Ας ιδιωτικοποιηθούν τα πάντα, ας ιδιωτικοποιηθεί η θάλασσα και ο ουρανός, ας ιδιωτικοποιηθεί το νερό και ο αέρας, ας ιδιωτικοποιηθεί η Δικαιοσύνη και ο Νόμος, ας ιδιωτικοποιηθεί και το περαστικό σύννεφο, ας ιδιωτικοποιηθεί το όνειρο, ειδικά στην περίπτωση που γίνεται την ημέρα και με τα μάτια ανοιχτά. Και σαν κορωνίδα όλων των ιδιωτικοποιήσεων, ιδιωτικοποιήστε τα Κράτη, παραδώστε επιτέλους την εκμετάλλευση υμών των ιδίων σε εταιρίες του ιδιωτικού τομέα με διεθνή διαγωνισμό. Διότι εκεί ακριβώς βρίσκεται η σωτηρία του κόσμου… Και μια και μπήκατε στον κόπο, ιδιωτικοποιήστε στο φινάλε και την πουτάνα την μάνα που σας γέννησε.

Ζοζέ Σαραμάγκου

29.10.13

Καταδικάζω τις φίρμες απ΄όπου κι αν προέρχονται.

Δεν ξέρω αν απολύθηκε ο Ν.Μπογιόπουλος από τον Ριζοσπάστη. Ας πούμε πως απολύθηκε.

Εμένα τί ακριβώς με ενδιαφέρει σ΄αυτή την ιστορία; Με ενδιαφέρει πως ο Μπογιόπουλος είναι ένας πολύ καλός δημοσιογράφος στους τομείς που μέχρι στιγμής τουλάχιστον εξειδικεύτηκε. Θα γράφει κάπου άλλου τώρα ο Νίκος; Ναι θα γράφει στον Ενικό. Εγώ, εσύ αυτός, αυτή, εμείς, μπορούμε να διαβάζουμε τα πολύ καλά άρθρα του Μπογιόπουλου; Ναι μπορούμε. Μπορούμε να τα αναδημοσιεύουμε; Ναι μπορούμε. Υπάρχουν κι άλλοι καλοί δημοσιογράφοι που ποτέ δεν έγραψαν στον Ριζοσπάστη αλλά τους διαβάζουμε και τους αναπαράγουμε; Ναι υπάρχουν.

Από εκεί και πέρα, δεν με ενδιαφέρει αν δεν θα γράφει στον Ριζοσπάστη, ούτε με ενδιαφέρει αν δεν τα έχει βρει για άλλους πολιτικούς λόγους με την Κ.Ε του ΚΚΕ.

Ούτε ο Πλουμπίδης είναι, ούτε ο Μπελογιάννης είναι γιατί ακούσαμε και τέτοια κουφά...πάντα τους καλούς τους διώχνουνε, τον Πλουμπίδη, τον Μπελογιάννη κ.λ.π

Ναι, αν επρόκειτο για τον Πλουμπίδη, ευχαρίστως να κάνω θέμα. Αλλά δεν πρόκειται.

Επιπλέον δεν θα στερηθώ αυτό, που εμένα με ενδιαφέρει και λογικά πρέπει να ενδιαφέρει και τον Μπογιόπουλο, δηλαδή να γράφει αυτά που θέλει για τους λόγους που αυτός θεωρεί σωστούς κι εγώ να τα διαβάζω.

Τέλος, δεν θα το αντέξω το παραλήρημα με τις έφηβες που κλαίνε για τον Νίκο.

Αν η μισή μου καρδιά βρίσκεται γιατρέ στην γραφειοκρατία, η άλλη μισή στις φίρμες βρίσκεται.

Λέω λοιπόν πως το Βήμα δεν ψευδεται και ο Μπογιόπουλος έχει απολυθεί.

Για να ρωτήσω....αν το ΚΚΕ χαλούσε τις "σχέσεις" του με τον Αγγουράκη ( Ευρωβουλευτή ) θα πειραζόταν κανένας; Ή μήπως ο Αγγουράκης μας πέφτει λίγος; Ή μήπως θα γινόταν θέμα, από όσους προσπαθούν να κάνουν θέμα; Όχι δεν θα γινόταν θέμα. Γιατί;

Γιατί φανς μόνο τα ΜΜΕ δημιουργούν! Τα παιδάκια λοιπόν που μορφώθηκαν από τα ΜΜΕ, που απέκτησαν άποψη από τα ΜΜΕ, που απέκτησαν ήρωες από τα ΜΜΕ και που φυσικά ΚΑΤΑΔΙΚΑΖΟΥΝ ΤΑ ΜΜΕ ως μεγάλοι επαναστάτες...έχουν πάθει τώρα ένα κάτι που τους πήραν τί;; Την αυτοεικόνα τους; Το επαναστατικό τους παιχνίδι; Το χόμπυ τους;

Αν το Βημα δεν ψεύδεται και ο Μπόγιο πήρε πόδι από τον Ρίζο, τότε να μου πείτε πως ο Ρίζος έχασε έναν όμορφο, να το δεχτώ!! 
:)
Παρακαλώ πάρα πολύ μη μου λέτε για "πολιτικές θεωρίες" και τα τοιαύτα. Παιδάκια του πληκτρολογίου είμαστε όλοι! Και εφόσον είμαστε παιδάκια του πληκτολογίου και των ΜΜΕ πάρτε άλλο έναν Κράους για φινάλε:

"Αυτό που λυπήθηκε η σύφιλη, θα το ξεπαστρέψουν τα μήντια. Δεν θα υπάρχει τρόπος να γνωρίζουμε στα σίγουρα τι προκάλεσε την σήψη εγκεφάλων στο μέλλον".

Για όλους εμάς λέει...ακουστε και κανέναν Αγγουράκη καμιά φορά για ποικιλία...


Και τώρα θα το αποτελειώσω...

Είμαι κομμουνίστρια, είμαι ενάντια στην προσωπολατρεία, είμαι ενάντια στην πατριαρχία, τρώω τον Τσόμσκυ τρεις μπουκιές για πρωϊνό και τρεις για βραδυνό, ξέρω και τους δέκα τρόπους με τους οποίους μου κάνουν τα ΜΜΕ τα μυαλά σούπα, τους έμαθα και στους άλλους, είμαι και λίγο αντιεξουσιάστρια, είμαι και φεμινίστρια, είμαι και νέο επαναστατικό υποκείμενο, δεν με κρατάει τίποτα, θα λέω πάντα την αλήθεια, θα αγωνιστώ με κάθε θυσία ενάντια στο κατεστημένο, όποιο κι αν είναι αυτό.

Νίκοοοοοοοο.......:)))

16 σχόλια:

  1. Επαναλαμβάνω και εδώ, σχόλιο που έκανα στο redfly planet:

    Για τον Μπογιόπουλο ισχύει όπως για οποιονδήποτε άλλον η αρχή του δημοκρατικού συγκεντρωτισμού. Πράγμα που πα να πει πως όλα ανεξαιρέτως τα μέλη του ΚΚΕ έχουν καταστατική υποχρέωση να υπερασπίζουν την συλλογική γραμμή του κόμματος στον δημόσιο λόγο τους. Και όχι φυσικά μόνο στα κομματικά έντυπα.
    Αυτό που έκαναν πως δεν καταλάβαιναν οι διάφοροι καλοθελητάδες, είναι πως ο Ν.Μ. (ή ο οποιοσδήποτε άλλος) είναι μέλος του ΚΚΕ όταν γράφει στον Ενικό, όσο είναι και όταν γράφει στον Ρίζο.
    Άρα τίποτε το διαφορετικό δεν θα μπορούσε να εκφράσει.
    Τον κομμουνιστή (δημοσιογράφο ή μη), δεν τον "φιμώνει" καμμία ηγεσία. Ο κομμουνιστής (δημοσιογράφος ή μη) πειθαρχεί συνειδητά στις συλλογικές αποφάσεις.
    Αυτό βέβαια είναι αδύνατο να χωρέσει στο μυαλό του κάθε μικροαστούλη, που νόμισε πως...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Τρας δεν ξερω τί έχει συμβεί και κανεις δεν ξερει εκτος από το ΚΚΕ και τον ίδιο για την ώρα.

      Εγω το βλεπω και καπως αλλιως το θεμα πιο πρακτικά. Αν ευσταθεί το δημοσιευμα του Βηματος, πως ο Μπογιο ήθελε να εργαζεται χωρίς να πληρώνεται καθόλου - γιατί προφανώς εχει ένα μισθό από τον Ενικό - ούτε εγώ ως ΚΚΕ θα το δεχόμουν. Κρατούσε δεν κρατούσε τη γραμμή του κόμματος.

      Δεν γινεται ένας δημοσιογραφος του Ρίζου να πληρώνεται από τον Χατζηνικολάου για να επιβιωνει και να γραφει δωρεάν στον Ριζοσπάστη. Είναι απλό το θέμα είναι θέμα αρχής, ανεξαρτήτως οποιουδηποτε άλλου θεματος.

      Και πολιτική διαφορά να μην προέκυπτε, από τη στιγμή που ζήτησε να μην πληρώνεται και πληρωνόταν από αλλου έπρεπε να φυγει. Πολύ απλά έτσι το βλέπω εγώ. Και ο ίδιος αν ήταν στη θέση του κόμματος καπως έτσι έπρεπε να το δει νομιζω.

      Για τις λεπτομερεις βεβαια δεν θα εμπιστευτώ το Βημα προς το παρόν.

      Διαγραφή
  2. Το ζουμί βρίσκεται στον λόγο για τον οποίο απολύθυηκε: αρνήθηκε (ως κομμουνιστής φυσικά) να υπογράψει ατομική σύμβαση εργασίας. Γιατί; Γιατί το κόμμα καταδικάζει (και πολύ σωστά) την πρακτική των υπογραφών ατομικών συμβάσεων και την κατάργηση των συλλογικών συμβάσεων. Άρα απολύθηκε γιατί παραμένει πιστός στις αρχές του κόμματος. Απολύθηκε γιατί επιμένει να είναι κομμουνιστής. Τράγκικ;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. ακόμη δεν εχει επιβεβαιωθεί αν το Βημα που δεν ξερω τί είδους συμβάσεις έχει με τους εργαζόμενους του, δεν ψευδεται...αν ψευδεται δεσμευεσαι εσύ ότι θα διαμαρτυρηθεί δημοσίως;

      Διαγραφή
  3. O δημοκρατικός συγκεντρωτισμός από τους Κύπριους (τζιαι άλλους εν Κύπρω) αντικομμουνιστές θεωρείται ότι είναι ακελική στενοτζιεφαλιά, συντήρηση, ακόμα τζιαι δεξιά απόκλιση.

    Στην Κύπρον αρκεί να αυτοαποκαλεστεί κάποιος κομμουνιστής, τζιαι οι άλλοι πρέπει να τον προσκυνούν. Η θέση του δεν δεν έχει θέσην σε κανένα συλλογικόν όργανον, καμιάν κομματικήν ομάδαν, ιδίως άμαν είναι δεν έχει καμιάν πιθανότητα να γινεί πλειοψηφική. Την βάλλει στον φιλελεύθερον ή στο μπλόγκ του.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. :) Αν αναφέρεσαι στον Χρυσοστόμου, το έστειλε στην Χαραυγή δηλαδή την εφημερίδα του κόμματος του ως οφειλε να πραξει και η Χαραυγή αρνηθηκε να το δημοσιευσει.

    Την ίδια μερα βεβαια υπηρχε ενα άλλο άρθρο που ηταν ενδιαφερον του γερου του Κουρτελλαρη, του Χρίστου που τωρά εν 95 χρονών τζαι ειπεν τους πως αρνειται να δεχτει μη δημοσιευση γιατι αρνειται να πεθανει τζαι να μεν πει την γνωμη του.

    Αυτα ειναι τα γεγονότα. Μακαρι η Χαραυγη να μεν ήσειν λογοκρισια στον προσυνεδριακο τζαι κανενας εν θα επηενεν πουποτε αλλου να δημοσιευτει. Αλλα δυστυχως εσιει. Ελπίζω στη συνεχεια να αφησει πιο ελευθερο το καταστατικο δικαιωμα των μελων του κομματος να εκφραζουν ελευθερα τις θεσεις τους κατα τον προσυνεδριακο διαλογο, οπως οφειλουν, αν θελουν να ειναι οι ιδιοι ενταξει προς το καταστατικο που υποτιθεται υπηρετουν.

    εν τζαι θελω να τα λαλω τουτα, αλλα αφου ρωτά, λαλώ τα...:)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. εγώ άμα μιλώ για αντικομμουνισμό εννωώ για τον δικό σου κατ΄ακρίβειαν. όχι για τον Χρυσοστόμου. Ο Χρυσοστόμου φκάλλει τα ποθυμένα του που είπεν στο προηγούμενον συνέδριον να ξαναψηφίσουν τον Τάσσον τζιαι εσφυρίσαν του οι Εδονίτες.

      Διαγραφή
    2. ε κοίτα αν εσυ ξερεις τί θελει τζαι τί δεν θελει να πει ο καθενας, να καταργησετε τζαι το καταστατικο τζαι τες κομματικες ομαδες τζαι να γινεις ο Βικτωρας Παπαδοπουλος της κεντρικής επιτροπής.

      μα πε μου εισαι φασιστας τζαι παιζεις μας το εναλλαχτικότητα;

      και από που ως που ανακατευκεσαι εσυ στο τί εν ο κομμουνισμος τζαι τί εν ο αντι-κομμουνισμός; εσύ ειπες εισαι σοσιαλδημοκρατης. έννε; εν που το ππιριλλιν σου ο κομουνισμος; ή εν μες τα πλαισια του φασισμου τζαι τουτον; επειδη μπορεις να αντικαταστησεις την σκεψη όλων;

      Διαγραφή
    3. εξαλλου το επιχειρημαν ηθελεν τον Τασσον εν μπορεις να το πουλησεις δαμε...διοτι δαμε ουτε Φιλελευθερος ένι, ούτε Πολίτης ένι. Πλεον εν παιζει τουντο παιχνιδι το παρον μπλογκ.

      Διαγραφή
    4. Τζαι να σου πω τζαι κάτι τελευταιο τζαι εσένα τζαι όποιου άλλου;; κανει σιορ να φκαλλετε αφθες αμα μιλουμεν για το ακελ...εν σας το πιαννει κανενας το ακελ. Έτσι τζαι αλλιως τα ηθικα όρια εσπασετε τα εδω και πολλην καιρο..χωρις όρια τί να σας καμει καποιος;

      Διαγραφή
    5. "εσύ ειπες εισαι σοσιαλδημοκρατης. έννε;"

      Εσύ το λαλείς που είσαι ειδική να θέλεις ταπέλλες για τον καθέναν. Εγώ είπα σου τί δεν είμαι. Τα υπόλοιπα είναι αυθαίρετα δικά σου. Καλά που θκιαβάζω τζιαι το μπλόγκ σου για να μαθαίνω τζιαι τί είμαι.

      Διαγραφή
  5. Θθου Κύριε φυλακή το στόματι μου! Μα έχει σιόρ, προκηρυχτεί δημόσιος προσυνεδριακός διάλογος [εντός του ΑΚΕΛ] και δεν το πήρα χαπάριν;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. ε τουτον δεν το ξερω εγώ, ξερω πως αρχισαν να δημοσιευουνται καποια αρθρα σχετικα με τα τελευταια θεματα, τζαι μπορει καποιοι που ηταν ανωτατα στελεχη να αρκεψαν...τί να σου πω;...:)

      το ζήτημα ειναι - τζαι εν τζαι σχετικο με την αναρτηση μας - πως μεσα στους δημοσιογραφικους κυκλους μπορεις να μαθεις ότι αγαπας.

      εν τζαι υπαρχουν μυστικα μεσα σε τουτους τους κυκλους, αμα εσιεις επαφη μαθαινεις.

      εξαλλου, αμα καμεις μια βολτα στα κυπριακα ΜΜΕ θα διαπιστωσεις πως πολλα "ονοματα" και καταξιωμενοι δημοσιογραφοι ειναι Μοσχοβίτες - και στις εφημεριδες και στην τηλεοραση. Ε αμα εχεις απορια για κατι ρωτας και μαθαινεις...:)

      Διαγραφή
    2. ή αμα εχουν απορια οι φίλοι σου...διοτι εγω συνηθως ετσι αποριες εν εχω, εν τζιαμε έσσω σου που ετεθηκεν το θεμα της παραβατικοτητας του Χρυσοστομου...ε εν επρεπε να ξερουμε; έπρεπε...

      Διαγραφή
  6. "ακόμη δεν εχει επιβεβαιωθεί αν το Βημα που δεν ξερω τί είδους συμβάσεις έχει με τους εργαζόμενους του, δεν ψευδεται...αν ψευδεται δεσμευεσαι εσύ ότι θα διαμαρτυρηθεί δημοσίως;"

    Ναι εγώ δεσμεύομαι ότι θα διαμαρτυρηθώ δημοσίως, εσύ δεσμεύεσαι ότι θα διαμαρτυρηθείς δημοσίως αν επιβεβαιωθεί;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. να διαμαρτυρηθώ για ποιό πραγμα; τις αποψεις μου τις εχω διατυπωσει στην αναρτηση.

      αν νομίζουν κάποιοι πως ειναι καιρός για επαναστατημένα παιδιά των ΜΜΕ, δεν είναι τέτοιος καιρός. Στον ριζοσπαστη ο κόσμος αμειβεται και συντηρει οικογενειες με 800 ευρω. Η εφημερίδα κυκλοφορει με πολύ λίγα φύλλα και βγαινει στην ουσια ως ενα καθαρά εργατικό δελτιο.

      Επιπλέον - το ΚΚΕ δήλωσε ευθαρσώς πως στην περίπτωση που θα απαιτηθεί κατάλογος των μελών του για να παίρνει επιχορήση ως κόμμα - μετά την ψήφιση από όλους τους άλλους "ελευθερους" αριστερούς του σχετικου νομοσχεδίου - θα αρνηθεί την κρατική επιχορήγηση και ΔΕΝ ΘΑ ΔΩΣΕΙ ΤΑ ΜΕΛΗ ΤΟΥ!

      Δεν έχω τίποτα για να διαμαρτυρηθώ απέναντι στο ΚΚΕ αν πρέπει κάποιοι να φύγουν κάτω από αυτές τις συνθήκες.

      Άλλοι πρέπει να απολογηθούν για την κατ΄εξακολούθηση υποκρισία τους και για τις εξυπηρετήσεις που κάνουν στο κεφάλαιο!

      Διαγραφή