλιά, στο Βερολίνο.

Πέντε και πλέον δεκαετίες αργότερα, η Ευρώπη – που χρωστάει το γεγονός της ίδιας της ύπαρξης στους «Ισμαήλοφ» του '45, στα 20 εκατομμύρια νεκρούς που έδωσε ο Κόκκινος Στρατός και στα 2 εκατομ. μέλη του Κόμματος των μπολσεβίκων που θυσίασαν τις ζωές τους – φροντίζει να παραδώσει μαθήματα χυδαίου αντικομμουνισμού, εξισώνοντας ναζισμό καικομμουνισμό, δηλαδή τους βιαστές της με τους σωτήρες της.

Επτά σχεδόν δεκαετίες, λοιπόν, μετά το Ράϊχσταγκ έχουμε και λέμε:

η Ευρωπαϊκή Ένωση των 26 εκατομμυρίων ανέργων και των 120 εκατομμυρίων πολιτών που βρίσκονται στο όριο της φτώχειας,

η Ε.Ε. των μνημονίων και της διαρκούς λιτότητας,

η Ε.Ε. των αντεργατικών νόμων και των μονοπωλιακών συμφερόντων,

η Ευρώπη-φρούριο του Δουβλίνο ΙΙ που σηκώνει τείχη απέναντι σε πρόσφυγες και μετανάστες(όταν δεν τους αφήνει αβοήθητους να πνιγούν στη Μεσόγειο),

η Ε.Ε. των τρομονόμων και της αστυνομικής καταστολής,

η «νομπελίστρια ειρήνης» Ε.Ε. των ιμπεριαλιστικών πολέμων σε Ιράκ, Γιουγκοσλαβία, Αφγανιστάν και Λιβύη,

η Ε.Ε. σε χώρες της οποίας ακροδεξιάφασιστικά κόμματα συγκυβερνούν σε κυβερνήσεις και συναποφασίζουν,

η Ε.Ε. σε χώρες της οποίας τα κομμουνιστικά σύμβολα έχουν κυρηχθεί παράνομα,

η Ε.Ε. σε χώρες της οποίας, όπως για παράδειγμα στη Λετονία, προωθείται η τιμητικήαποκατάσταση του ναζισμού και συνεργατών των SS,

είναι η ίδια αυτή Ευρωπαϊκή Ένωση που εξισώνει τον εγκληματικό ναζισμό με τονεπιστημονικό σοσιαλισμό. Ο βιασμός της Ιστορίας απ' τον ευρωενωσιακό αντικομμουνισμό είναι η κατ' εξοχήν πηγή της απαράδεκτης θεωρίας των δύο άκρων που αναπαράγει το τελευταίο διάστημα, όλο και πιο έντονα, η ελληνική συγκυβέρνηση. Χαρακτηριστικό το πρόσφατο δημοσίευμα του σαββατιάτικου «Ριζοσπάστη» για το πρόγραμμα «Ευρωπαϊκή Μνήμη» που προωθεί, με έπαθλο 100.000 κοινοτικά αργύρια, την επαίσχυντη αντικομμουνιστική υστερία.

Θα μπορούσε κάποιος να κάνει λόγο για «ευρωπαϊκή αμνησία» απέναντι στην ίδια την Ιστορία. Μόνο που αυτή η «αμνησία» της ΕΕ ούτε αθώαούτε τυχαία είναι. Ο ωμός ευρωενωσιακόςαντικομμουνισμός είναι το λίπασμα που χρειάζεται το έδαφος των μονοπωλιακών συμφερόντωνγια να συνεχίζει να φυτρώνει η κερδοφορία του Κεφαλαίου. Μόνο που σε αυτό ακριβώς το έδαφος εκκολάπτεται επίσης και το αυγό του ναζισμού και του φασισμού.

Σήμερα, η Ε.Ε. νεκρανασταίνει το Ναζισμό, το «γέννημα» εκείνο του μονοπωλιακού Καπιταλισμού, για να φοβερίσει το εργατικό-λαϊκό κίνημα. Εάν ο Καπιταλισμός τους όμως γεννά τους «Χίτλερ» της εκάστοτε εποχής, άλλο τόσο η εργατική τάξη και ο σοσιαλισμός θα γεννά τους εκατοντάδες χιλιάδες «Ισμαήλοφ», τους ήρωες εκείνους που με τίμημα την ίδια τους τη ζωή ξερίζωσαν τον Φασισμό – τον ίδιο τον Καπιταλισμό «στην πιο δόλια και καταπιεστική του μορφή» όπως θα σημείωνε κι' ο Μπρεχτ.

πηγή: Revolution Now

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου