Ας ιδιωτικοποιηθούν τα πάντα, ας ιδιωτικοποιηθεί η θάλασσα και ο ουρανός, ας ιδιωτικοποιηθεί το νερό και ο αέρας, ας ιδιωτικοποιηθεί η Δικαιοσύνη και ο Νόμος, ας ιδιωτικοποιηθεί και το περαστικό σύννεφο, ας ιδιωτικοποιηθεί το όνειρο, ειδικά στην περίπτωση που γίνεται την ημέρα και με τα μάτια ανοιχτά. Και σαν κορωνίδα όλων των ιδιωτικοποιήσεων, ιδιωτικοποιήστε τα Κράτη, παραδώστε επιτέλους την εκμετάλλευση υμών των ιδίων σε εταιρίες του ιδιωτικού τομέα με διεθνή διαγωνισμό. Διότι εκεί ακριβώς βρίσκεται η σωτηρία του κόσμου… Και μια και μπήκατε στον κόπο, ιδιωτικοποιήστε στο φινάλε και την πουτάνα την μάνα που σας γέννησε.

Ζοζέ Σαραμάγκου

20.2.13

Προτιμώ τον Μηλιό...

Αν πρόκειται, η αυτοκριτική του ακελ να καταλήξει σε πλήρη συριζοποίηση του με όλα τα συνεπακόλουθα αποτελέσματα για την πορεία της αριστεράς της κύπρου ( αυτό δηλαδή που αναμένω πως θα γίνει και θα παρουσιαστεί ως ριζοσπαστικοποίηση του κινήματος), πραγματικά, είμαι στο σημείο να το προσκαλέσω. Προτιμώ να κτίσουν ένα στούντιο στην ταράτσα της Εζεκία Παπαϊωάννου και να μείνει μόνιμα εκεί ο Μηλιός, παρά αυτό που αντιμετώπισα σήμερα...Στο κάτω κάτω ο Μηλιός, για μένα είναι ίσως ο πιο αξιοπρεπής από όλους αυτούς...ούτε κινηματισμό μου πουλά, ουτε φεμινισμό μου πουλά, ούτε για ανθρώπινα δικαιώματα με ζαλίζει. Απλούστατα ο άνθρωπος βαρέθηκε να γράφει 25 χρόνια θεωρία και αποφάσισε πως θέλει μια πραγματική οικονομία να πειραματιστεί πάνω της. Δύο πραγματικές οικονομίες...και τη δική μας. Ο άνθρωπος είναι επιστήμονας, έχει φάει τα μουστάκια του στη μελέτη και βαρέθηκε να θεωρητικολογεί. Θέλει να κάνει πράξη αυτά που γράφει και να κάνει εμάς και τις οικονομίες μας πειραματόζωα. Βαρέθηκε επίσης να είναι στη μαύρη λίστα των ΗΠΑ και θέλει να γίνει αποδεκτός από τα μεγάλα κέντρα αποφάσεων...αυτό είναι σεβαστό εκ μέρους ενός επιστήμονα....

ΑΥΤΟ ΠΟΥ ΔΕΝ ΘΑ ΓΙΝΕΙ ΣΕΒΑΣΤΟ, είναι να βλέπω από το επιτελείο του Μαλά να διαδίδεται το πιο κάτω άρθρο. Και αφού τους λες πως το άρθρο πρέπει να αποσυρθεί να σε ρωτούν, ποιό πρόβλημα έχεις με τον φιλοαμερικανισμό του Αναστασιάδη και αν το άρθρο ψεύδεται οπουδήποτε!!

Άρα, φίλε μου, ξέρεις εσύ ποιός..., δυστυχώς δεν θα καταπιούμε τώρα πως η ψήφος προς τον Λιλλήκα κατά Αναστασιάδη ήταν απλά και ανώδυνα "κεντροαριστερή"...τουλάχιστον εμείς την είπαμε ευθέως εθνικιστική ( οποιουδήποτε χρώματος ) και την στείλαμε στον αγύριστο...

Απολαύστε "κριτική σκέψη" επιτελείου...οπόταν, ούτε εμείς θα "κλειστούμε σπίτι μας"...τουτέστιν, σόρυ, αλλά δεν θα σκάσουμε...διότι ο φασισμός έχει πολλά και αναδυόμενα πρόσωπα...πολλών και διαφορετικών χρωμάτων....έστω και αν τον περιμέναμε για λίγο αργότερα...

Για να είμαι δίκαιη όμως θα πρέπει να πω, πως ο ίδιος ο Σταύρος Μαλάς, θα μπορούσε και να ξεράσει μόνο στη θέα του πιο κάτω άρθρου...αυτό είναι επιβεβαιωμένο...


Το ψευτοδίλημμα: Όμως εγώ καταψηφίζω Αναστασιάδη ψηφίζοντας Μαλά για να κερδίσει χρόνο η Κύπρος

Yπό τις περιστάσεις που αναλύω, ψηφίζω Μαλά την Κυριακή 24 Φεβρουαρίου, 2013, και εσείς που ψηφίζετε Αναστασιάδη είσαστε πιό πατριώτες από μένα!

Ονομάζομαι Άλκης Πουλλής, γεννήθηκα και μεγάλωσα στην Κύπρο και τα τελευταία 15 χρόνια ζώ και εργάζομαι στο Τορόντο του Καναδά. Δεν ανήκω σε κανενός το επιτελείο. Ούτε και ήμουν ποτέ στη ζωή μου εγγεγραμμένος σε κανένα πολιτικό Κόμμα.
Eίμαι φανατικός οπαδός της ενιαίας Κύπρου, του Ελληνισμού και της Ορθοδοξίας, όπως αυτή συνυφαίνεται άρρηκτα με τον Ελληνισμό.
Υποστήριξα με πάθος τον Γιώργο Λιλλήκα, διότι θεωρώ ως τον μοναδικό που θα μπορούσε να ανατρέψει τα σχέδια του Αναστασιάδη. Σχέδια που οδηγούν στην καταστροφή της Κύπρου, τα οποία ευλόγησε και το ΑΚΕΛ.
Καλούμαστε τώρα να διαλέξουμε μεταξύ των δύο. Κατ’ εμένα, όμως, δεν τίθεται καν τέτοιο ζήτημα!
Στην μία περίπτωση το πιστόλι είναι ήδη στον κρόταφο, η σφαίρα στην θαλάμη, το δάκτυλο στην σκανδάλη, η Κύπρος στο στόχαστρο, και η απόφαση είναι ήδη ειλημμένη! Απομένει το τελικό πρόσταγμα. Η σκανδάλη είναι ο Αναστασιάδης φυσικά.
Η άλλη περίπτωση, αυτή του Μαλά, είναι εξίσου επικίνδυνη, αλλά ΟΧΙ θανάσιμη ΑΥΤΗΝ ΤΗΝ ΣΤΙΓΜΗ. Συνεπώς, ΔΕΝ ΜΕ ΑΠΑΣΧΟΛΕΙ ΚΑΝ, διότι σε 10 δευτερόλεπτα …ΜΠΑΜ!
Στην εκλογική αναμέτρηση της Κυριακής, 24 Φεβρουαρίου 2013 ΔΕΝ διακυβεύεται η «Αριστερά» εναντίον της «Δεξιάς». Διακυβεύεται η Πατρίδα μας εναντίον της διχοτόμησης και του εκτουρκισμού! Ο κίνδυνος είναι από την Τουρκία.
Δεν είναι απαραίτητο κάποιος να εκφραστεί υπέρ του τί θέλει. Η έκφραση υπέρ του τί ΔΕΝ θέλει είναι αρκετή. Για παράδειγμα, το 2004 δεν πήγαμε στις κάλπες για να αποφασίσουμε ποιό σχέδιο θέλουμε. Πήγαμε για να τους πούμε ποιό σχέδιο ΔΕΝ θέλουμε.
ΔΕΝ ΕΠΙΛΕΓΩ ΛΟΙΠΟΝ ΜΑΛΑ ΟΤΑΝ ΨΗΦΙΖΩ ΜΑΛΑ ΑΛΛΑ ΚΑΤΑΨΗΦΙΖΩ ΑΝΑΣΤΑΣΙΑΔΗ και το πράττω για να κερδίσει η Κύπρος λίγο ακόμα χρόνο. Αφού εξουδετερώσουμε τον ΑΜΕΣΟ ΚΙΝΔΥΝΟ θα εξαντλήσουμε όσες πιθανότητες έχουμε πολιορκώντας και δεσμεύοντας πλέον τον Μαλά.
Την ψήφο μου λοιπόν ο Μαλάς την έχει όχι γιατί πιστεύω ότι είναι η καλύτερη λύση. ΔΕΝ είναι. Ο Λιλλήκας ήταν η καλύτερη λύση.
Εδώ και μήνες μιλούμε για την έννοια του timing. Δυστυχώς δεν ακούει κανείς! Τελευταία φορά που κερδίσαμε χρόνο ήταν πριν από εννέα χρόνια, λόγω Τάσσου. ΜΕ ΤΗΝ ΕΚΛΟΓΗ ΑΝΑΣΤΑΣΙΑΔΗ ΕΚΠΝΕΟΥΝ ΟΛΑ ΤΑ ΧΡΟΝΙΚΑ ΠΕΡΙΘΩΡΙΑ ΚΑΙ ΟΙ «ΚΑΘΥΣΤΕΡΗΣΕΙΣ».
ΜΕ ΤΟΝ ΑΝΑΣΤΑΣΙΑΔΗ ΠΡΟΕΔΡΟ: TIME IS UP – GAME OVER!
Μού είναι πλέον εμφανέστατο ότι ακόμα και στους κύκλους υποστηρικτών του Λιλλήκα δεν έχει γίνει αντιληπτή η αίσθηση του άμεσου κινδύνου, αλλιώς δεν θα υπήρχε το δίλημμα «τί ψηφίζω τώρα». Η τοποθέτηση στο αποτέλεσμα των εκλογών και του ίδιου του Λιλλήκα θα έπρεπε ήδη να ήταν άμεση, ξεκάθαρη και αποφασιστική από την Κυριακή το βράδυ.«Ανακόπτουμε τον δρόμο στον Αναστασιάδη για να κερδίσουμε χρόνο. Ο κίνδυνος είναι άμεσος.»
Θα αφήσω τον κ. Παναγιώτη Ήφαιστο, Καθηγητή Διεθνών Σχέσεων, αυθεντία σε θέματα Εθνικής Στρατηγικής, να εξηγήσει πώς και γιατί ο κίνδυνος είναι ΆΜΕΣΟΣ. Προειδοποίησε πολλές φορές ότι αυτές οι εκλογές είναι «ΖΗΤΗΜΑ ΖΩΗΣ ΚΑΙ ΘΑΝΑΤΟΥ» ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΥΠΡΟ.

Το ΑΚΕΛ ΕΙΝΑΙ ΣΥΝΕΝΟΧΟ στην μεγάλη προδοσία που έπεται. Συμπορεύθηκε με τον Αναστασιάδη ξεκάθαρα τουλάχιστον από το 2004 και μετά. Επέτρεψε την “οικονομικη κρίση” να εξελιχθεί, ενώ θα μπορούσε να εκμεταλλευτεί το αέριο πάραυτα. Δεν το έπραξε. Λαός που πεινά θα δεχτεί ΟΤΙ του προσφέρουν, αρκεί οι προσφοροδότες να συνδέσουν την προσφορά με ένα πιάτο φαΐ. Γι αυτό και μιλάμε για ΔΗΣΑΚΕΛ.
ΔΗΣΥ-ΑΚΕΛ: Ποτέ δεν ήταν ισότιμα μέλη στο ΔΗΣΑΚΕΛ:
Αγνοούμε στρουθοκαμηλίζοντας την τεράστια διάκριση μεταξύ ΑΚΕΛ και Αναστασιάδη: Είναι ο Κληρίδης με τον Αλέκο τον Μαρκίδη και τον Αναστασιάδη αυτοί που «μαγείρεψαν» το σχέδιο Ανάν. Οι εχθροί της χώρας μας (π.χ. Ντάουνερ, Μέρκελ, ο κατακτητής Ερτογάν) είναι με την ομάδα Αναστασιάδη που συνομιλούν μυστικά στην Κύπρο (ρωτήστε τον Μακάριο Δρουσιώτη) και αλλού, και έχουν την “λύση” έτοιμη στο πιάτο, και ΟΧΙ με τον Μαλά. Η «αριστερή» πτέρυγα του ΔΗΣΑΚΕΛ πάντα συμφωνούσε και συμπορευόταν για τα ποσοστά του δικού του Κόμματος, αφού από τα σκοτεινά σχέδια του Αναστασιάδη περνούσε και η «επαναπροσέγγιση», πολυετές γλυφιντζούρι κι αυτό, προς τέρψιν και συσπείρωσιν των κομματικών πελατών του ΑΚΕΛ. Η έμπνευση όμως και η από χρόνια απόπειρα εφαρμογής του σχεδίου ανήκει στον Αναστασιάδη και την παρέα του.
Με την εκλογή Αναστασιάδη το μήνυμα στους ξένους είναι ξεκάθαρο: «Οι Κύπριοι δέχονται λύσεις ΔΔΟ». (Δηλαδή επικυριαρχία της Τουρκίας, την μόνη λύση που ενδιαφέρει την Τουρκία, καλύτερη γι αυτούς ακόμα και απο την διχοτόμηση αφού με διχοτόμηση υπάρχει ακόμα Ελληνικό στοιχείο στο νησί!)
Αναμένω μάλιστα ότι εάν εκλεγεί ο Αναστασιάδης θα μας ανακοινώσει λίαν συντόμως ότι «επανατοποθετούμε το Κυπριακό σε νέα βάση». Σαφώς, αφού συνομιλητής αυτήν την φορά θα είναι απ’ ευθείας πλέον η Τουρκία!
«Οι περισσότεροι θα φύγουν (προβλέπει ο Παναγιώτης Ήφαιστος) και όσοι μείνουν θα γίνουν υπόδουλοι και οι μερικοί αναμενόμενα εν δυνάμει γενίτσαροι του νέο-Οθωμανισμού.»
(Σημ.:Διαβάστε τον Ήφαιστο, να δείτε και πώς αναλύει την επιλογή Λιλλήκα, και θα αντιληφθείτε τί μεγέθους ευκαιρία κλωτσήσαμε, αλλά αυτό είναι άλλη ιστορία για το μέλλον, ΕΆΝ βεβαίως καταφέρουμε να κερδίσουμε λίγο ακόμα χρόνο την Κυριακή.)
Επίσης: Ποιές είναι οι δυνατότητες να σταματήσουμε ή να ελέγξουμε ή να ανακόψουμε τον Αναστασιάδη, και ποιές τον Μαλά; Αυτοί που νομίζουν ότι μπορεί να ανακοπεί ο Αναστασιάδης και οι φίλοι του, πλανώνται πλάνην οικτράν.
Αυτά περί δημοψηφίσματος στο επόμενο Ανάν είναι ανοησίες! ΓΙΑΤΙ να μας ρωτήσει και να μπεί στον κίνδυνο να χάσει πάλιν; Τζάμπα οργανώνεται εδώ και εννιά χρόνια με τους εχθρούς μας; Το Σύνταγμα του δίνει την εξουσία να υπογράψει από μόνος του. Εξ άλλου, γιατί να μην το περάσει από την Βουλή, όσο ακόμα έχει την πλειοψηφία ΔΗΣΑΚΕΛ και ΔΗΚΟ και ΕΥΡΩΚΩ; Ο «κυρίαρχος λαός» (ΕΣΥ δηλαδή που είσαι έτοιμος να τον ψηφίσεις) θα του έχει δώσει αυτό το δικαίωμα την Κυριακή.
Πληροφορία από έγγυρη πηγή αναφέρει ότι ο Αναστασιάδης ήδη δήλωσε στον Λιλλήκα ότι ΔΕΝ διαπραγματεύεται τις προθέσεις του στο Κυπριακό! Ο Αναστασιάδης βεβαίως θα μας πεί «αυτό δεν, και το άλλο δεν», αλλά δεν πείθει. Για παράδειγμα όχι «ιδιωτικοποιήσεις» αλλά «μετοχοποιήσεις», όχι «αγωγός μέσω Τουρκίας τώρα» αλλά «όταν λυθεί το Κυπριακό»! Κι αν αλλάξει το φόρεμα, η ουσία δηλαδή παραμένει η ίδια. Μην σας ξεγελά πλέον. ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΕΙ ΑΛΛΟΣ ΧΡΟΝΟΣ ΟΥΤΕ ΚΑΙ ΆΛΛΗ ΕΥΚΑΙΡΊΑ.
Όταν εμείς φωνάζαμε, εσείς ασχολείστο με “δεξιούς” και “φασίστες”. Τζιαι με …τον φούρπον. Με τις γκόμενες και τους γκόμενους. Με τα μπαράκια και τις βόλτες με Harley. Και με ταινίες DVD την νύκτα του τελευταίου τηλεοπτικού debate. (Σας πιάνει μάλιστα και η υστερία όταν εγώ κρούω τον κώδωνα του κινδύνου, ωσάν και έτσι θα φύγει ο κίνδυνος!) Και με εκείνο το τρελό και αππωμένο τσαλίμι «εγώ δεν είμαι Ελληνας, είμαι Κύπριος», ωσάν και μπορείς να αποφασίσεις εσύ τί είσαι! Το ίδιο πρόβλημα έχουν και οι τραβεστί. Και ο Michael Jackson, που αποφάσισε, ο μακαρίτης, να γίνει από μαύρος άσπρος!
Όλα αυτά ήταν αποτελέσματα της τεχνητής πόλωσης. Το δόγμα «Διαίρει και Βασίλευε» σε όλην του την μεγαλοπρέπεια! Και εμείς το χάψαμε το παραμύθι. Γίναμεν αρνιά που κρατούν τα μισά ελληνικές σημαίες και τα άλλα μισά σφυροδρέπανα. Πόλας έλας η τρέλλα δηλαδή!
Το μόνο που ακούω τις τελευταίες μέρες είναι τους “δεξιούς – εθνικόφρονες” που θέλουν να προστατευτούν απο τον “κομμουνιστικό κίνδυνο” και «όχι άλλη διακυβέρνηση του ΑΚΕΛ που έφερε την οικονομική καταστροφή», και «ας εκλέξουμε τον Αναστασιάδη να νικήσει και να εξοντώσει την θανατηφόρον αριστεράν», και από την άλλη τους “αριστερούς – κομμουνιστές” που θέλουν να προστατευθούν από τους “φασίστες”, που «θα κάνουν σαπούνια τους αριστερούς», και παρόμοιες μαλακίες.
Ποιοί «δεξιοί εθνικόφρονες»; Η ειδωλολατρεία σας έχει απαλείψει εντελώς την κριτική σας σκέψη! Ο Αναστασιάδης ΔΕΝ είναι ο ΔΗΣΥ! Ανεμίζετε την Ελληνικά σημαία εναντίον των «κομμουνιστών» αγνοώντας ότι ο Αναστασιάδης, πρώτος και καλύτερος, ήθελε να μας αλλάξει ακόμα και τον Εθνικό Ύμνο και την ίδια αυτή την σημαία που εσείς ανεμίζετε σήμερα, και να καταλύσει την Κυπριακή Δημοκρατία με το Ανάν!  Τί σχέση έχει ο Αναστασιάδης με την Ελληνική σημαία;
Οπαδέ του Συναγερμού – ΕΤΣΙ ΕΙΝΑΙ ΠΟΥ ΘΕΛΕΙΣ ΝΑ ΑΝΤΙΜΕΤΩΠΙΣΕΙΣ ΤΗΝ ΕΛΛΗΝΟΦΡΟΣΥΝΗ; ΠΟΙΌΣ ΘΕΛΕΙ ΝΑ ΔΙΑΛΥΣΕΙ 5000 ΧΡΟΝΙΑΣ ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΙΣΤΟΡΙΑΣ ΣΤΗΝ ΚΥΠΡΟ; Ο ΜΑΛΑΣ;
ΕΣΕΙΣ ΟΙ ΙΔΙΟΙ ΟΙ ΕΘΝΙΚΟΦΡΟΝΕΣ ΟΠΑΔΟΙ ΤΟΥ ΔΗΣΥ έπρεπε εδώ και χρόνια να τον «κρεμάσετε» τον Αναστασιάδη, που καπηλεύεται τον ΔΗΣΥ και τους αγωνιστές της ΕΟΚΑ, και έχει ήδη καταστρώσει σχέδια για τον εκτουρκισμό της Κύπρου!
Ποιάν «οικονομική καταστροφή» που θα μπορούσε να αποφευχθεί εάν ο Αναστασιάδης και ο ΔΗΣΥ δεν είχαν εγκρίνει όλους τους Κρατικούς προϋπολογισμούς του Χριστόφια. Άφησαν δηλαδή τα αποτελέσματα της διακυβέρνησης ενός ανόητου προέδρου να καταστρέψει οικονομικά την Κύπρο για να εξυπηρετηθούν οι παρέες του Αναστασιάδη και του Χριστόφια και τα σχέδια για εξαφάνιση της Κυπριακής Δημοκρατίας.
Πέσαμε όλοι στην παγίδα! Μεγάλο μέρος της προεκλογικής εκστρατείας, αναλώθηκε στον Χριστόφια και την οικονομική καταστροφή που έφερε αυτός! Ακόμη και ο Λιλλήκας δεν ετόνισε ποτέ τον άμεσο κίνδυνο εκτουρκισμού της Κύπρου δια του Αναστασιάδη.
Ποιός Χριστόφιας! Αυτός δεν είναι υποψήφιος την Κυριακή! Πάει αυτός! Και μάλλον ούτε την πόρτα του ΑΚΕΛ θα ξαναδεί. Θα τον δικάσει η Ιστορία, εύχομαι και η Δικαιοσύνη, αλλά αμφιβάλω ότι θα τον δικάσει ο Αναστασιάδης! Δεν θα αντέξετε, λέτε, άλλη μια πενταετία διακυβέρνησης ΑΚΕΛ. Δεν συζητώ εάν έτσι θα είναι η διακυβέρνηση Μαλά, απλώς διότι στην αντίθετη περίπτωση, με τον Αναστασιάδη η ΚΑΤΑΣΤΡΟΦΗ θα είναι ΑΜΕΣΗ και δεν θα φτάσει την πενταετία.
Ποιοί «αριστεροί – κομμουνιστές», που ακόμη κι αυτοί επλουσίεψαν πλέον στην Κύπρο! Πώς είσαστε το «κόμμα του Λαού» και αφήσατε «τον Λαό» στο έλεος της «οικονομικής καταστροφής» ενώ θα μπορούσατε να την αποτρέψετε; Αντιθέτως, αφήσατε κι εσείς τον ανίκανο σας Πρόεδρο να κάνει ότι θέλει. Πώς εσείς επιτρέπετε την κατάλυση της Κυπριακής Δημοκρατίας; (ΑΥΤΟ ΛΕΕΙ μεταξύ πολλών άλλων προδοτικών σημείων το σχέδιο Ανάν, το οποίο κι εσείς υποστηρίξατε.) Επαναλαμβάνει ο Αντρος Κυπριανού ότι «είμαστε δεσμευμένοι για λύση ΔΔΟ». Πώς συμπορευθήκατε με τον Αναστασιάδη τόσα χρόνια;
ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΕΙ ΑΡΙΣΤΕΡΑ ΚΑΙ ΔΕΞΙΑ ΣΤΗΝ ΚΥΠΡΟ! Εξ ού και είναι οι μεγαλύτεροι σύμμαχοι σήμερα, με ΚΟΙΝΕΣ ΘΕΣΕΙΣ στο εθνικό! (Κοιτάξτε πώς δεν ανησυχεί καθόλου ανώτατο μέλος του ΔΗΣΥ με την εκλογή Χριστόφια και ενημερώνει τους φίλους του στο Ευρωπαϊκό Λαικό Κόμμα ότι δεν υπάρχει λόγος ανησυχίας από την πολιτική Χριστόφια στο Κυπριακό. (Δες το έγγραφο στον σύνδεσμο www.disakel.com)
Ούτε και έπρεπε ποτέ να ετίθετο τέτοιο ζήτημα, δηλαδή περί «δεξιάς» και «αριστεράς» στην Κυπρο. Τέτοια «πολιτική ζωή» έχουν άλλες χώρες (π.χ. στις ΗΠΑ υπάρχουν οι Δημοκρατικοί και οι Συντηρητικοί) οι οποίες όμως δεν αντιμετωπίζουν πρόβλημα εισβολής και κατοχής.
Η Κύπρος, χώρα μικρή με πολύχρονο πρόβλημα κατοχής θα έπρεπε εδώ και πολλά χρόνια να είχε μιά φωνή, αυτήν εναντίον του ξένου εισβολέα.
Αυτή η πόλωση «δεξιά-αριστερά» δεν είναι παρά δημιούργημα των εχθρών της Κύπρου για εσωτερική κατανάλωση, οι οποίοι κατευθυνόμενοι απο τους εκάστοτε ΔΗΣΑΚΕΛΙΚΟΥΣ ηγέτες και την ξεροτζιεφαλιά των ΔΗΣΑΚΕΛΙΚΩΝ οπαδών που επέμεναν στην πόλωση, κατάφεραν τελικά να εκτοπίσουν τους ανεξάρτητους, ελεύθερους ανθρώπους σε αυτόν τον τόπο, τους οποίους βάφτισαν μάλιστα και «εθνικιστές»!
Για φαντάσου δηλαδή! Εγώ που θέλω να προστατεύσω την Κυπριακή Δημοκρατία και τον Ελληνισμό στην Κύπρο που είναι εδώ για 5000 χρόνια είμαι «εθνικιστής» (το εννοούν βεβαίως με αρνητικό χρώμα) και εσύ που θέλεις τον Αναστασιάδη πρόεδρο – που είναιΠΑΝΕΤΟΙΜΟΣ να καταλύσει την Κυπριακή Δημοκρατία, και να περάσει τον αγωγό του αερίου από την Τουρκία, συνεπώς να καταστρέψει τον Ελληνισμό στην Κύπρο – είσαι το «καλό παιδί». Η σχιζοφρένεια σου δεν έχει πλέον όρια και δεν μπορεί να περιγραφεί! Ιστορικώς, είσαι … απίστευτος!
Με τον Λιλλήκα και τον Ομήρου της ΕΔΕΚ εγώ προσωπικά διαφωνώ όταν συζητούν για «δημιουργία ενδιάμεσου χώρου», απλώς επειδή ο όρος από μόνος του ενισχύει τις ψευδοέννοιες «αριστερά» και «δεξιά» και διαιωνίζει περαιτέρω την πόλωση και τον κομματικό πατριωτισμό των ψευδοεθνικοφρόνων του ΔΗΣΥ!
Η πλύση εγγεφάλου στον Κύπριο όλα αυτά τα χρόνια από αυτούς που πάντα ήθελαν το κακό της Κύπρου και πάντα μας ήθελαν διχασμένους, είναι ο απλούστατος λόγος που κάνει “δύσκολη” την απόφαση σου, εσένα και τόσων άλλων “παραδοσιακά δεξιών” που στήριξαν τον Λιλλήκα.
Είναι εκπληκτικό πώς προτιμάς “να κοπεί το σιέριν σου παρά να ψηφίσεις αριστερόν” αλλά δεν ενοχλείσαι που ψηφίζεις τον μαγειρεμένο από τα κεφάλια του ΔΗΣΥ εκτουρκισμό της Κύπρου! Σαν ηλίθιο ρομπότ προσυπογράφεις την ίδια σου την καταστροφή. Και την δική μου!
Εάν έχεις κριτική ικανότητα, τότε ξεχώρισε τους λεκτικούς όρους και τα «υποτίθεται» από το περιεχόμενο και δώσε το αποφασιστικό κτύπημα στον Αναστασιάδη ΓΙΑ ΝΑ ΚΕΡΔΙΣΟΥΜΕ ΧΡΟΝΟ.
Εγώ, υπό τις περιστάσεις που ανέλυσα, ψηφίζω Μαλά την Κυριακή, 24 Φεβρουαρίου, 2013, και εσείς που ψηφίζετε Αναστασιάδη είσαστε πιό πατριώτες από μένα!
Ας μας κρίνει όλους η Ιστορία και η ψυχολογία της μάζας, του ατόμου και του όχλου, καθώς και η ψυχοπαθολογία των “ταυτήσεων” και του ρομποτισμού.
Ο Θεός να φυλάει την Κύπρον.


´Αλκης Πουλλής
Τορόντο – Καναδάς
19 Φεβρουαρίου, 2013
Πέντε ημέρες πριν την 2η εκλογική αναμέτρηση για την προεδρία της Κύπρου, μεταξύ Αναστασιάδη και Μαλά.




7 σχόλια:

  1. Κάποιοι πάνε εξωτερικό και ανοίγει το πνεύμα τους και οι ορίζοντές τους, και κάποιοι (όπως ο κ. Πουλλής)χαντακώνονται.
    Μια πρόβλεψη για την ηγεσία του ΑΚΕΛ: η αυτοκριτική που θα κάνουν δεν θα είναι "πάμε να γίνουμε ΣΥΡΙΖΑ", αλλά το πιο πιθανόν "πάμε πίσω μαζί με τις πατριωτικές δυνάμεις (ΔΗΚΟ,ΕΔΕΚ), μόνη η Αριστερά δεν μπορεί, οι συνθήκες δεν ευνοούν αυτόνομη αριστερή υποψηφιότητα..." κλπ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. ε δεν ξέρω...είδα ότι ο μηχανισμός μόλις τα βρήκε σκούρα με τις δημοσκοπήσεις ανασκουμπώθηκε προς τη συριζαικη εγχώρια διανόηση για βοήθεια..με την εκλογη του Αναστασιάδη και αν θέλει να επανακτησει τα ποσοστα του το ακελ ( διότι αυτό θα θέλει ) θα πρέπει να πουλήσει και μια μούρη στον κόσμο του...ότι αντιστεκεται, οτι ανοιξε τις πόρτες κ.λ.π.

      επίσης πρέπει να προσδιορισει οριστικά τη θέση του στην ε.ε και τις συμμαχίες του για να μπορει να παιζει καποιο ρόλο και εδώ...χρειαζεται συμμαχίες...δεν νομίζω πως ο Δημήτρης θα πετάξει τους πολυτιμους φίλους που απέκτησε στην Ε.Ε

      και αυτό το σενάριο δενει μια χαρά με το πατριωτικό μέτωπο...και με τον Σιακόλα, που επιτέλους θα γνωρίσει από κοντά και τη Λάτση...:)

      και με τις πατριωτικες δυνάμεις δένει...

      σορυ που ειμαι ωμη...αλλά μάλλον κουράστηκα να με περιπαίζουν...

      Διαγραφή
  2. Ποιους εννοείς "εγχώρια συριζαική διανόηση";Ζήτησε το ΑΚΕΛ τη βοήθεια τους ή από μόνοι τους την έδωσαν;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. ε δεν είμαι η επαγρύπνηση για να ξέρω. Αλλά υποθέτω πως δεν πήγαν μόνοι τους οι άνθρωποι. Εξάλλου μέχρι πρότινος το ακελ θεωρούσε "ασωτους υιούς" τους συριζόφιλους. Μη σου πω, πως τους θεωρούσε και επικίνδυνους ψευδοεπαναστάτες! Τώρα μάλλον όμως τους χρειαστηκε. Γιατί δεν έχει και καμιά στρατιά θεωρητικών των ακελ. Είναι γνωστό πως δεν "παράγει διανοούμενους" το κόμμα.

      Βεβαια καθόλου απίθανο μετεκλογικά να τους ξαναπετάξει. Αν δεν αποφασίσει να τους αφήσει να "παιξουν" εσωκομματικά για κάποιο διάστημα.

      Το ποιοί ειναι δεν κάνει καμιά διαφορά. Εμείς δεν είμαστε μηχανισμός να δίνουμε κόσμο δημόσια, ούτε αφελείς είμαστε να νομίζουμε πως γίναμε ξαφνικά "σπουδαίοι" για την υπόθεση ακελ ώστε να αντιγράφουμε συμπεριφορές και μεθόδους ενός μηχανισμού, δίνοντας κόσμο.

      Διαγραφή
  3. stelios papalangi

    γιατί το βλέπεις λίγο το ακελ να γίνει συριζα ; ....
    εγώ βλέπω το τεράστιο άλμα....

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. ε παρά να το ρίξει στην "εθνική κυριαρχία" για την ΑΟΖ ( το σημείο σύγκλισης με το εθνικιστικό κέντρο και η καραμέλλα προσκλησης των ψηφοφόρων του Λιλλήκα ) - το οποίο κάποιοι βρωμοστομοι μας το πασάρουν και σαν "Λενινιστική πολιτική" - ασσεν τζαι συριζα....lol

      Αλλά δεν θα γίνει έτσι....ούτε συριζα θα γίνει το ακελ...θα το δεις....

      Διαγραφή
  4. “Αλλά δεν θα γίνει έτσι....ούτε συριζα θα γίνει το ακελ...θα το δεις....”
    χωρίς αμφιβολία.

    Ας θέλει να γίνει ότι θέλει αλλά τουλάχιστον να αποκτήσει την πολιτική ευθύτητα των θέσεων του και της στάσης του ώστε να σταματήσει να παραμορφώνει έτσι την έννοια του ταξικού αγώνα και να δίνει δικαιώματα σε αστικά κόμματα να οικειοποιούνται δήθεν την υπεράσπιση της εργατικής τάξης.



    Θα δούμε σε αυτόν τον τόπο λίγο φώς αν συμπεριληφθεί συν τοις άλλοις μια οργανωμένη λαϊκή-προλεταριακή μεταναστευτική δύναμη εντός του λαϊκού κινήματος που φυτοζωεί. Οι προλετάριοι μετανάστες έχουν τις προϋποθέσεις να δημιουργήσουν τις βάσεις για μια αντιεθνικιστική λαϊκή και ταξική συνείδηση.


    ΑπάντησηΔιαγραφή