Ας ιδιωτικοποιηθούν τα πάντα, ας ιδιωτικοποιηθεί η θάλασσα και ο ουρανός, ας ιδιωτικοποιηθεί το νερό και ο αέρας, ας ιδιωτικοποιηθεί η Δικαιοσύνη και ο Νόμος, ας ιδιωτικοποιηθεί και το περαστικό σύννεφο, ας ιδιωτικοποιηθεί το όνειρο, ειδικά στην περίπτωση που γίνεται την ημέρα και με τα μάτια ανοιχτά. Και σαν κορωνίδα όλων των ιδιωτικοποιήσεων, ιδιωτικοποιήστε τα Κράτη, παραδώστε επιτέλους την εκμετάλλευση υμών των ιδίων σε εταιρίες του ιδιωτικού τομέα με διεθνή διαγωνισμό. Διότι εκεί ακριβώς βρίσκεται η σωτηρία του κόσμου… Και μια και μπήκατε στον κόπο, ιδιωτικοποιήστε στο φινάλε και την πουτάνα την μάνα που σας γέννησε.

Ζοζέ Σαραμάγκου

11.10.13

Το Κυπριακό και το χαμένο παραβάν.

Πανηγυρίζει η Θεοχάρους του ΔΗΣΥ, γιατί με τροπολογία της, ζητά να επιτραπεί από τους ΝΑΤΟικούς και την Τουρκία να μπει η Κύπρος στον ΝΑΤΟικό Συνεταιρισμό. Το αιτιολογικό; Θα βοηθήσει να λυθούν τα προβλήματα ΝΑΤΟ-ΕΕ. Ξέρω ακόμα ένα πρόβλημα που εάν κλείσει, θα βοηθήσει ολόκληρο το ΝΑΤΟ και την ΕΕ. Γιατί όχι, ας κλείσει και το Κυπριακό, αν είναι να βοηθηθεί το ΝΑΤΟ. Εν ανάγκη να ταλαιπωρείται το ΝΑΤΟ να διώχνει τα Τουρκικά στρατεύματα από την Κύπρο. Εν ανάγκη να βασανίζεται η Αγγλία να την διώχνουμε από εγγυητή του προτεκτοράτου; Ειναι ανάγκη η Ελλάδα να φύγει την ομπρέλλα ασφαλείας της από το νησί;Είναι τόσο σημαντικό για εμάς να πάψουμε να είμαστε ένα αεροπλανοφοράκι για τις εκδρομές του ΝΑΤΟ στην Μέση Ανατολή; Ας πάει και το παλιάμπελο...για το καλό μας.

Κ.Κ ( σημείωση στο φέισμπουκ )

Η πάλαι ποτέ απελευθερώτρια του ελληνικού έθνους που κατά τύχη άφησε κάποιους μίζερους απογόνους πάνω στην πέτρα - ρότσον - της μεσογείου, εμάς - η Ελένη των Φτωχών, του Αθανάσιου, της ΕΟΚΑ, του Αυξεντίου και του Παλληκαρίδη, που διεκδίκησε την Προεδρία του κυβερνώντος κομματος φωνάζοντας για την έξοδο της Κύπρου από το Ευρώ και υιοθέτηση κοινού εθνικού νομίσματος, της δραχμής, μαζί με την μητέρα πατρίδα - πανηγυρίζει για την τροπολογία για εισδοχή της Κύπρου στο Συνεταιρισμό. Αυτός είναι ο "κακός και εθνικιστικός" ΔΗΣΥ.

Ο "καλός και κοσμοπολίτης" ΔΗΣΥ - εντέλει μας λέει τα ίδια με τον "κακό". Ελληνοκυπριακό κεφάλαιο, ξύλο στην αριστερά, στα κοινωνικά κινήματα, στους απεργούς, μεσαίωνας στην παιδεία και την υγεία και χαριτωμενιές για εκσυχρονισμό του  κράτους που κατήντησε να σημαίνει μόνο τη μηχανογράφηση στη δημόσια υπηρεσία...

Έφτασε κατά πως φαίνεται η ώρα.

Ματαίως οι αγωνίες, ματαίως οι συζητήσεις, ματαίως οι χαρακτηρισμοί ένθεν και ένθεν του πολιτικού φάσματος.

Το Κυπριακό εντός 2-3 μηνών θα στερήσει από όλους - δεξιά και αριστερά - από όλους μας, δεν βγάζω τον εαυτό μου έξω, το παραβάν πίσω από το οποίο αλλάζαμε και ανταλλάζαμε κάποια ρούχα.

Δεν είναι πια αρκετό, το αντι-μνημονιακό μέτωπο και η ρητορική, που η λεγόμενη σοσιαλδημοκρατική/προοδευτική παράταξη της αριστεράς εντός και εκτός ακελ ( βλ.ερας λευκωσίας ) προσπαθεί να προτείνει ως την απάντηση στα σημερινά προβλήματα του τόπου.

Σύντομα, ο καθένας από μας θα πρέπει να τοποθετηθεί ευθαρσώς για το ζήτημα του 
ΝΑΤΟ και της νατοποίησης του Κυπριακού αλλά και την μορφή του δικοινοτικού ομοσπονδιακού κράτους μετά τη λύση, ως ενός στρατιωτικοποιημένου καθεστώτος με όλα τα συνεπακόλουθα για τον δημόσιο τομέα, τον στρατό,την αστυνομία, την παιδεία, τις διεθνείς σχέσεις της χώρα, τα κοινωνικά κινήματα, το μέλλον της αριστεράς κ.λ.π

Για την δεξιά, είδαμε ήδη τα αποτελέσματα των δικών της "τάσεων" - τον φασίστα κι αν τον πλένεις το σαπούνι σου χαλάς..

Η αριστερά δυστυχώς θα φανεί πιο άτυχη στη συγκυρία - δεν έχουμε εκλογές σύντομα και το δόγμα μιας αριστερής κυβέρνησης δεν μπορεί να συγκαλύψει τα αδιέξοδα της λύσης του κυπριακού εφόσον η χώρα παραμένει στην Ευρωπαϊκή Ένωση δεδομένης και της αλληλοσύνδεσης ΝΑΤΟ - ΕΕ.

Το αν θα επιχειρηθεί η λογοκρισία του ζητήματος ΝΑΤΟ κάτω από την γενική κατηγορία "ανθρώπινη Ε.Ε" είναι μια μεγάλη πιθανότητα. 

Αλλά εικάζω πως είναι πολύ δύσκολο για την αριστερά να πουλήσει σήμερα αυτό το αφήγημα στην κοινωνική βάση.
Αν επιχειρήσει να το πουλήσει, είναι πολύ πιθανόν πως θα φάει τα μούτρα της..

Από την άλλη είναι το φάντασμα του Λάζαρου Μαύρου για τους υπόλοιπους..τί θα συμβεί; Θα πάμε αδιάβαστοι στην αντίπερα όχθη, μοιράζοντας μπροσούρες του Τσε ως άλλοι Φτωχόπουλοι μιλώντας για το αθάνατο έθνος;

Χωρίς παραβάν η αριστερά, για πρώτη φορά.

Ορίστε λοιπόν, που όντως η πραγματικότητα έχει περισσότερη φαντασία και από τους εθνικιστές και από τους σοσιαλδημοκράτες...

Πίσω από όποια εύηχη ρητορική κι αν κρύβονται.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου