Ας ιδιωτικοποιηθούν τα πάντα, ας ιδιωτικοποιηθεί η θάλασσα και ο ουρανός, ας ιδιωτικοποιηθεί το νερό και ο αέρας, ας ιδιωτικοποιηθεί η Δικαιοσύνη και ο Νόμος, ας ιδιωτικοποιηθεί και το περαστικό σύννεφο, ας ιδιωτικοποιηθεί το όνειρο, ειδικά στην περίπτωση που γίνεται την ημέρα και με τα μάτια ανοιχτά. Και σαν κορωνίδα όλων των ιδιωτικοποιήσεων, ιδιωτικοποιήστε τα Κράτη, παραδώστε επιτέλους την εκμετάλλευση υμών των ιδίων σε εταιρίες του ιδιωτικού τομέα με διεθνή διαγωνισμό. Διότι εκεί ακριβώς βρίσκεται η σωτηρία του κόσμου… Και μια και μπήκατε στον κόπο, ιδιωτικοποιήστε στο φινάλε και την πουτάνα την μάνα που σας γέννησε.

Ζοζέ Σαραμάγκου

9.10.13

Εκαταντήσαμεν Αμερική δαμέσα...

Εγίναμεν Αμερική δαμέσα...το επόμενο στάδιο ειναι να κρίνουμε την πολιτική από τα ροζ σκάνδαλα και που το αν η πρώτη κυρία εχει σκυλάκι και τρώει οικολογικά!

Ποιός φταίει που το υπόλοιπο ενος λογαριασμού για μια ανακαίνιση του πρωην προέδρου εκατάντησε "πολιτική είδηση"; Ποιός φταίει για αυτο το χάλι της πολιτικής μας κουλτούρας;

Εμείς! Εν εμεις που προχτές εθεωρούσαμεν "πολιτικό σκάνδαλο" να έχει μη εξυπηρετουμενο δάνειο ένας στη Συνεργατική, λες και εν ενδειξη πολιτικής σοβαρότητας, αν κρατάς ή αν δεν κρατάς για ένα δάνειο. Μιλήστε για την πολιτική του αλητεία βάση των θέσεων του. Το να μιλάτε για τα μη εξυπηρετούμενα δάνεια του Θεμιστοκλέους εν κιτρινισμός!

Και αντίπροχτες, είπαμεν τον άλλο υπόκοσμο, γιατι εν επλήρωσε το ΦΠΑ.
Για το ότι ως αντίπροχτες εν ήταν "εχθρος του κόμματος" ενω ας πούμε εμείς για κάποιους ήμασταν...πάλε τίποτε. Για το ότι εκάμναμεν προεκλογικά γκαλά με τα κοπέλια του Φανιέρου που ήταν τζαι "μέλη" του κόμματος - όι τίποτε εξωακελικοί που εν τους πέφτει λόος για το κόμμα μας!!! εν πειράζει...φτάνει να πληρώνουν το ΦΠΑ!

Πόσους συντρόφους ξερετε που δεν κρατούν να πληρώσουν το ΦΠΑ; Χιλιάδες.


Θέλουμε κίτρινη προπαγάνδα; Να τη λουθούμε πίσω.


Η κίτρινη προπαγάνδα ξέρετε εν κυκλοφορεί μόνο στες εφημερίδες. Η κίτρινη προπαγάνδα εβούηξεν πως για παράδειγμα την προηγούμενη των εκλογών ο Φιλελεύθερος θα έφκαλεν άρθρο για 93 χιλιάδες ευρώ που εχάρησεν το ΦΠΑ στον άντρα της Σωτηρούλας, αλλά επενέβην ο μηχανισμός τζαι εθάφτηκεν!..

Τούτον εν το ζήτημα του ότι "δεν είναι ώριμες οι συνθήκες" εντέλει;; Πως οι συνθήκες της επίσημης και ανεπίσημης πολιτικοποίησης του κόσμου είναι πκιον ο κιτρινισμός τζαι ο οπαδισμός; Όπου σταθείς τζαι όπου βρεθείς ένας καφενές εκφασισμένων κριτηρίων τζαι λόγου;!

Ποιός φταίει;

Εμείς! Εν με την φτωχολογιά που έσιεις να κάμεις κύριε, τζαι με ένα κόσμο κατεστραμμένον που την παιδεία τζαι τα σχολεία!!

Εν τζαι εν με την αριστοκρατία που θα "κρατά" τους αστικούς τύπους τζαι το σαβουάρ βιβρ!

Εν θέλεις ταξική μόρφωση;; Θα έσιεις λούμπεν και αστικόν υπόκοσμο, εντός και εκτός του κόμματος σου, να σου καθορίζει την πολιτική και το μέλλον!!! Διότι αυτόν εθκιάλεξες. Κάμνε κουπί τωρά...

17 σχόλια:

  1. Το κόμμα του Λαού, στο συνέδριο του, πριν πάρει πολιτικές αποφάσεις, να καταρτήσει ενα καταστατικό πολιτικού ήθους πρώτα...

    ήμουνα νεια και γέρασα...η προικα, ο λοαρκασμός στην τράπεζα, οι οικογενειακες επιχειρήσεις, η μέση κυπριακή οικογενεια, οι μάππες, τα στοιχήματα, ο μικροαστισμός, ο άδρωπος της ζωής μες τα μπούκκικα τζαι να παίζει πιλότταν στον καβενεν, η γεναίκα έσσω να κάμνει κουπέπια της πογο, χοροεσπερίδες και ούτω καθεξής...

    το πιο συγκλονιστικό στην ιστορία του Φαντούση ειναι να δεις την ίδια την αριστερα μεσα που το βιογραφικο του παπα του Φαντούση τζαι με ποιες αρχες και κριτήρια ηταν καποιος μελος του ακελ καποτε, τζαι μεσα που το βιογραφικο του ιδίου του Φαντούση...αυτα ειναι τα λεγόμενα πολιτικά πεπραγμενα επί της ουσίας του θέματος...το χάος που χωρίζει τες θκυο ιστορικες περιόδους...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Η νοητική διαφθορά προηγείται της πολιτικής και οικονομικής διαφθοράς.

    Και η απορία παραμένει...

    Βλάκας γίνεσαι επειδή είσαι νεοφιλελεύθερος ή νεοφιλελεύθερος γίνεσαι επειδή είσαι βλάκας;

    Αλλά και η αριστερά, αν δεν αμυνθεί απέναντι στη δική της νοητική διαφθορά δηλαδή στην αποδοχή της αστικής λογικής περί πολιτικών πεπραγμένων, θα αυτοκαταστρέφεται μέχρι τελικής ενσωμάτωσης δηλαδή μέχρι τελικής πτώσης!!

    Οι κύκλοι των κρίσεων του καπιταλισμού, εξυπακούουν πως λογικά πρέπει να υπάρχουν και κύκλοι κατανόησης των δεδομένων...κανένας δεν είναι αλάνθαστος στην πορεία, πολλές φορές αδυνατούμε να δούμε πως έχουν τα πράγματα, λάθη γίνονται.

    Ένοχος δεν είναι αυτός που στην πορεία θα κάνει λάθη.

    Ένοχος είναι αυτός που, αρνείται την συμμετοχή του, και την νοητική και την πολιτική στην κυκλικότητα, αρνείται να εξελιχθεί και στην τελική γίνεται ουραγός αυτής του της άρνησης αλλά γίνεται και αρνητής των ευθυνών του.

    Η ιστορία δικαιώνει τους τολμηρούς.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Δεισδαιμόνα
      Έχω την εντύπωση ότι στην προσπάθεια σου να υποστηρίξεις σωστές θέσεις (κιτρινισμός, χαμηλή πολιτική κουλτούρα, απλουστευτικές αντιλήψεις για το «δικός μας» και «εχθρός μας», πολιτικοποίηση του υποκόσμου κλπ) επιλέγεις λάθος τρόπο, με το να μετατρέπεις το Φαντούση σε μάρτυρα.
      Από τη στιγμή που επέλεξαν να τον φέρουν για κατάθεση με τον τρόπο που τον έφεραν και να τον αφήσουν να φύγει με τον τρόπο που τον άφησαν, δεν υπήρχε περίπτωση να μην σχολιαστούν όλα τα υπόλοιπα. Δεν είναι το ότι χρωστούσε στον ΦΠΑ όπως τόσοι άλλοι, είναι το ότι χρωστούσε 300 ολόκληρες χιλιάδες και εκκρεμούσε εναντίον του ένταλμα σύλληψης από το οποίο διέφευγε. Αυτό τον διαφοροποιεί από τις «χιλιάδες άλλους συντρόφους που δεν κρατούν να πληρώσουν το ΦΠΑ». Το ότι είχε εκτίσει παλιότερα ποινή στη φυλακή για έγκλημα του κοινού ποινικού δικαίου, επίσης δεν μπορούσε να μην σχολιαστεί, διότι αυτό άπτεται της ποιότητας της μαρτυρίας βάσει της οποίας εκδόθηκε ένταλμα σύλληψης εναντίον κάποιων ανθρώπων χωρίς προηγουμένως να ανακριθούν. Σε τελευταία ανάλυση δεν πρόκειται για το Φαντούση, αλλά για εκείνους που τον χρησιμοποίησαν.

      Διαγραφή
  3. Μετατρέπω τον Φαντούση σε μάρτυρα;;;

    Πού το ειδες αυτο;; Μα εν ελληνικα που γραφω Απόλλωνα μου. Οταν ονομαζεις καποιον "κοπέλλιν του Φανιέρου" και "λούμπεν υπόκοσμο" το μετατρέπεις σε μαρτυρα;;;

    Όταν γραφω ευθαρσώς - πως η βιογραφια του παπά του Φαντούση και η βιογραφία του ίδιου του Φαντούση εν η φωτογραφία μας - τί ακριβως προσπαθώ να θίξω;;

    Ειπαμε πως το να καμνουμε πολιτικα ρεπορταζ εννε πολιτική. Το αν τον εφερε η Εισαγγελια να καταθεσει ή αν ο ίδιος ήθελε να εκμεταλλευτη τον Φάκελο Άλκη για να γλυτωσει τα χρωστουμενα στο ΦΠΑ ολίγον με ενδιαφέρει.

    Και στη μια και στην αλλη περιπτωση - υπαρχει επισημη διαπλοκή του υποκόσμου με τους θεσμούς του κρατους. Και ειναι και νομιμη!!

    Ο Φαντούσης σε αυτην την κουβεντα ειναι ο πιο κατάπτυστος από όλους. Όχι για κανένα άλλο λόγο, αλλά γιατί, οταν η οικογενεια σου εχει τετοια προίστορία και συ καταλήγεις να είσαι μεσα στο κοινωνικο βοθρο πάει να πει πως δεν αξιζεις ουτε για φτυσιμο! Ποσο μαλλον να τον καμω μαρτυρα.

    Απο εκει και περα μπαινουν αλλα ερωτηματα. Που ειναι φως φαναρι μπροστα μας. Καθε μερα ανοιγει και μια κουβεντα που αφορα "ακαταλληλα ατομα" μεσα στην αριστερα. Ειναι λίον δηλαδη να εισαι προεδρος ενος αριστερου σωματείου;; Εν ηξερεν το ΑΚΕΛ ποιος εν ο Φαντουσης;;

    Υπαρχει δαμε επισημη διαπλοκη μαυρου και νομιμου χρηματος με την εγκριση του κόμματος. Συγνωμη αλλα υπαρχει, περαν απο το θεμα της Δρομολαξιας. Τα ίδια εκαμαν τζαι με την Ομονοια. Και πιθανον τα ιδια να εκαμαν και με αλλα ζητήματα.

    Εν θεμα αν επιασεν μιζαν ο άλφα ή ο βήτα ή το θεμα ειναι η απόλυτη διάβρωση; Ε σορυ αλλα υπαρχει εξωφθαλμη διάβρωση. Στο όνομα του "καλου" του κόμματος.

    Όπως ειπεν και καποιος φίλος ειρωνικα: Το κόμμα θελει πορους για το καλο του λαου. Τουτες οι μιζες ειναι δικές τους και δικές μας. Δεν μπορει κανεις να μας τις πάρει...

    Αρα Απολλωνα εν εγκρινω την απολογικτική πολιτική που παντα φταιν καποιοι αλλοι, καποιοι που μας χρησιμοποιουν κ.λ.π.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ειπαμε πως το να καμνουμε πολιτικα ρεπορταζ εννε πολιτική.

      Είπαμε πως το να κάμνουμε αστυνομικά ρεπορταζ εννε πολιτική - ειναι το σωστο.

      Διαγραφή
  4. Ξερουμε τί εστί Φανιέρος; Ξερουμε...εμποριο λευκης σαρκός, τζόγος, μαυρο χρήμα, και που ξερω εγω αν δεν εμπλεκεται και με αλλα πραματα ο Φανιερος...

    Τί εγυρεφκεν ο Φαντουσης πρόεδρος της Αλκής, τί εγυρεφκεν ο Φαντουσης να καμνει προεκλογικα παρτυ του Χριστοφια, τι εγυρεφκεν σαν μελος του κόμματος κ.λ.π..

    Υπαρχει τελικα καποιον οριο στις ανοχες αυτου του κομματος ή μονο οσους δεν μας υποστηριζουν - διουν ερανους - γλειφουν μας - εγκρινουμε;

    Πουντην αξιοπρεπεια μας;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Και τελικα μηπως εφκαλεν όνομα ο θεριστης δαμε; Εννοω εμενα...

    Εννε πολλα ευκολο να κατατασσουμεν καποιοιν στην κατηγορια πως "ε λαλει τζαι σωστα πραματα αλλα στην προσπαθεια του να τα πει, γινεται υπερβολικος, αθωωνει τους αλλους, τραβα τα θεματα που τα μαλλια κ.λ.π".

    Ηταν ξεκαθαρο το ποστ, ενι ξερω αν αλλη φορα πρεπει να τα βαλλω πιο κουτσια καθαρισμενα.

    Επιπλεον εν θωρω κανενα να τα βαλλει κατω κουτσια καθαρισμενα...ο αριστερος δημοσιος διαλογος μεσα στα μπλογκς και στο φεισμπουκ εν ανυπαρκτος...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. "όταν η οικογένεια σου έχει τέτοια προϊστορία και συ καταλήγεις να είσαι μέσα στο κοινωνικό βόθρο πάει να πει πως δεν αξίζεις ούτε για φτύσιμο!"
    Γι' αυτό μένω μακριά από αυτό που αποκαλούν "αριστερά" σήμερα. Που όλο και μοιάζει με βόθρο. Λυπούμαι αφάνταστα για την κατάληξη και το συμπέρασμα. Όταν τα έλεγα προ μερικών ετών, κυρίως στου http://aneforiwn.blogspot.com/ είχα εισπράξει του κόσμου τα επίθετα. Το να μένεις μακριά λύνει το πρόβλημα; ΟΧΙ. Τουλάχιστον, όμως, διατηρεί την προσωπική μας ακεραιότητα και την ατράνταχτη πίστη στο καλύτερο μακριά από το βούρκο και τη διαπλοκή.

    Μερικοί (Anef, Απόλλωνας) εξακολουθούν να πιστεύουν στην εσωτερική κάθαρση. Έτσι κατατάσσουν τους άλλους σε υπερβολικούς, ακραίους και καταφεύγουν σε πολιτικά "σεντόνια" με γλώσσα ξύλινη, δυσνόητη και απρόσιτη. Όμως τα δεδομένα τους διαψεύδουν πανηγυρικά. Βυθιζόμαστε! Η αριστερά έχασε το παιγνίδι όταν έπαψε να μιλά τη γλώσσα του απλού ανθρώπου να είναι μαζί με τον απλό άνθρωπο και πέρασε στην εποχή της μίζας και της διαπλοκής. Δεν μπορεί καν να εξηγήσει απλά και καθαρά τα λάθη που έγιναν δίχως να φοβάται. Δεν μπορεί να κοιτάξει στα μάτια το κάθε μέλος, τον κάθε φίλο, τον κάθε οικογενειάρχη και να του πει ότι η συνδρομή που καταθέτει είναι συνδρομή τιμής.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. το να εισπραξεις του κόσμου τα επιθετα ειναι το δεδομενο...και ναι, προσωπικα εχω πολλην θυμο, γιατι εκτος απο επιθετα ακουσα και κατηγοριες στο διαδικτυο του τυπου: τα παιρνει απο τον Αναστασιαδη, γραφει στον Πολιτη, εν οχια του κομματος, παιζει το αριστερη για να χτυπησει το κομμα και λοιπά.

      Το ζήτημα της νοητικης διαφθορας εννε σημερινο μεσα στην αριστερα...εδιηγήθηκα την προσωπική μου ιστορια, οπου εγινεν ερευνα των περιουσιακων μου στοιχειων πριν 200 χρονια μιλούμε, γιατι έκαμα το ατοπημα να εχω σχεση με τον γιο του τότε προέδρου της Αλκής...εννε τωρα, το θεμα των λεφτων μεσα στην αριστερα, ο σεβασμος προς την αστικη ταξη, ο σεβασμος σε αυτους που εχουν χρηματα, ο μικροαστισμος και ο συντηρητισμος κ.λ.π..

      Ε καποια στιγμη, οταν περνα και μια 20ετια ευμαρειας, οταν εχεις ενα ισχυρο κομμα, οταν εισαι καθε τρεις και λιγο μεσα στην κυβερνηση, εν πολλα δυσκολο να μεν διαφθαρεις...

      Υπαρχει απαξιωση εκ μερους του ακελ, των φτωχων ανθρωπων, των φτωχων κομματων και του οτιδηποτε εννεν αρκετα "δυνατο" για τους προσφερει αυτο που τους ενδιαφερει δηλαδη την εξουσια.

      Παρολα αυτα, μεσα στο κομμα, ειπαμεν το εκατο φορες, υπαρχουν και εξαιρετικοι ανθρωποι...

      Διαγραφή
    2. Εμέναν φταίει μου και που είναι και αγράμματη η αριστερά στην Κύπρο. Ένα μεγάλο μέρος της εννοώ. Και όταν λέω αγράμματη, δεν εννοώ τα πτυχία των πανεπιστημίων που άμα μπεις μέσα εννά τα πιάσεις. Εννοώ να ξέρει τι της γίνεται ιδεολογικο-πολιτικά. Τις βασικές αρχές, που λαλούν. Παλιά εξεχωρίζαν πολλοί αριστεροί. Τωρά, μια απ' τα ίδια. Ξανά π' αρκείς. να μεν απογοητευκούμαστε.

      Διαγραφή
    3. Ξανά π' αρκείς. να μεν απογοητευκούμαστε.

      Έτσι ακριβώς!!

      Διαγραφή
  7. Τα όσα λέχτηκαν πιο πάνω [πρώτα από τον Ύποπτο κι ακολούθως από την Blogοδέσποινα Disdaimona] κυριολεκτικά με εξαναγκάζουν να παρέμβω. Και δεν το κάνω γιατί έγινε αρνητική αναφορά στο πρόσωπο μου, ή γιατί επικρίθηκα για τις τοποθετήσεις και προσεγγίσεις μου. Κύρια το κάνω γιατί παρατηρώ να επιχειρείται ο μηδενισμός, ή/και η δαιμονοποίηση και απαξίωση της κομματικότητας, δηλ. της ενεργού συμμετοχής σ’ ένα Αριστερό κόμμα και της οργανωμένης πολιτικής δραστηριοποίησης μέσα απ’ αυτό το Κόμμα... Σε αντιδιαστολή με την πολιτική κομματική δράση ο Ύποπτος προβάλλει και εξαίρει τη δίκη του παθητικότητα και τον μικροαστικό καιροφυλακτισμό του, δηλ. την τάση του να στέκεται τη γωνιά και να (ΣΕ) περιμένει, προφανώς για να σε επικρίνει αν κάνεις λάθος και αυτάρεσκα να πει πόσο έχει δικαιωθεί... Μέσα από εκφράσεις και τοποθετήσεις του τύπου «Γι’ αυτό μένω μακριά από αυτό που αποκαλούν “αριστερά” σήμερα. Που όλο και μοιάζει με βόθρο. Λυπούμαι αφάνταστα για την κατάληξη και το συμπέρασμα. Όταν τα έλεγα προ μερικών ετών, κυρίως στου http://aneforiwn.blogspot.com/ είχα εισπράξει του κόσμου τα επίθετα. Το να μένεις μακριά λύνει το πρόβλημα; ΟΧΙ. Τουλάχιστον, όμως, διατηρεί την προσωπική μας ακεραιότητα και την ατράνταχτη πίστη στο καλύτερο μακριά από το βούρκο και τη διαπλοκή.», μας λέει καθαρά ότι αυτός θα κάτσει στ’ αυτά του [ως κότα;] μέχρι να σάσουν τα πράματα. Και τότε θε να ‘ρθούν οι αδιάφθοροι και οι άμεμπτοι για να μας σώσουν! Αφιερωμένο, λοιπόν, σ’ όλους τους αναμάρτητους:
    http://www.youtube.com/watch?v=iI_YK-VZOU8
    Κι επίσης σ’ όλους τους ξέμπαρκους που τους τρώει το σαράκι: http://www.youtube.com/watch?v=Z5fZQtO_AWA
    Για την ιστορία να αναφέρω ότι ο φίλτατος και συμπαθέστατος κατά τ’ άλλα Ύποπτος, ΟΥΔΕΠΟΤΕ έκαμε πέραν από διαπιστώσεις την όποια διαλεκτική ανάλυση για τα προβλήματα που υπάρχουν εντός του ΑΚΕΛ και το ξεπέρασμα τους...

    Απ’ εκεί και πέρα, αγαπητή Disdaimona, όσο δίκιο κι αν νομίζουμε ότι έχουμε στις όποιες διαπιστώσεις και κριτικές μας, οι κατά μέτωπο επιθέσεις αναπόφευκτα προκαλούν κατά την ταπεινή μου άποψη] άμυνες που οδηγούν σε αφορισμούς, εσωστρέφεια και αλληλο-αποκλεισμούς... Κυρίως εν με ανθρώπους που έχουμε να κάνουμε κι όχι με αγίους και θεούς...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Νομίζω σου απάντησε ο/οι Αθκιάβαστοι.

      Αυτός που πρεπει να σεβαστεί την κομματικότητα ειναι το κόμμα...κανενα δεν εβλαψεν η αληθκεια οποτεδηποτε...ειναι ενα χαλι τα πραματα...

      Προχτες Ανευ, επηα σε ένα σεμινάριο του Προμηθέα με θέμα το ΝΑΤΟ και την Ε.Ε...προσπαθω να αντιγραψω λεξη - λεξη καποιες απο τις παρεμβασεις και θα τις δεις σε επομενες αναρτήσεις...

      Όταν ετελειωσεν το σεμιναριο που κρατησε 3- 3.30 ώρες και εκατσαμεν στον καφέ, ειπα στους συντροφους τζιαμε, πως αν το ακελ εκαμνεν πραξη αυτα που καμνει στα σεμινάρια, αν τα εκαμνεν επιπεδο κομματικού διαλογου, αν τα εκαμνε πολιτική, εγω θα ήμουν η πιο φανατική ακελιστρια στην Κυπρο...

      Ενας ανθρωπος που εν υπερβαρος για παραδειγμα και στεκεται στον καθρεφτη και λαλει - έγινα ένα χάλι, πρεπει να καμω διατροφή τζαι γυμναστική - λεει το ακριβως γιατι αγαπα τον εαυτο του τζαι εννεν κομπλεξικός...

      Ενας ανθρωπος που στεκεται στον καθρεφτη τζαι θωρει κατι που εν του αρεσκει τζαι παει τζαι καταβροχθίζει το ψυγείο πάλε, ε εσιει καποιον προβλημα μη αποδοχης του εαυτου του...

      Εκτος αν συνειδητα καποιος πει "αρεσκει μου ετσι ο εαυτος μου τζαι να σκασετε ουλλοι"...αυτο ειναι σεβαστο...

      Λεω το παραδειγμα για να καταλαβεις επιτελους, πως τα κινητρα δαμε δεν εν κινητρα εχθρας ή κινητρα μη σεβασμού ή ακόμα τζαι μη αγαπης...

      Απλα οι αντικειμενικες συνθηκες Ανευ, καμνουν τες συζητησεις πιο εντονες αλλα τζαι πιο επειγουσες...εν εχουμε χρονο ρε συντροφε πως αλλιως πρεπει να το πουμε δηλαδη;;

      Δαμε παμε για ΝΑΤΟποιηση της Κυπρου τζαι το ακελ παει με το πασο του...να δει τι θα αποφασισει, το συνεδριο, αν θα μιλησει και ποιός κ.λ.π...

      Υπαρχουν σοβαροτατα πολιτικα προβληματα...δεν γινεται να μεν μιλουμε, διοτι το απαιτει η εποχη να μιλουμε!!!

      Ε τζαι ναι, εν θα επιτρεψω σε κανενα Ζεπ να μου ξαναπει οτι γραφω στο Ποντικι και την επομενη φορα που θα μου το πει, θα του πω να στειλει τον λοαρκασμο του Φανιέρου τζαι του Λίλλη...ε μα σορυ αλλα εχουμεν τζαι μεις τα όρια μας...

      Διαγραφή
  8. Δεισδαιμόνα
    Αντιλήφθηκα την τέταρτη παράγραφο του κειμένου σου, όπως και την αναφορά στο βιογραφικό του πατέρα του Φαντούση με διαφορετικό τρόπο από ότι τα εννοούσες και απολογούμαι. Τα «απλά ελληνικά» κάποιες φορές δεν είναι τόσο απλά όσο νομίζουμε.
    Η διαφορά μας ίσως, είναι ότι ιεραρχούμε με διαφορετικό τρόπο τις προτεραιότητες μας. Αυτό που εγώ ιεραρχώ σήμερα σαν πρώτο πρόβλημα, είναι η αντιμετώπιση αυτού που βιώνουμε τα τελευταία πεντέμισι χρόνια. Αυτή τη βίαιη επίθεση του δεξιού κατεστημένου, του βαθέως κράτους, των ΜΜΕ, του Χρυσόστομου Β. Αυτή την απίστευτη χειραγώγηση της κοινής γνώμης, την κατασκευασμένη υστερία και το μίσος, τη διαστρέβλωση των πάντων. Αυτό τον «εκφασισμό κριτηρίων» άποψης που συναντάς όπου βρεθείς και που οδηγεί την κοινωνία σε μονοπάτια που δεν βρέθηκε ποτέ προηγουμένως. Εναντίον αυτών είναι η άμεση μάχη που θέλω αυτή τη στιγμή να δώσω. Συμφωνώ, όχι στην «απολογιτική πολιτική που πάντα φταιν κάποιοι άλλοι, κάποιοι που μας χρησιμοποιούν κ.λ.π.», αλλά όχι τη στιγμή που δέχομαι αυτή τη βίαιη επίθεση να κλείνω τα μάτια και να ασχολούμαι μόνο με τα δικά μου λάθη.
    Συμμερίζομαι πλήρως την άποψη ότι το ΑΚΕΛ έχει χάσει το δρόμο του και συμμετέχω στην ανησυχία και τον προβληματισμό για το πώς θα επανέλθει σ’ αυτόν. Όμως όλοι ξέρουμε ότι η μόνη δύναμη αυτή τη στιγμή που μπορεί να αντιδράσει και να κατεβάσει κόσμο στους δρόμους, είναι το ΑΚΕΛ. Και πρέπει να το κάννει άμεσα. Με τα χάλια που έχει, αυτή τη μάχη δεν κατάφερε μέχρι στιγμής να τη δώσει. Προτεραιότητα μου είναι να συμβάλω στο να μπορέσει να το κάνει. Θα βοηθήσει καθόλου το να απαιτώ να δώσει ταυτόχρονα και όλες τις άλλες μάχες που κάποια στιγμή θα πρέπει να δώσει;
    Ύποπτε
    Ανήκω σε μια γενεά που έχει απηυδήσει με τη ξύλινη γλώσσα. Όμως άλλο είναι κάτι με το οποίο διαφωνείς και άλλο η ξύλινη γλώσσα. Και δεν νομίζω να χρησιμοποιώ τέτοια γλώσσα. Το «δυσνόητη» και «απρόσιτη» που λες, νομίζω είναι θέμα προσωπικού ύφους του καθενός.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Μην απολογεισαι μπορει να φταιω τζαι εγω...εν θα ημουν ποττε καλη δασκαλα - καθηγητρια κ.λ.π...ειμαι σιασιουρα στο γραπτο λογο, γραφω παρα πολλα γλήορα, ποτε δεν ξαναθκιαβαζω τί εγραψα...νομίζω γραφω ενα προφορικο κειμενο όι ενα γραπτο...

      ενι ξερω αν μπορω να το διορθωσω τουτο παντως...:) οπως και ναχει, μιλουμε, καμνουμε διευκρινήσεις και εξηγουμαστεν...κανενα προβλημα δεν υπαρχει.

      Διαγραφή
  9. DIS,

    Κι ΕΓΩ προσυπογράφω τι [ΣΟΥ] έγραψε πιο πάνω ο Απόλλωνας… Λέει πιο αναλυτικά αυτό που εγώ λέω συνοπτικά στην τελευταία παράγραφο του προηγούμενο σχολίου μου...

    Και 2-3 διευκρινήσεις:
    1. Το «σσιασσιουρκόν» σίουρα οδηγεί μας σε λάθη, ορθογραφικά, συντακτικά, έκφρασης και σωστής μεταφοράς κι απόδοσης των σκέψεων μας. Κι εγώ πιο πάνω λόγω μηχανιστικής χρήσης του αυτόματου ορθογράφου έγραψα «αυτά» αντί «αυγά»
    2. «Ξύλινη γλώσσα» μπορεί να είναι και το συνεχές μουρμουρκόν, η χρήση δυσνόητων και ακαταλαβίστικων όρων, η έλλειψη διαλεκτικής από τον λόγο μας, η απουσία εκλαϊκευμένων επεξηγήσεων ή/και προτάσεων, οι γενικεύσεις, οι ισοπεδωτικές και μηδενιστικές προσεγγίσεις...
    3. Όταν ο «υπερβαρος» [φίλος μας] κάνει προσπάθεια να ξεκινήσει δίαιτα τον ενθαρρύνουμε˙ δεν τού λέμε εκ των πρότερων ότι δεν θα πετύχει τίποτα!
    4. Από του προσωπική μου πολιτική και κοινωνική ανάμειξη [δεν θα μπω δράση ή δραστηριότητα] μπορώ κι ΕΓΩ να αναφέρω δεκάδες περιπτώσεις μικροαστικού καθωσπρεπισμού στελεχών του Κόμματος και αγραμματοσύνης και πελατειακές συμπεριφορές... Αυτά τα αντιπαλεύουμε πάνω σε καθημερινή βάση, διαφορετικά παραιτούμαστε και καθόμαστε σπίτι μας και στα «αυγά» μας [σαν κότες!]...
    5. Κι ο ZEP μπορεί να είναι «σιασιουρης», αλλά από την αντίθετη πλευρά... Πες τού ό,τι θες του ιδίου, αλλά πληιζ χωρίς γενικεύσεις!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Εγω δεν εχω τίποτε με τον Ζεπ, ο Ζεπ και άλλοι, μπορει να ξεκινουν απο μια καλή διαθεση, αλλα καποια στιγμη γινεται κουραστικο να προσπαθεις να μιλησεις και απεναντι σου να εχεις μια αχρηστη προκαταληψη...ε κουραζεσαι...

      Κατανοώ τί μου γραφεις. Τα ίδια ομως ισχυουν Ανευ για όλους μας...η προσωπικη επαφη ή γνωριμία ειναι παρα πολλα βοηθιτική..

      Δεν μου ετυχε ΠΟΤΕ ανθρωπος ακελικος ο οποιος να με ξερει προσωπικα, ειτε να θιχτει απο τα γραφομενα μου, ειτε να με παρεξηγησει, ειτε να με πει σπιουνα του Αναστασιαδη...

      Οποταν παντα καμνω υπομονη με ατομα που δεν με ξερουν, αλλα εν ανησυχιτικο οταν αυτο γινεται καπως μοδα εναντια σου απο μεριδα αγνωστων σου ακελικων..

      Κι εγω οταν σε γνωρισα, ειδα ενα ατομο, που δεν θυμίζει τον τροπο που γραφει.
      Καποιος που δεν σε ξερει, μπορει να νομιζει πως εισαι πολλα συντηρητικο άτομο, απο την γραφή σου...ουτε εσυ πρεπει να παρεξηγεις τον κοσμο...ουλλοι ειμαστε κατι παραπανω ή και κατι διαφορετικο και πιο πολυπλοκο απο ενα μπλογκ...

      Ενθαρρύνω τζεινους που ακουουν...όι τζεινους που ακουουν για να ερτουν μετα να αναιρεσουν αυτα που ακουσαν...

      Εχω καταληξει πως αναμεσα στους ακελικους συμπαθω τα ατομα τα οποια εν εχουν καριεριστικες φιλοδοξίες - ειτε σαν εμμισθοι, ειτε σαν μελη του κόμματος. Με τζεινους παω τα πολλα καλά..

      Διαγραφή