Ας ιδιωτικοποιηθούν τα πάντα, ας ιδιωτικοποιηθεί η θάλασσα και ο ουρανός, ας ιδιωτικοποιηθεί το νερό και ο αέρας, ας ιδιωτικοποιηθεί η Δικαιοσύνη και ο Νόμος, ας ιδιωτικοποιηθεί και το περαστικό σύννεφο, ας ιδιωτικοποιηθεί το όνειρο, ειδικά στην περίπτωση που γίνεται την ημέρα και με τα μάτια ανοιχτά. Και σαν κορωνίδα όλων των ιδιωτικοποιήσεων, ιδιωτικοποιήστε τα Κράτη, παραδώστε επιτέλους την εκμετάλλευση υμών των ιδίων σε εταιρίες του ιδιωτικού τομέα με διεθνή διαγωνισμό. Διότι εκεί ακριβώς βρίσκεται η σωτηρία του κόσμου… Και μια και μπήκατε στον κόπο, ιδιωτικοποιήστε στο φινάλε και την πουτάνα την μάνα που σας γέννησε.

Ζοζέ Σαραμάγκου

3.10.13

Δημοκρατία α λα Κυπριακά


  • Δημοκρατία είναι, να είσαι μπίζινεσμαν, πολιτικά διαπλεκόμενος, γαμπρός του Προέδρου, να κερδοφορείς νόμιμα και να βγάζεις από τη χώρα 26 εκατομμύρια πριν το κούρεμα, χωρίς να μπορεί να σε αγγίξει ο νόμος. Δημοκρατία είναι να σου κάνει μαθήματα για τη Δημοκρατία ο Δίπλαρος, ο Θεμιστοκλέους και ο Κυπριανού του δησυ.

  • Δημοκρατία είναι, να μην θέλεις να γίνεις το σύστημα, αλλά να θέλεις να διαχειριστείς το σύστημα, με αποτέλεσμα στο τέλος, να διαχειρίζεσαι χρεωκοπημένες "λαϊκές" επιχειρήσεις με υποθήκες στελεχών σου, που στο τέλος καθίστανται υπόλογοι στο σύστημα. Στο σύστημα που εσύ όπως μας είπες, είχες διαχειριστεί υποδειγματικά. Είπεν το τζαι ο Μπαρόζο αφού ότι ήμασταν υπόδειγμα. Εν τζαι του γελασμάτου..
  • Δημοκρατία είναι, να χτίζεις το μέλλον του τόπου στη βάση εμπορικών συναλλαγών, και να ευελπιστείς σε μια συνεργασία των πατριωτικών δυνάμεων για την επόμενη πενταετία, λαδώνοντας υψηλόβαθμα στελέχη του κόμματος που φλερτάρεις.
  • Δημοκρατία είναι, να σου ανακοινώνει το κυβερνών κόμμα πως οι ΗΠΑ είναι η μόνη υπερδύναμη στον κόσμο και βεβαίως θα της κάτσουμε και να της χαρίσουμε την Κύπρο, όταν η μόνη υπερδύναμη στον κόσμο βρίσκεται στο οφ λόγω χρεωκοπίας.
  • Δημοκρατία είναι, να επιβιώσεις από την πτώση της ΕΣΣΔ αλλά να πάεις για κάτι σιηλιάες ευρώ, επειδή εδώ και 20 χρόνια ανακάλυπτες την τασιηνόπιττα του κυπριακού μοντέλου για τον καπιταλο-σοσιαλισμό.

  • Δημοκρατία είναι, να αποδείξεις πέραν πάσης αμφιβολίας, πως από την στιγμή που η ιστορία σε εξανάγκασε να "σκεφτείς μόνος σου" χωρίς την καθοδήγηση και την προστασία διεθνών συντροφικών κομμάτων, το μόνο που κατάφερες να σκεφτείς, είναι πως να χτίσεις ένα χάρτινο φέουδο. 

Συμπεράσματα για την Δημοκρατία α λα Κυπριακά:

1. Η Δεξιά της Κύπρου μαζί με την μάνα της - την Ελληνική Δεξιά - είναι τα πλέον αντιδραστικά και φασιστικά κομμάτια της σημερινής μπλε Ευρώπης.

2. Αν το ακελ δεν κάνει πολιτική αυτοκάθαρση και δεν αποφασίσει να γίνει ένα μη αστικό και διαπλεκόμενο κόμμα και αν δεν αποδεχτεί να επιβιώσει ως ένα φτωχό κόμμα, που αγωνίζεται για τους φτωχούς και την εργατική τάξη, και, εαν το ακελ δεν κάνει θεωρητική αυτοκάθαρση και δεν καταστεί ένα μαρξιστικό-λενινιστικό κόμμα από Σήμερα - στην Κύπρο θα υπάρχει μόνο η Δεξιά και αυτοί που θα τρών πάτσους που λλόου της.

5 σχόλια:

  1. ΝΟΡΒΗΓΙΑ
    Συνεργασία με φασίστες στη νέα κυβέρνηση

    OΣΛΟ.-- «Κεντροδεξιοί» και φασίστες αναλαμβάνουν τα ηνία διακυβέρνησης στη Νορβηγία μετά από την επίτευξη συμφωνίας για δικομματική κυβέρνηση μειοψηφίας ανάμεσα στην ηγέτιδα του Συντηρητικού Κόμματος Εμα Σόλμπεργκ και τον Σιβ Τζένσεν του νεοφασιστικού Κόμματος Προόδου.

    Θέλω να ξέρω. Το όραμα για μια ανθρωπινη Ευρώπη εντέλει θα το συζητά η αριστερά με τα εκλελεγμένα φασισταριά;; Αρχίσατε να γίνεστε γελοίοι...πλησιάζουν και οι ευρωεκλογές, υπόψιν.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Στην Κύπρο θα υπάρχει μόνο η δεξιά από την στιγμή που ο κάθε αριστερός ή αριστερή παρέα θα θεωρεί ότι αριστερά είναι ο ίδιος τζιαι οι μόνες σωστές καθαρές ιδέες εν οι δικές του. Ακριβώς δηλαδή όπως συμβέννει στην Ελλάδα όπου υπάρχει μόνο δεξιά τζιαι ο Σύριζα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Όταν μιλάς για αριστερή παρέα, εννοείς την εφταμελή Γραμματεία του Πολιτικού Γραφείου του ακελ - οι δύο εκ των οποίων εν υπό σύλληψη;

    Άλλη παρέα με τη δυναμη να καθορίζει τες καταστασεις εγω ενι ξέρω...

    Όι να φτασουμεν στο σημειο της ακροδεξιας, που λαλει πως για τα δεινα της ελλαδας φταιν οι κομμουνιστες τζαι ο εμφύλιος!

    Αν το ακελ θελει να επιβιώσει στη βαση του δογματος του φόβου τζαι του οπαδισμου, το οποιο θα συσπειρωσει όσους συσπειρώσει τζαι ως παρατζιη,χωρίς αρχες, θα λαβει τζαι την αναλογη απαντηση που την ιστορια.

    Τζαι αν το ακελ θελει να μετατρεψει τους καφκαες του κεφαλαιου μεταξύ του, σε αντισταση του λαου, ας την μετατρεψει!

    Ειδες ποττε σου τον Λιλλη σε φωτογραφια ή λάιφ; Αν δεν τον ειδες δε τον, να ξερεις για ποιον κοπελλούιν τραβολουνται σημερα τα στελεχη του ακελ στην στενη.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Επισης, το πιο αισχρο απο όλα, ειναι που βλεπω συντροφους, να καλουν το κομμα να τιμωρήσει τους διεφθαρμενους και να προχωρήσει ακάθεκτο!

    Για μιαν ιστορια για την οποια υπηρξε αποφαση υπουργικου συμβουλίου, για μιαν ιστορια για την οποια το ακελ επιασεν προμηθεια δηλαδη νομιμη μίζα, για μιαν ιστορια για την οποια ουτε καν θα μπορουσε να μπει ζητημα αμφισβητησης "να μεν πιαμεν την προμηθεια"...οταν για τοσα αλλα πολλα πιο σημαντικα δεν μιλα κανενας, ουτε καν μες την κ.ε εν μιλα κανενας να μεν κακοφανιστει το συμβουλιο των σοφών...τωρα θα πουμεν καθαρση για όσους διωκονται τζαι κανενας πραγματικα υπευθυνος δεν θα αναλαβει την ευθυνη.

    Παρα μονο, θα παμε παλε με μαθηματικη ακριβεια, να πληρωσουμεν τες ανασφαλειες των αριστερων που θελουν να χωστουν πίσω που ενα κόμμα, τζαι θελουν να χωστουν χωρις ορους τζαι ορια, τζαι που παλε θα μας λαλουν "δεκανικια" τζαι οχιες...

    ε, όι, εν γινεται...:)

    ΑπάντησηΔιαγραφή