Ας ιδιωτικοποιηθούν τα πάντα, ας ιδιωτικοποιηθεί η θάλασσα και ο ουρανός, ας ιδιωτικοποιηθεί το νερό και ο αέρας, ας ιδιωτικοποιηθεί η Δικαιοσύνη και ο Νόμος, ας ιδιωτικοποιηθεί και το περαστικό σύννεφο, ας ιδιωτικοποιηθεί το όνειρο, ειδικά στην περίπτωση που γίνεται την ημέρα και με τα μάτια ανοιχτά. Και σαν κορωνίδα όλων των ιδιωτικοποιήσεων, ιδιωτικοποιήστε τα Κράτη, παραδώστε επιτέλους την εκμετάλλευση υμών των ιδίων σε εταιρίες του ιδιωτικού τομέα με διεθνή διαγωνισμό. Διότι εκεί ακριβώς βρίσκεται η σωτηρία του κόσμου… Και μια και μπήκατε στον κόπο, ιδιωτικοποιήστε στο φινάλε και την πουτάνα την μάνα που σας γέννησε.

Ζοζέ Σαραμάγκου

13.6.14

Το μήνυμα της Βραζιλίας





2 σχόλια:

  1. Δεν ξέρω αν διάβασες το άθλιο άρθρο του άθλιου αστού Κασιμάτη στην άθλια Καθημερινή, όπου "πιστώνει" τις εξεγερσιακές δυνάμεις στην Βραζιλία στον "αριστερισμό" και τον συριζα-τσίπρα στον "αριστερισμό". Φυσικά και αυτές οι δυνάμεις δεν "πιστωνονται" στο κόμμα του τσίπρα, που στηρίζει το κόμμα που είναι στην κυβέρνηση στην Βραζιλία όπως είναι εμφανές στην μεταφορά σου από το γιουτούμπ, πράγμα που ο άθλιος Κασιμάτης δεν "θέλει" να ξέρει, αλλά πέρα από αυτό το άρθρο είναι πρωτοφανές σε χρυσαυγίτικο υβρεολόγιο (τεμπέληδες και ηλίθιους ονομάζει τους "αριστεριστές") και σαν να απευθύνεται σε σένα και τον Αντώνη, αφού αναφέρεται στο ξεκούδουνο στην Κύπρο ( "η Κύπρος είναι μακριά") και φαίνεται να απαντά στην αρθρογραφία για την έννοια του "αριστερισμού'', αλλά και στην σημασιολογία που έδωσες στον αριστερισμό σε σχέση με την Βραζιλία. Άντε, και άλλα τέτοια! χαίρομαι για σας και σας συγχαίρω για την επίθεση που δεχτήκατε, αφού όταν σε βρίζει ένας τέτοιοις αρουραίος κάτι έχεις κάνει καλά..

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. δεν το ειδα όχι. Εδω Γιάννη ο ίδιος ο Συριζα πουλά "αριστερισμό" δεν θα πουλήσει ο κανένας Κασιματης "αριστερισμό του Συριζα"; Τελικά διερωτώμαι, υπάρχει καποιος ειδικος κατασταλτικός μηχανισμός μεσα μας, και δεν θελουμε να δουμε καποιες απλες αληθειες - δεν με νοιαζει αν θα τις κρινουμε ή αν δεν θα τις κρινουμε - απλα να τις δεχτουμε με νοιαζει.

      Γιατι καποιος μπορει να θελει εναν τετοιο Συριζα για παραδειγμα, να θελει μια "ανθηρή" οικονομια τύπου Βραζιλίας, ας το πει ομως κι εγώ το δεχομαι, ως αποψη, ως θεση, ως επιλογή.

      Αλλά να το πει. Πως εχει ως προτυπο μια "ισχυρη" χωρα με τόση φτωχεια, τόση εξαθλίωση, τόση καταστολή κ.λ.π γιατί π.χ αυτό ειναι σημερα ο λεγόμενος "τριτος δρομος". Να μην πουλανε φουμαρα για "εξεγερσεις".

      Και η δεξια την ιδια δουλεια κάνει. Μας πουλάει "σταθερότητα" εναντιον του "αριστερισμου" ταχα μου, ταχα μου.

      Διαγραφή