Ας ιδιωτικοποιηθούν τα πάντα, ας ιδιωτικοποιηθεί η θάλασσα και ο ουρανός, ας ιδιωτικοποιηθεί το νερό και ο αέρας, ας ιδιωτικοποιηθεί η Δικαιοσύνη και ο Νόμος, ας ιδιωτικοποιηθεί και το περαστικό σύννεφο, ας ιδιωτικοποιηθεί το όνειρο, ειδικά στην περίπτωση που γίνεται την ημέρα και με τα μάτια ανοιχτά. Και σαν κορωνίδα όλων των ιδιωτικοποιήσεων, ιδιωτικοποιήστε τα Κράτη, παραδώστε επιτέλους την εκμετάλλευση υμών των ιδίων σε εταιρίες του ιδιωτικού τομέα με διεθνή διαγωνισμό. Διότι εκεί ακριβώς βρίσκεται η σωτηρία του κόσμου… Και μια και μπήκατε στον κόπο, ιδιωτικοποιήστε στο φινάλε και την πουτάνα την μάνα που σας γέννησε.

Ζοζέ Σαραμάγκου

5.10.13

Το ΑΚΕΛ στην αντεπίθεση

Οδεύει κατά πάσα πιθανότητα σε προγραμματικό συνέδριο το κόμμα, με τους εξής άξονες πολιτικής:

1. Αντεπίθεση για την οικονομική πολιτική του Νίκου Αναστασιάδη με επίκεντρο το πόρισμα του Πική για την οικονομία ( διερωτούμαι γιατί δεν το εδώσαν του Στροβ να το γράψει ) για την υπεράσπιση της διακυβέρνησης Δημήτρη Χριστόφια.

2. Το Κυπριακό - αντιπολιτευτική στάση, και όχι υποστηρικτική, θα κρατήσει κατά πάσα πιθανότητα το ακελ, όσον αφορά τους χειρισμούς του Αναστασιάδη για την επίλυση του προβλήματος.

3. Στήριξη των μικρομεσαίων, με πιθανότητα όξυνσης κάποιων απεργιακών μέτρων για τους μικρο-επιχειρηματίες.


Εντάξει.

προαιρετικά μπορείτε να παρακολουθήσετε και το πιο κάτω, χρησιμοποιώντας κυάλια

Καταγγέλω το ΚΚΕ για προσωπολατρεία του Γιώργου Σκιαδιώτη. Κάτω η προσωπολατρεία των σταλινικών!!!! Ουουουουουου!!!!




23 σχόλια:

  1. Δηλαδή είχα δίκιο τόσα χρόνια κατηγορώντας τον Χριστόφια για ασχετοσύνη στα οικονομικά και έχω και δίκιο πως το ΑΚΕΛ θα πουλήσει την πιθανή νεα λύση ...λόγω πίκκας!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Παλε τα ιδια θα λεμε;; Όχι για τα οικονομικα υπαρχει ευθυνη στη κυβερνηση του Χριστόφια αλλα το κυριο βαρος εν στην δεξια και την τοτε αντιπολιτευση. Θα επρεπε ουλλοι απο το 2010 να κατσουν τζαι να εβρουν εναλλαχτικες λυσεις για τον τοπο, πιθανως τζαι εκτος του ευρω, αν δεν γινοταν διαφορετικα. Κανενας δεν ηταν προθυμος όμως. Διοτι υπαρχει πισω απο τις αποψεις του καθενος μια κοσμοθεωρία για το πως προχωρα η οικονομια. Το Πορισμα του Πική ηταν σαν να εθκιαβασαμεν ενα αρθρο της Δευτερας του Φιλελευθερου, όχι Πορισμα σοβαρου δικηγόρου.

      Για το κυπριακό μεν ανησυχεις καθόλου! Το ακελ θα πιεσει τον Νικο - τζαι με το δικαιο του αν με ρωτας - πως αν δεν συναξει τον Χάσικο θα τα πουκουππισει ουλλα στο δημοψηφισμα, πραγμα που βεβαια δεν θα καμει στο τελος.

      Το ΑΚΕΛ θα πει ΝΑΙ αυτη την φορα, αλλα ωσπου να πει ΝΑΙ θα φροντισει να σωσει το κόμμα, την δυναμη του κομματος και την αναλογη επιρροή του στους κεφαλαιουχους.

      Ε, εν τζαι εν να τρωτε μονοι σας έννε;; Όλοι μαζι...:)

      Διαγραφή
  2. "Η καλύτερη άμυνα είναι η επίθεση"

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Εξαρταται τί εννοεις επιθεση. Γιατί σε όσα αφορουσαν το λαο το δογμα δεν ηταν επιθεση αλλα ηταν κοινωνική συναινεση!!! Οποιος εμιλαν για επιθεση, ηταν αντι-ακελικός, ήταν ψευδοεπαναστάτης και ήταν δεκανικι της δεξιάς.

      Όταν λοιπόν για τον λαο δεν έκαμες τιποτε παρα να του ζητάς να σιωπησει για τες θυσιες, αλλα μολις το συστημα εθιξεν τον μηχανισμο σου, προτασσεις την επιθεση, παει να πει - και να με συγχωρέσεις - πως πλεον δεν εσιεις κομμα αλλα εσιεις προσωπικη εταιρια σεκιουριτι!!

      Διαγραφή
  3. DIS,

    Μια απορία που πιο πολύ εκπηγάζει από τις τοποθετήσεις σου στην προηγούμενη ανάρτηση σου:
    Αν όντως «μέρος της βάσης του κόμματος, [...] υπό το βάρος των τελευταίων εξελίξεων, ανοιχτά πλέον ασκεί πιέσεις εξ αριστερών και όχι εκ δεξιών» και αν ΕΣΥ δεν βλέπεις σ’ ένα επικείμενο Προγραμματικό Συνέδριο το ΑΚΕΛ να υιοθετεί μια κομμουνιστική πορεία [προφανώς λόγω «της διαφαινόμενης προσπάθειας της σοσιαλδημοκρατικής ηγεμονικής τάσης να επιβληθεί και να ορίσει το προτσές της ομαλής διαδοχής της στο κόμμα οριστικά»], τότε δεν θα έπρεπε ν’ ανοίξουν δρόμοι και λεωφόροι για τη δημιουργία ενός πραγματικού κομμουνιστικού κόμματος; Κι αφού η «σοσιαλδημοκρατική ηγεμονική τάση» είναι πλέον δεδομένη γιατί δεν γίνονται από τα τώρα προσπάθειες;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Πριν σου απαντησω, θελεις να σου πω κατι που το εμαθα μολις προχτες; Ξερεις οτι υπαρχει ΚΚΣΕ; Εγω δεν το ηξερα. Οι πρωην χωρες της σοβιετικης ενωσης, οχι ολες αλλα οι περισσοτερες, εχουν συνομοσπονδια κομμουνιστικων κομματων με το όνομα ΚΚΣΕ. Το μεγαλυτερο κομμα αυτης συνομοσπονδίας ειναι φυσικα το Κόμμα της Ρωσιας που λαμβανει μερος και στην Πρωτοβουλία για τον Σοσιαλισμό - φανταζομαι ειδες τα σχετικα, την προκηρυξη και την ιδρυτική συμφωνια.

      Τωρα αυτο που με ρωτας. Ενταξει, ειναι μια αναγκαιοτητα εγω το λεω καιρο. Ας μεν καμουμε ρε παιδι μου τον σοσιαλισμο στην Κυπρο, αλλα πρεπει να υπαρχει μια συνδεση του τόπου και με αλλα κομμουνιστικα κομματα στη βαση ενος κοινου προγραμματος και πρεπει να υπαρχει στη δημοσια σφαιρα και ο λογος των κομμουνιστών. Εγω το θεωρώ και απαραιτητο και ακρως υγιές για την δημοκρατια να υπαρχει ενα κομμουνιστικο κόμμα στον τοπο.

      Ε τωρα οι συντροφοι μες το ακελ, ειλικρινα δεν ξερω τί θα καμουν. Εχω παντα την αρχη, τα δυσκολα να μεν τα ρωτώ, το καμνω με ουλλους τουτον, ουτε οταν εδημιουργηθηκε η ΕΡΑΣ ρωτησα κανενα πως και γιατι, ουτε καν ποιοι ηταν μεσα κ.λ.π

      Σεβομαι τες διαδικασιες, ο καθε χωρος ξερει καλυτερα τί θα πραξει, εγω ειμαι εξω, μακαρι να πολλήνουμεν Ανευ, γιατι το ζητούμενο ειναι ενα κυπριακο κομμουνιστικο κινημα.

      Εν βλεπω διαθεση παντως απο το κόμμα για κανενα διαλογο - βλεπω αντιθετα σοβαρη διαθεση για καταστολή του διαλογου με την δικαιολογια του κατ΄επείγοντος, οπως επερασαμεν τα νομοσχεδια - ετσι θα περασουμεν τζαι το συνεδριο νομίζω..σιωπατε τζαι ψηφηζετε..τί να σου πω...:)

      Μακαρι να διαψευστώ!!!

      Διαγραφή
  4. DIS,

    Όταν δηλώθηκε [από τον Άντρο Κυπριανού] ότι το ΑΚΕΛ θα προχωρήσει σε Προγραμματικό Συνέδριο τον Νοέμβρη Δεκέμβρη προσωπικά το αμφισβήτησα [το έχω γράψει μάλιστα] για θεώρησε ότι δεν υπήρχε χρόνος σωστής ετοιμασίας – ετοιμασία και δημοσίευσης Θέσεων, συζήτηση στις Κομματικές Ομάδες Βάσης και προκήρυξη και διεξαγωγή Δημόσιου Προσυνεδριακού Διάλογου. Ήδη λέγεται ότι το Συνέδριο ότι το Συνέδριο πάει για το Γενάρη, εγώ λέω ίσως και τον Φεβράρη, αλλά όχι πιο πέρα γιατί μετά ακολουθούν το τέλος του Μάη οι Ευρωεκλογές. Θέλω να πιστεύω ότι το Συνέδριο θα επιφέρει τομές στην πολιτική του Κόμματος με ρηξικέλευθους και ριζοσπαστικούς προσανατολισμούς, χωρίς κατ’ ανάγκη κι απαραίτητα να υιοθετήσει κομμουνιστική ρητορική...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Δεν ξερω αν το προβλημα ειναι πως δεν υπαρχει χρονος για προετοιμασια προσυνεδριακου διαλογου. Ξερω πως ακομα και στα συνεδρια - το να αμφισβητήσεις προσωπα και καταστασεις ειναι σαν να επατησες στην αγια τραπεζα...

      Επισης, δεν ξερω αν η Χαραυγουλα ειναι διαθετημενη να φιλοξενησει "ρηξικελευθα και ριζοσαπστικα" αρθρα σε ενα προσυνεδριακό - που δεν θα αρχιζουν και δεν θα τελειωνουν με την φραση "η διακυβερνηση Δ.Χριστοφια"...

      Διοτι τοσους μηνες μετα τις εκλογες, εξακολουθει να ειναι απαγορευμενη η κριτική εντος της αριστερας. Μπορεις να κανεις κριτική μονο αν δεν θιγεις τα όσια. Κατι σαν την Χοπλαρου που διαμαρτυρεται για τον Αρχιεπισκοπο αλλα εν διαμαρτυρεται για την Αγία Συναγερμική Πολιτική επί της Ουσίας.

      Έτσι γυρόν πογυρόν...

      Αρα αντιλαμβανομαι πως η κριτική θα μιλά για την αναγκη διαλογου στο μελλον, στα σωματα, στη νεολαια και την αναγκη καποιων "δρασεων" κ.λ.π αλλα παντα στα πλαισια της κυριαρχης γραμμης.

      Διαγραφή
    2. Disdaimona,

      Να επαναλάβω κάτι [το οποίο σε ξαναρώτησα, αλλά απάντηση δεν πήρα]: ΕΣΥ, ως Κομουνίστρια, προκρίνεις την ελεύθερη και χωρίς χρονικά όρια διεξαγωγή διαλόγων και συζητήσεων μέσα σ’ ένα Αριστερό κόμμα; Αυτοί οι διάλογοι δεν πρέπει να είναι θεσμοθετημένοι, να έχουν αρχή και τέλος και να εξυπηρετούν κάποιους στόχους;

      Πάντως πριν λίγο καιρό η «Χαραυγουλα», φιλοξένησε σε δύο περιπτώσεις [στη στήλη των επιστολών] άρθρα του ιδίου συντρόφου [από Πάφο μεριά] με κριτικές τοποθετήσεις για το ΑΚΕΛ και την πολιτική του πάνω σε κάποια ζητήματα.
      Επίσης από την εμπειρία που έχω είναι πολλοί που κάμνουν «κριτική εντος της αριστερας» ακόμη και για τα «όσια»...

      Διαγραφή
    3. Φυσικα πρεπει να ειναι θεσμοθετημενοι οι διαλογοι - πανω στην θεωρια και την πραξη, οχι πανω σε αγιογραφηματα ομως. Ουτε μπορουν τα αγιογραφηματα να γινουν αγραφος θεωρητικος και πρακτικος λογος ενος αριστερου κομματος.

      Μακαρι να δουμε ιδεολογικο διαλογο και διαφωνιες στη Χαραυγη, για την ουσια των θεματων. Ειπεν κανενας πως δεν ευχομαστε να εχουμε ενα ακελ που να προχωρα;

      Ε ποτε θα προχωρησει;; Οταν εξαγγελει βαση του διαλογου μονο το πορισμα του Πικη και το αν θα πιεσει τον Νικο για το Κυπριακο και για υπερ της ΠΟΒΕΚ!!!

      Αφου σου βαλλει σύντροφε απο πριν το πλαισιο του διαλογου...Ένιγουει, εισαι μελος, ξερεις πιο καλα απο μενα αναμφιβολα.

      Μακαρι να εχεις δικαιο.

      Διαγραφή
  5. "πρεπει να υπαρχει μια συνδεση του τόπου και με αλλα κομμουνιστικα κομματα στη βαση ενος κοινου προγραμματος" - αυτό είναι και το πλέον ουσιαστικό. Είναι αυτό που πρέπει να τεθεί και ως βάση αλλά και ως προϋπόθεση για ένα Κομμουνιστικό κίνημα είτε εντός συνεδρίου είτε εκτός με τον ένα είτε με το άλλο τρόπο. Ας αρχίσει ο διάλογος αλλά με βάση πάντα και αυτό δεν πρέπει να το ξεχνούμε με "μια συνδεση του τόπου και με αλλα κομμουνιστικα κομματα στη βαση ενος κοινου προγραμματος"... το ξαναγράφω για να εμπεδωθεί γιατί όλοι γνωρίζουμε την κατάντια του ΑΚΕΛ.

    fristuti

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Δεν ξερω που ζεις συντροφε, μαλλον στην Ελλαδα, εδω τα πραγματα ειναι καπως μπλεγμενα. Κατακρίβειαν ειναι ενα αξεδιαλυτο κουβαρι.

      Οι επιθεσεις που δεχόμαστε απο ακελικούς, καθε φορα που θα μιλησουμε για τις αναγκαιοτητες στις οποίες αναφέρεσαι, αντανακλούν αυτο το κουβαρι.

      Στο ακελ ο κόσμος υποφερει απο το φαινόμενο του "αδιευκρίνιστου" και επισης υποφερει απο το φαινόμενο της κριτικής καταστολής.

      Το αποτελεσμα ειναι πως οι ακελικοί εξεγείρονται μονο με την ιδεα πως οποιοσδηποτε θα αποκτησει σχεσεις με το διεθνες κομμουνιστικο κίνημα - εκτος απο τους ιδιους, όπως ακριβως εξεγείρονται με την ιδεα πως οποιοσδηποτε θα μιλήσει ανοιχτα και δημοσια με κριτικούς όρους "εκτος γραμμής".

      Αυτο ειναι το καθεστώς στο ακελ. Εργοδοτικό και Εξουσιαστικό. Σαν μια πολιτική εταιρια που μετρα "πελατες" εντος και εκτος. Και όσοι συντροφοι ειλικρινα θα επιθυμούσαν μια άλλου ειδους συνδεση με το κομμουνιστικό κινημα, στο τελος καταλήγουν στην ίδια Εργοδοτική και Εξουσιαστική αντιμετωπιση του όλου ζητήματος.

      Το γεγονος πως στην κορυφή του κόμματος παγκύπρια, βρισκονται ορκισμενοι αντι-κομμουνιστες ουδεις το σχολιαζει.

      Φτάνει να κανουμε ερανο μια φορα το χρόνο για το κκε και την πσο και φτανει που εξακολουθούμε να πηγαινουμε σε καποιες συναντησεις - αναλογα βεβαια τη συναντηση.

      Διαγραφή
    2. Δεν ζω ούτε Κύπρο ούτε Ελλάδα είνα αλήθεια, σύντροφε, αυτό που λές "Το γεγονος πως στην κορυφή του κόμματος παγκύπρια, βρισκονται ορκισμενοι αντι-κομμουνιστες ουδεις το σχολιαζει." είναι εξαιρετικά ενδιαφερόν και δεν το 'χα υπόψιν μου τόσο ξεκάθαρα. Πές κι άλλα για αυτό!!!!

      Για τα υπόλοιπα περί αστικού τύπου καθεστωτικού κομματισμού και κριτικής καταστολής με οτιδήποτε κομμουνιστικό κι άρα και "εκτός γραμμής" θα 'λεγα ότι είναι προφανές.


      fristuti

      Διαγραφή
  6. Εν καλά να ειμαστε πιο ακριβείς αμαν γράφουμε κάτι Δις. Καταρχήν αφού παρακολουθείς τα διεθνη μάλλον εν προχτές που έμαθες για το ΚΚΣΕ. Συμμετειχε τζαι σε προηγουμενες συναντησεις. Α, τζαι το " κομμα της Ρωσσίας" εν ξέρω αν εν το μεγαλυτερο που συμμετεχει με την έννοια ότι το " κομμουνιστικο εργατικό κόμμα Ρωσσίας" είναι μικρό κόμμα χωρίς κοινοβουλευτική εκπροσωπιση με ποσοστά κάτω από 2%. Το ΚΚΡΟ (κομμουνιστικό κόμμα Ρωσσικης Ομοσπονδίας) δεν συμμετείχε καν στην συνάντηση πόσο μάλλον να υπογραψε την πρωτοβουλία...την οποία ούτε το ΚΚ Πορτογαλίας υπογραψε. Η κομμουνιστικη σύνδεση δεν κρίνετε από την υπογραφή πρωτοβουλιών....ως δαμε τζαι υγεία...χ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ευχαριστώ πολύ για τις διευκρινήσεις. Προσπαθησα να ενημερωθώ απο τη Χαραυγή για την Ιδρυση της Πρωτοβουλίας, αλλα δυστυχώς η Χαραυγή εν εκαταδεχτηκε καν να ενημερωσει. Ποσο μαλλον να μας καμει μιαν αναλυση για το ποια ηταν αυτα τα κομματα.

      Το οτι δεν υπεγραψε το ΚΚ της Πορτογαλιας το γνωριζω...αυτο που δεν κατανοω ειναι γιατι το υπερτονίζεις εσυ δαμε. Προφανως γιατι εχει καποια σημασία. Ποια ειναι αυτη η σημασία; Πως το ΚΚ της Πορτογαλιας ειναι ενας δυνατος συμμαχος οπως μαλλον θα ηταν και το ακελ - δυο "συμμαχοι" οι οποίοι δεν υπογραψαν.

      Γιατι; Είναι σαφες απο το σχολιο δαμε...πως στην Πρωτοβουλια δεν μπηκαν "οι μεγάλοι"....διοτι το ακελ, μονο με τους μεγαλους "παιζει"....γιατι παιζει μονο με τους μεγαλους;; Τζαι ποιοι εν οι μεγαλοι;;

      Γι αυτο...υποτιμουμε την Πρωτοβουλία εις διπλούν!!!

      ΠΡΩΤΟΝ - δεν στελλουμεν καν ενα πολιτικο προσωπο στην συναντηση, αλλα στελλουμεν ενα μεταφραστη που καθεται στες Βρυξελλες για ευκολία.

      ΔΕΥΤΕΡΟ - ΥΠΟΤΙΜΟΥΜΕ την ΙΔΡΥΣΗ της ΠΡΩΤΟΒΟΥΛΙΑΣ λεγοντας πως απλα ηταν κατι άτυπο στο οποιο καποιοι εβαλαν καποιες ΥΠΟΓΡΑΦΕΣ ΠΟΥ ΕΝ ΣΗΜΑΙΝΟΥΝ ΤΖΑΙ ΤΙΠΟΤΕ!!! Τζαι αρα ουτε για μας σημαινει που εν υπογραψαμεν!!!

      Αυτα μας εφάαν σύντροφε!!! Ο κυνισμός τζαι η υπεροψία!!!

      Διαγραφή
    2. Ο αριθμός 25 στην υπογραφή της διακήρυξης είναι το ΚΚΣΕ, Communist Party of the Soviet Union.

      Πρόκειται, εικάζω για το κόμμα που δημιουργήθηκε το 1992, στο 29ο συνέδριο του ιστορικού (παλιού) ΚΚΣΕ.
      http://en.wikipedia.org/wiki/Communist_Party_of_the_Soviet_Union_(1992-)

      Διαγραφή
    3. Επί της ουσίας των περί "μεγέθους": Η ελληνική εμπειρία έχει δείξει πολύ ξεκάθαρα ότι το κοινοβουλευτικό μέγεθος και το πολιτικό μέγεθος δεν είναι το ίδιο πράγμα για ένα κόμμα της ούτως καλούμενης "αριστεράς." Το πολιτικό μέγεθος είναι συνάρτηση της απήχησης και του κύρους στο εργατικό και λαϊκό κίνημα και της ικανότητας συσπείρωσης των μαζών σε διαρκή βάση. Στην Ελλάδα έχουμε ένα μεγάλο κοινοβουλευτικά κόμμα όπως ο ΣΥΡΙΖΑ που αδυνατεί να συσπειρώσει στοιχειώδεις δυνάμεις στο εργατικό κίνημα και σε παρεμβάσεις στους χώρους εργασίας ή επιχειρεί να το κάνει με τραγελαφικά αποτελέσματα (http://leninreloaded.blogspot.com/2013/10/blog-post_9355.html), και το ΚΚΕ, το οποίο έχει πολλαπλάσια δύναμη στην οργάνωση της καθημερινής εργατικής αντίστασης παρά το γεγονός ότι είναι κοινοβουλευτικά υποπολλαπλάσιο.

      Η οπτική του ΑΚΕΛ φαίνεται να πριμοδοτεί καθαρά και ανοιχτά την κοινοβουλευτική ισχύ, υποτιμώντας πολύ την σημασία της οργάνωσης του εργατικού κινήματος. Αυτή η υποτίμηση είναι συνέπεια της ενσωμάτωσης του ΑΚΕΛ στο αστικό κυβερνητικό σύστημα, η οποία με τη σειρά της το έχει οδηγήσει σε ολοκληρωτικό αδιέξοδο και το έχει καταστήσει σάκο του μποξ των αντιδραστικών δυνάμεων στην Κύπρο, αφήνοντας τους ίδιους τους εργαζόμενους ουσιαστικά ανυπεράσπιστους.

      Η πρωτοβουλία των 30 είναι στην πραγματικότητα η μοναδική διαθέσιμη διέξοδος για την επιβίωση του ΑΚΕΛ. Οι προσπάθειές του να αντιμετωπίσει την κατάσταση με μια διαρκή αμυντική στάση συσπείρωσης δεν προσφέρουν τίποτε για την αλλαγή του πεδίου της πολιτικής συζήτησης στην κυπριακή κοινωνία, δεν δίνουν θεωρητικά και πρακτικά όπλα στους εργαζόμενους, και παραμένουν προσωποκεντρικές στις στοχεύσεις τους (στρέφονται γύρω απ' την εικόνα του ηγέτη). Αυτή είναι μια (αυτο)καταστροφική απάντηση στις προκλήσεις της συγκυρίας, και αυτό πρέπει να γίνει κατανοητό από όσους νοιάζονται για το εργ. κίνημα και την εργ. τάξη στην Κύπρο.

      Διαγραφή
  7. Dis: θα μπορούσα να καταχραστώ με "θράσος" να απαντήσω εγώ στα ερωτήματα που θέτεις στον "ανώνυμο"; απαντώ λοιπόν βιαίως σαν να μπήκα στην πολιτική αντιληπτική βάση δεδομένων του :), βλέπεις είμαι τόσο διακριτικός, και ας με συγχωρεί ο "ανώνυμος", που είμαι στο μυαλό του τώρα και δεν αγγίζω τίποτ' άλλο.

    βλέπω μόνο να λέει αυτά:

    "Εκτός από αυτα τα δύο που μας "εφάαν" που δεν συμφωνώ γιατί ξέρουμε όλοι τι αγώνες έκανε το ΑΚΕΛ ειδικά σε αυτήν την πενταετία. Αν η χαραυγή δεν ενημέρωσε δεν σημαίνει και δεν υπονοείται κάτι. Τέλος, θα σου πώ γιατί υποτιμούμε την Πρωτοβουλία, για τους απλά 5 λόγους:

    Η πρωτοβουλία αυτή λέει ότι:

    1. Στηριζόμαστε στις αρχές του επιστημονικού σοσιαλισμού και μας ενώνει το όραμα μιας κοινωνίας δίχως εκμετάλλευση ανθρώπου από άνθρωπο, δίχως φτώχεια, κοινωνική αδικία και ιμπεριαλιστικούς πολέμους.

    2. Θεωρούμε την ΕΕ επιλογή του κεφαλαίου.

    3. Δεν είμαστε πλήρη μέλη των λεγόμενων ευρωπαϊκών κομμάτων, μεταξύ αυτών και του λεγόμενου Κόμματος της Ευρωπαϊκής Αριστεράς.

    4. Εκτιμάμε ότι η Ευρωπαϊκή Ένωση είναι το ευρωπαϊκό ιμπεριαλιστικό κέντρο...

    5. Θεωρούμε πως υπάρχει άλλος δρόμος ανάπτυξης για τους λαούς. Μέσα από τους αγώνες των εργαζομένων

    Αυτό ήταν το ταξιδάκι σε μια βάση πολιτικών αντιληπτικών δεδομένων που έχει ως προϋπόθεση ότι "Η κομμουνιστικη σύνδεση δεν κρίνετε από την υπογραφή πρωτοβουλιών", ωραία και άν όχι πως κρίνετε μια κομμουνιστική σύνδεση; και να όχι ρωτάω ξανά τότε το ΑΚΕΛ γιατί δεν υπέγραψε; Μην ξεχνάς απλά, γιατί μεσα στο νοητικό σου πολιτικό αντιληπτικό χώρο δεδομέμων δεν παρατήρησα να έχεις επεξεργαστεί ότι η Πρωτοβουλία Κομμουνιστικών κομμάτων και οι υπογραφές αυτών προϋποθέτουν κομμουνιστικά κόμματα άρα για να φτάσεις σε υπογραφή σημαίνει πρώτα πρέπει να έχεις ένα και δευτερο ότι η διεργασία μέχρι και την υπογραφή της Πρωτοβουλίας έχει γίνει σε βάθος χρόνου.

    Επίσης, "είναι μικρό κόμμα χωρίς κοινοβουλευτική εκπροσωπιση με ποσοστά κάτω από 2%" θα μπορούσε να αποκωδικοποιηθεί κάπως έτσι: μια μικρή ομάδα εργατών χωρίς εκπροσώπιση με ποσοστά κάτω από 2% και γιατί να νοιαζόμαστε!!!

    fristuti

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Fristuti, εξυπναδες αλλού. Ξαναδιάβασε τι εγραψα. Και δεν είμαι "ανωνυμος" τουλάχιστον για την διαχεριστρια του μπλοκ. Η Δις γνωρίζει ποιος είμαι - υπογραφω σαν χ.
    Δισδαιμονα και Αντώνη το τι έκανε ή θα κάνει το ΑΚΕΛ θα κριθεί συντομα με τρόπο συντεταγμένο.Την δεδομενη χρονική στιγμή ο καθένας τοποθετείτε όπως κρινει σωστό. Απο εκεί και έπειτα, τα γραπτά μένουν. Εδω θα είμαστε, να δουμε τις εξελίξεις. Με αυτή την έννοια δεν θα σχολιάσω εδώ το τι λεχθηκέ. Σεβαστες οι αποψεις, ειδικά οταν λέγονται καλοπροαιρετα και είναι τεκμηριωμενες.
    Εκανα την πρώτη παρεμβαση με πρόθεση να μπει το θέμα στην σωστή του διασταση. Η αναφορα στο ποσοστό του συγκεκριμενου κομματος δεν έγινε με υποτημιική διάθεση. Ηταν απαντηση στο σχόλιο της Δις περί "μεγαλύτερου φυσικά κόμματος" προφανως γιατι το σύγχισε με το ΚΚΡΟ. Τίποτε περισσότερο, τιποτε λιγοτερο. Συνεπώς τα συμπερασματα περι μεγεθων, υποτιμησης κλπ είναι μάλλον αυθαιρετα. Σεβομαι και τιμώ το καθε Κ.Κ και σιγουρα ποτέ δεν το κρινω δημοσια, ουτε το ταπελλώνω. Πάντα λέω ότι το κάθε κόμμα, κίνημα κλπ δρα σε διαφορετικές συνθήκες, με άλλο ιστορικο υποβαθρο κλπ. Ποιος είμαι εγώ να το κρινω; το κρίνει η κοινωνια μεσα στην οποια αναπτυσει δράση.
    Δις η αναφορά στο ΚΚ Πορτογαλίας συνδεετε με το σχόλιο μου ότι η κομμουνιστική σύνδεση δεν εξαρταται απόλυτα με την υπογραφή στο κειμενο της πρωτοβουλιας. Προφανως το Ακελ, το κκπ και Βελγικο κόμμα δεν υπογραψαν. Αλλα κόμματα δεν ήρθαν καν στην συνάντηση. Αυτο δεν σημαινει οτι αυτοματα διάκοψαν τις διεθνεις τους συνδέσεις. Αυτο προσπαθησα να πω. Θα δειξει ο χρονος.χ.
    Εσπασα το εμπάργκο που επεβαλα στον εαυτο μου μετά απο αρκετο καιρό :) Δεν θα επαναληφθει :)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. To άλλο σου σχολιο δεν θα το βγαλω γιατι ονομαζεις ατομο, το οποιο γνωριζουμε και οι δυο προσωπικα, και δεν θελω να ονομασω κανενα προσωπικα. Ονομαζω προσωπικα αυτους που θεωρώ υπευθυνους και οσους εχουν πολιτικα αξιωματα. Αλλα ατομα αρνουμαι να εμπλεξω σε μια τεθκοια κουβεντα. Θα αναμενω ομως μια ανταποκριση - αφου ειναι και μελος της ΚΕ - στη Χαραυγη, ελπίζω οχι "οταν θα το επιτρεψουν οι συνθηκες, οταν θα δειξουν οι εξελιξεις, καποτε...." αλλα....αντιπροχτες...

      Όι μονο, να λεμε πως ο ταδε εννεν τυχαιος, εν εμμισθος, μελος της ΚΕ...να βλεπουμε και την ευθυνη αυτου του καποιου δημοσια.

      Πουντην ευθυνη της ενημερωσης των κυπραιων για το τι συμβαινει στην ευρωπη, στο κομμουνιστικο κινημα κ.λ.π.

      Γιατι δεν μας εξηγειτε εσεις που ειστε πιο ειδικοι στα διεθνη με ενα αρθρο, τί εγινε σε αυτη τη συναντηση και γιατι το ακελ δεν υπεγραψε.

      Αρα, φιλε και συντροφε, όι μονο να λαλουμεν του αλλου "εσυ εν εισαι ειδικος/ενημερωνμενος/πουμεσα....εμεις ειμαστεν επισημοι αντιπροσωποι/ειδικοι/πουμεσα...αλλα να αναλαβετε και την ευθυνη αυτου που εισαστεν. Όχι μονο τα δικαιωματα του απεναντι στους αλλους.

      Να γραψω εγω μιαν ανοιχτη επιστολη στην Χαραυγη προς την συντροφισσα να ζητησω δημοσια ενημερωση, του τι εγινε, ποια παρεμβαση εκανε, τι ειπε, και βαση ποιας αποφασης της ΚΕ το ακελ δεν υπεγραψε;;

      Τι λαλεις;

      Διαγραφή
    2. "υπογραφω σαν χ" να με συγχωράς τότε.

      "Η αναφορα στο ποσοστό του συγκεκριμενου κομματος δεν έγινε με υποτημιική διάθεση" δεκτό, μα το ότι θεματοποιείται "των περί "μεγέθους"" ζήτημα γίνεται μόνο για διευκρινιστικούς λόγους για να μπει το θέμα στην σωστή του διάσταση, τίποτε λιγότερο τίποτα περισσότερο.

      Όσο για το μπορεί και σχεδόν σίγουρο άνοστο χιουμοριστικό παράδειγμά μου μην το παίρνεις προσωπικά απαντώ με "θράσος και "βιαίως" όπως πολύ καλά διαβάζεις στα ερωτήματα της οικοδέσποινας μπαίνοντας στη θέση κάποιου άλλου με στόχο μια κριτική στο ΑΚΕΛ αφού αυτοί οι πέντε λόγοι (δηλ. η Ιδρυτική Διακήρυξη της Πρωτοβουλίας) είναι ξένοι προς το κόμμα για αυτό και δεν υπογράφτηκε.

      να σαι καλα

      fristuti

      Διαγραφή
  9. Τι λαλώ? :)
    Λαλώ να μεν διαστρευλώνεις τζαι να μεν τραβάς που τα μαλιά ζητήματα. Καλάν, το να διεκρινίσω κάτι που βάλλεις δημόσια τζαι δεν στέκει εν επίθεση τα γέρημα? Κακώς δεν έφκαλες το σχόλιο.
    Μιλάς για μεταφραστή, αλλού λειτουργό, ότι εν υποβάθμιση κλπ τζαι περίπου ότι εν συνομωτικό να μεν αποκαληφθεί το όνομα. Μα εφκήκε δελτίο τύπου. Εν τζαιν μυστικό...
    Το ΑΚΕΛ σε Ευρωπαϊκή Κομμουνιστική Συνάντηση στις Βρυξέλλες

    Η Βέρα Πολυκάρπου, μέλος της Κ.Ε. του ΑΚΕΛ θα εκπροσωπήσει το Κόμμα στην Ευρωπαϊκή Κομμουνιστική Συνάντηση 2013 που διοργανώνει το ΚΚΕ στις Βρυξέλλες με θέμα: «Ο ρόλος των Κομμουνιστικών και Εργατικών Κόμματων της Ευρώπης για να δυναμώσει η πάλη της εργατικής τάξης και των λαϊκών στρωμάτων ενάντια στην ΕΕ και τη στρατηγική του κεφαλαίου, για τη φιλολαϊκή διέξοδο από την καπιταλιστική κρίση, την ανατροπή του καπιταλισμού, το σοσιαλισμό». Στη Συνάντηση θα συμμετέχουν 33 Κομμουνιστικά και Εργατικά Κόμματα από όλη την Ευρώπη.

    30/09/2013

    Αρα? προς τι τούντο ύφος. Εν καταλάβω..Κακώς δεν έφκαλες το σχόλιο γιατί ενώ δεν χρησιμοποίησα κανένα επίθετο. Μεν αν εν τυχαίος με τίποτε. Τέλος πάντων. Ξανά υγεία. Τζαι αγάπη :) x.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Διαστρευλώνω τζαι τραβω τα ζητηματα που τα μαλλια!!!

      Ε το δικο σου ονομα γιατι εν το βαλλεις καλο, τζαι βαλλεις μονο τα ονοματα των αλλων!! Ήταν αποφαση της Βερας αν θα παει ή αν δεν θα παει, ή ήταν αποφαση της Βερας ποια σταση θα κρατησει το ακελ σε τουντην υποθεση ή σε οποιαδηποτε αλλη;;

      Γι αυτο δεν ανεφερα το ονομα, τζαι γι αυτο ειπα εν "λειτουργος" γιατι οντως ηταν ενας μεσιτζερ τζιαμε η Βερα μιας αποφασης που ΔΕΝ ΛΗΦΘΗΚΕ ΣΤΗΝ Κ.Ε αν δεν καμνω λαθος στην οποια ειναι μελος!!! Εσυνεδριασεν η ΚΕ τζαι αποφασισεν τι θα πραξει το κομμα στην προκειμενη περιπτωση;;;

      Ποιος αποφασισε;;

      Επιπλεον, ΝΑ ΣΕΒΑΣΤΕΙΣ πως οπως προστατεφκω το δικο σου το ονομα, μπορει να επιλεγω να προστατευσω τζαι το ονομα ενος αλλου γνωστου μου!!! Εφκαλες την Βερα μπροστα, χωρις να απαντας σε τιποτε ουσιαστικο απο αυτα που ρωτώ δαμε!!

      Τραβω τα ζητήματα που τα μαλλια!!! Εν εσεις που τραβατε τον τοπο που τα μαλλια τζαι τες τυχες των κοπελλουθκιών μας!!! Λυπούμαι!! Τουτην την συμπεριφορα Αφεντη - Δουλου, Κομματος - Ψηφοφορου, Ειδικου - Ανειδικευτου, εγω ΔΕΝ ΤΗΝ ΔΕΧΟΜΑΙ!!

      Αντι να τριζει η αμαξα τριζει ο αμαξιλάτης!!

      Διαγραφή