Ας ιδιωτικοποιηθούν τα πάντα, ας ιδιωτικοποιηθεί η θάλασσα και ο ουρανός, ας ιδιωτικοποιηθεί το νερό και ο αέρας, ας ιδιωτικοποιηθεί η Δικαιοσύνη και ο Νόμος, ας ιδιωτικοποιηθεί και το περαστικό σύννεφο, ας ιδιωτικοποιηθεί το όνειρο, ειδικά στην περίπτωση που γίνεται την ημέρα και με τα μάτια ανοιχτά. Και σαν κορωνίδα όλων των ιδιωτικοποιήσεων, ιδιωτικοποιήστε τα Κράτη, παραδώστε επιτέλους την εκμετάλλευση υμών των ιδίων σε εταιρίες του ιδιωτικού τομέα με διεθνή διαγωνισμό. Διότι εκεί ακριβώς βρίσκεται η σωτηρία του κόσμου… Και μια και μπήκατε στον κόπο, ιδιωτικοποιήστε στο φινάλε και την πουτάνα την μάνα που σας γέννησε.

Ζοζέ Σαραμάγκου

12.6.14

Aπεργία στα τρία αεροδρόμια του Ρίο ντε Τζανέιρο

Φοβού τις αλάνες. Μα εν πολλά "αριστεριστές" τούτοι οι Βραζιλιάνοι εργαζόμενοι! Απεργούν την μέρα που αρχίζει το Μουντιάλ; Να μεν σκέφτονται τον κόσμο που θα ταλαιπωρηθεί καλέ, την σοβαρότητα της κατάστασης, την δυσφήμιση της χώρας, την FIFA; Ενώ εμείς; Ξεπουλούμε οριστικά τις Κυπριακές Αερογραμμές και δεν άνοιξε ρουθούνι. Διότι εμείς είμαστε σοβαροί άνθρωποι, με μέτρο και τάξη και θα οδηγήσουμε την χώρα μας στάδιο-στάδιο, σιγά-σιγά στην αντίσταση και την ανατροπή. Έχουμε χάζιν...
Ίσhιαλλα να κάμουν κατάληψη οι Φαβέλες στα γήπεδα και να παίξουν τη δική τους "μπάλα"!


Aπεργία στα τρία αεροδρόμια του Ρίο ντε Τζανέιρο, λίγες ώρες πριν την έναρξη του Παγκόσμιου Κυπέλλου αποφάσισε το συνδικάτου του προσωπικού εδάφους με αίτημα την αύξηση των μισθών και βελτίωση των συνθηκών εργασίας.
Καθησυχαστικές προσπαθούν να εμφανιστούν οι αεροπορικές εταιρίες που κάνουν λόγο πως το 80% του προσωπικού θα εργαστεί κανονικά ενώ έχουν καταρτιστεί σχέδια έκτακτης ανάγκης για την εξυπηρέτηση των επιβατών.
Την αναστολή των κινητοποιήσεών τους εξήγγειλαν χθες οι εργαζόμενοι στο μετρό του Σάο Πάολο όπου θα φιλοξενηθεί η πρεμιέρα του παγκόσμιου κυπέλλου μεταξύ της Βραζιλίας και της Κροατίας. Οι εργαζόμενοι πραγματοποίησαν πενθήμερη απεργία με αίτημα αυξήσεις στους μισθούς ενώ προειδοποιούν πως θα ξεκινήσουν και πάλι κινητοποιήσεις αν η διοίκηση του μετρό δεν ανακαλέσει την απόλυση 42 εργαζομένων.

πηγή

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου