Ας ιδιωτικοποιηθούν τα πάντα, ας ιδιωτικοποιηθεί η θάλασσα και ο ουρανός, ας ιδιωτικοποιηθεί το νερό και ο αέρας, ας ιδιωτικοποιηθεί η Δικαιοσύνη και ο Νόμος, ας ιδιωτικοποιηθεί και το περαστικό σύννεφο, ας ιδιωτικοποιηθεί το όνειρο, ειδικά στην περίπτωση που γίνεται την ημέρα και με τα μάτια ανοιχτά. Και σαν κορωνίδα όλων των ιδιωτικοποιήσεων, ιδιωτικοποιήστε τα Κράτη, παραδώστε επιτέλους την εκμετάλλευση υμών των ιδίων σε εταιρίες του ιδιωτικού τομέα με διεθνή διαγωνισμό. Διότι εκεί ακριβώς βρίσκεται η σωτηρία του κόσμου… Και μια και μπήκατε στον κόπο, ιδιωτικοποιήστε στο φινάλε και την πουτάνα την μάνα που σας γέννησε.

Ζοζέ Σαραμάγκου

14.10.13

Κυπριακό λεξικό - λήμμα: Γκλάσνοστ

Γκλάσνοστ : Η διαρροή  σε καθεστωτικά έντυπα της αντιπολίτευσης, με προτίμηση σε έντυπα που σου έχουν ασκήσει ανελέητο πόλεμο,  των "αποφάσεων" των κλειστών συνεδριάσεων της Κ.Ε. Προτιμούνται "αντικειμενικά άρθρα" που υποδεινύουν τις κατευθύνσεις που θέλεις εσύ, τους αποκεφαλισμούς που θέλεις εσύ, και τις τελικές αποφάσεις που θέλεις εσύ, που δεν έχουν στην ουσία παρθεί ακόμα.

Γκλάσνοστ είναι η διαδικασία, όπου σου στρώνουν χαλί τα ΜΜΕ που σε κυνήγησαν για δύο χρόνια ανελέητα, με κύριο χειραγωγητικό στόχο, την απάλυνση των ενοχών που υπόρρητα αισθάνονται οι ψηφοφόροι και υποστηρικτές σου, εξαιτίας της κακοποίησης τους από τα ίδια αυτά ΜΜΕ,γεγονός που διασπά την συσπείρωση των μελών σου.

Γκλάσνοστ ειναι  η κρυφή υπόσχεση που τους δίνεις, πως η κακοποίηση θα σταματήσει, εαν και εφόσον οι εξελίξεις τροχιοδρομηθούν στην κατεύθυνση που εσύ θέλεις και που είναι εμφανής στα άρθρα που διαρρέεις. "Ορίστε, μέχρι και οι εχθροί μας, μας αποδέχονται με αυτό το καινούριο πρόσωπο".

Γκλάσνοστ είναι να διασφαλίσεις την εθελούσια πειθαρχία, δηλαδή την εθελούσια υπακοή, στη λήψη των επιθυμητών ή και επιβεβλημένων από σένα αποφάσεων.

Γκλάσνοστ είναι η κατασκευή του τελικού αποτελέσματος.

Βασική προϋπόθεση της επιτυχούς διαδικασίας γκλάσνοστ είναι: 

1. να συνεχίσεις το αφήγημα του κατατρεγμού από τα ΜΜΕ που σε προβάλουν κατόπιν δικών σου διαρροών. απαραίτητο στοιχείο είναι να τονίζεις πως οι εχθροί φέρονται κατά  του κόμματος σου, και όχι κατά της εργατικής τάξης.

2. Να εύχεσαι πως οι ψηφοφόροι σου δεν γνωρίζουν τις υπ΄αριθμόν 6, 9 και 10 τεχνικές χειραγώγησης των μαζών κατά Τσόμσκυ:


6. Η τεχνική του να απευθύνεστε στο συναίσθημα μάλλον παρά στη λογική

Η επίκληση στο συναίσθημα είναι μια κλασική τεχνική για να βραχυκυκλωθεί η ορθολογιστική ανάλυση, επομένως η κριτική αντίληψη των ατόμων. 
Επιπλέον, η χρησιμοποίηση του φάσματος των αισθημάτων επιτρέπει να ανοίξετε τη θύρα του ασυνείδητου για να εμφυτεύσετε ιδέες, επιθυμίες, φόβους, παρορμήσεις ή συμπεριφορές...




9. Η τεχνική του να αντικαθιστάς την εξέγερση με την ενοχή

Συνίσταται στο να κάνεις ένα άτομο να πιστεύει ότι είναι το μόνο υπεύθυνο για την συμφορά του, εξαιτίας της διανοητικής ανεπάρκειάς του, της ανεπάρκειας των ικανοτήτων του ή των προσπαθειών του. 
Έτσι, αντί να εξεγείρεται εναντίον του οικονομικού συστήματος, απαξιώνει τον ίδιο τον εαυτό του και αυτο-ενοχοποιείται, κατάσταση που περιέχει τα σπέρματα της νευρικής κατάπτωσης, η οποία έχει μεταξύ άλλων και το αποτέλεσμα της αποχής από οποιασδήποτε δράση. Και χωρίς τη δράση, γλιτώνετε την επανάσταση!..

10. Η τεχνική του να γνωρίζεις τα άτομα καλύτερα από όσο γνωρίζουν τα ίδια τον εαυτό τους

Στη διάρκεια των τελευταίων πενήντα ετών, οι κατακλυσμιαία πρόοδος της επιστήμης άνοιξε μια ολοένα και πιο βαθειά τάφρο ανάμεσα στις γνώσει του ευρέως κοινού και στις γνώσεις που κατέχουν και χρησιμοποιούν οι ιθύνουσες ελίτ. Χάρη στη βιολογία, τη νευροβιολογία και την εφαρμοσμένη ψυχολογία, το «σύστημα» έφτασε σε μια εξελιγμένη γνώση του ανθρώπινου όντος, και από την άποψη της φυσιολογίας και από την άποψη της ψυχολογίας. Το σύστημα έφτασε να γνωρίζει τον μέσο άνθρωπο καλύτερα απ’όσο γνωρίζει ο ίδιος τον εαυτό του. Αυτό σημαίνει ότι στην πλειονότητα των περιπτώσεων, το σύστημα ασκεί έναν πολύ πιο αυξημένο έλεγχο και επιβάλλεται με μια μεγαλύτερη ισχύ επάνω στα άτομα απ’όσο τα άτομα στον ίδιο τον εαυτό τους..



Την ίδια ώρα στη χώρα που επινόησε την Γκλάνοστ



Πηγή: Interfax.ru

Το 60% των ρώσων πιστεύουν ότι η ζωή τους στην ΕΣΣΔ είχε περισσότερα πλεονεκτήματα απ' ότι μειονεκτήματα. Το λέει το ΚΚΕ; Το γράφει ο Ριζοσπάστης; Το βγάλαμε απ' το μυαλό μας; 

Όχι.

Σύμφωνα με πρόσφατη έρευνα του Ρωσικού Ιδρύματος Κοινής Γνώμης (FOM) το 59% των ερωτηθέντων απάντησε ότι η ζωή κατά την περίοδο της οικοδόμησης του σοσιαλισμού είχε περισσότερα πλεονεκτήματα. Το 43% όσων ρωτήθηκαν δήλωσαν ότι θα έβλεπαν με θετικό μάτι την "επιστροφή" της ΕΣΣΔ, το 38% θα διαφωνούσε και ένα 19% δήλωσε αναποφάσιστο στην περίπτωση μιας τέτοιας προοπτικής.


Η έρευνα έδειξε την θετική στάση των περισσότερων ρώσων αναφορικά με τον κομμουνισμό, παρά την εικοσαετία που έχει παρέλθει απ' τη νίκη της αντεπανάστασης. Για το 26% η λέξη "κομμουνισμός" φέρνει στο νου κάτι "πολύ ευχάριστο""θετικό" και "καταπληκτικό" ενώ μόλις το 7% των ερωτηθέντων εκδήλωσαν "απέχθεια" στο άκουσμα του όρου. 

Στις ηλικίες άνω των 60 ετών (άνθρωποι δηλαδή που μεγάλωσαν και έζησαν μεγάλο μέρος της ζωής τους σε σοσιαλιστικό καθεστώς) το ποσοστό θετικών απόψεων για την ΕΣΣΔ αγγίζει το 70%! Και στις ηλικίες μεταξύ 18-30 όμως, το αντίστοιχο ποσοστό θετικής αντίληψης για τον σοσιαλισμό-κομμουνισμό αγγίζει το 47%. Εντυπωσιακό αν σκεφτούμε ότι η νέα γενιά των ρώσων μεγάλωσε με την εικόνα του Γκορμπατσόφ να διαφημίζει την pizza hut και το σύνολο της αστικής προπαγάνδας επί Γιέλτσιν, Πούτιν και Μεντβέντεφ. 

2 σχόλια:

  1. Στοιχεία του Δημοκρατικού Συγκεντρωτισμού:

    1. Πριν από τη λήψη των τελικών αποφάσεων δεν αναγνωρίζονται ειδικά δικαιώματα σε "πλειοψηφικές τάσεις" κατά των "μειοψηφικών τάσεων".

    2. Πριν από τη λήψη των τελικών αποφάσεων είναι ανοιχτός ο επί ίσοις όροις δημόσιος διάλογος και η προβολή όλων των πιθανών μερών ή τάσεων στα σχετικά με την οργάνωση έντυπα.

    3. Μόνο μετά τη λήψη των τελικών αποφάσεων, όπου έχει προηγηθεί ο επί ίσοις όροις αντιπαραθετικός διάλογος, η μειοψηφία οφείλει να αποδέχεται την κρίση της πλειοψηφίας.

    Σε καμμία περίπτωση ΔΕΝ είναι Δημοκρατικός Συγκεντρωτισμός, το management του διαλόγου, προ των τελικών αποφάσεων, μέσω των εντύπων της οργάνωσης ή μέσω της χειραγώγησης των μαζών.

    Το management στη λήψη αποφάσεων κατά πλειοψηφία, αφορά μόνο τα αστικά κόμματα και τις αστικές οργανώσεις.

    Ως εκ τούτου καταργεί εκ των προτέρων την εσω-οργανωτική δημοκρατία.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. "Η Ιδιοφυΐα του πλήθους", του Τσαρλς Μπουκόφσκι.

    "Υπάρχει αρκετή πανουργία, μίσος, βία και παραλογισμός στο μέσο άνθρωπο που αρκεί για να προμηθεύσει οποιονδήποτε στρατό μια οποιαδήποτε μέρα,
    και οι καλύτεροι στο φόνο είναι αυτοί που κηρύττουν εναντίον του,
    και οι καλύτεροι στο μίσος είναι αυτοί που κηρύττουν αγάπη,
    και οι καλύτεροι στον πόλεμο είναι τελικά αυτοί που κηρύττουν ειρήνη...

    Eκείνοι που κηρύττουν ειρήνη, δεν έχουν ειρήνη.
    Eκείνοι που κηρύττουν αγάπη, δεν έχουν αγάπη.(...)

    Προσοχή στο μέσο άντρα. Τη μέση γυναίκα.Προσοχή στην αγάπη τους, η αγάπη τους είναι μέτρια αναζητά το μέτριο.Ανίκανοι όπως είναι να αγαπήσουν πλήρως θα θεωρήσουν και τη δική σας αγάπη ελλιπή και θα σας μισήσουν γι' αυτό και το μίσος τους θα είναι τέλειο".

    ΑπάντησηΔιαγραφή