Ας ιδιωτικοποιηθούν τα πάντα, ας ιδιωτικοποιηθεί η θάλασσα και ο ουρανός, ας ιδιωτικοποιηθεί το νερό και ο αέρας, ας ιδιωτικοποιηθεί η Δικαιοσύνη και ο Νόμος, ας ιδιωτικοποιηθεί και το περαστικό σύννεφο, ας ιδιωτικοποιηθεί το όνειρο, ειδικά στην περίπτωση που γίνεται την ημέρα και με τα μάτια ανοιχτά. Και σαν κορωνίδα όλων των ιδιωτικοποιήσεων, ιδιωτικοποιήστε τα Κράτη, παραδώστε επιτέλους την εκμετάλλευση υμών των ιδίων σε εταιρίες του ιδιωτικού τομέα με διεθνή διαγωνισμό. Διότι εκεί ακριβώς βρίσκεται η σωτηρία του κόσμου… Και μια και μπήκατε στον κόπο, ιδιωτικοποιήστε στο φινάλε και την πουτάνα την μάνα που σας γέννησε.

Ζοζέ Σαραμάγκου

19.2.13

Ο ρυθμιστής των εκλογών

Είναι ο Νικόλας Παπαδόπουλος.

Οι "πατριωτικές αντι - νεοφιλελεύθερες δυνάμεις" για να φράξουμε το δρόμο στο Νίκο. Εδώ γελάμε. Να δω ποιός  θα ντραπεί πρώτος και θα πει "τέρμα, δεν πάει άλλο, υπάρχει και πάτος ακόμα και στις μαλακίες που μπορώ να πω για το καλό του μηχανισμού...Υπάρχει και πάτος στη χειραγώγιση της κοινής γνώμης...Υπάρχει και πάτος στον πάτο...Υπάρχει και πάτος στην ψευδαίσθηση πως οι υπόλοιποι είναι βλάκες...Υπάρχει και πάτος στην πιθανότητα να είμαι εγώ ο βλάκας..." Να δω, που είναι ο πάτος ορισμένων...περιμένω...


Τραγουδάκι για τον Νικόλα μας...


Ήταν γόνος παλαιάς οικογενείας
με Οικόσημο και τίτλους Ευγενείας
ο παππούς του ήταν σερεβντάλης Χιώτης
κι ο προπάππος του και Κόντες και Ιππότης
Κι ο απόγονος φοράει
τη μεγάλη τη στολή
και πορτιέρης έχει γίνει
σε Δραματική Σχολή
ντρίγκι ντρίγκι ντρίγκι
ντρίγκι ντραμ μανάρα
ντρίγκι ντρίγκι ντρίγκι
ντρίγκι ντραμ μανούλα
ντρίγκι ντρίγκι ντρίγκι
ντρίγκι ντραμ μάνα
παίξε Γιώργο μπαγλαμά
Τα πορτραίτα των προγόνων στα ντουβάρια
κι από κάτω ξίφη τόξα και κοντάρια
Στρατηγοί καμαρωτοί και Σταυροφόροι
κι ένα κάδρο της γιαγιάς σαν ήταν κόρη
Κι ο απόγονος φοράει
τη μεγάλη τη στολή
και πορτιέρης έχει γίνει
σε Δραματική Σχολή
ντρίγκι ντρίγκι ντρίγκι
ντρίγκι ντριμ μανάρα
ντρίγκι ντρίγκι ντρίγκι
ντρίγκι ντριμ μανάρα
ντρίγκι ντρίγκι ντρίγκι
ντρίγκι ντριμ βρε μάνα
παίξε Γιώργο μπαγλαμά







υ.γ: ο Νικόλας είναι "πατριωτικές αντι-νεοφιλελεύθερες δυνάμεις". Εμείς είμαστε δεκανίκια του νεοφιλελευθερισμού. Καλό, καλό..!!!

6 σχόλια:

  1. Η ουσία είναι αν αλλάξει κανένας το πρόγραμμαν του για να αρέσει του Παπαδοπουλλουθκιού.

    Το να έσιει λόγους ο Παπαδοπουλλίν να θέλει να κάμει ζημιάν του Κάρογιαν για να τον ρίξει δυναμώννοντας τον αντίπαλον του, δεν σπιλώνει τον αντίπαλον εάν ο αντίπαλος δεν αλλάξει για να επωφεληθεί από αυτήν την δύναμην.

    Αν άκουσες στα μέσα τα Ακελικά στελέχη (τον Δαμιανού για παράδειγμαν). εξήγησεν πολλά καλά για έναν μαρξιστήν ή μιαν μαρξίστριαν που θέλει να καταλάβει ποιά εν η θέση τους για τες συμμαχίες της επόμενης μέρας.

    Είδες πολλά καλά τι νόημαν διά το κεφάλαιον στο να πάρει ο Αναστασιάδης 60%

    Την περασμένην Κυριακήν η ψήφος που έδωκες στον Μαλάν εβοήθησεν στο να δείξει η αριστερά ωςπου φτάνουν οι αντιστάσεις της. Η πολιτική ανάλυση που έκαμες χάρην στην μάναν σου όπως μαε είπες ήταν πολλά σωστή τζιαι την εκτίμησα πραγματικά.

    Τούτην την Κυριακήν θα δείξει η Κυπριακή κοινωνία ωςπου φτάνουν οι αντιστάσεις της τζιαι με ούλλον το σέβας για ούλλες σου τες απόψεις, τζιαι τζιείνες με τες οποίες σσυφφωνώ τζιαι τζιείνες με τες οποίες διαφωνώ, εγώ ο Ασερας παρακαλώ σε εσέναν τζιαι όποιον θεωρεί τον εαυτόν του αριστερόν να έρτετε μαζί μας να τους δείξουμεν ωςπου φτάνουν οι Αντιστάσεις της Κυπριακής κοινωνίας. Τα άλλα εν δευτερεύοντα τζιαι έχουμεν ούλλον τον τζιαιρον μπροστά μας να τα συζητήσουμεν τζιαι μεταξύ μας, τζιαι να τα πούμεν τζιαι σε τζιείνους που μάχουνται μες τα κόμματα.

    Εάν το Παπαδοπουλλίν για να βοηθήσει τον εαυτόν του ωφελήσει την αντίστασην στο κεφάλαιον εν πρόβλημαν δικόν του τζιαι όχι της αντίστασης προς την προέλασην του "Όλα Μπλέ!!"

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. :) δηλαδή να ξεχάσω πως μας ειπετε δεκανίκια; ...αστειέφκω...εγώ εν τζαι γράφω για να παρασύρω κόσμο ασέρα....τζαι κοσμος που με ρωτά γιατι εσιει προβλημα να ψηφισει Μαλα αλλα φοαται τα ποσοστα του Νικου, εγω λέω τους πως εν χρειαζεται να βαλουμεν ζητηματα συνειδησης για την ψηφο μας, τζαι πως εννεν αμαρτία αν θελουν να ψηφισουν Μαλα για τουντο λογο, όπως εννεν αμαρτία αν δεν θελουν να ψηφίσουν.

      Έτσι τζαι αλλιώς Ασέρα την αλητεία με το όνομα Κεφάλαιο/ Αναστασιάδης/Αντικομμουνισμος/ Ε.Ε κ.λ.π θα πρέπει να την αντιμετωπίσουμε με τους τρόπους που ξερει να εκφράζεται και να επιβαλλεται στις κοινωνιες. Ευτυχώς επαρακολουθησαμεν στενα τί εγινε στις αλλες χωρες και ξερουμε όλες τες μεθόδους της πλυσης εγκεφαλου και του εκφασισμου. Καμια φορα ειναι γι αυτο που μιλουμε με απογνωση για καποια βηματα που γινονται στην κυπρο...τζαι λεμεν εν αδιεξοδα...καποια στιγμη μπορει να πεις τζιολας πως εν γινεται να μεν το ξερουν τζαι πως εν ξεπιτηδες που ακολουθουν καποιες πολιτικές...

      Κοιτα να σου πω ειμαι φτανοκαρτη εγώ, εν τζαι μπορω να με παρακαλουν να βοηθησω τζαι να μεν βοηθω...:)

      Υποσχομαι πως μετα τις εκλογες θα ειμαι στην πρωτη γραμμη για καθε αγώνα, φτάνει η αριστερα να καμει αγώνες. Είπα και στου Ανευ τί ενι οι αγωνες για την αριστερα.

      Ένας χάχας Λιλλήκας ειπεν "σήμερα αρχίζουμε" χωρίς να φοηθεί...ας το πει τζαι η αριστερά άσχετα που το αποτέλεσμα μιαν φορά...αλλά να αρχίσει που τ΄αληθκεια...



      Διαγραφή
  2. Για να το πεί πρέπει να υπάρχει, τα μυνήματα εληφθήκαν, η κριτική δεν πρέπει να έσιει πίκκαν άμαν θέλουμεν να πιάννει τόπον, τζιαι η καλλύττερη στιγμή να σε ακούσει ο άλλος είναι να του διάς σιέριν βοήθειας την ώραν που το χρειάζεται.

    Στες βουλευτικές του 2006, επλήρωσα 500€ να έρτω να ψηφίσω λευκόν διότι εθεωρούσα ότι οι αλλαξοκωλίες με τον Τάσσον εθυσιάζαν βασικές αξίες τζιαι που την στιγμήν που οι βασικές αξίες αλλάσσουν σε, δεν μιλούμεν για κινήσεις τακτικής αλλά για μετάλλαξην τζιαι μπαίννει θέμαν εμπιστοσύνης.

    Την προηγούμενην των εκλογών ήρτεν ένας μιτσής τζιαι είπεν μου με ούλλην την ειλικρίνειαν (άμαν θωρώ τον άλλον μες τα μμάθκια, ιδίως άμαν εν αριστερός ξέρω αν εν ειλικρινής) τζιαι μου είπεν: "θείε άκουσα σε. Εντούτοις θέλω να σου ζητήσω να μας ηψηφίσεις. Αν το κάμεις, εγώ θα πολεμήσω όπως ημπόρω να αλλάξει στάσην το κόμμαν τζιαι να ξηκάμουμεν που τούτην την πολιτικήν. Αν δεν αλλάξει η πορεία, υπόσχουμαι σου να μεν ηψηφίσω ούτε γώ στες επόμενες εκλογές τζιαι να πάμεν πάτσι. Να γινεί η διαμαρτυρία σου διπλή"

    Είπα του έλα αύριον να τζιαι να σου πώ.

    Όταν ήρτεν ακάμαμεν ττόκκαν. Παρόλον που το έβρισκα πολλά ρομαντικόν πληρώσω να έρτω που την Ελβετίαν για να ψηφίσω λευκόν, ήβρα το πολλά πιο αποτελεσματικόν να είμαι έξω τζιαι να έχω σύμμαχον μέσα να αγωνίζεται για τζιείνα που εθεώρουν σωστά.

    Ήρτεν την επόμενην. Ττόκκαν; Ττόκκαν;

    Το 2008 είσιεν η αριστερά υποψήφιον δικόν της.

    Εγώ δεν είμαι μες σε κόμματα για να σου πώ εσέναν πως θα παλέψω που τα μέσα, αλλά υπόσχουμαι σου τζιαι σέναν τζιαι σε όποιον αριστερόν έρτει κοντά τζιαι βοηθήσει τωρά που τον έσιει η αριστερά ανάγκην ότι αν η αριστερά στέκει καλά μετά τες εκλογές, εγώ θα κάμω ότι μπόρω για να ακουστεί τζιαι να δυναμώσει η άποψη ότι δεν γίνεται να διαχειριστείς τον καπιταλισμόν χωρίς να τον αλλάξεις. Αλλά τωρά δώστε τζιαι σεις το σιέριν σας για να φύει η πίκκα τζιαι να ακουστεί η άποψη τούτη σαν συντροφική τζιαι καλοπροέραιτη την ώραν που θα πρέπει να ειπωθεί.

    Τιμωρία του Ακέλ αυτήν την στιγμήν είναι αυτομαστίγωμαν για ούλλην την αριστεράν. Την ώρα που ετοιμάζεται το κεφάλαιον για επιδρομήν είναι πολλά κακή στιγμή για έτσι πολυτέλειαν.

    Που τες 91 000 απέχοντες οι παραπάνω εν αριστεροί. Πρόπερσυ το Ακέλ μόνον του έπιασεν 14΄000 ψήφους παραπάνω. Αν πιάσει πίσω 10% που την αποχήν, η διαφορά που τον εκπρόσωπον του κεφαλαίου μιτσιανίσκει τζιαι λείφκουνται 40΄000 ψήφοι να του κοντέψει. Αν που τζιείνους που δεν θα ρίξουν λευκόν/αποχήν που τους οπαδούς Λιλλίκκα πιάννει η αριστερά 2 για κάθε 1 που πιάννει ο Αναστασιάδης, ο Μαλάς θα του κοντέψει τζιαι θα τον απειλήσει με ανατροπήν. Ο λυκόσσιυλλος ο Στυλιανίδης πρέπει να φάει τον πρώτον πάτσον την Κυριακήν, είτε ανατροπή είναι, είτε απειλή. Πρέπει να νώθουν 220 000 ψηφοφόρους να τους απειλούν, είτε εκλεγούν είτε όι.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Εγω νομίζω πως τιμωρία για το ακελ, εκάμαν όσοι ακελικοί εψηφήσαν τον Λιλληκα. Για μένα ήταν καθαρά μια ψήφος για να χάσειτο ΑΚΕΛ. Όσοι ομως αριστεροι απειχαν για μενα είχαν παραπανω πιθανότητα να ειχαν καποιες αρχες για την αποχή τους. Βεβαια, οι δευτεροι εγίναν "δεκανικια" και οι πρωτοι υποψηφιοι συνεργάτες.

      Αποχή δεν ήσιεν μονο το ακελ όμως. Ήσιεν τζαι η δεξιά. Τζαι εμεναν τα ξαδερφκια μου που εν αναγιωμενα με το εμβλημα του Γρίβα τζαι της ΕΟΚΑ Β΄ερίξαν λευκό, διότι είναι άνεργοι τζαι διότι ηθέλαν να μεν σωθούν οι τράπεζες...που εξανακούστηκεν; Οταν μου ειπαν πως εν επρεπε να δωθουν λεφτα για ανακεφαλαιοποίηση των τραπεζών εν επίστεφκα στα φκια μου...και όμως...

      Ο κόσμος πλεον δεν φοαται μόνο τον Νίκο...πρέπει να καταλάβετε πως φοαται τζαι το σύστημα τζαι την διαχείριση του...τζαι ότι πολλης κόσμος είναι θύμα της παιδείας τζαι της οπαδοποίησης μεσα που τες μαππες τζαι τους συλλογους....

      Για αυτό εγώ πάντα πιστέφκω στην αξία του κόμματος που διά καθοδήγηση, διότι ζούμε σε βαρβαρες εποχές. Γι αυτό σεβομαι αν θέλεις το ΚΚΕ που στέκεται στον πούντο του σαν καθοδηγητικός συλλογικος νου, διότι υπάρχει κάτι συλλογικά ανώτερο που τον πάτο που παράγει τουντο συστημα στο μυαλο των ανθρώπων.

      Εν τζαι περιμενω που το ακελ να γίνει έτσι πρωτοπορία...αλλά να σεβαστεί τους νόμους του συστήματος πάνω που τες συγκυρίες της δικής του επιβίωσης. Τίποτε άλλο. Τζαι να δράσει με τρόπο αποτελεσματικό για το κοινό καλό, εφόσον ο κόσμος είναι έρμαιο τουτων των σαπιων καιρών.

      Δεν εχω καμιαν κατζιαν ή διάθεση τιμωρίας.

      Θέλω ορθολογισμό τζαι πίστη σε θκυο νομοτελειακες αρχες. Εβαρεθηκα το ρόλο του αμοιρου θύματος σαν πολιτης. Τζαι πιστεφκω παντα στη δυναμη των ανθρωπων. Ο Αναστασιαδης δεν μπορει να διαγραψει το κοινωνικό συνολο επειδη θα εκλεγει. Οι διεργασίες από τα κάτω παντα ειναι ανοιχτες.

      Τζαι το κόμμα πρεπει να σεβαστει την κοινωνια παραπανω που τον εαυτό του. Θωρεις ποσο σημαντική εν η αποχη τελικά; Θωρεις ότι τζαι η αποχη εσιει δύναμη;

      Δεν εδωσε σημαθκια σεμνοτητας το κομμα παρα μονο σημερα...ως εχτες είμασταν πανω στην μουττην της φοινιτζιας....τζαι εγω με καθε ειλικρινια δεν πιστεφκω πως εσιει πλεον αντανακλαστικά να αλλάξει πορεία...σέβομαι όμως αυτο που μου ζητάς. Τζαι το ακούω.

      Διαγραφή
  3. Που τα σήμερα ως την Κυριακήν ο λόγος σου τζιαι ο ψήφος σου έχουν την μεγαλλύττερην αποτελεσματικότηταν όσον ποττέ. Ήδη επρογραμματιστήκαν οι μετεκλογικές συγκεντρώσεις για να ακουστούν ούλλες οι απόψεις, Κανόνιστα να ακουστεί τζιαι η δική σου τζιαι όπως το κάμνει τωρά, τζιαι με πραγματική επαφήν με τους ακελικούς. Μετά που κάθε εκλογικήν ήτταν συνάουνται οι αριστεροί τζιαι ξανίζουνται όσοι εδιαβρωθήκαν. Που την δευτέραν θα αρκέψει μια καλή εποχη για την αριστεράν τζιαι θα είναι τόσον καλλύττερη όσον παραπάνω αριστεροί συναχτούν. Πρέπει να συναχτούν όμως που την Κυριακήν. Οι ντιβέλοππερς τζιαι οι εμπόροι που εκοντοσυναχτήκαν για να παν καλά οι δουλειές τους τζιαι οι οππορτουνιστές που εθέλαν κανέναν ρουσφέττιν, ή θα παν με τους άλλους, ή θα μείνουν παραπονημένοι μακρυά. Κάθε ήττα έσιει τζιαι έναν εφφέ αυτοκαθαρισμού.

    Σε αυχαριστώ που με ακούεις. Εσύ μπορεί να μεν πιστεύκεις ότι ακούει κανένας τι λαλείς, αλλά εγώ δεν ξέρω κανέναν άλλον τρόπον για να υπάρχει η διαλεκτική τζιαι να κονίζουνται οι ιδέες.

    ΑπάντησηΔιαγραφή