Ας ιδιωτικοποιηθούν τα πάντα, ας ιδιωτικοποιηθεί η θάλασσα και ο ουρανός, ας ιδιωτικοποιηθεί το νερό και ο αέρας, ας ιδιωτικοποιηθεί η Δικαιοσύνη και ο Νόμος, ας ιδιωτικοποιηθεί και το περαστικό σύννεφο, ας ιδιωτικοποιηθεί το όνειρο, ειδικά στην περίπτωση που γίνεται την ημέρα και με τα μάτια ανοιχτά. Και σαν κορωνίδα όλων των ιδιωτικοποιήσεων, ιδιωτικοποιήστε τα Κράτη, παραδώστε επιτέλους την εκμετάλλευση υμών των ιδίων σε εταιρίες του ιδιωτικού τομέα με διεθνή διαγωνισμό. Διότι εκεί ακριβώς βρίσκεται η σωτηρία του κόσμου… Και μια και μπήκατε στον κόπο, ιδιωτικοποιήστε στο φινάλε και την πουτάνα την μάνα που σας γέννησε.

Ζοζέ Σαραμάγκου

10.2.13

Η διγαμία της Αριστεράς

Είναι - Διγαμία - να είσαι παντρεμένος με τους νεοφιλελεύθερους για τα "πολιτισμικά" και παντρεμένος με το "αντιμνημονιακό μέτωπο" και με τους κρυπτο- Πατριωτικο - Αριστερο - Λιλλήκες.

Η Αριστερά έχει σαλαμοποιηθεί σαν το παραπεταμένο μεσαίο παιδί μιας καταστροφικής πολιτικής οικογένειας. Χωρίς τα προνόμια του "πρωτότοκου" και χωρίς τις χάρες του "μικρού".

Η Αριστερά οφείλει να βρει το δικό της δρόμο. Ξέρουμε όλοι ποιός είναι αυτός...Δεν θα τον βρει, όσο καιρό ψάχνει για λύσεις στα πλαίσια κάθε μορφής "αστικού γάμου"....

3 σχόλια:

  1. DIS
    Καίριο το ερώτημα ΣΟΥ, αλλά άκαιρο αυτή ταύτη τη στιγμή!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. εγω θεωρώ άκαιρες τις προτεινόμενες πολιτικές λύσεις αυτή ταύτη τη στιγμή. Καίρια θεωρώ την κομμουνιστική αριστερά. Τίποτε άλλο. Όλα τα άλλα είναι για τον μύλο της αστικής τάξης και προς όφελος του δικού της αγώνα ενάντια στην τάξη των εργατών.

      Μόνο η κομμουνιστική αριστερά έχει ρεαλιστικές λύσεις. Μόνο που θέλουν ρίζες για να αναπτυχθούν. Και οι ρίζες θέλουν χρόνο για να ριζώσουν. Δεν θέλουν κατ επείγοντα περιστατικά αποτυχημένου πολιτικού καιροσκοπισμού.

      Του φρονίμου τα παιδιά πριν πεινάσουν...κάνουν επανάσταση....και η επανασταση είναι μια μακροχρόνια και κοπιαστική διαδικασία.

      Εγώ διακομιστής της ισχύος της αντεπαναστασης η οποία λαμβανει χώρα αυτή τη στιγμή, δεν θα γίνω με την ψήφο μου. Και στην τελική μου είναι αδιάφοροι και οι λόγοι που ο καθένας εφευρίσκει για να κρυφτεί πίσω από τα καιροσκοπικά ψέμματα.

      Ή θα είμαστε σοβαροί ή θα ειμαστε δημοκράτες. Εγώ επιλέγω το δεύτερο. :)

      Διαγραφή