Ας ιδιωτικοποιηθούν τα πάντα, ας ιδιωτικοποιηθεί η θάλασσα και ο ουρανός, ας ιδιωτικοποιηθεί το νερό και ο αέρας, ας ιδιωτικοποιηθεί η Δικαιοσύνη και ο Νόμος, ας ιδιωτικοποιηθεί και το περαστικό σύννεφο, ας ιδιωτικοποιηθεί το όνειρο, ειδικά στην περίπτωση που γίνεται την ημέρα και με τα μάτια ανοιχτά. Και σαν κορωνίδα όλων των ιδιωτικοποιήσεων, ιδιωτικοποιήστε τα Κράτη, παραδώστε επιτέλους την εκμετάλλευση υμών των ιδίων σε εταιρίες του ιδιωτικού τομέα με διεθνή διαγωνισμό. Διότι εκεί ακριβώς βρίσκεται η σωτηρία του κόσμου… Και μια και μπήκατε στον κόπο, ιδιωτικοποιήστε στο φινάλε και την πουτάνα την μάνα που σας γέννησε.

Ζοζέ Σαραμάγκου

31.10.13

Δεν θα υπήρχε νικητής αν γίνονταν εκλογές - Οργισμένος ο λαός

Πρώτο κόμμα ο Κανένας. Το Οργισμένος μην το πάρετε και πολύ τοις μετρητοίς πάντως.


Οπωσδήποτε η συγκεκριμένη δημοσκόπηση καταγράφει τις υπάρχουσες τάσεις. Χωρίς να ξεχνάμε πως πάντα πίσω από κάθε δημοσκόπηση υπάρχουν και συγκεκριμένα συμφέροντα. Παίζεται πολύ χοντρό παιχνίδι και το τοπίο στο εσωτερικό μέτωπο ανακατατάσσεται βιαιότατα. Τόσο βίαια, που πια η αλλοτινή εικόνα της "ήρεμης επιφάνειας" της κυπριακής κουλτούρας για κοινωνική συναίνεση έχει πάει περίπατο.

Σφάζονται όλα τα παλληκάρια σε όλα τα επίπεδα για την εξουσία. Να πούμε πως λυπόμαστε που σφάζονται μάλλον θα ήταν ψέμμα. Να πούμε πως στηριζόμαστε σε αυτή τη σφαγή, για να δούμε άσπρη μέρα πάλι θα ήταν ψέμμα. Πάντως και το γκρίζο δεν είναι για την ώρα άσχημο. Μόνο "άσπρο" από παντού, έχουμε καταντήσει νοσοκόμοι και ασθενείς με ζουρλομανδίες και φάρμακα για πάσαν σχιζοφρενική νόσο.

Όλα τα χέρια δαγκώνουν τα χέρια που τα τάισαν. Και όλα τα χέρια που δαγκώνουν είναι χορτάτα. Και όλα τα δαγκωμένα συμφέροντα χορτάτα επίσης. Ανεξαιρέτως.

Ο κάθε λαός έχει τη δημοσκόπηση που του αξίζει.


Αν την ερχόμενη Κυριακή είχαμε εκλογές τί θα ψηφίζατε; 

ΔΗΣΥ - 24,6%
ΑΚΕΛ - 15,9%
ΔΗΚΟ - 7,6%
ΕΔΕΚ - 4,2%
ΕΥΡΩΚΟ - 0,4%
Οικολόγοι - 2,6%
Συμμαχία Πολιτών - 4,3%
ΕΛΑΜ - 1,6%
Άλλο - 1,2%
ΚΑΝΕΝΑ - 31,7%
ΔΞ/ΔΑ - 5,9%


Όπως κατέδειξε έρευνα από την Prime Consulting.
Μεγαλώνει η ανασφάλεια των πολιτών έναντι του πολιτικού συστήματος όπως αποδεικνύει δημοσκόπηση της εταιρείας Prime Consulting.
Σύμφωνα με την έρευνα δεν θα υπήρχε νικητής εάν γίνονταν βουλευτικές εκλογές την ερχόμενη βδομάδα, γεγονός που καταδεικνύει την απαξίωση του λαού για τα πολιτικά κόμματα.
Συγκεκριμένα τον ΔΗΣΥ θα ψήφιζαν 24,6%, το ΑΚΕΛ 15,9%, το ΔΗΚΟ 7,6%, τη Συμμαχία Πολιτών 4,3%, την ΕΔΕΚ 4,2% τους Οικολόγους 2,6% το ΕΛΑΜ 1,2% και το ΕΥΡΩΚΟ 0,4%.
Ερωτηθέντες οι πολίτες για τον πολιτικό που θα προτιμούσαν να διαδεχθεί τον Άντρο Κυπριανού, η πλειοψηφία έδειξε την προτίμησή της στο πρόσωπο του Νίκου Κατσουρίδη. 
Σχετικά με τις τελευταίες εξελίξεις στην οικονομική ζωή της Κύπρου, συγκεκριμένα 84,7% των ερωτηθέντων διατύπωσε την άποψη ότι τα πολιτικά κόμματα εμπλέκονται στα περιστατικά διαφθοράς του τόπου.
Παπαδόπουλος-Καρογιάν: 1-0
Το 40,5% των ερωτηθέντων της έρευνας θεωρεί ότι ο Νικόλας Παπαδόπουλος είναι ο καταλληλότερος για να αναλάβει την Προεδρία του ΔΗΚΟ έναντι 17,4% του Μάριου Καρογιάν. Το 32% επέλεξε να μην απαντήσει το ερώτημα.
Σταθερά τα νούμερα προτίμησης Αναστασιάδη

Σε σχετική ερώτηση, ο Νίκος Αναστασιάδης αναδεικνύεται δημοφιλέστερος πολιτικός με ποσοστό 45,3% των ερωτηθέντων να δηλώνει ότι έχει θετική γνώμη για το πρόσωπο του Προέδρου.Ακολουθούν ο Νικόλας Παπαδόπουλος με 44%, ο Λευτέρης Χριστοφόρου με 35,9%, ο Γιώργος Περδίκης με 35,7%, ο Αβέρωφ Νεοφύτου με 35,5%, ο Δημήτρης Συλλούρης με 27,6%, ο Γιαννάκης Ομήρου με 27,3%. 

πηγή

4 σχόλια:

  1. Αν η δημοοσκόπιση έσιει την παραμικρήν επιστημονικήν αξίαν, δείχνει ότι ότι πουν του αδούλωτου κυπριακού λαού τα μέντια, τα κάμνει κτήμαν του. Πέ μου τα μέντια σου να σου πω ποιος είσαι.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ασέρα έζησα με δημοσιογράφους ξερω καλα την φαραν των δημοσιογραφων. Αλλον να θκιαβαζεις τζαι να καμνεις αναλυσεις, αλλον να τα ζεις που μεσα!! Ειναι μια φαρα τζαι μια σαρα!!! Είναι οντως εξουσια διοτι η εξουσια ετσι τους συμπεριφερεται....ξερουν τα παντα, εν υπαρχει ΑΠΟΛΥΤΩΣ ΤΙΠΟΤΕ που να μεν το ξερουν!!! Τζαι φυσικα στηνουν τζαι ξιλωνουν παιχνιθκια!!

      Με την ευκαιρια, τζαι αφου αρκεψαμεν το ζητημα, να ευλογισουμεν τζαι λλιον τα γενια του σταλινικου υπαρκτου!!! Οπου σηκωσεις πετρα στην Κυπρο, κατω που οποιαν εφημεριδα, ραδιο, τηλεοραση θελεις, πουκατω θα εβρεις τζαι εναν αποφοιτο της Μοσχας. Τζαι παλε καλα που εν που τους πιο καλους, ειδεμη θα υπηρχαν μονον οι αλλοι!!

      Τζαι παλε...ειναι μια φαρα τζαι μια σαρα...τζαι υπαρχει λογος. Καποιος έτσι τους εκαμεν τζαι ειναι το πολιτικό συστημαν που τους εκαμεν ετσι!!!

      Διαγραφή
  2. Ήρτεν η ώρα να κατεβώ υποψήφιος...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. μαλλον ηρτεν η ωρα να κατεβουν ουλλοι που το καλαμι νομιζω Γουφι...ουτε εσυ καμνεις για υποψηφιος, ουτε εγω, ουτε κανενα κανονικο πλασμα μες τουντο τοπο...θελεις ειδικες ικανοτητες στην αηθια δαμεσα για να κατεβεις στην πολιτική, αλοσπως εν καμνεις. Οσοι εν τιμιοι τζαι εν ανακατωμενοι με την πολιτική συνηθως αποφευγουν τα πολιτικα αξιωματα, μινισκουν σαν μεσαια στελεχη...κατι ξερουν τα πλασματα.

      Διαγραφή