Ας ιδιωτικοποιηθούν τα πάντα, ας ιδιωτικοποιηθεί η θάλασσα και ο ουρανός, ας ιδιωτικοποιηθεί το νερό και ο αέρας, ας ιδιωτικοποιηθεί η Δικαιοσύνη και ο Νόμος, ας ιδιωτικοποιηθεί και το περαστικό σύννεφο, ας ιδιωτικοποιηθεί το όνειρο, ειδικά στην περίπτωση που γίνεται την ημέρα και με τα μάτια ανοιχτά. Και σαν κορωνίδα όλων των ιδιωτικοποιήσεων, ιδιωτικοποιήστε τα Κράτη, παραδώστε επιτέλους την εκμετάλλευση υμών των ιδίων σε εταιρίες του ιδιωτικού τομέα με διεθνή διαγωνισμό. Διότι εκεί ακριβώς βρίσκεται η σωτηρία του κόσμου… Και μια και μπήκατε στον κόπο, ιδιωτικοποιήστε στο φινάλε και την πουτάνα την μάνα που σας γέννησε.

Ζοζέ Σαραμάγκου

12.10.13

ΚΙΝΔΥΝΟΣ ΓΙΑ ΤΙΣ ΛΑΪΚΕΣ ΕΛΕΥΘΕΡΙΕΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΦΑΡΜΟΓΗ ΤΟΥ ΔΟΓΜΑΤΟΣ ΤΩΝ «ΔΥΟ ΑΚΡΩΝ» - ΚΕΔΔΕ

Κίνηση για τις Ελευθερίες και τα Δημοκρατικά Δικαιώματα της Εποχής μας.


Η ΚΕΔΔΕ εκτιμά ως εξαιρετικό κίνδυνο για τις λαϊκές ελευθερίες και τα δημοκρατικά δικαιώματα τα παρακάτω:
  1. Την αστυνομική και δικαστική δίωξη πολιτών που συμμετέχουν στο δίκαιο κοινωνικό αγώνα στη Β. Χαλκιδική εναντίον της περιβαλλοντικής καταστροφής που προξενεί η επένδυση της εταιρείας «Ελληνικός Χρυσός ΑΕ», ως «εγκληματιών» και «τρομοκρατών».
  2. Την οργανωμένη επιχείρηση τρομοκράτησης μαθητών σε όλη την Ελλάδα από αστυνομία, εισαγγελείς, παρακρατικούς. Τις πρόσφατες συλλήψεις νέων αγωνιστών σε αντιφασιστικές διαδηλώσεις και συναυλίες και την κατασκευή ψευδών κατηγοριών εναντίον τους.
  3. Τη στοχοποίηση συγκεκριμένων πολιτικών χώρων, τις καταγγελίες για σχεδιασμένες «προβοκάτσιες» της κυβέρνησης και των κρατικών μηχανισμών εναντίον κομμάτων, πολιτικών δυνάμεων και μαζικών οργανώσεων που στηρίζουν τους κοινωνικούς αγώνες, συνδεόντάς τες με διάφορες εγκληματικές πράξεις, όπως της Μαρφίν, εμπρησμών σε καταστήματα κ.α.
  4. Τη χρήση και «νομιμοποίηση» των αντιδραστικών τρομονόμων και ευρωτρομονόμων, τη «νομιμοποίηση» παράνομων πρακτικών παρακολούθησης και «διαρροών» από τις ανακριτικές αρχές και την ΕΥΠ, τις προθέσεις της κυβέρνησης για ένα νέο, πολύ πιο αντιδραστικό νομοθετικό πλαίσιο κατά των εργατικών λαϊκών αγώνων, των πολιτικών κομμάτων και δυνάμεων που εναντιώνονται στην πολιτική της.
  5. Τα δημοσιεύματα, καταγγελίες κομμάτων, πολιτικών δυνάμεων, ακόμη και ερωτήσεις βουλευτών της κυβερνητικής πλειοψηφίας στη Βουλή, για παράνομες τηλεφωνικές παρακολουθήσεις αγωνιστών, στελεχών και μελών κομμάτων από την ΕΥΠ.
  6. Την τρομοκρατία της κυβέρνησης και συγκροτημάτων ΜΜΕ κατά ιδεών, πολιτικών απόψεων, κομμάτων, δυνάμεων και μαζικών φορέων που υποστηρίζουν και αγωνίζονται για την «έξοδο από το ευρώ, την ΕΕ και το ΝΑΤΟ» ή την ανατροπή της μνημονιακής πολιτικής ή την αναγκαιότητα επαναστάσεων και μιας άλλης οργάνωσης της κοινωνίας, με τη στοχοποίησή τους ως «άκρο» που πρέπει «να συντριβεί».
  7. Την επιμονή της κυβέρνησης στην ανιστόρητη θεωρία των δύο άκρων και την προπαγάνδα σε μερίδα του τύπου υπέρ της εξίσωσης φασισμού – κομμουνισμού που προωθεί η ίδια η Ευρωπαϊκή Ένωση.
Όλα τα παραπάνω δείχνουν καθαρά την πολιτική επιλογή της συγκυβέρνησης ΝΔ-ΠΑΣΟΚ για μια «στρατηγική έντασης» στην κατεύθυνση βίαιης αντιμετώπισης των κοινωνικών αγώνων που είναι εν εξελίξει ή θα έρθουν, ως αποτέλεσμα της νέας, πολύ πιο βάρβαρης επίθεσης που ετοιμάζει μαζί με την τρόικα ΕΕ-ΕΚΤ-ΔΝΤ.
Αυτή η πολιτική επιλογή, εξομοιώνοντας τους δίκαιους και μαζικούς κοινωνικούς αγώνες με την εγκληματική βία της Χρυσής Αυγής κάτω από την αντιδραστική θεωρία των «δύο άκρων», αφενόςυποβαθμίζει στην πράξη τον επικίνδυνο ρόλο του νεοναζισμού, χωρίζοντάς τον σε «καλό», «χρήσιμο» και σε «κακό», «επικίνδυνο» ή «βίαιο». Και αφετέρου, στρέφεται εναντίον της μεγάλης κοινωνικής πλειοψηφίας, των αγώνων, των ελευθεριών και των δημοκρατικών δικαιωμάτων της. Αυτή η κατεύθυνση, όχι μόνο δεν εγγυάται την κοινωνική, πολιτική και δικαστική «εξάρθρωση» του νεοναζισμού, του νεοφασισμού και του ρατσισμού, αντίθετα, εγγυάται την αναγέννησή τους με άλλες μορφές, πιο «χρήσιμες» για την κυβέρνηση και το μνημονιακό καθεστώς και πιο επικίνδυνες για τις εργατικές λαϊκές οργανώσεις και αγώνες.
Και ως «άλλο άκρο» της ιδεολογικής, πολιτικής, αστυνομικής και δικαστικής τρομοκρατίας, η κυβέρνηση απαιτεί δηλώσεις νομιμοφροσύνης για την ενσωμάτωση του εργατικού λαϊκού κινήματος και των αντιπολιτευόμενων δυνάμεων στην αντιδραστική πολιτική της με το ψεύτικο δίλημμα «συνταγματικό τόξο ή βίαιη ανατροπή της δημοκρατίας», τη στιγμή που η ίδια καταπατά θεμελιώδεις δημοκρατικές ελευθερίες που επιβλήθηκαν με αγώνες και αίμα στην κοινοβουλευτική δημοκρατία και το Σύνταγμα.
Η ΚΕΔΔΕ θα απευθυνθεί άμεσα σε όσο το δυνατόν περισσότερους μαζικούς φορείς, αγωνιστές και προσωπικότητες, για μια μεγάλη αντικυβερνητική, αντιφασιστική, δημοκρατική διαδήλωση, στο προσεχές διάστημα, ως συνέχεια αλλά και νέα έναρξη του αγώνα για την ακύρωση και ήττα αυτής της πολιτικής, για μια αντεπίθεση και νίκη των λαϊκών ελευθεριών και των δημοκρατικών δικαιωμάτων της εποχής μας.
*
Για τους λόγους αυτούς, μαζί με την Κίνηση Ενωμένοι Ενάντια στο Ρατσισμό και τη Φασιστική Απειλή, την Εναλλακτική Κίνηση Δικηγόρων και την Πρωτοβουλία Δημοσιογράφων για την Ανατροπή, την ερχόμενη Τετάρτη 16 Οκτωβρίου 2013, στις 12 μ.μ. στον 3ο όροφο της ΕΣΗΕΑ, Ακαδημίας 20, καλούμε σε συνέντευξη Τύπου με θέμα:
ΚΙΝΔΥΝΟΣ ΓΙΑ ΤΙΣ ΛΑΪΚΕΣ ΕΛΕΥΘΕΡΙΕΣ
ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΦΑΡΜΟΓΗ ΤΟΥ ΔΟΓΜΑΤΟΣ ΤΩΝ «ΔΥΟ ΑΚΡΩΝ»
πηγή: ΚΕΔΔΕ

1 σχόλιο:

  1. Το δόγμα των δυο άκρων βολεύει πολιτικούς του στυλ Βενιζέλος

    ΑπάντησηΔιαγραφή