Ας ιδιωτικοποιηθούν τα πάντα, ας ιδιωτικοποιηθεί η θάλασσα και ο ουρανός, ας ιδιωτικοποιηθεί το νερό και ο αέρας, ας ιδιωτικοποιηθεί η Δικαιοσύνη και ο Νόμος, ας ιδιωτικοποιηθεί και το περαστικό σύννεφο, ας ιδιωτικοποιηθεί το όνειρο, ειδικά στην περίπτωση που γίνεται την ημέρα και με τα μάτια ανοιχτά. Και σαν κορωνίδα όλων των ιδιωτικοποιήσεων, ιδιωτικοποιήστε τα Κράτη, παραδώστε επιτέλους την εκμετάλλευση υμών των ιδίων σε εταιρίες του ιδιωτικού τομέα με διεθνή διαγωνισμό. Διότι εκεί ακριβώς βρίσκεται η σωτηρία του κόσμου… Και μια και μπήκατε στον κόπο, ιδιωτικοποιήστε στο φινάλε και την πουτάνα την μάνα που σας γέννησε.

Ζοζέ Σαραμάγκου

15.10.13

Κατεδάφιση Εργατικών Κατοικιών στο Δήμο Λεμεσού


Κατεδαφίζονται οι Κατοικίες στην Μισιαούλη - Καβάζογλου



Θα μπορεί να χρησιμοποιείται για στάθμευση οχημάτων
Μετά τις διευθετήσεις που έγιναν στην ευρύτερη περιοχή των Δημοτικών Κατοικιών που βρίσκονται στην οδό Μισιαούλη και Καβάζογλου (με την πώληση τεμαχίου στον Κυπριακό Οργανισμό Ανάπτυξης Γης και την ανέγερση διαμερισμάτων για τις ανάγκες τόσο των παλιών ενοίκων όσο και άλλων δημοτών με χαμηλά εισοδήματα),
αποφασίστηκε να κατεδαφιστούν και οι παλιές κατοικίες οι οποίες βρίσκονται σε τεμάχιο που ανήκει στο Δήμο Λεμεσού και ο χώρος να αξιοποιηθεί κατάλληλα σε συνεργασία με τον ιδιωτικό τομέα.

Ταυτόχρονα αποφασίστηκε να διατηρηθεί ένα μικρό τμήμα του όλου παλιού κτηρίου, δεδομένου ότι αποτελεί τοπόσημο για την περιοχή και θα μπορούσε να στεγάσει διάφορες χρήσεις όπως γραφεία συνοικιακού συμβουλίου, υγειονομική μονάδα κλπ.
Το θέμα της κατεδάφισης των συγκεκριμένων υποστατικών κρίνεται από τον Δήμο ως κατεπείγον αφού, όπως αναφέρεται:
  • Τα κτήρια βρίσκονται σε άθλια κατάσταση τόσο από πλευράς εμφάνισης αλλά και της αντοχής των διαφόρων δομικών τους στοιχείων.
  • Τόσο ο χώρος επί της οδού Μισιαούλη και Καβάζογλου, όσο και ο χώρος πίσω έγιναν τόποι απόρριψης σκυβάλων και άλλων αχρήστων.
  • Κατά διαστήματα σπάζουν τις πόρτες και τα παράθυρα άγνωστοι, κυρίως αλλοδαποί, οι οποίοι συχνά διανυκτερεύουν στον εν λόγω χώρο.
  • Επιβάλλεται να εξωραϊστεί η περιοχή για λόγους και αισθητικής αναβάθμισης της αλλά και γιατί ήδη στις νεόκτιστες πολυκατοικίες του ΚΟΑΓ διαμένουν πάρα πολλές οικογένειες, οι οποίες με διαβήματα τους απαιτούν τη βελτίωση της εικόνας της περιοχής.
  • Πρέπει να αποφευχθεί ενδεχόμενη αντιπαράθεση μεταξύ των ενοίκων των νέων πολυκατοικιών με τα άτομα που εισέρχονται και διανυκτερεύουν στις παλιές πολυκατοικίες.
Σύμφωνα με τους σχεδιασμούς του Δήμου, ο χώρος θα καθαριστεί πλήρως, θα ισοπεδωθεί και θα μπορεί να χρησιμοποιείται για στάθμευση οχημάτων. Ο Δήμος δεν θα επωμιστεί οποιαδήποτε κόστος αφού τα έξοδα κατεδάφισης θα αντισταθμιστούν πλήρως από την αξία της πέτρας με την οποία είναι κτισμένες οι κατοικίες.



Ενημερώνουμε για τη δημιουργία της Ομάδας
" Όχι στην Κατεδάφιση - Εργατικές Πολυκατοικίες - Λεμεσός"

παρακαλώ προωθήστε και επικοινωνήστε εδώ

1 σχόλιο:

  1. Στην Λεμεσό του 2013, ακόμη και για την έκδοση μίας απλής άδειας καφενείου, ΚΥΡΙΑΡΧΟΥΝ το ρουσφέτι και η διαπλοκή.
    https://www.facebook.com/kafeneia

    ΑπάντησηΔιαγραφή