Ας ιδιωτικοποιηθούν τα πάντα, ας ιδιωτικοποιηθεί η θάλασσα και ο ουρανός, ας ιδιωτικοποιηθεί το νερό και ο αέρας, ας ιδιωτικοποιηθεί η Δικαιοσύνη και ο Νόμος, ας ιδιωτικοποιηθεί και το περαστικό σύννεφο, ας ιδιωτικοποιηθεί το όνειρο, ειδικά στην περίπτωση που γίνεται την ημέρα και με τα μάτια ανοιχτά. Και σαν κορωνίδα όλων των ιδιωτικοποιήσεων, ιδιωτικοποιήστε τα Κράτη, παραδώστε επιτέλους την εκμετάλλευση υμών των ιδίων σε εταιρίες του ιδιωτικού τομέα με διεθνή διαγωνισμό. Διότι εκεί ακριβώς βρίσκεται η σωτηρία του κόσμου… Και μια και μπήκατε στον κόπο, ιδιωτικοποιήστε στο φινάλε και την πουτάνα την μάνα που σας γέννησε.

Ζοζέ Σαραμάγκου

25.10.13

Κυπριακό λεξικό: λήμμα - Θεματολογία και Τάξεις

Θεματολογία : Ονομάζεται το πλαίσιο  άσκησης πολιτικής δια  του πολιτικού λόγου και καθορίζει τη θέση έκαστου εμπλεκόμενου στην ταξική πυραμίδα.

Στην Ενάλια Νήσο, πρώην μπανανία και νυν μπανανόφλουδα ( τη σάρκα του φρούτου την έχουμε ξεκοκκαλίσει ήδη ) και σύμφωνα με τον πιο πάνω ορισμό, στην Νήσο κατοικούν δύο τάξεις. Οι μεγαλοκεφαλαιούχοι και οι μεγαλοκεφαλαιούχοι.

Ειδιοποιός διαφορά μεταξύ της τάξεως των μεγαλοκεφαλαιούχων α΄ από τους μεγαλοκεφαλαιούχους β΄ είναι η ατζέντα στη θεματολογία τύπου "αντικαθρέφτισμα".

Κάθεται η τάξη των μεγαλοκεφαλαιούχων α΄ απέναντι από την τάξη των μεγαλοκεφαλαιούχων β΄ και ρίχνει η μια στην άλλη την μπανανόφλουδα χωρίς σάρκα που μας απέμεινε.

Σύμφωνα με έναν άλλο ορισμό, - η θεματολογία στην Ενάλια Νήσο της Μπανανόφλουδας λέγεται και "ενδοαστικοί καυγάδες".

Στην Ενάλια Νήσο της Μπανανόφλουδας είναι πάντα πολλά τα λεφτά, ακόμη κι όταν έχουμε ήδη φάει την μπανάνα.

Στην Ενάλια Νήσο της Μπανανόφλουδας δεν έχουμε πια το Οικονομικό Θαύμα εξακολουθούμε όμως να έχουμε τους Οικονομικούς Θαυματοποιούς της Ενδοαστικής Θεματολογίας που εξαφανίζουν ως δια μαγείας όλα τα καθαυτό ταξικά ζητήματα, σε έναν μπανανοπόλεμο που σε προηγούμενες δεκαετίες θα μας ήταν εντελώς άγνωστος. Τότε όταν είχαμε πάνω από δύο πανομοιότυπες τάξεις. Όταν είχαμε κι άλλες τάξεις. Δηλαδή τάξεις που δεν αντιπροσώπευαν τον "συλλογικό κεφαλαιοκράτη".

Στο σύγχρονο "ταξικό" πόλεμο, ταξικός βαφτίζεται ο εχθρός που μας ρίχνει τη φλούδα για να γλυστρίσουμε και κανείς δεν μιλά πια, για τη γεύση των φρούτων.

Στη Νήσο μας, οι τάξεις δεν έχουν πια ούτε χρώματα, ούτε αρώματα, αλλά κυρίως, δεν έχουν  θρεπτικές ουσίες.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου