Ας ιδιωτικοποιηθούν τα πάντα, ας ιδιωτικοποιηθεί η θάλασσα και ο ουρανός, ας ιδιωτικοποιηθεί το νερό και ο αέρας, ας ιδιωτικοποιηθεί η Δικαιοσύνη και ο Νόμος, ας ιδιωτικοποιηθεί και το περαστικό σύννεφο, ας ιδιωτικοποιηθεί το όνειρο, ειδικά στην περίπτωση που γίνεται την ημέρα και με τα μάτια ανοιχτά. Και σαν κορωνίδα όλων των ιδιωτικοποιήσεων, ιδιωτικοποιήστε τα Κράτη, παραδώστε επιτέλους την εκμετάλλευση υμών των ιδίων σε εταιρίες του ιδιωτικού τομέα με διεθνή διαγωνισμό. Διότι εκεί ακριβώς βρίσκεται η σωτηρία του κόσμου… Και μια και μπήκατε στον κόπο, ιδιωτικοποιήστε στο φινάλε και την πουτάνα την μάνα που σας γέννησε.

Ζοζέ Σαραμάγκου

18.2.13

Η Κύπρος με το πιστόλι στον κρόταφο.

Ως μοναδικό θετικό από την χθεσινή εκλογική αναμέτρηση, καταγράφω την πανωλεθρία της ντόπιας Χρυσής Αυγής ( ΕΛΑΜ ) με το ποσοστό 0,88%. Για την ώρα δεν έχει προστεθεί, στις μύριες επιπλοκές για την οικονομία και το κυπριακό που κληροδοτεί η προηγούμενη πενταετία της κυβέρνησης Χριστόφια, ένα επιπλέον πρόβλημα με το κόμμα των ναζιστών. Αυτό πρέπει να λεχθεί.

Πρώτα παραπολιτικά σχόλια...

1. Ο Νίκος Αναστασιάδης, με την πρώτη εμφανισή του μετά την ανακοίνωση του αποτελέσματος, θα πρέπει να κατοχυρωθεί ως ο επίσημος πολιτικός τσαρλατάνος του τόπου. Ο σίγουρος μελλοντικός Πρόεδρος της Κύπρου αποδείχτηκε πολύ λίγος για να είναι πρόεδρος όλης της Κύπρου, εφόσον στο πρώτο του μήνυμα λαϊκισε τραγικά και μίλησε για ήττα του ΑΚΕΛ και του κόμματος που μας έφερε τα κοινωνικά παντοπωλεία και τα σισσύτια!! Φαίνεται πως η προεκλογική περίοδος, η στενή επαφή του Νίκου με το κόμμα του και με τους Γιωρκάτζηδες, Ρίκκους και Συλλούρηδες, στοίχησε στην ποιότητα τόσο της συμπεριφοράς του όσο και στην ποιότητα της αντίληψης του. Τραγικά λίγος και ξεκάθαρα μικροπρεπής.

2. Ο Τάκης Χατζηγεωργίου εκ μέρους του ΑΚΕΛ και του επιτελείου Μαλά, ο οποίος στην πρώτη του δήλωση απέδειξε το πόσο στενά είναι τα όρια της αντίληψης του κόμματος και του μηχανισμού του. Δήλωσε πως το ΑΚΕΛ δεν εκκινεί από το 27% αλλά από το 33% γιατί πρέπει να θεωρείται δεδομένο πως η αριστερή αποχή ( που ήταν η ψηλότερη από όλα τα κόμματα ) καθώς και το 17% ακελικών που ψήφισε Γ. Λιλλήκα, είναι "συναισθηματικοί"ψήφοι και πρέπει να θεωρούνται δεδομένοι ως ψήφοι προς τον Μαλά για τον 2ο γύρο. Με τζείνον το πλευρό να τζοιμάσαι Τάκη...ο κομματικός μηχανισμός βλάφτει σοβαρά την επαφή με την κοινωνία...μικροπρεπής απέναντι στους ψηφοφόρους της αριστεράς από άλλη άποψη...

3. Οι ψηφοφόροι του ΔΗΚΟ, από τους οποίους 7 στους 10 δεν πειθάρχησαν στον μηχανισμό του δικού τους κόμματος, ήταν η έκπληξη των χθεσινών αποτελεσμάτων. Εντέλει, η βάση του κόμματος - γέννημα/θρέμμα του κυπριακού κράτους - έστω για τους λάθος λόγους, γύρισαν την πλάτη στη σίγουρη εισδοχή του ΔΗΚΟ στο προεδρικό μέσω της νίκης του Αναστασιάδη. Κοίτα να δεις τα δηκόπουλα...

Οι διάδοχοι...

Τόσο ο Νίκος Αναστασιάδης όσο και ο Σταύρος Μαλάς, διεκδικούν την Προεδρία της χώρας ως σύμφωνοι διάδοχοι της διακυβέρνησης Χριστόφια, η οποία επέφερε τα εξής αποτελέσματα για τον τόπο, με τα οποία συντάσσονται από κοινού οι υποτιθέμενα διαφορετικοί υποψήφιοι πρόεδροι:

1. Την υπαγωγή της χώρας στο μνημόνιο και την αναγκαιότητα τήρησης του μνημονίου.
2. Την εκμετάλλευση του φυσικού αερίου και τη σύνδεση της εξωτερικής πολιτικής της χώρας ως "μεγάλης εξωτερικής πολιτικής" για την επίλυση του Κυπριακού σε σχέση με τους όρους της αγοραπωλησίας του φυσικού αερίου, και της σύναψης συμμαχιών με κεντρικό άξονα την ενέργεια.
3. Τις στενές σχέσεις με το Ισραήλ ως στρατηγικού συμμάχου.
4. Τον ευρωκεντρισμό και την εξυπηρέτηση των ευρωενωσιακών και αμερικανικών συμφερόντων.
5. Την απώλεια της Ρωσίας ως στρατηγικού γεωπολιτικού συμμάχου της Κύπρου ( μια παράδοση που κρατούσε από τις αρχές του αιώνα, η απώλεια της οποίας οφείλεται δυστυχώς στην διακυβέρνηση Χριστόφια ) και ο καινούριος ρόλος της Ρωσίας ως χώρας με καθαρά και μόνο οικονομικά συμφέροντα με την στενή έννοια, δηλαδή με την έννοια της διασφάλισης των καταθέσεων ρωσικών κεφαλαίων στην Κύπρο του ύψους των 70 δις. ( η "Βαξεβάνεια" μικροπολιτική για τον ξεπλυμένο Νίκο που διακινεί 10 δις μέσω του δικηγορικού του γραφείου, είναι καθαρή μικροπολιτική και τίποτα περισσότερο. Στην ουσία τόσο το ΑΚΕΛ όσο και το ΔΗΣΥ είναι πλήρως εξαρτώμενοι από τα ρώσικα κεφάλαια )
6. Την πολυσυζητημένη "πολυπολική" εξωτερική πολιτική ( η μεγαλύτερη αποτυχία της διακυβέρνησης για την οποία αισθάνεται περήφανο το ακελικό περιβάλλον και την οποία υιοθέτησε και το ΔΗΣΥ, ακόμα και ο αρχιεπίσκοπος... ), η οποία έθεσε την Κύπρο και τους Κύπριους πολίτες, ειδικότερα σε συνάρτηση με τα ενεργειακά συμφέροντα και την παγκόσμια εμπόλεμη πόλωση ΗΠΑ-Ρωσίας, στη δεινή θέση μέγιστης επικινδυνότητας για την φυσική και οικονομική τους επιβίωση.
7. Τον Βλαδιμήρ Πούτιν ο οποίος εύλογα θα κρατά είτε τον κ. Αναστασιάδη είτε τον κ.Μαλά από τα αρχ....,( σόρυ ) με την απειλή απόσυρσης των Ρωσικών κεφαλαίων,  εφόσον τα συμφέροντα της Ρωσίας είναι πλέον καθαρά και μόνο συμφέροντα καταθετών, και εφόσον έχει παρέλθει οριστικά η διάθεση χαϊδέματος της Κύπρου από τη Ρωσία για γεωπολιτικούς λόγους.
8. Την πλήρη εξάρτηση από την εξωτερική πολιτική της Τουρκίας, η οποία συνεχίζει να παίζει σε δύο ταμπλό, τόσο με τις ΗΠΑ όσο και με τη Ρωσία και η οποία παραμένει η μόνη οδός επαναφοράς του ενδιαφέροντος της Ρωσίας για την Κύπρο ως γεωστρατηγικού συμμάχου.
9. Την μετεκλογική συμμαχία δεξιάς-αριστεράς για τα εργασιακά θέματα. Απόδειξη η κατάληξη της απεργίας των οικοδόμων, η οποία έληξε με συμβιβασμό - ως είθισται. Το ακελ - είναι ηλίου φαεινότερο - θα αποτελέσει τον μετεκλογικό συνεργάτη του Νίκου Αναστασιάδη για την ομαλή τήρηση των μνημονιακών μέτρων και νομοσχεδίων.
10. Την αναγκαιότητα υπαγωγής της Κύπρου στο ΝΑΤΟ - στην οποία φαινομενικά το ΑΚΕΛ αντιτίθεται - και η οποία θα σερβιριστεί ως αναγκαιότητα ασφάλειας του τόπου, ενόψει της έντασης των ενδοιμπεριαλιστικών αντιθέσεων καθώς και του διαφαινόμενου πολέμου μετάξυ ΗΠΑ-Ρωσίας.


Ο Γιώργος Λιλλήκας...

Είναι ο μεγάλος νικητής των εκλογών. Μόνο ένας ηλίθιος θα πετούσε ένα 25% το οποίο κέρδισε με την στήριξη ενός φτωχού και μικρού κόμματος όπως η ΕΔΕΚ και χωρίς το δεκανίκι ενός ισχυρού κομματικού μηχανισμού από πίσω.
Ο Γιώργος Λιλλήκας δεν πρόκειται - υποθέτω - να χαρίσει αυτό το ποσοστό την επόμενη Κυριακή σε κανένα από τους δύο υποψηφίους.

Εαν είναι αρκετά έξυπνος - ελπίζω πως όχι - θα μετατρέψει αυτό το ποσοστό από πατριωτικά δεξιό σε πατριωτικά αριστερό ποσοστό. Σε αυτό το ενδεχόμενο, θα βρει συμμάχους τόσο στην Κύπρο όσο και στην Ελλάδα. Το Αριστερό Ρεύμα του Συριζα, ο κ.Λαφαζάνης, μέρος του ΝΑΡ και του ΑΝΤΑΡΣΥΑ, ο κ. Δελαστίκ, μέρος της βάσης του ΚΚΕ και κάποια μεμονομένα πια στελέχη της ηγεσίας ΚΚΕ, είναι φανερό πως επιθυμούν ένα τέτοιο ιστορικό πισωγύρισμα της πολιτικής της επαναστατικής αριστεράς σε πολιτικές με κεντρικό άξονα ένα εθνικό πατριωτικό μέτωπο. Νομίζω πως επ αυτού γίνεται σήμερα μια μικρή "σφαγή" με αφορμή τον προσυνεδριακό διάλογο. Δεν θα επεκταθώ περισσότερο επ αυτού για την ώρα, δεν θέλω και δεν αισθάνομαι πως έχω το δικαίωμα...
Πάντως η δική μου ψήφος κατά του Λιλλήκα ήταν και μια στάση καθαρής διαφωνίας με τη ενδεχόμενη σύσταση μιας τέτοιας πολιτικής δύναμης...

Το ΑΚΕΛ από την άλλη μεριά είναι  ξεκάθαρα εξαρτώμενο και χωρίς καμιά προοπτική, πέραν της πελατειακής διαχείρισης μέσω της συνήθους πομπώδους συνθηματολογίας περί ήττας του νεοφιλελευθερισμού.

Είμαστε λοιπόν με το πιστόλι στον κρόταφο από παντού. Το αποτέλεσμα των εκλογών δεν πρόκειται να δώσει καμιά λύση.

ΑΚΕΛ και ΔΗΣΥ έχουν έτοιμη την εθνική συναίνεση και η διακυβέρνηση Δ. Χριστόφια έφερε τον τόπο σε μια θέση από την οποία καμιά πολιτική δύναμη - ακόμη κι αν υπήρχε τέτοια πολιτική δύναμη - δεν θα μπορούσε αυτή τη χρονική στιγμή να απεγκλωβίσει την Κύπρο από την πολιτική και οικονομική καταστροφή.

Λευκό στον δεύτερο γύρο. Συνειδητά.

13 σχόλια:

  1. Άλλα μέρη της ανατομίας σκεφτόμουνα εγώ αλλά...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. DIS,
    Αυτό το κείμενο προφανώς δεν είναι δικό σου. Περιέχει θέσεις και τοποθετήσεις που ΔΕΝ σε εκφράζουν. Ας πούμεν, τι πάει να πει η αναφορά σε «…μύριες επιπλοκές για την οικονομία και το κυπριακό που κληροδοτεί η προηγούμενη πενταετία της κυβέρνησης Χριστόφια…»; Για ποια οικονομία γίνεται αναφορά, στην καπιταλιστική;
    Διερωτούμαι γιατί δεν το σχολίασες, ή/και γιατί δεν έβαλες την πηγή του δημοσιεύματος…

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Δεν συνηθίσατε ακόμα τον τρόπο που γράφω; Εν φαίνεται δηλαδή πως το κείμενο είναι δικό μου; Τί δεν με εκφράζει ακριβώς; Κάθε λέξη εδώ με εκφράζει απόλυτα. Οι μύριες επιπλοκές οφείλονται στην διαχείριση της οικονομίας από την κυβέρνηση. Αναφέρομαι στις διαχρονικές μου διαφωνίες με το ακελ για τα θεματα της οικονομίας.

      Όταν είσαι εν μέσω της μεγαλύτερης κρίσης του καπιταλισμού, εν κάμνεις τον έξυπνο...για να το πω λαϊκά...εν σουζεις τα πόθκια σου πως είσαι το αστέρι της επιτυχίας της σοσιαλδημοκρατίας, πως είσαι μοναδική περιπτωση κόμματος ανα το παγκόσμιο, πως τελείς υπό ιδιαίτερες κυπριακές συνθήκες και πως κρατάς το σύστημα από τα παπάρια της σπουδαίας σου πολιτικής....

      Σοβαρέφκεσαι αμα είσαι στη μεση της μεγαλυτερης κρισης....πράγμα το οποίο δεν έκαμε η απερχόμενη κυβέρνηση....η οποία ενόμισε πως ο καπιταλισμός είναι ένα ταμείο από το οποίο θα παίρνει ρευστό για να κάμνει "δικαιη πολιτική" δίνοντας επιδόματα, ώσπου να έρτουν τα λαμόγια να τα κόψουν....

      Το ακελ, φιγουράρει σαν το μόνο κόμμα το οποίο μπορεί να εγγυηθεί την υπευθυνη διαχείριση του καπιταλισμού εκ μερους της αριστρεράς. Έτσι βγηκε και στις εκλογες. Σαν η αξιοπιστη λύση...

      Τί δεν καταλαβαίνεις από όλη αυτή την αποτυχημένη τακτική και στρατηγική;....

      Το διαχειριστικό ψέμα ή την ψευδαίσθηση πως το συστημα θα σε αφησει να γλυτώσεις; όριστε που είμαστε με την σκληρη διαπραγματευση...με το πιστολι στον κροταφο να τους παρακαλαμε να υπογραψουμεν το μνημονιο...

      Αντί να σουζει το ποθκια του το κόμμα εδω και δύο χρόνια θα επρεπε να σοβαρευτει. Δυστυχως τωρά είναι αργά. Το συστημα δεν ειναι μια ανοιχτη προοπτική για να επιλέγεις ο καθεις τις πολιτικές που θέλει. Το συστημα είναι οπως το σκάκι....υπαρχει σκακιερα...οταν σε κλεισουν απο παντου, χανεις και ετελειωσε....

      Διαγραφή
  3. ....η οποία ενόμισε πως ο καπιταλισμός είναι ένα ταμείο από το οποίο θα παίρνει ρευστό για να κάμνει "δικαιη πολιτική" δίνοντας επιδόματα, ώσπου να έρτουν τα λαμόγια να τα κόψουν....

    Αυτή η φράση που μόνη της συνοψίζει την πολιτική της απερχόμενης κυβέρνησης. So true...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. DIS,
    ΟΧΙ!!! Ο πιο πάνω τρόπος γραφής [βασικά το περιεχόμενο του κειμένου ΣΟΥ] ΔΕΝ είναι ο συνήθης τρόπος που ΕΣΥ γράφεις! Το πιο πάνω κείμενο θα μπορούσε να το γράψει κι ένας δεξιός σοσιαλδημοκράτης ή ακόμα κι ένας νεοφιλελεύθερος… Παρά τις κάποιες [ελάχιστες] επιμέρους αριστερές προσεγγίσεις [κι αυτές όχι στο κείμενο αλλά στο σχόλιο ΣΟΥ], τα εδώ γραπτά ΣΟΥ είναι έμπλεα δεξιών επιχειρημάτων… Θα σταχυολογήσω μερικά απ’ αυτά, όχι για να σε πείσω για οτιδήποτε, αλλά για να φανεί η αντιφατικότητα του λόγου ΣΟΥ:


    1. «Για την ώρα δεν έχει προστεθεί, στις μύριες επιπλοκές για την οικονομία και το κυπριακό που κληροδοτεί η προηγούμενη πενταετία της κυβέρνησης Χριστόφια, ένα επιπλέον πρόβλημα με το κόμμα των ναζιστών.» --- Το επαναλαμβάνω, γιατί αυτή η κουβέντα ΣΟΥ με «τις μύριες επιπλοκές για την οικονομία και το κυπριακό που κληροδοτεί η προηγούμενη πενταετία της κυβέρνησης Χριστόφια», πέραν του ότι είναι ασαφής κι αόριστη, τούτη συνήθως χρησιμοποιείται από δεξιούς νεοφιλελεύθερους αρθρογράφους στην προσπάθεια τους, από τη μια να αναδείξουν τα επιμέρους προβλήματα της κυπριακής οικονομίας [όπως τα δημοσιονομικά] και να δαιμονοποιήσουν την επιδοματική πολιτική της κυβέρνησης και από την άλλη να αποκρύψουν τις τεράστιες ευθύνες των Τραπεζών, όπως και άλλα εγγενή προβλήματα του καπιταλισμού… Και στο κυρίως κείμενο ΣΟΥ δεν αναφέρθηκες «στις διαχρονικές σου διαφωνίες με το ακελ για τα θεματα της οικονομίας», αλλά «στις μύριες επιπλοκές για την οικονομία και το κυπριακό που κληροδοτεί η προηγούμενη πενταετία της κυβέρνησης Χριστόφια»… Η «πενταετία» [στο κείμενο] έγινε «διαχρονικότητα» [στο σχόλιο]; Αυτοαναιρείσαι! [Και διαχρονικές διαφωνίες μπορεί να έχω κι ΕΓΩ, αλλά κι οποιοσδήποτε προβληματιζόμενος Αριστερός!]…

    2. Όμως αυτοαναιρείσαι και με την τοποθέτηση ΣΟΥ «Το ακελ, φιγουράρει σαν το μόνο κόμμα το οποίο μπορεί να εγγυηθεί την υπευθυνη διαχείριση του καπιταλισμού εκ μερους της αριστρεράς. Έτσι βγηκε και στις εκλογες. Σαν η αξιοπιστη λύση...!» --- Τότε γιατί ψήφισες τον Μαλά στον πρώτο γύρο;

    3. «Εαν είναι αρκετά έξυπνος [σημ.: αναφέρεσαι στον Λιλλήκα] - ελπίζω πως όχι - θα μετατρέψει αυτό το ποσοστό από πατριωτικά δεξιό σε πατριωτικά αριστερό ποσοστό.» --- Πώς θα γίνει αυτό; Ποιος από τον περίγυρο του Λιλλήκα κατέχει έστω στοιχειωδώς Αριστερές ιδέες και χαρακτηρίζεται από αριστερές προσεγγίσεις, ή μήπως ο ίδιος;

    4. «Σοβαρέφκεσαι αμα είσαι στη μεση της μεγαλυτερης κρισης....πράγμα το οποίο δεν έκαμε η απερχόμενη κυβέρνηση....η οποία ενόμισε πως ο καπιταλισμός είναι ένα ταμείο από το οποίο θα παίρνει ρευστό για να κάμνει “δικαιη πολιτική” δίνοντας επιδόματα, ώσπου να έρτουν τα λαμόγια να τα κόψουν....» --- Δηλαδίς; Πως θα σοβαρέφκετουν; Να μην προσπαθούσε [η Κυβέρνηση] να βελτιώσει την δύσκολη θέση των χαμηλά αμειβομένων; Είναι αυτό αριστερή προσέγγιση;

    5. «Αντί να σουζει το ποθκια του το κόμμα εδω και δύο χρόνια θα επρεπε να σοβαρευτει.» --- Και πάλι δηλαδίς; Πώς θα σοβαρέφκετουν;
    6. Τέλος, λες: «Είμαστε λοιπόν με το πιστόλι στον κρόταφο από παντού. Το αποτέλεσμα των εκλογών δεν πρόκειται να δώσει καμιά λύση.» --- Και πάλι ΟΧΙ, αγαπητή Disdaimona! Η θέση ΣΟΥ είναι απολιτική! Άκουσες τον Στυλιανίδη που είπε πως αν ο Αναστασιάδης εκλεγεί με 60 τα εκατόν, λίγο – πολύ δεν θα επιτρέπεται να γίνονται απεργίες ασχέτως του πως θα ενεργούν οι νέοι κυβερνώντες που θα αναλάβουν να σώσουν [καπιταλιστικά] την Κύπρο; Αν δεν το άκουσες ρίξε μια ματιά εδώ: http://nekatomata.blogspot.com/2013/02/blog-post_18.html
    Γιατί λοιπόν να τους επιτρέψουμε να φτάσουν το 60%;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Απολιτικ είναι ο τρόπος που διαβάζεις και όχι οι θέσεις μου. Αν δεν εγκρίνω την πολιτική της κυβερνησης και θεωρώ πως εγινε ο Δουρειος Ιππος του συστήματος δεν παει να πει πως υιοθετώ επιχειρηματα της νεοφιλελευθερης δεξιας.

      Επιχειρηματα της νεοφιλελευθερης δεξιας υιοθετησαν οι ακελικοί αναφορικα με τις απεργίες, οταν γεμισε η μπλογκοσφαιρα μαθήματα κοινωνικής ηθικής, πως οι απεργίες σε αεροδρόμια και λιμανια δημιουργουν πρόβλημα στο κοινωνικό συνολο...δεν θα αναφερθω ονοματικα, στο ποιοι έλεγαν αυτες τις ηθικολογικες νεοφιλελευθερες τσιοφτες...

      Το πως θα μπορουσαν να σοβαρευτουν, γιατι δεν το θέτεις σε κανένα συνεδριο του κόμματος;...Επιλογες κανει αυτός που έχει να διαλεξει μεταξυ τουλαχιστον δυο πραγματων. Οταν δεν αφηνει παρά ενα και μοναδικό δρομο μπροστα του, τοτε δεν δικαιουται να ρωτα ανηξερα "ποιες αλλες επιλογες είχα"...

      Επέλεξε τον ακελ. Τον Μπαρόζο, τον Σουλτς, τον Σαμαρά τον Νετανιάχου και την όμορφη Λαγκαρντ που μας ακουει με κατανόηση....επέλεξε το ακελ τον ευρωμονόδρομο, οταν ειχε την ευκαιρία να τον απορρίψει, διατηρώντας το ελάχιστο δυνατον για τον τόπο που θα ήταν η μη υπαγωγη της χώρας στο μνημόνιο.

      Συνεχιζει με το ιδιο παραμυθι....πως αν εκλεγει ο Μαλας θα ανακοπεί η βαρβαροτητα του συστηματος...το συστημα δεν βρίσκεται στο σταδιο όπου θα επιτρεψει να καταστραφει για το χατηρι κανενος Μαλα, και οπωσδηποτε δεν ειναι ο ενδεδειγμενος τροπος αντιστασης η Προεδρία. Αν ηταν σημερα δεν θα ειμασταν εδω που ειμαστε. Δηλαδη στα προθυρα υπογραφης ενος μνημονιου οπως βολευει το συστημα.

      Το προβλημα με την εκλογη του Νικου, ειναι πως το ακελ θα αναγκαστει να το ραψει....διοτι ήδη βρισκεται υπο το καθεστως διεθνων δεσμεύσεων.....η Κύπρος δεν ειναι πλεον μια ανεξαρτητη οικονομικά χώρα στο ελάχιστο...

      Αρα σε παρακαλω μεν μου την φκαινεις που τα αριστερα Ανευ...είχε πληρη επιγνωση το ΑΚΕΛ σε ποιον θα παραδώθει η χωρα και η προεδρία....είναι δικό σας εργο ο Αναστασιάδης Πρόεδρος...

      Διαγραφή
  5. Τον Μαλα τον ψήφισα στον πρώτο γύρο για να σας σώσω από τον εξευτελισμό να ζητάτε υπουγεία από τον Λιλλήκα και να σας αφήσω τον εξευτελισμό να τον προσφωνείτε "αξιοπρεπή" μετά το κατεβατό περί Παπαφώτηδων, Ανεμόμυλων και δεν συμμαζεύεται...

    Ο Λουκαίδης εψες εκέντησεν πάντως στο ΡΙΚ....πρώτη φορά ακουσα τόσα πολλά κοινά μεταξύ ΑΚΕΛ και Λιλλήκα...

    Αυτό δεν αναιρεί το γεγονός πως το ΔΗΣΥ όπως ειπα είναι απλά πολιτικοί τσαρλατάνοι και η Εθνική Ντροπή του Τόπου Μας! Είπα και στου Στροβ πως για μένα το ΔΗΣΥ αντιπροσωπευει την Πνευματική Καθυστερηση της Κύπρου.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Επέλεξε επίσης το ΑΚΕΛ μια συγκεκριμενη εξωτερική πολιτική. Αυτή η πολιτική είχε κεντρικό άξονα και λέγεται ΑΟΖ. Είναι ένα σοβαρό ερώτημα κατά πόσο μια αριστερή κυβέρνηση θα έπρεπε να τροχιοδρομήσει την εξόρυξη του ΦΑ αυτή τη χρονική περίοδο. Πάρα πολύ σοβαρό!!!

      Το οποίο βέβαια όχι μόνο δεν θέτει κανένας εξ αριστερών, αλλά το διαφημίζει και με το Διάγγελμα ο Πρόεδρος ως τη μέγιστη προσφορα του στον τόπο. Τί μας απέφερε λοιπόν αυτή η "μεγάλη πολιτική"; Πείτε μας εσείς...δεν είναι αρκετός ο λαικισμός πλεόν, η φάτσα του Γρίβα μεσα στα μούτρα μας για να συγκινηθούμε κ.λ.π...

      Ο Χατζηδημητρίου είπε πως την δευτερη κυριακή θα ψηφίσουμε με τον νου μας και όχι με το συναισθημα. Αυτο ακριβως κανουμε.

      Διαγραφή
    2. Κοιτάτε να δείτε πρωτάκουστα τζι’ ανήκουστα πράματα που συμβαίνουν… Ο Anef_ «να φκαινει που τα αριστερα» τζι’ η Disdaimona που τα δεξιά [ή μάλλον να διαβάλλεται ότι πράττει τοιουτοτρόπως]…

      DIS,
      Ατυχέστατο το κείμενο της ανάρτησης ΣΟΥ και ΟΥΔΕΜΙΑ σχέση έχει με τις συνήθεις ΚΚΕ-δικες [κυρίως] απόψεις σου. Δεν απαντάς σε ΚΑΝΕΝΑ, μα απολύτως ΚΑΝΕΝΑ από τα ερωτήματα και ζητήματα που έχω θέσει. Ως συνήθως σύρνεις πυροτεχνήματα που προκαλούν [ως είναι αναμενόμενο] απορίες αλλά αντί να απαντήσεις μέλας γι’ άλλ’ αντ’ άλλων…
      Ποιες, λοιπόν, είναι τελικά «οι μύριες επιπλοκές για την οικονομία και το κυπριακό που κληροδοτεί η προηγούμενη πενταετία της κυβέρνησης Χριστόφια» [και σε ποιους τις κληροδοτεί]; Άσε που εμμέσως πλην σαφώς αφήνεις κι αιχμές [με το «δεν έχει προστεθεί (…) ένα επιπλέον πρόβλημα»] για ευθύνες στην Κυβέρνηση Χριστόφια, αν τύγχανε και σημειωνόταν άνοδος της εκλογικής δύναμης του «κόμματος των ναζιστών»… Θα έφταιε και γι’ αυτό η Κυβέρνηση;
      Ειλικρινά εξακολουθώ να μην καταλαβαίνω τι σχέση έχουν «οι μύριες επιπλοκές για την οικονομία…», όπως και οι «Μπαρόζο, Σουλτς, Σαμαράς Νετανιάχου και η όμορφη Λαγκαρντ», με την επιδοματική πολιτική της Κυβέρνησης, την οποία εμμέσως πλην σαφώς ψέγεις! Τι άλλο από επίκριση [αλλά και άκρως αντιφατική με άλλες θέσεις ΣΟΥ] αποτελεί η τοποθέτηση ΣΟΥ στο πρώτο ΣΟΥ σχόλιο ότι «Σοβαρέφκεσαι αμα είσαι στη μεση της μεγαλυτερης κρισης....πράγμα το οποίο δεν έκαμε η απερχόμενη κυβέρνηση....η οποία ενόμισε πως ο καπιταλισμός είναι ένα ταμείο από το οποίο θα παίρνει ρευστό για να κάμνει “δικαιη πολιτική” δίνοντας επιδόματα…»;

      Εκτός όμως απ’ όλ’ αυτά, στο τέλος ΜΑΣ σέρβιρες κι ένα νέο φρούτο: «Είναι ένα σοβαρό ερώτημα κατά πόσο μια αριστερή κυβέρνηση θα έπρεπε να τροχιοδρομήσει την εξόρυξη του ΦΑ αυτή τη χρονική περίοδο. Πάρα πολύ σοβαρό!!!» --- Μα δεν είσ’ ΕΣΥ που κάποτε έλεγες πως η Κύπρος θα ‘πρεπε να δώσει στους ρώσσους ένα οικόπεδο για 50 δις για να μην έχουμε προβλήματα;
      Ακόμα, δεν είσ’ ΕΣΥ πάλι που ‘λεγες ότι η Κύπρος όντας μέλος της Ευρωπαϊκής Ένωσης δεν μπορεί να ξεφύγει από να ευρωπαϊκά θεσμικά πλαίσια [και να λειτουργήσει ανεξάρτητα];

      Πάντως, ‘όπως κα να ‘χουν τα πράματα, ΕΓΩ σ’ ευχαριστώ που με την ψήφο ΣΟΥ στον Μαλά τον πρώτο γύρο, ΜΑΣ «έσωσες από τον εξευτελισμό να ζητάμε υπουργεία από τον Λιλλήκα»… Μα τόσο ρεζίληδες είμαστε! Α, και αν θυμάσαι ΕΣΥ που είσαι και μικρότερη, ΜΟΥ θυμίζεις κι ΕΜΕΝΑ [γιατί είμαι κατά πολύ μεγαλύτερος και ξεχνάω] πότε το ξανακάναμε [ως ΑΚΕΛ] αυτό;

      Α, και κάτι τελευταίο… Αυτά που γράφεις για «το ΔΗΣΥ …[πως]… είναι απλά πολιτικοί τσαρλατάνοι και η Εθνική Ντροπή του Τόπου Μας …[και πως]… το ΔΗΣΥ αντιπροσωπευει την Πνευματική Καθυστερηση της Κύπρου», άλλους πρέπει να ‘χει αποδέκτες…

      Ειλικρινά όμως, γενικώς δεν έχει νόημα πια…

      Διαγραφή
    3. η διαχείριση βλάφτει σοβαρά την νοημοσύνη.

      αν εγώ που σκέφτομαι για την πολιτική με την ιδιότητα της οικοκυράς ήξερα πως το μνημόνιο είναι πολιτική λύση και όχι οικονομική διευθετηση, τότε θα επρεπε να το ξερουν και οι επαγγελματίες πολιτικοί.

      το μνημόνιο ήταν και είναι το πολιτικό και οικονομικό ξεπούλημα της Κύπρου.
      και το ακελ αντιμετωπισε τον τόπο, σαν το "οικοπεδο" το οποίο μπορούσε να παζαρέψει.

      αυτό το παζάρι το ονόμασε "αριστερή διαχείριση".

      πήρε ένα Κράτος και παραδίδει Οικόπεδα! Όπως ακριβώς ήθελε ο Τάσσος. Όπως ακριβώς ήθελε και ο Νίκος, για να έχει ετοιμοπαράδοτη λεία για το Ιδιωτικό Κεφάλαιο.

      η πολιτική της κυβέρνησης απέτυχε ΠΑΤΑΓΩΔΩΣ!! Τώρα ο Νίκος θα λεηλατήσει!! Αυτό κάνουν όλοι οι Νίκοι όταν τους "κοψεις τα οικόπεδα"....μας εμεινε το κλαμα και οι δικαιολογίες...οταν η Ε.Ε μας ζητησε να συναινεσουμε στο κουρεμα του ελληνικού χρέους, τί ειπαμε; Αλληλεγγύη στα ευρωενωσιακά συμφέροντα για τη χάρη της λυσης του κυπριακού!!! Διότι ο Μπαρόζο είναι φίλος μας....δεν ξεραμε πως η Ε.Ε θα επεβαλλε μεσω μνημονίου τη λυση που επιθυμούν οι ΗΠΑ μεσω του ΝΑΤΟ και χωρίς δυνατοτητα αντιστασης;; Γιατί δεν το ξεραμε; Πότε ξεχασε το ακελ τις αναλυσεις του για τη φυση και το ρόλο της Ε.Ε;; Να σου πω εγώ πότε τις ξέχασε...Οταν παραδόθηκε στην πολιτική, νοητική και ηθική χρεωκοπία!!! Άρα η πνευματική καθυστερηση δεν ειναι το μονο ελαττωμα σε αυτο τον τόπο...

      Αν καποιος ειναι υπολογος για τη λεηλασια του Αναστασιαδη αυτό ειναι το ΑΚΕΛ!!

      Διαγραφή
  6. DIS,
    Και πάλι υπεκφεύγεις, εκτός κι αν ΕΓΩ δεν πιάννω τις υψηλές συχνότητες στις οποίες εκπέμπεις!
    Όμως όπως είπα και πιο πάνω «γενικώς δεν έχει νόημα πια…»

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Ανευ προσπαθω, δεν ξερω τι δεν καταλαβαινεις.

    Ο Αναστασιαδης δεν πρεπει να εκλεγει με ισχυρή εντολή. Σε αυτο φανταζομαι συμφωνούμε. Εγώ θέλω ένα ισχυρό ΟΧΙ με ένα πολύ ψηλό ποσοστό αποχής. Γιατί αποχής και όχι στήριξης στον Μαλά; Γιατί απορρίπτω την πολιτική του ακελ και του Μαλά ως προταση εξόδου από την κρίση. Απορρίπτω εξ όλοκλήρου αυτη την προταση. Ξερεις με σχεδόν τρία χρόνια. Περιμένεις από μενα να στηρίξω ένα καθαρό ευρωπαιστή, θαυμαστή του Βασιλείου και τις εξυπνάδες που προτείνει; Επειδή και καλά ειναι προτεινομενος του ΑΚΕΛ και είναι της αριστεράς; Αφού θεωρώ ξεκάθαρα πως αυτες οι πολιτικές ειναι καταστροφικές και αδιεξοδες. Πως μπορω να τις στηρίξω;

    Εγω δεν αποδέχομαι ΚΑΝ την χρήση και την κατάχρηση του όρου "νεοφιλελευθερισμός" ως το αντίπαλο δεος των προτάσεων του κόμματος. Ο τόπος θα εξέλθει από την κριση μονο οταν απορριψει συνολικά τη πολιτική λογική του ακελ. Είναι εδώ και καιρό που αναφέρομαι σε αυτό. Θεωρώ εγκληματική αυτή την πολιτική. Όπως το λέω: Εγκληματική κατά της Κύπρου. Καθαρό ξεπούλημα.

    Είναι εσείς που δεν θέλετε να το παραδεχτείτε...και δεν ήταν εκπληξη πως σήμερα θα βλέπατε με τρόμο τις εξελιξεις και το τί θα έρθει μετά...μα εμεις ελεαμεν τα...νομίζω εν εσεις που μας εφκαλεται μη πραγματιστες...

    Ουτε μετα την εκλογη του Νικου θα καταφερει τίποτε το ακελ. Απολυτως τιποτε. Υπαρχουν νομοι στο συστημα. Δυστυχως το ακελ εγκλωβισε τον τοπο σε αυτους τους νομους. Ήταν η επιλογή του. Αλλα τωρα θα πρεπει να αποδεχτει και τις συνεπειες καθώς και τις ευθυνες. Εν περπατα πλεον το φταιν μονο οι άλλοι.

    Η Κύπρος θα επρεπε ήδη να έσιει αιτηση για εξοδο απο την ευρωζώνη...εδώ και 2 χρόνια...και για την οικονομία και για το κυπριακό και για την εθνική μας ανεξαρτησία....ή έστω να έχει ένα χαρτί υπό απειλη στο τραπέζι....

    ίσως να μην έχει και νοημα ναι...

    ΑπάντησηΔιαγραφή