Ας ιδιωτικοποιηθούν τα πάντα, ας ιδιωτικοποιηθεί η θάλασσα και ο ουρανός, ας ιδιωτικοποιηθεί το νερό και ο αέρας, ας ιδιωτικοποιηθεί η Δικαιοσύνη και ο Νόμος, ας ιδιωτικοποιηθεί και το περαστικό σύννεφο, ας ιδιωτικοποιηθεί το όνειρο, ειδικά στην περίπτωση που γίνεται την ημέρα και με τα μάτια ανοιχτά. Και σαν κορωνίδα όλων των ιδιωτικοποιήσεων, ιδιωτικοποιήστε τα Κράτη, παραδώστε επιτέλους την εκμετάλλευση υμών των ιδίων σε εταιρίες του ιδιωτικού τομέα με διεθνή διαγωνισμό. Διότι εκεί ακριβώς βρίσκεται η σωτηρία του κόσμου… Και μια και μπήκατε στον κόπο, ιδιωτικοποιήστε στο φινάλε και την πουτάνα την μάνα που σας γέννησε.

Ζοζέ Σαραμάγκου

29.5.12

Όλα με όσα διαφωνώ σε ένα άρθρο του Γ. Μηλιού





Δεν νομίζω πως έχω ξαναδιαβάσει άρθρο με τόσες μαζεμένες ανακρίβειες και ψέμματα!

Είναι ηλίου φαεινότερο, πως γίνεται μια συντονισμένη ευρωπαικά είτε και διεθνώς προσπάθεια διάσωσης του καπιταλισμού και πως όχημα για αυτή τη διάσωση δεν είναι παρά η λεγόμενη αριστερή-μαρξιστική διανόηση της λεγόμενης ριζοσπαστικής αριστεράς.

Όπλο σ΄αυτή την προσπάθεια είναι η κατασκευή θεωρίας με το πρόσημο της μαρξιστικής ανανεωτικής σχολής και η διαστρεβλωση τόσο της οικονομικής θεωρίας του Μαρξ όσο και των θέσεων της κομμουνιστικής αριστεράς.

Από κοντά και οι "κριτικές στην αριστερή πλευρά που κοιμόμαστε"...μαξιλαράκι σ΄αυτή τη συντονισμένη προσπάθεια διάσωσης του καπιταλισμού. Να σας ευχηθούμε καλή ενότητα!

Τελικά...πόση υπεραξία παράγει το σύστημα στο όνομα  της αλλαγής πλεύσης από τον υποτιθέμενο "καθεστωτικό κομμουνιστικό μεταρρυθμισμό"(το πως δεν ξέρασα να μην με ρωτάτε!) είναι το μόνο ερώτημα που δεν απάντησε ακόμα η ιστορία...

Αγαπητέ Κάρολε, αλήθεια λυπάμαι....'έσπειρες δράκους και θέρισες τόση ξεφτίλα...

Δεν είναι ζήτημα πια μιας ταξικής θέσης μόνο...είναι και ζήτημα ελάχιστης νοητικής αξιοπρέπειας.

Καλή καριέρα να ευχηθώ στον αγαπητό κύριο Γιάννη Μηλιό στο Υπουργείο Οικονομικών της Ελλάδας καθώς και  καλά ξεμπερδέματα στο ακελ  όπου προσπαθεί να τρυπώσει καθώς και στην ριζοσπαστική αριστερα κύπρου για λόγους που θεωρώ περιττό να αναπτύξω.


30 σχόλια:

  1. η κριτική είναι πάντα πιο χρήσιμη που τους αφορισμούς. η παρουσίαση της μη "διαστρεβλωμένης" οικονομικής θεωρίας του Μαρξ τζιαι των θέσεων του ΚΚΕ σε αντιδιαστολή με τες θέσεις Μηλιού θα ήταν χρήσιμη αν το ζητούμενο είναι κάτι παραπάνω που μιαν απαξίωση. όσον αφορά την έμμεση τάυτιση σύριζα τζιαι ακελ τζιαι ριζ. αριστερά κύπρου...τι να πω; που σου νέυκω που πάεις...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. φυσικα θα γινει κριτική γρηγόρη, κακως ετρεξες να με κρινεις ότι προτιμω τους αφορισμούς! θα ήταν ευπροσδεκτη και μια κριτική εκ μερους σου στο αρθρο, αν το διαβασες...διότι μπορει τζαι να με το εθκιαβασες καν, για να δεις ποσο απαραιτητο είναι να κρινεις εμενα.

    την κριτική λοιπόν θα την καμω αφου πρωτα τελειωσω με το νοσοκομειο οπου έχω τον γιο μου, γεγονος που δεν μου επιτρεπει να ασχολουμαι επι 24ωρου βασεως με τα αρθρα του Μηλιου...

    ευχαριστω!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. και μια ερωτηση...εχει στα σχεδια της η ερας να καλεσει κανενα που το κκε εξ ελλαδος; ή εχει αποδεκτει η ερας πως δεν την ενδιαφερει η κομμουνιστική αριστερα αλλα η αριστερα σκεττη;

    διοτι αριστερα σκεττη μονο ο συριζα είναι.

    και αρα δεν καταλαβαινω γιατί ήρθες εσύ να μου καμεις παρατηρηση σύντροφε, εφοσον εξ οσων γνωρίζω εν εισαι ιδιαιτερα ταυτοποιημενος με το χωρο του συριζα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. το άρθρο του Μηλιού εν το εθκιάβασα ακόμα τζιαι ούτε το εσχολίασα. εσχολιάσα την βιασύνη σου να το επιτεθείς σε μιαν πολιτική ανάλυση χωρίς να παραθέσεις επιχειρήματα. (άσε που είσιες πει ότι εν θα ξανα-ασχοληθείς με τον Σύριζα πριν μια φτομάδα τζιαι σου είπα ότι στοιχιματίζω δεν θα αντέξεις).
    περαστικά στον γιο σου ότι τζιαι αν έσιει συντρόφισσα.

    για τα υπόλοιπα να υπενθυμίσω ότι το ΚΚΕ ούτε έσιει το μονοπώλειο της κομμουνιστικής ταυτότητας, ούτε την σφραγίδα του εστί Μαρξιστική ανάλυση. τζιαι σε κάθε περίπτωση εν προβληματικό να περιχαρακώνεται κάποιος γύρω που τον εαυτό του τζιαι να θεωρεί ότι ούλλοι οι άλλοι εν πουλημένοι, λανθασμένοι, ξεφτιλισμένοι κλπ κλπ.
    για το ερας θα πω τα εξής - 1. ανταποκρίνεται στες συνθήκες τζιαι τα δεδομένα που έσιει μπροστά του κάθε φορά. 2 - η μετεκλογική στάση του ΚΚΕ απομάκρυνε κάθε τέθκια σκέψη τζιαι επιπλέον δυσκολεύκει τζιαι εσωτερικά του ΕΡΑΣ τζείνους που αρνούνται να μπουν σε στρατόπεδα στον "αριστερό εμφύλιο"...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. πρωτο εγω για κκε εν εμιλησα...εμιλησα για κομμουνιστικη αριστερα κατι που εν αφορα μονο το κκε...

    δευτερο δεν ταυτοποιηση το ακελ με το συριζα, διοτι εγω ημουν η μονη που εφροντισε τουλαχιστον να αναδημοσιευσει την συναντηση των κομμουνιστικων και εργατικών κομματων που εγινε τον περασμενο μηνα βλ. αναρτηση "Παλη για τα δικαιωματα των εργαζομενων..."

    Τριτο θα ήθελα να μου επισημανθει ενα σημειο όπου το φυλλαδιο της ερας στο σκελος για την οικονομια εσιει σχεση εστω με τες θεσεις της ανταρσυα για να μεν μιλησουμε για το κκε να το κουραζουμεν...

    τεταρτο, το κομμουνιστικό κινημα ειναι παγκοσμιο, και αν η δική σου θεση ειναι οτι το παγκοσμιο κομμουνιστικο κινημα εν υποσυνολο της υποθεσης "κομμουνισμος" να το στηριξεις με ιστορικα στοιχεια ως ιστορικος που εισαι στη βαση των προγραμματων και της ιστοριας των κομματων που το απαρτίζουν βερσους των κινηματων της ριζοσπαστικής αριστερας και τη δικη τους σχεση με την ιστορια και τη θεωρία του κομμουνισμου!

    πεμπτο, φτανει να κατηγορουμεν το κκε για "εθνικο μαρξισμο" αλα Μηλιός αλλα στη συζητηση μας για τον κομμουνισμο να κτυπουμε μονο το κκε βλ και σημειο τεσσερα..

    εκτο, ευχαριστω και αν θα υπαρξουν αλλα σχολια θα δημοσιευτουν μετα τα μεσάνυχτα.

    εβδομο, θκιαβαστο αρθρο τζαι ξαναμιλουμε....

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. ογδοο, απαξίωσα τον Μηλιο εσιεις δικαιο τζαι η βιασυνη εν κραυγή απαξίωσης,την οποια θα ακολουθησουν τζαι επιχειρηματα...

    μετα τα επιχειρηματα θέλω να ακουσω τι στα κομματια σημαινει επιτελους "η αριστερη κριτικη στο συριζα"( τζαι τι η ενοτητα της αριστερας!!

    διοτι ειμαστε πλεον στο επιπεδο της προστυχιας εκ μερους καποιων διεθνως διακλαδωμενων "συντροφων"!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. τζαι ενα δωρακι για καποιον που βαλει γυαλια στην ριζο-σπαστικη αριστερα...όι μονο κρυφτο πισω που την κριτικη στο κκε...

    http://www.youtube.com/watch?feature=player_embedded&v=Kf_XEjIIC_M

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. 1. εμίλησες τζιαι για ΚΚΕ τζιαι εμμέσεως πλην σαφώς ετάυτισες την κομμουνιστική αριστερά με το ΚΚΕ.
    2. άρα θεωρείς το ΑΚΕΛ (το ΠΑΣΟΚ της Κύπρου πολιτικά τζιαι με περιστασιακές ΚΚΕ ιδεολογικές ρητορείες) πιο αριστερό που τον Σύριζα. διαφωνούμεν ΚΑΘΕΤΑ!
    3. το ΕΡΑΣ δεν είναι κομμάτι του ούτε πρόσκειται στο ΑΝΤΑΡΣΥΑ για να πρέπει να ταυτίζεται με τες θέσεις του. ούτως η άλλως είμαστεν σε άλλη χώρα με άλλα δεδομένα.
    4. σαφέστατα ο κομμουνισμός δεν περιορίζονται στο άθροισμα των κομμάτων που χρησιμοποιούν την λέξη στο όνομα τους ή που ανεμίζουν το σφυροδρέπανο. κομμουνιστές υπάρχουν μέσα σε αριστερά κόμματα, σε συνδικάτα, σε κοινωνικά κινήματα, στον α/α χώρο, ακόμα τζιαι μέσα σε σοσιαλιστικά τζιαι εργατικά (τζιαι πιο παλιά τζιαι σε σοσιαλδημοκρατικά)
    5. το ΚΚΕ έσιει πολλές φορές στο μακρινό τζιαι στο πρόσφατο παρελθόν υιοθετήσει εθνικές λογικές τζιαι ρητορικές. τούτον εν ξεκάθαρο, τζιαι καλά γνωστό. το ότι τζιαι ο συνασπισμός το έκαμεν κατά καιρούς δεν αθωώνει το ΚΚΕ.
    6, 7, 8. οκ.
    σημαίνει να αντιπαρατίθεσαι μαζί με τον Σύριζα χωρίς να σύρνεις το επίπεδο, χωρίς να ισοπεδώνεις τζιαι να μηδενίζεις τζιαι με τρόπο που να μπορείς να επηρεάσεις τα πράματα προς την κατεύθυνση που θέλεις αντί προς την αντίθετη στα πλαίσια μιας αυτοεκπληρούμενης προφητείας.
    ενότητα της αριστεράς για μένα ξέρεις τι σημαίνει. είπα το πολλές φορές - συνεργασία στους αγώνες τζιαι στον δρόμο τζιαι στους εργασιακούς χώρους τζιαι στη βουλή. χωρίς κατ'ανάγκην εκλογική ή κυβερνητική συνεργασία..
    όι κρυφτό πίσω που τον Τσε Γκεβάρα μαζί μου συντρόφισσα...ξέρεις ότι οι μεταφορές χωρίς ιστορικό τζιαι γεωπολιτικό πλαίσιο τζιαι οι προπαγανδίστικες αναλογίες εν βοηθούν στη συζήτηση...αν θέλεις να μιλήσουμεν για τον ιμπεριαλισμό να μιλήσουμεν. ο σημερινός ιμπεριαλισμός εν πολλά διαφορετικός που τζείνον του 1910 τζιαι του 1960...το ΚΚΕ ούτε που το υποψιάζεται τούτον...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. τωρά για τον Φωτόπουλο να συζητήσουμε αν θέλεις. θεωρώ ότι ενώ αναλυτικά εν καλός στο επίπεδο της πολιτικής πρότασης γίνεται συνήθως κάπως δογματικός τζιαι απόλυτος. τωρά για τα ψευδοδιλημματα καπιταλισμός ευρώ βέρσους καπιταλισμός δραχμής ή κυριαρχία των βρυξελλών βέρσους κυριαρχία της εθνικής αστικής τάξης πιθανότατα με μια φασιστίζουσα δεξιά στο τιμόνι μιας ελλάδας έξω που την ΕΕ εν νομίζω ότι έχουν πολλή σημασία...να δούμεν τα διάφορα ενδεχόμενα να τα αναλύσουμεν αλλά εν τζιαι υπάρχει λόγος να εκθειάζουμεν την μια πρόταση τζιαι να δαιμονοποιούμεν την άλλη. ένα παράδειγμα να δώσω μόνο. λαλεί ο φωτόπουλος εν ψέμα/απάτη/ευσεβοποθισμός κλπ να σταματήσει το μνημόνιο τζιαι η λιτότητα εντός ευρώ τζιαι ΕΕ. τζιαι μετά λαλεί για νέο διεθνισμό μετά την έξοδο βασισμένο στην εθνική κυριαρχία κλπ. τζιαι τούτον έννεν ψέμα/απάτη/ευσεβοποθισμός ας πούμεν;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. einai profanes oti o SYRIZA exei programma diaxeirishs tou kapitalismou.
    to KKE otan mila gia e3odo apo thn EE thn sundeei me to sosialismo kai leei 3eka8ara oti eite me euro eite me draxmh to idio 8a einai to apotelesma gia tous ergazomenous.
    O SYRIZA den vazei kan sthn hmerisisa diata3h thn anatroph tou kapitalismou.
    Gi auto k o Mhlios afinei to endexomeno auto anapantito sto telos tou keimenou.
    Akoma to provlima den einai to nomisma alla h EE k h sun8ukh tou Maastrixt thn opoia psifise o Synaspismos kai apo thn isodo sthn EE safws k den epofeli8ike h ergatikh ta3h.

    George

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. Τελεία και παύλα:Θα γίνουμε όλοι δεξιοί! Δεν μας παίρνει πια.Δεν είμαστε εμείς άξιοι να φέρουμε τον τίτλο του κομμουνιστή. Τολμήσαμε, οι άθλιοι εμείς, να κάνουμε κριτική στους μόνους πραγματικούς κομμουνιστές... Τι ντροπή!
    Ας μιλήσουμε σοβαρά.Αξίζει να συνομιλείς, να επιχειρηματολογείς, να διαφωνείς με κάποιον, όταν αυτός ο κάποιος βάζει κάτω μια επιχειρηματολογία, μια σοβαρή θέση, μια λογική.Όταν αυτός ο κάποιος, είναι φανερό πλέον ότι οδηγείται από προσωπικά κίνητρα και το στοιχείο του υπαρξισμού είναι διάχυτο, αλλά καλύπτεται από μια επίφαση πολιτικοποίησης, τότε δεν αξίζει να ασχοληθείς σοβαρά μαζί του. Δυστυχώς.Τέλος! Έτσι πρέπει,γιατί πλέον είναι φαιδρό αυτό το πράγμα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Όταν αυτός ο κάποιος, είναι φανερό πλέον ότι οδηγείται από προσωπικά κίνητρα και το στοιχείο του υπαρξισμού είναι διάχυτο, αλλά καλύπτεται από μια επίφαση πολιτικοποίησης,


      φιλε μου ανωνυμε;...στα δικα μου προσωπικα κινητρα δεν περιλαμβανεται η ευκαιρία να εκδικηθώ ένα κομμουνιστικό κόμμα γιατί νομίζω πως με αυτο τον τροπο θα δικαιωθει ο Τρότσκυ ακομα κι αν για να το καταφερω αυτο πρεπει να πουλησω την ψυχή μου στον ευρωκομμουνισμό!

      Διαγραφή
    2. στο κυπριακοτερο: αν εισαι που τους Τροτσκιστες που στηριζουν σύριζα, καλα τζαι εν αντρέπεστε...

      Διαγραφή
  12. θα απαντησω στο γρηγορη...ειμαστε εξιοπρεπεις εν απαντουμε σε υστερικους ανωνυμους...εκτιμουμε τες κομμουνιστικες αξιες...απαντουμε στους ανθρωπους τζαι στους συντροφους μας...εν πιστεφκουμεν στα παιχνιθκια των εντυπωσεων...

    παρολο οτι εννε καταλληλη η ωρα...ουτε η διαθεση...

    συντροφε, κομμουνιστες εσιει τζαι στο αγιον ορος...

    να κρατηθουμε με ψυχραιμια στα δεδομενα μας: στες 6 του Μαη ως κοινοβουλευτικα υποψηφια σχηματα εκατεβηκαν: το κκε, το κκε μ-λ, το μ-λ κκε, η ανταρσυ, το εεκ, τζαι ο συριζα...ας πουμεν που την αριστερα...μαζι τζαι η περιεκτικη δημοκρατια του φωτοπουλου που εν εκατεβηκεν, τζαι πολλοι αλλοι που εσυ ονομαζεις "υποψηφιους κομμουνιστες"...

    το αρθρο του μηλιου ειναι εκ διαμετρου αντιθετο με τα οικονομικα προγραμματα: του κκε, του κκε μ-λ, του μ-λ κκε, του ανταρσυα, του εεκ τζαι της Π.Δ.

    ο συριζα εν η αντιθεση σε οτιδηποτε -τζαι τους αναρχικους να βαλεις μεσα -εσυ θελεις να ονομαζεις κομμουνιστικη παραδοση...

    θελω να ξερω γιατι, αφου ο συριζα εν η απομονωμενη που ουλλες τες αλλες κομμουνιστικες αποψεις, αποψη, διαχεεται το παραμυθι για την απομόνωση του κκε...

    εγω θα απαντησω στο αρθρο του μηλιου...με τα προγραμματα του κκε, κκε μ-λ, μ-λ κκε, ανταρσυα,εεκ τζαι των αποψεων των αναρχικων...

    κομμουνιστες εσιει τζαι στο αγιον ορος...

    ο μηλιος ξερει το; ή πρεπει εσιεκιπη να φαμεν πως τουτοι ουλλοι, που εννε μονο το κκε, εννεν οριτζιναλ μαρξιστες;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  13. συντρόφισσα εν μας ενδιαφέρει το λάιφ στάιλ αλλά ο πολιτικός κομμουνισμός. πολιτικά στο άγιον όρος εν άκρα δεξιά που έσιει.

    το άρθρο του Μηλιού εν περιορισμένο τζιαι προσπαθεί να απαντήσει σε μιαν οππτική τζιαι να επιχειρηματολογήσει για ένα πράμα. εν θεωρώ ότι διαστρεβλώνει την θεωρία. αφήνει ζητηματα πίσω ναι τζιαι εν πολλά εστιασμένο το άρθρο στην πολιτική του στόχευση, οκ. αλλά τούτον έννεν παράξενο ούτε ασυνήθιστο.

    τα "δεδομένα μας" είναι ότι ο Σύριζα εκέρδισεν την εμπιστοσύνη των λαικών στρωμάτων των πόλεων της Ελλάδας που τον εψηφίσαν συντριπτικά
    ότι μέσα τζιαι κοντά στον σύριζα υπάρχει μια σημαντική κομμουνιστική τζιαι αντικαπιταλιστική τάση τζιαι μια Μαρξιστική (όι μεταμαρξιστική διανόηση)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  14. Ουάου αυτά τα άρθρα του Μηλιού! Ουφ...Για δες εδώ ΤΑΞΙΚΟ λόγο http://takseis-ithikh.blogspot.com/2011/11/blog-post_02.html. Πολύ μπρουτάλ μαρξισμός. Δημόσιος έλεγχος της χρηματοπιστωτικής σφαίρας. Κάπου είναι γραμμένο στα άπαντα του Κάουτσκυ.
    Σοβαρά τώρα, μήπως πρέπει να αρχίσει μια σοβαρή...κριτική σε κείμενα σαν αυτό? Δεν πρόκειται καν για μια οικονομικο-τεχνική ανάλυση (το αντικείμενο του κ.Μηλιού), αλλά για μια υποτίθεται μαρξιστική πολιτική ανάλυση..!! Είναι προφανές ότι τέτοια κείμενα δεν απευθύνονται στο ''μέσο πολίτη'', αυτή τη δουλειά εξυπηρετούν οι παλαιοπασοκικές πινελιές, αλλά πρόκειται για κείμενα που έρχονται λίγο να ''ντουρώσουν'' τους κατά φαντασίαν μαρξιστές που διατηρεί ακόμα ο Συνασπισμός, οπλίζοντας τους με Μάρξ, Λένιν, Ρόζα, Γκράμσι, Αλτουσέρ, Πουλαντζά, Μηλιό και καταστέλλονται κάποιες φυγόκεντρες τάσεις.
    Και η πλάκα είναι ότι ο κ.Μηλιός παίζει μπάλα σχεδόν...μόνος του στο ''αριστερό'' γήπεδο. Αυτό φαίνεται τουλάχιστον.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  15. Γρηγορη, το αρθρο του Μηλιου είναι ενα καθαρο Πολιτικό και όχι ενα άρθρο για την "οικονομία" της χωρας...

    οπως εχω ξαναπει ο συριζα πλεον δεν με ενδιαφερει ως τοπικο φαινομενο, ως εθνικο φαινομενο, ως φαινομενο που αφορα μιαν αντιδραση π.χ στον ελληνικο δικομματισμο ή στην ελληνικη κριση κ.λ.π

    ο συριζα είναι μερος - και ειναι ίσως το μονο ελληνικο αριστερο κομμα - που είναι εξολοκληρου μέρος ενος ευρυτερου πολιτικού σχεδίου...αξιζει δε να δοθει και ενα βαρος στην ιστορια του συριζα και στο γεγονος πως ο σημερινος προεδρος αυτου του χωρου δλδ ο Τσιπρας δεν ειναι καν μαρξιστης ο άνθρωπος, εν εσιει την παραμικρη σχεση με τον μαρξισμο...

    με ενδιαφερει ο συριζα ως συμμετεχων απο θεση ισχύος εκ μερους του "αδυναμου κρικου" στην επιλυση ή στην αμβλυνση της παγκοσμιας συστημικης κρισης του καπιταλισμου...

    νομιζω εφααμεν αρκετο καιρο στο να βλεπουμε το δεντρο τζαι να μεν βλεπουμε το δασος...τουτεστιν να ριχνουμε το ζητημα της ελληνικής αριστερας στο θεμα και το επιπεδο της υποτιθεμενης κρισης μεταξυ των κομματων της αριστερας....

    ασε δε που απο όλες τις εντελως αντιθετες θεσεις, εχει προβληθει μετα μανίας μια και μοναδική....η υποτιθεμενη διαφορετικοτητα του κκε απο όλη την υπολοιπη αριστερα, με αποτελεσμα το κκε να στοχοποιείται κιολας ως ο κακος δαιμονας...

    το πραγματικο ζητουμενο δυστυχως ήταν πολύ κινικότερο...τα ποσοστα του κκε...αν το εεκ ή η ανταρσυα ειχαν τετοια ποσοστα, το ζητημα "κομμουνισμος και ελληνικη αριστερα" θα ετιθετο πολυ διαφορετικότερα...

    οσο δε αφορα την εντελως αντιθετη αποψη ολων ανεξαιρετως των κομμουνιστικων/επαναστατικων κομματων με την παραμονη της χωρας στο ευρω και την ε.ε, και η οποια αποψη θετει ως μινιμουμ συγκλισης όλων ανεξαιρετως των κομμουνιστων της χωρας όπου και αν ειναι οργανωμένοι, αυτη πρεπει να αναδειχθεί, και για ηθικους λογους...τζαι πρεπει να αναδειχθει απο ολους αυτη η συγκλιση, ουτε το κκε την ανεδειξε, ο μονος νομιζω που τολμησε να κινηθεί περαν του χωρου του ήταν ο Φωτοπουλος...

    επειδη νομιζω και εγω και εσυ θελουμε να παραμεινουμε σοβαροι ανθρωποι, μπορει να ειναι καιρος να μιλησουμε και σοβαροτερα, και όχι μονο μεσα απο την "επικαιροτητα" των αρθρων, των αντιδρασεων και ενος κλιματος που μαλλον εν κατινιστικο για οποιονδηποτε σοβαρο ανθρωπο...

    οσο αφορα τον κομμουνισμό και τον μαρξισμο εγω συντροφε θετω πλαισια. τα δικα μου πλαισια περιλαμβανουν τουλαχιστον: τον Μαρξ, τον Ενγκελς, τον Λενιν, την Ροζα,τον Λουκατς, τον Κορς, τον Μπουχαριν,τον Γκραμσι, τον Μαο, τον Μπλοχ, τον Σαρτρ, τον Λεφεβρ...τουλαχιστον....

    τα δικα μου πλαισια εν συμπεριλαμβανουν την ιστορική αμνησία που είναι πολιτική πραξη ουτε μπορουν να περιοριστουν στους συγχρονους θεωρητικους ττενεκκεδες που ανέδειξε η ριζοσπαστική αριστερα ελλαδος, που φωνασκουν τζιολας πως εν η οριτζιναλ μαρξιστες!!!

    βιωνουμε ενα θεωρητικό πολεμο, συντονισμενο και ενορχηστρωμενο διεθνώς, και ως σοβαροί ανθρωποι που ειμαστε, θέλουμε να δουμε το ιστορικο δάσος...εγω αυτον τον πολεμο τον ονομαζω "1η Αντι-Διεθνής"

    η δικη μου παρουσια δε, με αφορμη τουντη κουβεντα, να πω πως θα περιοριστει στο ελαχιστο αν δεν ανασταλει τζιολας η λειτουργία του μπλογκ..

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. με ενδιαφερει ο συριζα ως συμμετεχων απο θεση ισχύος εκ μερους του "αδυναμου κρικου" στην επιλυση ή στην αμβλυνση της παγκοσμιας συστημικης κρισης του καπιταλισμου...

      θεση στην οποια δεν βρισκεται π.χ η Κύπρος αυτη τη στιγμή, και ως εκ τουτου η φαινομενική ταυτιση ακελ - συριζα όπου εσυ βλεπεις τον ριζο-σπαστικό συριζα ως αριστεροτερο...φυσικα με βρίσκει επισης να ΔΙΑΦΩΝΩ!

      Διαγραφή
    2. και για να γινω συγκεκριμενη όταν μιλώ για μαρξισμο απο τη μια και για θεωρητικους τενεκκεδες απο την άλλη, όταν λεω πως εγω θα κρατησω τον λουκατς και θα αφησω τους τενεκκεδες σε οποιον θέλει να τους προιτζηθεί...

      εννοουσα κατι τετοιο..

      http://www.avgi.gr/ArticleActionshow.action?articleID=689084

      Διαγραφή
  16. στον ονειρμο που ήδη ξέρει,

    Η κλασικη οικονομία και ακομη περισσοτερο οι εκλαικευτες της αντιμετωπισαν παντα την καπιταλιστική αναπτυξη με την οπτικη του μεμονωμένου καπιταλιστη και γι αυτο μπλεχτηκαν σε μια σειρα αλυτες αντιφασεις και φαινομενικα προβληματα.
    Στο Κεφάλαιο ο Μαρξ ενεργει μια ΡΙΖΙΚΗ ΤΟΜΗ σε αυτη τη μέθοδο, στο βαθμό που θεωρεί το ίδιο το ΥΠΟΚΕΙΜΕΝΟ ΤΗΣ ΠΑΡΑΓΩΓΗΣ ΩΣ ΟΛΟΤΗΤΑ.

    ΑΥΤΟ ΤΟ ΥΠΟΚΕΙΜΕΝΟ ΕΙΝΑΙ Η ΤΑΞΗ!

    ...το προλεταριατο ως υποκειμενο του στοχασμου της κοινωνιας ξετιναζει με ένα μονο χτυπημα το διλημμα της αδυναμίας, το διλημμα ανάμεσα στον φαταλισμο των καθαρών νόμων και την ηθική της καθαρής πρόθεσης.

    Γκ.Λουκατς

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  17. Αυτό το σχόλιο αφαιρέθηκε από έναν διαχειριστή ιστολογίου.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  18. δισδαιμόνα, δεν θα συνεχίσω τούτην τη συζήτηση.
    1. επειδή δεν λαμβάνεις καν υπόψη τι σου λαλώ πόσον μάλλον να σχολιάσεις ή να τοποθετηθείς πάνω τους τζιαι
    2. επειδή συνεχίζεις να κάμνεις αυθαίρετες αναγωγές τζιαι απόλυτες κατηγορηματικές δηλώσεις η όποια διαφωνία με τις οποίες ερμηνεύκεται που σένα ως "θέτεις εαυτόν εκτός κομμουνισμού"
    να δώσω απλά 2 παραδείγματα
    α) δεν είπα εγώ ότι το κείμενο του Μηλιού έννεν πολιτικό. είπα "αφήνει ζητηματα πίσω ναι τζιαι εν πολλά εστιασμένο το άρθρο στην πολιτική του στόχευση". εν εσύ που το κατηγόρησες στη βάση της απόκλισης του που την "σωστή θεωρία" επειδή διαφωνείς μαζί με το κείμενο πολιτικά.
    β) "όλων ανεξαιρέτως των κομμουνιστών της χώρας"...όποιος δηλαδή δεν υποστηρίζει την δραχμή ή αρνείται να πάρει θέση στο δίλημμα ευρώ ή δραχμή θέτει ευατόν εκτός κομμουνιστών...αντιλαμβάνεσαι τι λαλείς τζιαι τι συνεπάγεται τζέινον που λαλείς;
    όπως είπα δεν θα το συνεχίσω.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  19. δυστυχως γρηγορη, εν ειμαι εχτεσινη...εν εβαλα διλημμα ευρω ή δραχμη κανενας εν εβαλεν τουντο διλημμα που τα κομματα που ανεφερα δαμε....ειπα οτι κανενα κομμα επαναστατικο εν συμφωνει με τον μηλιο τζαι το συριζα...

    εν ειμαι εχτεσινή συντροφε, ειπα σου, θωρω το ιστορικο δάσος...τζαι ξερω δυστυχως με ποιον τροπο εν στημενο το παιχνιδι, τζαι στην ελλαδα τζαι στην ευρωπη, τζαι ποιο ρολο παιζουν οι διαφοροι που απλωσαν σιεριν στην αριστερα...

    ξερω πως τουτη η προσπαθεια θα γινει τζαι στην κυπρο...τζαι πως επειδη δαμε δεν υπαρχει κομμουνιστικο κομμα, για να γινει βαση προγραμματος τζαι συντονισμενα στοχος, εν πολλα πιθανον η κοντρα δογματικου - ανανεωτικου να εμφανιστει μεταξυ ενος νεου πιθανου κομματος ριζοσπαστικης αριστερας τζαι του ακελ...

    εν ειμαι εχτεσινη...τον τζαιρο που ερκουμουν καποιοι ακομα επηαινναν...

    δαμε εν να ειμαστεν τζαι θα τα δουμεν ουλλα μπροστα μας...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  20. τζαι ελπιζω με τουτον το τελευταιο σχολιο να εξεκαθαρισα απολυτα πως οι "επαναστατικες ρητορικες" που φορουν σαν το ευκολο ρουχο οι ριζο-σπαστες για να τσακισουν την εργατικη ταξη τζαι την ιστορια της, τουτες τες ρητορικες του "κανενας εν εσιει την πατεντα στο μαρξισμο μπατε σκυλοι αλεστε", τουτον που καμνει συντονισμενα ο συριζα πανευρωπαικά, με κοννε, με ΠΟΛΙΤΙΚΕΣ συναντησεις, με προγραμμα να διαλυθουν τα κομμουνιστικα κομματα ως εμποδια,

    ολο αυτο το σκηνικο, που καποιοι καμνουν επιμελως πως δεν καταλαβουν, τζαι που στην κυπρο θα περασουν ΠΑΝΕΥΚΟΛΑ λογω ακριβως της πολιτικής ακελ, - τζαι εχω τζαι τους ακελικους να με κραζουν τζαι πουπανω για δογματιλλα φιλοκκε, πον να ξυπνησουν να με ειδοποιήσουν -

    εγω εν θα το μασησω...εγω ττενεκκεδες δουζινες εν βαλλω στο βιογραφικο το δικό μου!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  21. εσύ μπορεί να θωρείς ότι θέλεις...
    που την στιγμή που δεν αναπτύσσεις με επιχειρήματα τζείνα που λαλείς τζιαι θεωρείς ότι όι μόνο πρέπει ο συνομιλητής σου να καταλάβει τι λαλείς πίσω που μισόλογα αλλά τζιαι να τα δεχτεί εκ των προτέρων επειδή εν είσαι εχτεσινή υπάρχει πρόβλημα, δυστυχώς...
    όσον αφορά στην τοποθέτηση σου ότι το ακελ όι μόνον εν πιο αριστερό που τον σύριζα αλλά τζιαι που την κυπριακή ριζοσπαστική αριστερά τζιαι που το πιθανό κόμμα που μπορεί να συγκροτήσει....μπορώ μόνο να σου εισηγηθώ φιλικά να προσγειωθείς στον ιστορικό χρόνο του σήμερα τζιαι στην χώρα που είσαι...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  22. :) τζαι που το πιθανο κομμα που μπορει να συγκροτήσει....θα παρακολουθησω με ενδιαφερον την κινηση τζαι στην υπολοιπη ευρωπη από τα νεα μικρα συριζακια...

    τζαι να μου επιτρεψεις να ευλογησω τζαι λλιον τα γενια μου....στον κοσμο μου, στον κοσμο μου, αλλα νομιζω ως τωρα εν εππεσα εξω καμιαν στιγμη σε κατι που υπολογισα πως θα γινει ή στον τροπο που θκιαβαζω τα πολιτικα γεγονοτα στον παροντα παντα χρονο...

    τζαι βεβαια καταλαβω πως τουτον εν ενοχλητικο...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  23. :) εξαρτάται τι επιλέγεις να αναδεικνύεις, πως ταξινομείς τζιαι πως ερμηνεύκεις γεγονότα αλλά τζιαι αμφίσημες δηλώσεις τζιαι προβλέψεις...
    πχ άμαν βαφτίζεις του φιλελεύθερους ριζοσπαστική αριστερά τζιαι μετά λαλείς δέτε η ριζοσπαστική αριστερά εν πιο δεξιά που το ακελ
    ή άμαν βαφτίζεις την νεοφιλελεύθερη-ακροδεξιά κινητοποιήση μετά το Μαρί "εισαγώμενο κινημα πλατειών στην Κύπρο" εε κάπου είσαι εκτός...

    μπορώ να σου υποδείξω διάφορα στα οποία έππεσες έξω κάποια πολλά άλλα λλιόττερο αλλά εν θα το κάμω...εν έσιει τζιαι τόση σημασία

    η μόνη ενόχληση για μένα εν ότι έπαψες να μπορείς να συζητάς ουσιαστικά τζιαι μαζί μου...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  24. οσο πιο απλα μπορω....

    θεωρω τον συριζα αντιδραστικο τζαι αντικομμουνιστικο πολιτικο σχηματισμο!

    ως προς τουτον εν μπορω σε καμια περιπτωση να βαλω ενα ιστορικο κομμα οπως το ακελ διπλα που το συριζα, απλα αντρεπουμαι να ειμαι τοσον επιφανειακή απεναντι στην ιστορια.

    με το ακελ εχω θεμελιωδεις διαφορες, που μου απαγορευουν να ειμαι μελος του.

    όμως εννεν ενα κομμα που συνειδητα εσχηματιστηκεν για να καμει αντικομμουνισμο.

    τζαι επισης, λυπουμαι που μες το ακελ βρισκω εξυπνοτερους τζαι τιμιοτερους ανθρωπους που καποιους εξωακελικους σουπερ ουαου διανοουμενους - τζαι εν εννοω εσένα...

    εσενα σε εξεχωρισα πριν σε ξερω που ενστικτο πως εισαι που εργατικη οικογενεια...στην πορεια τα ακαδημαικα σου ενδιαφεροντα με εκαμαν να σε πιστεψω ακομα παραπανω...

    ποττε εν ειχαμεν κωδικα επικοινωνιας στην πραγματικοτητα...παντα εν ενστικτωδώς που είχαμεν μια συντροφικοτητα τζαι φιλια...

    η δικη μου φιλικη συμβουλη είναι - αν δεν εν εις γνωση σου τουτα τα "αφοριστικα" που σου λεω για κατι στημενα παιχνιθκια - μεινε έξω...

    αν θα εισαι μεσα, εγω θα είμαι απεναντι.

    τζαι παλε με αγαπη.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  25. λοιπόν να το κλείσω τζιαι εγώ όσον πιο απλά μπορώ
    διαφωνώ κάθετα στην εκτίμηση σου για το σύριζα
    στην έμφαση σου στο "ένστικτο" τζιαι στην άποψη σου ότι "εν είχαμεν κώδικα επικοινωνίας". παρά τες διαφορετικές θεωρητικές αφετηρίες τζιαι ιδεολογικές απόψεις/εμφάσεις εγώ θεωρώ ότι είχαμεν/έχουμεν κοινά ταξικά αντανακλαστικά σε διάφορες φάσεις τζιαι πολιτική συμφωνία τζιαι συμπόρευση. ταύτιση απόψεων μπορεί να μεν είχαμεν ποττέ, αλλά υπήρχεν ως πρόσφατα αλληλοκατανόηση.
    σχέση με στημένα παιχνίθκια εν είχα ποττέ τζιαι ούτε θα έχω...ανάλυση κάμνω των δεδομένων τζιαι παίρνω θέση τζιαι αναπτύσσω δράση πολιτική. δεν λειτουργώ ούτε με εικασίες ούτε με ένστικτα.
    αγάπη τζιαι που μένα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  26. δεν εν ενστικτο...εν γνωση τζαι πληροφορηση που εν θελω ουτε να φκαλω δημοσια ουτε να φκαλω ιδιωτικα σε κανενα...εν θεμα ενστικτου επιβιωσης πολιτικής....εν μασω φυλλα δαφνης τζαι να φαντασιωνουμαι...πολλες φορες ελειτουργησεν το πολιτικο ενστικτο, που εγω θεωρω πως εν σημαντικο στοιχειο σε καθε κομμουνιστη...τουντη φορα, το ενστικτο ήρτεν πολλα πριν την σημερινη μερα...αλλα τουτα τα σχολια εν αφορουν ενστικτο, αφορουν ονοματα, διευθυνσεις, τοπους συναντησης εδω και καιρο..

    ναι κατηγορω ευθεως τζαι συνειδητα δεν θα πω περισσοτερα..

    αν νομιζεις πως εγω δεν λυπουμαι για τουντες κουβεντες που καμνουμεν δαμε γελιεσαι...πολλα δυσκολα καμνω φιλους...

    αν δεν θελεις λοιπον να με ακουσεις φιλε μου, μεν με ακουσεις, αν θελεις όμως έστω να μου δωσεις ενα κρεντιτ εντιμοτητας...μεν βιαστεις να καμεις κινησεις..τιποτε αλλο..

    ΑπάντησηΔιαγραφή