Ας ιδιωτικοποιηθούν τα πάντα, ας ιδιωτικοποιηθεί η θάλασσα και ο ουρανός, ας ιδιωτικοποιηθεί το νερό και ο αέρας, ας ιδιωτικοποιηθεί η Δικαιοσύνη και ο Νόμος, ας ιδιωτικοποιηθεί και το περαστικό σύννεφο, ας ιδιωτικοποιηθεί το όνειρο, ειδικά στην περίπτωση που γίνεται την ημέρα και με τα μάτια ανοιχτά. Και σαν κορωνίδα όλων των ιδιωτικοποιήσεων, ιδιωτικοποιήστε τα Κράτη, παραδώστε επιτέλους την εκμετάλλευση υμών των ιδίων σε εταιρίες του ιδιωτικού τομέα με διεθνή διαγωνισμό. Διότι εκεί ακριβώς βρίσκεται η σωτηρία του κόσμου… Και μια και μπήκατε στον κόπο, ιδιωτικοποιήστε στο φινάλε και την πουτάνα την μάνα που σας γέννησε.

Ζοζέ Σαραμάγκου

25.10.13

Να δω για ποιούς ανεξάρτητους θεσμούς θα μιλούμε, άμα διοριστούν "οι Ρίκκοι" σε τούντην Εισαγγελία...


Θεσπίζεται ευρωπαϊκή εισαγγελία


Αιτιολογημένη γνώμη με τη θέση του κυπριακού κοινοβουλίου στάλθηκε από τον πρόεδρο της βουλής προς τη Κομισιόν σχετικά με την πρόταση της ευρωπαϊκής επιτροπής για τη θέσπιση ευρωπαϊκής εισαγγελίας για παραβιάσεις στον προϋπολογισμό της ΕΕ.

Η πρόταση προβλέπει τη σύσταση μιας κεντρικής ευρωπαϊκής εισαγγελίας η οποία θα επιλαμβάνεται ποινικών αδικημάτων που σχετίζονται με τον προϋπολογισμό και τα συμφέροντα της ΕΕ, ενώ εκτός της κεντρικής δομής θα υπάρχουν και σε κάθε χώρα εισαγγελικοί εκπρόσωποι.

Όπως δήλωσε ο αναπληρωτής πρόεδρος της κοινοβουλευτικής επιτροπής εξωτερικών και βουλευτής του ΔΗΣΥ, Πρόδρομος Προδρόμου εγείρονται μια σειρά από ερωτήματα και ζητήματα που έχει θέσει η κυπριακή βουλή, στο πλαίσιο του αναβαθμισμένου ρόλου των εθνικών κοινοβουλίων και του ευρωκοινοβουλίου, με την ισχύ της συνθήκης της Λισσαβόνας.

«Αυτή» είπε «είναι μια από τις πρώτες φορές που εξασκούμε το δικαίωμα που έχουμε να δώσουμε μια αιτιολογημένη γνώμη».

Σημείωσε πως η επιτροπή θα συζητήσει ζητήματα μεταναστευτικής πολιτικής, τραπεζικής ένωσης και άλλες θεσμικές αλλαγές που θα εφαρμοστούν το 2014.

Της Ελευθερίας Παϊζάνου 


πηγή: Στόκκος Γουότς

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου