Ας ιδιωτικοποιηθούν τα πάντα, ας ιδιωτικοποιηθεί η θάλασσα και ο ουρανός, ας ιδιωτικοποιηθεί το νερό και ο αέρας, ας ιδιωτικοποιηθεί η Δικαιοσύνη και ο Νόμος, ας ιδιωτικοποιηθεί και το περαστικό σύννεφο, ας ιδιωτικοποιηθεί το όνειρο, ειδικά στην περίπτωση που γίνεται την ημέρα και με τα μάτια ανοιχτά. Και σαν κορωνίδα όλων των ιδιωτικοποιήσεων, ιδιωτικοποιήστε τα Κράτη, παραδώστε επιτέλους την εκμετάλλευση υμών των ιδίων σε εταιρίες του ιδιωτικού τομέα με διεθνή διαγωνισμό. Διότι εκεί ακριβώς βρίσκεται η σωτηρία του κόσμου… Και μια και μπήκατε στον κόπο, ιδιωτικοποιήστε στο φινάλε και την πουτάνα την μάνα που σας γέννησε.

Ζοζέ Σαραμάγκου

9.2.13

Αφεντικά και Δούλοι, σκατά γινήκαμε Ούλοι



Ο Νίκος Σιακόλας ιδρύει αεροπορική εταιρεία



Παρουσία του Προέδρου Χριστόφια, παραγόντων της περιοχής και άλλων αξιωματούχων έγινε το μεσημέρι η κατάθεση του θεμέλιου λίθου του έργου "Cyprus Limni Resort" στην περιοχή Λίμνη της Πόλεως Χρυσοχούς. Πρόκειται για ένα έργο με πολλά οικονομικά και κοινωνικά οφέλη για την περιοχή το οποίο θα συμβάλει στην ανάπτυξη και τη δημιουργία θέσεων εργασίας και στην περαιτέρω αναβάθμιση της Κύπρου ως τουριστικού προορισμού.
Με ιδιαίτερη συγκίνηση μίλησε ο Εκτελεστικός Πρόεδρος της εταιρείας Cyprus Limni Resorts and GolfCourses Plc και εμπνευστής του έργου Νίκος Σιακόλας. Ο κ Σιακόλας εξέφρασε την αγάπη του για την περιοχή του διαμερίσματος Πόλης Χρυσοχούς η οποία όπως είπε, είναι μια περιοχή που του θυμίζει τον κατεχόμενο Καραβά. Ο κ Σιακόλας εξέφρασε την χαρά του και τη συγκίνηση του, γιατί ύστερα από κοπιώδεις προσπάθειες που άρχισαν από τη δεκαετία του 1980 όπως είπε, το μοναδικό αυτό έργο μπαίνει στην πορεία υλοποίησης.
Πρόσθεσε επίσης πως είναι ενθουσιασμένος γιατί όλοι χωρίς εξαίρεση οι εκπρόσωποι ολόκληρου του Διαμερίσματος Πόλης Χρυσοχούς έχουν εξ αρχής αγκαλιάσει και υποστηρίξει με θέρμη την δημιουργία του έργου. Παρατήρησε επίσης πως μεγάλοι οργανισμοί ενδιαφέρονται να επενδύσουν στην Κύπρο, όχι μόνο εξαιτίας του φυσικού της αερίου.
Ο κ Σιακόλας ανακοίνωσε επίσης πως θα αναλάβει πρωτοβουλία για να ιδρύσει μια μικρή ευέλικτη βιώσιμη αεροπορική εταιρεία , η οποία θα έχει έδρα το αεροδρόμιο της Πάφου για να εξυπηρετήσει την επαρχία Πάφου και ιδιαίτερα το διαμέρισμα της Πόλης Χρυσοχούς. "Εμείς πιστεύουμε ότι όταν δημιουργείται ένα έργο πρέπει να το προστατεύεις, να το υποστηρίζεις και να το βοηθάς για να έχει επιτυχία"σ, συνέχισε, προσθέτοντας ακόμη πως θα προωθήσει την ίδρυση τουριστικών γραφείων σε πόλεις και προορισμούς. Ευχαρίστησε τέλος τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας , τους Υπουργούς Γεωργίας, Εσωτερικών και Εμπορίου και όλες τις κυβερνητικές υπηρεσίες που συνέβαλαν στην απλοποίηση, όπως είπε, των διαδικασιών και στην επίσπευση της έκδοσης των αδειών για να αρχίσει η υλοποίηση του έργου, αλλά και τις τοπικές αρχές.
Ο Δήμαρχος Πόλης Χρυσοχούς Άγγελος Γεωργίου ανέφερε ότι το έργο θα συμβάλει στην οικονομική και κοινωνική ανάπτυξη του διαμερίσματος πόλης Χρυσοχούς και των κατοίκων του. Ανέφερε ότι με την έναρξη υλοποίησης του έργου θα δημιουργηθούν στην περιοχή εκατοντάδες θέσεις εργασίας ενώ παράλληλα το έργο αυτό θα προσελκύσει νέες επενδύσεις από μεγάλες και μικρομεσαίες επιχειρήσεις, πράγμα το οποίο θα τονώσει την οικονομία της περιοχής , θα συμβάλει στην αναβάθμιση και τον εμπλουτισμό του τουριστικού μας προϊόντος, θα αναθερμάνει το ενδιαφέρον για ένταξη της περιοχής στα προγράμματα διοργανωτών ταξιδιών και θα ανατρέψει την αρνητική πορεία που έχει η τουριστική ανάπτυξη στην ευρύτερη περιοχή τα τελευταία χρόνια. Ο κ Οδυσσέως επεσήμανε επίσης πως η προγραμματιζόμενη αυτή ανάπτυξη γίνεται με σεβασμό και εναρμονίζεται με το φυσικό περιβάλλον, συμβάλλοντας ουσιαστικά στην αναβάθμιση του, προσφέροντας του ακόμη μεγαλύτερη προστασία.
Εκ μέρους των 17 κοινοτήτων της περιοχής απηύθυνε χαιρετισμό ο κοινοτάρχης Περιστερώνας Ανδρέας Καπονίδης. Ο κ Καπονίδης ανέφερε πως είναι ευθύνη του Τμήματος Περιβάλλοντος να καθαρίσει το μέρος της παραλίας στην περιοχή που είναι κρατική γή τόσο για το καλό του τουρισμού όσο και για την υγεία του κόσμου της περιοχής. Κάλεσε επίσης το Τμήμα Περιβάλλοντος να παραχωρήσει όλες τις σχετικές άδειες 'χωρίς χρονοτριβή και χωρίς κανένα κουτσούρεμα' για την δανειοδότηση ολόκληρου του έργου ."Στις μέρες μας που η ανεργία έχει φτάσει στα ύψη , τέτοια έργα πρέπει να επιβραβεύονται και πρέπει να βοηθούμε τους εκτελεστές τους" συνέχισε.
Το Limni Bay Resort παρουσίασε ο Διευθύνων σύμβουλος της εταιρείας Μάριος Παναγίδης. Το έργο όπως είπε ο κ Παναγίδης θα αποτελείται από δύο γήπεδα Golf , με μία λέσχη σε κάθε γήπεδο, ξενοδοχείο πολυτελείας διεθνούς αλυσίδας, wellness centre, επαύλεις σε αυτόνομα οικόπεδα και άλλες οικιστικές μονάδες υψηλής ποιότητας, ελικοδρόμιο, αθλητικές εγκαταστάσεις, ιστορικό μουσείο Λίμνης, κέντρο πληροφόρησης για τις χελώνες, εκκλησάκι , πεζόδρομους, ποδηλατόδρομους και άλλες συναφείς αναπτύξεις και υπηρεσίες.
Ο κ Παναγίδης είπε επίσης πως για το έργο έχει εξασφαλιστεί η συνεργασία κορυφαίων αρχιτεκτόνων και σχεδιαστών. Aναφερόμενος στα κοινωνικά και οικονομικά οφέλη της ανάπτυξης ο κ Παναγίδης είπε πως στόχος του ομίλου Σιακόλα είναι να δημιουργήσει ένα έργο ξεχωριστό , έργο εμπλουτιστικής τουριστικής ανάπτυξης, που θα προσελκύει υψηλών εισοδημάτων επισκέπτες και παίκτες γκόλφ , πράγμα, είπε, που αποτελεί και βασική στόχευση του κράτους. Στην εκδήλωση προβλήθηκε βίντεο που παρουσίασε τις εργασίες αποκατάστασης του φυσικού περιβάλλοντος από την καταπόνηση του εξ' αιτίας των προηγούμενων μεταλλευτικών χρήσεων.
Της τελετής προηγήθηκε αγιασμός από τον Μητροπολίτη Πάφου Γεώργιο και τον Χωρεπίσκοπο Αρσινόης Νεκτάριο.

1 σχόλιο: